МАЙ 2012 - тема 16

• 38 987
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм съгласна също, може някъде из центъра на сладкарничка  Laughing

И аз съм съгласна!  Mr. Green
При мен ананасът и сексът не дадоха нито един от двата очаквани резултати. Та живи и здрави в понеделник къде и кога!?

Да не пропусна да честитя на новите майчета!   bouquet

А чакаме новини от Пилето и Звънчето още...нали?

Ооо и честита месечинка на бебчето на мама Маунтин!   bouquet

# 166
Честито на всички нови мами   bouquet

Мацки, аз също съм за срещичка, стига до тогава да не е моят ред. Моята заплюта дата също е 21, имаме годишнина, таткото има имен ден, може и да прибавим още един празник  Grinning

Иначе по отношение на методите за предизвикване на раждане с домашни средства, пробвах всичко, което успях да намеря в интернет, без рициново масло. Възнамерявам да направя собствено предаване Myth Busters Mr. Green  по този повод.

Хубав ден

# 167
Пале, ние с теб сме си в една посока, та може след срещата да си се запътим на там... Mr. Green

А на 21-ви нали е Константин и Елена. Всички казват, че ако детето се роди на някой такъв празник, значи си е дошло с името. Вие ако родите тогава ще си кръстите ли децата така?  Crazy

Аз си мисля, че нашето число е 23! Дано да е така! Точно на този ден съм на тонове, на преглед и ми се ще док да си ме качи направо по чехлички в родилното!  Blush

# 168
ЛЛЛ много благодаря за бързите отговори! Искам само да попитам, малкия и вчера и днес се опитва да прескочи яденето към 3 горе долу. Така сладко спи, че не ми се ще да го събуждам, пък и глад много не търпи и го оставям, правилно ли е или мислите, че трябва да го събуждам?

Здравей rali4ka85,
 Ти най-добре познаваш своето бебе и би могла да прецениш дали е необходимо да се събужда, за да хапва. Някои бебета хапват по-често през деня или привечер и набавят нужните им за растежа количества мляко, продължават да пълнят редовно памперсите и да наддават добре.
 Възможно е да има някои дни, в които има пропуснато кърмене, апетитът при бебетата както и при нас възрастните би могъл да е различен и да варира всеки ден.
 Когато се случи бебето да спи по-дълго от обичайното и да пропусне кърмене някои майки избират да го поставят на гърда, за да не пропуска кърмене. Много бебета засукват спокойно дори и в полъсънно състояние, без да се разбуждат напълно . Други майки в такава ситуация избират да не предлагат на  бебето да суче , но изцеждат гърдите си, за да стимулират лактацията.
 Честото кърмене за новороденото би могло да е от значение  за темповете му на наддаване, но има и бебета които сучат малко по-рядко от други и наддават добре. Ако е направено измерване на Никола и е отчетено добро наддаване до момента, пълни редовно памперсите и е жизнен и енергичен би могла да продължиш да му се доверяваш относно честотата на която желае да суче.
 Ще се радвам да споделяш и занапред всичко каквото те вълнува относно кърменето! Желая ти усмихнати и спокойни дни! Hug

# 169
Пале, ти още ли не си родила? Аз пък милсех, че ще се хвалиш днес... Mr. Green

Да беееее, егати тъпото ще бъде рождения и именния ти ден да са в едни ден. Никой няма да ти подари двойно повече подаръци!  Laughing Laughing

Беки, мен ме викат на 24 на преглед, ма няма да се сърдя ако бебе реши и преди това да излиза. Иначе аз досега за разкритие не съм гледана.

Но пък да ви кажа май започнах да усещам що е то контракция. Или всъщност чак сега осъзнах, че може би не бебето се натиска така, защото му е кеф, ами защото от контракцията се притиска - ма много съм зле!  Laughing Laughing

И да ви кажа - събух си сега чорапчето за да се чипкам  - като си гледам глезените и се чувствам като човечето от рекламата на Michelin  Joy

Хайде да мине и утрешния ден и ако дотогава не сме се обебили предлагам в понеделник сутринта да се доразберем Simple Smile И Дрина да се включва, че тя пусна мухата за среща!  Laughing

А да, днес е нощта на музейте - след 19 ще сме в историческия музей. Надявам се разходката да ми се отрази добре! Simple Smile

# 170
Здравейте на всички и честито на всички майки гушнали своите малки съкровища!
 Снощи малкия Филип върна малко, но на цвят беше кафеникаво към червено подобно на кръв. Днес не се е случвало и се чудя дали може това да е било малко кръв от гърдата, тъй като имам ранички на зърната? Пъпчето му беше в добро състояние съвсем малко секретираше, но днес на обяд видях, че има малко засъхнала кръв. Обадих се на докторката и тя ми каза че е нормално и ми обясни как да процедирам, но се питам дали от надуването при плач да се е появила тази кръв?
 Въпрос към ЛЛЛ: С Филип вече се храним сравнително по-бързо. Сам започна да суче по-активно от начало, после почва да се успива, но твърдо не пуска гърдата. Задължително след първата го вдигам да се уригне и вече все по-често го прави, разбужда се и пак търси да яде и му давам втората. За денонощие имаме поне 5-6 наакани памперса. Това нормално ли е? И да попитам вчера не съм се цедила и от днес гърдите не са ми напергнати, чувствам ги меки и без бучки през цялото време. Незная дали кърмата ми не намалява или просто се е регулирала според нуждите на бебето. Като бозае от едната от втората винаги потича мляко от което съдя че си има мляко.

# 171
Аз принципно нямам претенции къде, само да има паркинг  Crazy
Може би най-добре да кажат тези,които са с градски транспорт къде им е най-удобно.

# 172
здравейте,много отдавна  не съм писала,за което да ме извините.моя термин  беше 25,05-родих на  04,05,2012  -9,50  момче  Калоян  -3270-49 см.секциото мина нормално на 09,05  ни изписаха и вече се глецкаме у ома.честито на всички родили и леко раждане  на оставащите.  bouquet

# 173
Майчета, копирам от ФБ

cvetanina.filipovi
08:30 сутринта на 19.05.2012 г. Роден в Iва АГ болница се роди нашето съкровище Константин цели 3 кг. и 50 гр, 47 см.Нашата майка Ина Янева все още е в болницата, но когато я изпишат ще качим още снимки!!!

bouquet  bouquet  bouquet ЧЕСТИТО !!!

# 174
*Cveteto* благодаря за отговора. Филип захапва лявата гърда по-лесно, защото там ми е по-изразено зърното и от нея суче по-ефективно, а на дясната зърното не е добре изразено и  я захапва по-лесно  в поза кръстосана люлка и после променям позата на класическа, но от нея къмата потича сама и се чудя дали това че е толкова пълна и напрегната да го затруднява. Иначе след ядене чувствам и двете си гърди поомекнали и ненапрегнати, но има още кърма в тях. Дали не трябва да изцежда  хубаво едната и чак тогава да предлагам 2-рата и на следващото  кърмене да ги сменям или този вариянт  да яде по-малко и от двете е по-добре. Ще пробвем да усвоя метода на компресия и да го прилагам. Само да попитам компресията се прави докато той суче но не е преглътнал или се прави в кратката почивка за да усети млякото и пак да почне да суче?
Здравейте на всички и честито на всички майки гушнали своите малки съкровища!
 Снощи малкия Филип върна малко, но на цвят беше кафеникаво към червено подобно на кръв. Днес не се е случвало и се чудя дали може това да е било малко кръв от гърдата, тъй като имам ранички на зърната? Пъпчето му беше в добро състояние съвсем малко секретираше, но днес на обяд видях, че има малко засъхнала кръв. Обадих се на докторката и тя ми каза че е нормално и ми обясни как да процедирам, но се питам дали от надуването при плач да се е появила тази кръв?
 Въпрос към ЛЛЛ: С Филип вече се храним сравнително по-бързо. Сам започна да суче по-активно от начало, после почва да се успива, но твърдо не пуска гърдата. Задължително след първата го вдигам да се уригне и вече все по-често го прави, разбужда се и пак търси да яде и му давам втората. За денонощие имаме поне 5-6 наакани памперса. Това нормално ли е? И да попитам вчера не съм се цедила и от днес гърдите не са ми напергнати, чувствам ги меки и без бучки през цялото време. Незная дали кърмата ми не намалява или просто се е регулирала според нуждите на бебето. Като бозае от едната от втората винаги потича мляко от което съдя че си има мляко.

Здравей, vivi16!

Приемам, че вторият ти пост е по-актуален, но ще отговоря и на някои въпроси от първия Simple Smile
Радвам се, че с Филип имате напредък в храненето!  Hug Нормално е, когато бебетата растат, да стават все по-добри и бързи в сученето. Ето и отговор на въпроса ти от първия пост - тъкмо когато започне да се успива на гърда и да не суче ефективно, може да се прилага компресията. Докато суче и гълта, няма нужда от компресия, тогава компресията може да засили струята прекалено много и да причини дискомфорт на бебето.
Добре би било да суче от едната гърда, докато сам я пусне или докато не са минали поне 20-30 минути и ти си му помагала с компресия да изсуче повече мляко. След това може да предложиш и другата гърда. Нормално е след сучене все още да има мляко в гърдите - мляко се произвежда непрекъснато, трудно може да се каже кога и дали изобщо има период, в който гърдата е напълно изпразнена. А това, че ги усещаш по-спокойни и меки може да е знак, че кърмата постепенно започва да се регулира.
Ако Филип има поне 8-12 кърмения в денонощие, 5-6 изхождания за същото време (както споделяш, че е в момента), 5-6 от памперсите са и добре напишкани, ако не приема друго, освен кърма, то вероятно той си изсуква достатъчно от гърда и няма нужда да изцеждаш допълнително. Допълнителното изцеждане, когато бебето суче добре и приема достатъчно количество кърма от гърдата, може да даде неверен сигнал на организма да произвежда още мляко. А това може да доведе до запушвания, бучки и други не толкова приятни ситуации.

Изглежда, че с Филип постепенно се сработвате чудесно, за което много се радвам!  Hug Ако имаш други коментари или въпроси, с удоволствие ще отговоря.

Успех!   bouquet

# 175
Благодаря за отговорите. Аз не ползвам възглавница, а навита пелена да държи гръбчето - така ме научиха в болницата. За възглавницата се чудех само заради спането при нас. За сега с мъжа ми решихме, че ще избягваме да я взимаме или само ще я приспиваме така, ще видим дали ще се получи.

Падна и пъпчето днес. Сега се чудя колко пъти на ден се почиства и до кога? Знам, че се минава на 70% спирт, но не знам колко често. Преди да падне педиатърката каза при всяка смяна на памперса.

За 21-ви, да си кажа като майка на една Елена, че и на нас ни харесваше като дата Laughing Кофти е да ти съвпадат двата празника, но в случая на нашето бебе, като са през 10 дни пак не ми допада. И още 10 дни по-късно е първи юни. Но аз си бях харесала името още от преди да забременея и държах на него.
В тази връзка, каква играчка може да бъде занимателна за съвсем мъничко бебе? Нямам предвид, че ще си играе с нея, но да и обърне поне малко внимание.

# 176
Арлина  аз почиствам пъпчето поне три пъти на ден

# 177
Арлина, ние почистваме пъпа (щипката падна вече) с 95% спирт, 2 пъти дневно - сутрин и вечер(след къпане). Пръскаме го и с един спрей, Неомицин, за по-бързо зарастване.

# 178
Добро утро!Как спахте?Няма ли някой с болки...паднали тапи..изтекли води...какво става в последно време пак затишие  Thinking В началото големия бум на бебета още от средата на април...а сега тези,които останаха не искат да излизат  Laughing Започнах и аз да се поизнервям...повечето вече говорят за колики...някой навършиха и месец...а ние още си риткаме в корема и кой знае колко още ще е така..  ooooh!

# 179
Добро утро!Бях си харесала днешната дата за раждане ама явно и днес няма да е Laughing.
От вчера даже си изключих телефона защото само ми звънят и ме питат роди ли вече Sick,направо ужас.И на дискотека ходих снощи и пак нищо,прибрах се и се наспах като пич.
Хайде дано днес има повече бебчета  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт