Лятно слънце вече грее, СЕПТЕМВРИйчето в коремчето на мама все повече дивее!

• 27 392
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря за бързия отговор nikita   bouquet,

Така се надявах да не се налага да стигам до комисия (не ми се разправя), искаше ми се Аг-то да ми даде болничен до началото на 45-те дни и така, да не се занимавам с разни бюрокращини...

Генеколога ще те представи на ЛКК и не мисля че ще имаш проблеми ,обикновено не отказват що се отнася до бременна жена Simple Smile Hug

# 541
Радост нямаш ли право на отпуска? Аз от 01.07. ще си ползвам 10 дни отпуск и после ми идва 45-дневния болничен. Така ще знам, че в началото на август ще получа някаква заплата, а НОИ ще си ги чакам чак септември!

# 542
  • София
Аз да питам в тоя ред на мисли. 45-дневния се издава на базата на термина, изчислен по акушерския метод, нали? Че при мен си има 20 дни разлика между този термин и реално очакваната дата, заради късната овулация.

# 543
Здравейте коремчета Simple Smile Гледам поизтрили сте ме Wink но не мога да пиша по-често, ставам за работа рано, прибирам се и гледам да си почивам повече.

Ами имаше лека корекция на бъдещите майки, които не взимат участие в темата или изобщо не са писали, че както бяхме тръгнали 200 щяхме да станем  Peace Както казах в предната тема ... ако съм изтрила някой по погрешка да ме извини или който иска може да бъде записан отново в темата да ми пише на ЛС, но нека поне да известява какво се случва с него  Hug

# 544
el_sol мисля, че да. При мен поне ще е така и аз се радвам, защото по-рано ще ми го дадат Simple Smile акушерския ми термин е на 29.08., но по засечена овулация и показания на ехографите през целия период до сега, термина ми е 06.09. т.е. има 1 седмица разминаване. После, при последния болничен (след раждането имаш още 2) ще ти изравнят разликата, защото мисля, че болничните са 135 дни общо.

# 545
  • Стара Загора
Здравейте отново от мен!
Имам един въпрос,надали ви се  мисли много за това в тези жеги,но с какво ще топлите стаята на бебчо като дойде време?Разбрах,че с климатик не е добре за него,казаха ми за някакви конвекторни печки.Някой запознат ли е с марки,цени и дали са икономични?

# 546
  • София
el_sol мисля, че да. При мен поне ще е така и аз се радвам, защото по-рано ще ми го дадат Simple Smile акушерския ми термин е на 29.08., но по засечена овулация и показания на ехографите през целия период до сега, термина ми е 06.09. т.е. има 1 седмица разминаване. После, при последния болничен (след раждането имаш още 2) ще ти изравнят разликата, защото мисля, че болничните са 135 дни общо.

И аз така си мисля, защото и сега в болничния ми пише аб. имминенс грав. м.л. 7, а аз съм си още в шестия. При мен акушерския е 11.09. а реалния 29.09. - смятай:)

# 547
Климатик не е полезно за нас, какво остава за бебето Simple Smile Аз много избягвам и сега, само в офиса пускам, защото иначе не се живее. Но като цяло - изсушава въздуха, разнася бактерии, освен ако не се чисти всяка седмица. От преди 2 години когато ми го сложиха в кабинета развих някакъв проблем и направо не можех да си поема дълбоко въздух... За топлене лично аз не бих ползвала никога.
За бебето сме решили да ползваме стара акумулираща печка - с каквато съм отрасла и аз. Тя постепенно отделя топлина, слагаш отгоре един съм с вода или си взимаш овлажнител и си пушка Simple Smile
Естествено сега май трудно можеш да намериш такава,но тези конвекторните са добър вариант, или радиаторите. Важно е според мен да не е духалка, защото изсушава много и вдига прах. Вече за икономичност - има хиляди модели, не съм компетентна.

# 548
Здравейте отново от мен!
Имам един въпрос,надали ви се  мисли много за това в тези жеги,но с какво ще топлите стаята на бебчо като дойде време?Разбрах,че с климатик не е добре за него,казаха ми за някакви конвекторни печки.Някой запознат ли е с марки,цени и дали са икономични?

С климатик ... просто нямаме друг избор Wink

# 549
 baloni Честито на всички рожденици и от мен!!!   bdbaloni

# 550

Миленка, имаш ли линк към цялата книга, на мен тук ми излиза до страница 35.

Susamena, по повод на отоплението, ние сме на централно парно и мисля да се топлим с това. Отделно имаме и духалка, ако се наложи. Нямам наблюдения от конвекторни печки.

При мен реалния термин излиза една седмица по-късно от термина според цикъла и разбрах, че в този случай вземат предвид термина според цикъла. Не знам как е в обратния случай.

# 551
  • Стара Загора
Калина благодаря ти все пак,за климатика и аз съм против,докато бяхме в Бургас с мъжа си имахме един,но и един ден не сме го пускали за охлаждане.А за топленето,много му е изкуствена топлината и не може да стопли добре.Сега имаме печка на дърва в хола,но нямаме нищо за отопление в стаята,където ще е бебчо и не спирам да мисля за това.За акумулиращата печка щеше да е добре и аз съм расла с такава,редувахме се цялото семейство да лягаме отгоре с едно одеяло  Laughing

# 552
Здравейте и от мен Simple Smile
1-во да честитя на всички рожденници , да са живи и здрави, много целеустеремени и обичани .А на малката кукла да има едно много безгрижно детство и на есен да бъде най-гордата кака и помощничка на мама Simple Smile
Относно килограмите аз съм +6 от началото на бременността, което ме успокоява.Но за сметка на това хората около мен са достатъчно мили Simple Smile да ме успокоят по свой си начин , а именно , че в 9-тия месец се качвали главоломно килцата Simple Smile
За отоплението ние сме на газ, а стаята в която ще бъдем с бебо от най-топла през тази тежка зима стана май най-студена.Студена в смисъл с няколко градуса по-ниско :РТака, че се надявам да успеем да поддържаме подходящите градуси без да се изсушава въздуха .
Хубав ден на всички мами и  весело празнуване на рожденниците  Hug
П.С.А аз след малко изчезвам на кафе в най-голямата жега (което не е типично за мен но.....) и да си дам болничния на старшата, че нещо се позабавих този път.

# 553
Задравейте, момичета! Как сте днес!  Много рожденници имаме днес! Simple Smile
  newsm59 на всички! Пожелавам Ви само хубави неща и всичко, което сте си намислили да ви се сбъдне!
 Относно зимата, ние сме на конвектори и сме много доволни, малко е по-скъпичко от климаците, ама е по-здравословно.

# 554
Радост нямаш ли право на отпуска? Аз от 01.07. ще си ползвам 10 дни отпуск и после ми идва 45-дневния болничен. Така ще знам, че в началото на август ще получа някаква заплата, а НОИ ще си ги чакам чак септември!
От отпуската имам само още 5 дни, но всичко е планирано и моята се пада в края на Юли, което вече не ме устройва (и без това ще съм си у нас тогава). Искам да си почивам и занимавам с неща покрай беб4о, а не да се ядосвам и натоварвам покрай работата. Тези 5 дни до колкото знам се прехвърлят и мога да си ги ползвам след време (когато ще имам повече нужда).
Калина защо се бавят толкова болничните, аз до сега не съм имала никога този проблем... изплащаха се коректно и на време.
F.A.T.E няма проблем аз наистина не съм активна, когато имам какво да пиша и имам възможност се включвам

Общи условия

Активация на акаунт