МАЙ 2012 - тема 16

• 38 722
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Привет мили мои! Благодаря ви много за стиснатите палчета и позитивната енергия, която ми изпратихте и милите пожелания!  Hug Hug Hug

Исках да си кажа, че бебе се наложи да се роди секцио, защото след 4 часа на системи се оказа, че имам малко контракции и почти никакво разкритие. А бебе си седеше високо и се оказа доста голямо. Добре че не настоявах да изчакаме още, защото само сме щели да се мъчим. Оказа се, че беба е с омотана пъпна връв и се е обърнала с рамо...та късмет!
Много съм щастлива, просто не мога да ви опиша, но вие си знаете де!  Party А тати седя плътно до мен почти през цялото време милия.  Heart Eyes

Джиа, хайде мила, стискам много палци да се похвалиш утре! Мен като ме преместят от реанимация ще гледам да следя темата, доколкото мога. Успех! Peace

Докси, честито ти мъжленце! Да се бяхме уговорили нямаше така да стане!  Mr. Green Жив и здрав да е Никола и много радост да ви носи!

Лека нощ момичета, много съм щастлива, че съм част от вас!  Hug

# 616
  • Sofia
Беки, много се радвам! Важното е, че сте добре и че не са те оставили да се мъчиш:) Пожелавам ти бързо възстановяване и много щастие с малката сладурана:)

# 617
честит празник на всички малки и пораснали дечица. безгрижно детство, да слушкат мама и тати и да пораснат мнооого щастливи и обичани  bigdance2  bigdance2  bigdance2

момичета кажете нещо за запек при новородено че се притеснявам много вече Confused Confused Confused

# 618
krasichka  масажчета на коремчето, чичо термометър, медена вода /за нея не съм сигурна, нали меда е алерген/, а може да пробваш да хапнеш една праскова Simple Smile при Жанина имаше моментален ефект Simple Smile

Честит празник, малки и големи деца Simple Smile запазете блясъка в очите и щурото в душите Simple Smile

# 619
Честити ни нови бебчета  newsm44

Честит 1ви юни на всички дечица ! Да са ни живи и здрави !  smile3501

# 620
  • Ст Загора
Беки , честито и от мен . Нека да ти е жива и здрава принцесата и само да те радва !

# 621
момичета кажете нещо за запек при новородено че се притеснявам много вече Confused Confused Confused
Като се притесня хапвам сушени сливи и фурми с надеждата, че част от веществата ще преминат в кърмата и ще подействат. И гимнастика при смяната на памперса - много леко свиване на крачката съм коремчето и изправяне - без да притискам, нежно, колкото да се раздвижи.

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 10:51 от krisi72

# 622
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДРЕБОСЪЦИ!
  bigdance2  bigdance2 Tada
Честити бебчета на новите мами!

