Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 046
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
...особено в немската паралелка на СМГ борбата ще бъде много оспорвана и най-вероятно там ще влязат само деца с 6,00 по МАТ.

Понеже темата е наистина супер болезнена за няколко десетки (а може и стотици) родители и деца, ще помоля да се въздържаме от подобни и необосновани спекулации. Моят Дивак е с 5,911 по мат и 5,786 по БЕЛ и ще е преди доста от обявилите 6 по МАТ, но с по-нисък бал (напр. под 5,50) по БЕЛ. И давам само пример - няма да пишем немската паралелката. Просто не искам допълнително да се стряскат и обезверяват и без т'ва ощетените, на които първо желание им е заветната паралелка. Стига им кретенското изпълнение на МОН  Stop

За въпросната паралелка, твоят дивак ще е след дете, което им 5,52 по бел и 6,000 по мат... ей това е драмата
Точно затова трябва да се вдигне шум/макар, че не можем да направим много/ за поредния/за съжаление не последният/ гаф на "експертите" от МОН .
Казано между нас-тези експерти трябва да ги подложат на НВО за 4 клас-събиране,изваждане,умножение и деление-та те не могат на 2 магарета сламата да разделят.
Просто е като баница.
100т-6,00
18т-3,00
Тежестта на една точка трябва да бъде 3/82 или 0,0366.
Толкова ли не се намери един човек дето да го съобрази или да ползват"външни експерти"-циганите на женския пазар щяха да го сметнат без калкулатор.
Другата тревожна тенденция е, че от 05.06.2012 знаят за проблема и вместо да го признаят и оправят навреме се крият като мишоци и обясняват колко е секретна тази информация.

# 301
  • Пловдив
 Хайде и аз малко spam2 , но къде да намеря толкова майки на 14 годишни?
Покрай цялата сага кандидатстване, май ще изпуснем срока за подаване на документи за лична карта. Та трябва бързичко да се организирам ... моля кажете какви документи  са нужни и дали е необходим баштатко  Wink таткото, за да ги подадем.   Laughing

Само да допълня - не пропускай срока от 1 месец след рожденния ден, защото глобата е 20 лв... Чака се 15 дни, за да ти резолюрат молбата за пропускане на срока и няма бърза поръчка.

Отново апелирам - ако някой е запознат с алгоритъма на софтуера за класирането - да ме светне  Rolling Eyes

# 302
  • Varna
........ Защото, ако в момента това е факт за немската паралелка, то в английските, редом с истински състезатели по предмета , попадат и някои псевдоматематици, за които гимназията се е оказала спасителният пояс сред елитните. Thinking

Обаче тези "псевдоматематици" попадат там, защото местата в МГ са повече от броя на състезателите по математика. Аз не вярвам, че някой гений по математика няма да се класира в СМГ ако иска. Ако СМГ иска да си осигури само състезатели, да си направи допълнителен изпит и да намали бройките, тогава там ще попаднат наистина само топ математици. Или да се направи отделен изпит по математика само за една/две паралелки. Сигурно обаче ще е голяма бюрокрация докато се издейства това.

Освен желанието за немски език, според мен този наплив за немската паралелка е един вид отсяване на най-добрите, т.е. освен че се гони език, се търси и конкурентна среда, всички състезатели да са в един клас. Нямам поглед върху СМГ, но най-добрите математици там не са ли във въпросната паралелка?

Във варненската МГ доколкото знам децата, приети след 4 клас в МГ и продължаващи след 7-ми  се запазват като клас, именно за да се работи с тях по-задълбочено.
[/quot
Синът ми учи в МГ Варна от 5 кл. Уверявам те че не се запазват децата като клас а се разпръсват всеки според желанието си.От нашия кас някой отиват в паралелката с НЕ а други с АЕ. Седем осем деца / включително и ние/ ще ходят в 1 АЕ с немски.

# 303
  • София
Покрай цялата сага кандидатстване, май ще изпуснем срока за подаване на документи за лична карта. Та трябва бързичко да се организирам ... моля кажете какви документи  са нужни и дали е необходим баштатко  Wink таткото, за да ги подадем.   Laughing

Ако детето има издаден международен паспорт - само Вие с детето и акта за раждане;ако нямате  Вие, бащата и детето, акта за раждане  и една снимка!
Тцъ Naughty В София е друго. Нито за лична карта, нито за паспорт се иска снимка. Детето се снима на място, при тях, от техен служител.
Отделно се носи и формуляр за адресна регистрация, който се взима от общината. Жълт е на цвят. На места го искат, на други не, така че е хубаво човек да го има и да не го върнат и разкарват повторно.

# 304
За ЛК на 14 годишен-до 1 месец след навършването.Носете акт за раждане и задължително водете таткото/той трябва да се подпише на заявлението/.
Знам че е неприятно ако не живеете заедно, но няма да се разминете без него/знам от личен опит/
Успех!!!

