Германска нова медицина - 8 тема

• 119 420
  • 884
  •   1
Отговори
# 720
Това искаше да прочетеш ти и някои други,затова го написах,но не е всичко.Забрави за въпроса ми,отговора дойде от друго място,но няма да бъде споделен тук. Peace

# 721
Здравейте,в сайта на д-р Хамер има ли обяснение за състоянието -будна кома?Със сигурност това е състояние,механизъм ,който се стреми да съхрани живота,като смислена биологична програма ,както и всички останали състояния наричани болести.
Пиша защото ,с детето на наши най-добри приятели се случи тежък инцидент.Две годишния им син се задавя с кишу,водят го в болница,там установяват ,че детето е вдишало от ядката и част от нея попада в белия дроб.Предприемат опереция и по време на нея дишането на детето спира за около 4ри минути,от там мозъка не се снабдява с кислород и детето изпада в кома.Преди няколко дни се е събудило но диагнозата е будна кома.Лекарите казват ,че може би състоянието е необратимо.
Прегледах сайта но не открих нищо конкретно за будната кома.

# 722
fata_morgana, защото книгите са за четене, а не за събиране на прах. Blush

Camino, пиши в гугъл Wissenschaft plus.
Гугъл... криво-ляво разгледах, където преводача успя... Който знае немски му е лесно. Ти ще ходиш ли на тези семинари?
Има добри книги, но на немски.
Питам се защо не използва патентованото име. Thinking

# 723
Мари, сега прочетох за детенцето в будна кома. Моля те сподели какво е развитието. Съжалявам че не мога да отговоря на въпроса ти. Моя малкия син също много обича сурово кашу.
Дано състоянието при детенцето да е обратимо!  Praynig

# 724
Здравей Ани.Детенце още е в будна кома,но поне диша само.Раните в гърлото му се възтановиха бавно и това е цяло постижения.Опитва се да плаче тихичко,сгъва тялото си ,нещо като мусколни конвулсии.Лекарите досега потискаха със силни лекарства тези спазми,но аз си мисля,че те са част от оздравителната фаза на организма.По желание на родителите ,лекарите са му спрели силните медикаменти ,които са му вливали,сега му вливат един за облекчаване на болките от спазмите.
За съжаление лекарски грешки стават навсякъде.Детенцето вдишва парченца кишу,поемайки си вздух и започва силно да кашля,кашлицата не се успокоява известно време и родителите го водят в болницата,където при манипулацията на ведене сърцето му спира за 4мин,и още 6мин е с много трудно дишане.Доколкото разбрах при ваденето лекаря запушва някаква артерия и манипулацията по ваденето на парченцата се отлага.Поствам част от разказа на таткото-
Скрит текст:
Мили приятели, искам да ви споделя един момент от вечерта на 5.01, в която се случи инцидентът с Андрей.

Този момент за винаги ще остане в съзнанието ми и пред очите ми. Това се случи в Hôpital Robert-Debré в Париж

Аз носех Андрей на ръце към леглото, на което щяха да му извършват манипулациите за вадене на парченцата кашу от белите дробове. Преди това ни бяха накарали да го съблечем и остана само по памперс. Положих го на леглото и си легна. Той ни гледаше спокойно - мен и Гери. Гери си сложи главата до неговата, хвана му ръчичката и започна да му пее приспивна песен. Андрей започна да се успокоява още повече, но усещаше странната обстановка, защото това беше някаква операционна зала, голяма и пълна с уреди. Бяхме сами в залата. Аз стоях до леглото и гледах Гери и Андрей. Така минаха около 5 минути. Видях, че Андрей разглежда моята блуза, която беше зелена на кръгчета. Тогава го погледнах и видях, че ме гледаше и забелязах, че си обърна крайчетата на устата надолу и стана тъжничък. Аз поисках да го успокоя и знаех как мога до го приспя. Приближих се и сложих ръка на челцето му - направих му едно кръстче на малкото челце, за да го благословя (правех му така често преди и той много обича). После свалих ръката си към очите му и тогава той веднага затвори очи и заспа.

Това беше последният път, когато видях неговия прекрасен поглед да ме гледа. Погледът, който така много обичам, погледът на моето дете и очите, които аз затворих с ръката си.

Тогава ни помолиха да излезем и да го оставим спящ на това легло.
Беше 21 часа.

След два часа и половина в 23,30 часа дойде лекарката, която тази вечер щеше да работи върху Андрей.

Носеше едно листче, което да подпишем, че сме съгласни да му слагат упойка и че сме запознати с рисковете. Но разбира се, че ние и идея си нямахме за рисковете и това което щеше да се случи. Но такъв е редът, трябваше да се съгласим и да им имаме пълна вяра. По нататък ще сложа подробен пост, в които ще преведа тяхното описание за действията им по време на манипулациите.

След около три часа лекарката дойде с един от двамата анестезиолози. И ни поднесоха новината, че по време на манипулациите сърцето на Андрей е спряло и е стоял 4 минути без въздух (а по-късно разбрахме, че и след това още 6 минути е бил с доста намален кислород.) Казаха, че са успели да го реанимират и сега е приспан. Казаха, че на следващия ден ще вадят парченцата. Пуснаха ни при него след около 3 часа.

Тогава още не осъзнавахме до какво ще доведе това спиране на сърцето и оставането на мозъка без кислород, но знаехме че е сериозно.
Приятели, не мога да опиша в каква скръб и притеснение изпада човек в такава ситуация.

Няма по-голяма скръб за бащата да приспи сина си и да го предаде на докторите, които ще му поднесат изключително лоши новини няколко часа след това.

Това беше вечерта, когато за последен път видях погледа на детето си да ме гледа – детето, което така обичам.

Спирам до тук, защото чувствата и мислите, през които минах, не мога да ги опиша.

В течение на две седмици ние научавахме малко по малко, че състоянието на Андрей е много тежко. Това се познаваше и от това, че не може да се движи и от това, че не си мърдаше очите, когато ги отваряше. Казаха ни, че сивите ядра в централния мозък са увредени. До колкото разбрах лекарите са го отписали и казват, че не могат да му лекуват мозъка.

Днес е 23 ден от както нашето слънчице се бори със случилото се.
Молим Бог да го излекува, защото това което е невъзможно за медицината е възможно за Бог.

Благодаря на всички приятели, които ни подкрепят в тези трудни моменти в тази група и които се молят на Бог за Андрей.

Издирих координатите на специалист по ГНМ,най-близкия до Франция се намира в Белгия,дадох телефона му на родителите,от тук натам те ще направят избора.Силно вярвам ,че нещата ще се оправят макар и лекарите да не дават надежди.

# 725
Каква е причината за себореята някой може ли да ми каже?

# 726
Олее, милото дете! Тази история ме разплака! Представих си в детайли всичко! Горките родители! Стискам палци детето да се възстанови!

# 727
Каква е причината за себореята някой може ли да ми каже?
конфликт на раздяла в решена фаза /по спомен  Peace/

# 728
Тези дни Андрейчо е получил -разстройство,повръщане и температура.Лично аз го свързвам с болничните манипулации и стреса покрай тях.Моето дете получи същия конфликт и съответно същата оздравителна фаза след няколко часови манипулации в болницата,след които си го прибрах.
Вярвам,че детенце ще се възстановява,но една когато е далеч от този болничен стрес.

# 729
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте преди 7 месеца благодарение на ГНМ прибрах антибиотика в шкафа и излекувах синът ми.Сега след 7 месеца има хрема и силно кашлица,какъв ли е конфликта,моля помогнете и благодаря!

# 730
Здравейте, какво трябва да разбирам под "бежански синдром"?   bouquet

# 731
За бежански синдром и конфликт има писано при СБС бъбреци.

# 732
Здравейте, какво трябва да разбирам под "бежански синдром"?   bouquet
тук по подробно за "бежански синдром"

# 733
  • Бургас
  bouquet

# 734
mari:),виж на линка,който пусна Mislq, има за комата(СИНДРОМ НА БЪБРЕЧНИТЕ ТУБУЛИ),но не е уточнено да става дума за будна. 

Общи условия

Активация на акаунт