# 623
Беки честита дъщеричка, да ти е жива и здрава и много да ви радва!!!!!! Браво мила ти си герой, бързо възстановявеване!!!  bouquet
Докси, и на теб честито момченце, да расте жив и здрав и силен юнака!!!!
Аз чак сега успях да вляза за малко,у че вчера нещо бях залуднала, 6 пъти излязохме и  6 пъти ни валя дъжд. #Cussing out
Криси, jo-anna благодаря за съветите милички,  Hug знам че сте абсолютно прави във всичко което казвате. Трябва си упорство, и постоянство, иначе няма как да се случат нещата. За съжаление, аз точно това не правя. признавам си  EmbarassedSad  Всъщност в болницата не съм спряла да го кърмя, до последния ден, даже преди да ни изпишат стоя на гърда. Но нищо не ядеше, нали го мерех, преди и след хранене, след едночасово висене на цица, резултатът 5 грама. И започваше да плаче неистово от глад, аз ревях с  с него, чак акушерките от неонатологията ни чуваха и идваха да видят какво става посред нощ. бутаха му главата, какво ли не опитахме, накрая те сами ми предложиха да ми дадат стерилно шише и да го храня като се изцедя в него. Ето това е ирония -.кърма бол, а детето гладно...... Cry затова като се прибрахме го реших моментално, нали и Марти ми беше така, а той беше и недоносен и съвсем не ядеше. Единственото нещо което в момента ме спира да съм по-упорита и настоятелна е това че давам дозата и съм спокойна че всичко изяжда. Не мога да ви опиша това колко ме успокоява, иначе на гърда не може да изяде това количество. Но....няма де се предавам, малко по-малко ще се мъча пак, пък каквото стане. Тази нощ пак давах цица. Мисля, обаче че не захапва зърното достатъчно добре, защото зверски ме боли. Ако трябва и с консултант ще се посъветвам, стискайте ми палци, много искам да го кърмя.
jo-annaне се притеснявай за теглото, много си е добре детето!!!!!!
За сополите - и Иво  е със секрети още откакто ни изписаха. Капя физиологичен разтвор. На мен пък вече двама лекари  ми казаха, че точно физ. р-р  е по-добре защото като се капе, потича чак до гърлото /аз го чувам как се дави даже/ влиза навътре, а със Стеримара пръскаш, но само в ноздрите, не може да потече назад. Затова и аз предпочитам физ. р-р После дърпам с помпата на Меример, страхотна е. А таткото каква компресия прави с нея всичко излиза  Mr. Green Препоръчвам я с две ръце.
Иво и той се захласва, вече духах няколко пъти.
И не на последно място Честит 1-ви юни!!!!
Отивам до Хиполенд да си купувам пликчета за кърма, вече няма в какво да събирам........

# 624
  • София
Честити бебенца на Беки и на Докси. Да са живи и здрави и много да слушкат, а на вас бързо възстановяване.

Честит празник на всички малки и пораснали деца.

http://www.youtube.com/watch?v=WYTrXYvNjlc

Приятен ден!

# 625
Как сте мами Simple Smile

Да ви споделя - след като вчера ми падна тапата, днеска сутринта доизтече още няква жълтеникава ципа и в момента имам болки като при цикъл долу, само дето тоя пък са си почти от сутринта. И гледам, че имам и малко кръв даже. Бебето си мърда, тоновете му бяха супер сутринта, но с доизлизането на ципата се почнаха тия болки и кръвта. Дали пък не е настанал момента, а? Лекарката не вдига обаче в момента, сигурно е в операция...ще пробвам след малко пак да и се обадя.

# 626
Честит празник на малките ни съкровища
ЛЛЛ - Здравейте , можете ли да ми кажете мога ли да си помогна...малкото ми съкровище явно е обърнало деня с нощ...Нощно време се храни на 2 до 2,5 часа , а денем може и д0 4 часа да спи.Адски съм изтощена. Тази нощ сме се хранили в 12.30, 2.30. 4.30, 7 и после в 9....А сега спи вече повече от 3 часа...Ако така продължава напълно ще се срина...Това е така от 3-4 дена насам. Преди това нямахме такива проблеми-спинкаше си сладко и режимът му беше точно наопъки.
Освен това искам да ви питам...По принци имам кърна- Сега в момента го чакам да се наспъ , за да го нахраня , че започва да ми натежава вече...но когато се храни на този режим от 2 часа на момент го слагам вече на много мека гърда...и се чудя дали въобще му стига? Не ми се иска да се цедя , че в противен случай може и дао свръхлактация да стигнем, но не знам дали все пак да не направя нещо друго. До преди няколко дена захапваше зърното и можеше да суче дълго и продължително- сега ми се струва че е станал по поспалив, което не е логично

# 627
Имам въпрос - колко време може да издържи шише с изцедена кърма в термобокс?

# 628
Имам въпрос - колко време може да издържи шише с изцедена кърма в термобокс?

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1047

# 629
Момичета някоя от вас имали болки в колената след като роди? Cry Аз съм с ужасни болки, не мога да ставам и да сядам  Cry, не знам от раждането ли е, от спиналната упойка ли, от кърменето ли? Ходих на лекар и ми казаха, да си купя наколенки и мазило, но не и каква е причината.
А пиете ли витамини за кърмачки и какви? Аз пия Огестан, но  се чудя дали да не пробвам и с Калмацин форте. Confused

Общи условия

Активация на акаунт