# 305
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
За НПМГ ... очакваните резултати Simple Smile Биологията няма да я коментирам ... въпреки, че е с 1 единица по бал над приетите в паралелките Биология и биотехнологии за 2-ро класиране от миналата година.
Аз съм най щастлива от химията Simple Smile При час първия срок в у-ще и при два часа през втория срок, без никаква подготовка у дома е с бал, които е с 1,5 по-висок от последния приет в паралелката Химия миналата година на 1-во класиране Simple Smile
Убедена съм, че ще има и над 5 по история за НГДЕК ... Та, ни остава да подадем прословутите заявления и да чакаме 9 ФЕГ, след нея НПМГ ... И да направим избора след 1-во класиране Simple Smile Май няма да ни огрее така мечтания френски, но пък ... всяко зло - за добро Simple Smile
Отказвам се повече да се "информирам", да чакам статистики и да се притеснявам Simple Smile Изпитите вече са минали, всичко като оценки е факт ... Сега остава да си чакаме 26-ти Simple Smile

Моля ви, не "замърсявайте" прекрасната тема с обиди!!! Все си мисля, че сме разумни хора и можем да го направим ...

# 306
  • София

На сина ми вадих през февруари и искаха само акт за раждане (оригинал и копие, ако не се лъжа) и един родител. Формуляра се попълва на място и там се прави и снимка. Това беше всичко - нищо друго не са искали.

# 307
  • София по рождение
Ама никак не е лошо, че тук се задават въпроси и се търси допълнителна информация и се поставят проблеми. Нали точно така накарахме  1 АЕГ и респективно РИО-София да си оправят грешката, която можеше да има доста неприятни последици. В един от справочниците, които имам, пише съвсем убедено и категорично, че тази година в 1 АЕГ така ще се кандидатства, тоест всички профили на един ред. Да, ама не! Оказа се чисто и просто грешка. Нали така открихме "Формулата" и някои странни ефекти от нея. Ако не се съмнявахме и не (се) питахме, това нямаше да се случи или щеше, ама на един твърде късен етап. ОТ МОНМ трябва медали да раздават тука, че търсим кусури в системата им и то съвсем безвъзмездно. Дето се вика, само за едната гола статистика го правим, ама и това няма...

И в тази връзка, ако сме попълнили вкъщи заявлението, а после и други печатни грешки се открият?! newsm78
Ще се наложи да се преписва на ръка в гнездото. Сега ще ме карат ред по ред да проверявам за несъответствия из разните таблици.

Какво би станало, ако сме попълнили някоя паралелка, а нея са я закрили? Не, че обратното също не е неприятно...

# 308
  • София
.

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 13:58 от Andariel

# 309

Ако детето има издаден международен паспорт - само Вие с детето и акта за раждане;ако нямате  Вие, бащата и детето, акта за раждане  и една снимка!

За да не влизаме отново в спорове, но пък информацията да е наистина вярна - един родител е достатъчен според сайта на МВР:

http://www.mvr.bg/guide/red_podavane_zaiavlenia_14god.htm

# 310
  • Пловдив
При нас "разкараха" и таткото... Въпреки че му беше ужасно трудно да отсъства от работа в работното време на поделението на  МВР...

# 311
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Хайде майки да помогнете и да се аргументирате за разликите със 100-те и 99-те точки!!!

До 1 час, ако някой иска да вземе отношение, моля да ми изпрати телефон, за да го свържа с екипа правещ репортажа по този проблем на БНТ2!!!

Благодаря ви за това, че ще се отзовете! Дава се възможност да изкажете публично, аргументирано и пред голяма аудитория, това, което ви вълнува!

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 18:15 от la vida loca

# 312
  • София
Ама никак не е лошо, че тук се задават въпроси и се търси допълнителна информация и се поставят проблеми. Нали точно така накарахме  1 АЕГ и респективно РИО-София да си оправят грешката, която можеше да има доста неприятни последици. В един от справочниците, които имам, пише съвсем убедено и категорично, че тази година в 1 АЕГ така ще се кандидатства, тоест всички профили на един ред. Да, ама не! Оказа се чисто и просто грешка. Нали така открихме "Формулата" и някои странни ефекти от нея. Ако не се съмнявахме и не (се) питахме, това нямаше да се случи или щеше, ама на един твърде късен етап. ОТ МОНМ трябва медали да раздават тука, че търсим кусури в системата им и то съвсем безвъзмездно. Дето се вика, само за едната гола статистика го правим, ама и това няма...

И в тази връзка, ако сме попълнили вкъщи заявлението, а после и други печатни грешки се открият?! newsm78
Ще се наложи да се преписва на ръка в гнездото. Сега ще ме карат ред по ред да проверявам за несъответствия из разните таблици.

Какво би станало, ако сме попълнили някоя паралелка, а нея са я закрили? Не, че обратното също не е неприятно...

Точно същия въпрос щях да задам. Няма ли да може да се попълни на компа (вече дори го направих) и само да се добавят на ръка дати, подписи и съответно кодовете при приемане на заявлението? Ако трябва на ръка и на коляно да се преписва, е много глупаво. И предполагам точните наименования на училищата и паралелките със съответните профили трябва да се препишат от таблицата за приема в сайта на РИО, където по презумпция не би трябвало да има грешки. Е, имаше една, ама я оправихме....

# 313
При нас "разкараха" и таткото... Въпреки че му беше ужасно трудно да отсъства от работа в работното време на поделението на  МВР...

Е, аз понеже вадих лк на дъщеря ми сама с нея, и срещата с баща й би била голямо изпитание, та си знам правата.

# 314
  • София по рождение
Andariel, браво на детето Party Страхотни резултати.
dim_rosi, много хубаво стихотворение.

Хайде да не се караме тук, а да си помагаме, както до сега. Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт