МАЙ 2012 - тема 16

• 38 992
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Искам да питам някой от вас оставят ли бебчетата да спинкат с тях през ноща? Тази нощ кърмих Филип легнала и двамата сме заспали и после баща му поиска да си остане с нас на спалнята и милото то спинка непробудно 4 часа после пак папка и сладко си заспа пак между нас.

# 121
  • София
vivi16 , аз го оставям, въпреки че всички педиатри казват, че не бива да се прави, но като си е при мен е наистина много спокоен, а и на мен ми е по-лесно  Embarassed

# 122
Шишо Мишо, честито момченце ! Бъдете живи и здрави !  Hug

Яна ,честит рожден ден на мъжа ти   bouquet

Честита принцеска на Цвети  Party

Аничка, честита госпожица и на теб Simple Smile Да ти е жива и здрава !  Hug

Бебоците се множат Simple Smile Супер Simple Smile

А и май май не останахме много мами 2в1 ....

Днес имах първите болезнени контракции...незнам дали ще устискам до датата за секциото, но поне консултациите с анестезиолог и интернист са направени Simple Smile

Успех, на всички мами, на които им предстои раждане  Hug

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 18:23 от Krem_IM

# 123
jo_ anna така си е всичко ще отмине.
имаме еднакви проблеми и хубаво е когато си споделяме.
Мен ме притеснява това че четох че коликите се обострят най-много към 6 седмица и направо не знам колко повече ама нали днес влизаме и ще видим. Като започнаха в 1те седмици изобщо не мислех че ще оживея от недоспиването до 6та пък то ето и с това се свиква.
И нашият тати ходи на работа недоспал и много се притеснявам да не падне че се катерят по сградите да слагат кабели а човек като е преуморен какво ли не става, ама дано господ го пази. Praynig

# 124
Благодаря *Cveteto* за бързият отговор. Със сигурност няма да се откажа и ще опитам всичко до което се докопам като информация само и само да продължим да се кърмим с малкият слънчев. Единствено ме притеснява, че когато се е наял не суче на малки глътки, а все едно не е хапнал добре преди това. Интензивно засукване, звучно преглъщане и много силно кхъ-кхъ. Кърмим се в класическата поза с глава положена на лакета ми, ухо-рамо-крак в една линия, но повдигнати на около 60 градуса. Подпирам лакти и ръце с възглавници.... абе ще търпя каквото е нужно....после ще компенсирам с масажи, физиотерапии.... Започнах кърмене на около 2 часа, но той продължава да не ме пуска поне 40-50 мин (не е активен 100% от времето, но поне 70% от времето суче активно през останалото си подремва блаженно)...
Имам и нов въпрос днес забелязах, че едната ми гърда е станала по голяма от другата, като по малката е по мека... да започна ли да изцеждам допълнително по празната гърда за да стимулирам лактацията или просто да я предлагам по често?

Привет отново! Hug
 Радвам се да разбера, че си така мотивирана да кърмиш своето бебе и вярвам, че ще се наслаждавате на едно успешно и щастливо кърмене!
 Много бебета в началните дни и седмици може да имат нужда от повече време на гърдата, за да се заситят. В началото е обичайно за някои от тях да прекарват 30-40 мин, дори до час на гърда, като постепенно сукателните им умения нарастват и обикновено времето, за което се засищат намалява. Кърменето също така е начин да се чувстват сигурни, близо до мама, да усещат аромата и  и топлината на тялото и. Тази близост им дава увереност и спокойствие в този напълно нов и понякога непонятен или дори плашещ свят за тях. Aко желаеш да опиташ да улесниш по-бързия приток на мляко и евентуално по-бързото засищане на бебето би могла да  прилагаш по време на кърмене  техниката на компресия на гърдата, описна тук и показана в това видеоклипче
 Може да опиташ да намериш удобна и за двама ви поза, в която да си отпусната и да релаксираш когато бебето суче дълго. Някои майки намират за много подходяща така наречената биологична поза, в която майката е полулегнала, подпряна удобно с няколко възглавници, а бебето е поставено върху нея. Кърмене в легнало положение или друг вид поза също би могла да се окаже удобна и подходяща и за двама ви. Ето тук има снимки и описания на различни пози за кърмене, които ако прецениш може да опиташ.
 Споделила си, че наблюдаваш промяна в размера на гърдите си. Някои майки забелязват, че една от гърдите им се пълни повече, усещат я по-тежка и голяма и това е обяснимо, така както не са еднакви двете половини на тялото ни. Ако прецениш, че има нужда да се увеличи лактацията в по-слабата гърда би могла да я предлагаш малко по-често, например в периода между 3-8 сутринта, когато нивата на хормона Пролактин са по-високи и при сукане тогава обичайно се оказва силна стимулация на лактацията.
 Като всяка нова двойка и двойката мама и бебе преминават известен период на опознаване и нагаждане един към друг, докато намерят своя най-успешен и приятен ритъм. Вярвам, че вие с Александър се справяте чудесно и ще изградите една силна и прекрасна връзка помежду си! Желая ти усмихнати и прекрасни дни! Hug

# 125
*Cveteto* благодаря за отговора. Филип захапва лявата гърда по-лесно, защото там ми е по-изразено зърното и от нея суче по-ефективно, а на дясната зърното не е добре изразено и  я захапва по-лесно  в поза кръстосана люлка и после променям позата на класическа, но от нея къмата потича сама и се чудя дали това че е толкова пълна и напрегната да го затруднява. Иначе след ядене чувствам и двете си гърди поомекнали и ненапрегнати, но има още кърма в тях. Дали не трябва да изцежда  хубаво едната и чак тогава да предлагам 2-рата и на следващото  кърмене да ги сменям или този вариянт  да яде по-малко и от двете е по-добре. Ще пробвем да усвоя метода на компресия и да го прилагам. Само да попитам компресията се прави докато той суче но не е преглътнал или се прави в кратката почивка за да усети млякото и пак да почне да суче?

# 126
Момичетааааа  newsm44 newsm44 З.Иванова е родилаааа!!!  newsm44 newsm44 newsm44

Копирам от фб "Aide mojete da mi 4estitite ve4e:)v 20:15 se rodi dylgo4akania Samuel-3710gr,4erna kosa i dylgi migli.pove4e podrobnosti kato ni izpi6at.blagodaria na vsi4ki za podkrepata."

Лелеее как се зарадвах само! Живи и здрави да са!  smile3525 smile3525 smile3525

Хайде Пиле, твой ред е! Стискам палци да те приемат и бебче да се роди нормално!
Звънче и ти да се похвалиш! Нещо те няма да се отчетеш днес?

# 127
Честито и тук на З.Иванова ,да и е жив издрав малкия юнак!

# 128
Зойче , миличка, честито юначе! Живи и здрави, бързо да наддавете и много да ви слушка малкия Самуел  smile3525

Аз се подготвям за новата доза безсъние Twisted Evil

Чакаме нови бебчета в групата тая нощ Hug Hug Hug

# 129
  • София
Честито! Само радост дс ти носи малкия Сами!

# 130
Честити нови бебчета! Да са ви живи и здрави, да папкат и слушкат!
Аз още си чакам... ще каже човек, че не чакам скоро да раждам - единственото ми оплакване е изтръпналата дясна длан - вече втора седмица чувствам само иглички в пръстите. Е, като се въртя в леглото, ме болят кокалите около таза, но иначе по цял ден никакви болки нямам. Пък хич не искам по празниците да съм без бебче в болницата... дано да излезе до вторник, че вече нямам търпение да го гушкам!  newsm32
П.С. Дрина, забелязах едно липсващо бебе на 1 стр. - Алек на Мег0407, род. на 15 май. Тя се записа във ФБ, ама и тук е копната новината, да я прибавиш евентуално. Не, че е моя работа, ама се чудех от няколко дни кой ми липсва от онези дни...

# 131
Добро утро мами!

При мен сънят пак избяга и сега си седя и си чакам бебешките новини за днес!  Grinning

Пожелавам много хубав, спокоен и усмихнат слънчев ден на всички!   bouquet

# 132
Добро утро маминки!

Ние поспахме цели пет часа, направо не мога да повярвам, толкова съм щастлива  Laughing

Беки_Б мила, спинкай сега, че малко остана, после няма сън  Hug

# 133
Йоанче, ще ми се, ама на, не мога! Нервно ли ми е, очаквателно ли, и аз не знам, ама пусто сън не ме лови...
Браво на вас! Хубаво сте поспинкали!  Grinning 

# 134
                               ЧЕСТИТО РОЖБА, Зои  smile3525 smile3525 smile3525

здраве и щастие за бебчо и семейството ти smile3501 newsm44 newsm10

Хайде, май-чета, очакваме ви ,,,,,,че има-няма само 12 дни останаха от майския месец Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт