Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 14 951
  • 244
  •   1
Отговори
# 165
Теорията едно, реална ситуация друго.

Аз не мога да се закълна, че ще спра да я кача, не мога да се закълна, че ще спра.
Теоретично би трябвал да съм на висота, но предпочитам да не ми се налага да се провери реално.
Познавам обучени хора и нещо повече - обучаващи за реакции за оказване на помощ, които първи си плюха на петите при първата спукана язва, която виждаха и не успяха да приложат нищо от наученото.

# 166
Абе хора, кой да спре да я качи. Нощем на магистрала! Виждаш я в последния момент, почти в секундата, в която я подминаваш, после имаш още някакво време, докато обработиш информацията, да се сетиш, че това е жена с количка. После пък да започнеш да разсъждаваш що ще тая жена с бебе на магистралата. Пък най-накрая да ти просветне, че има нужда от помощ. Все пак профучаваш покрай нея със 100 -140 км/ч.
Като е паднала вече на платното пък е още по-трудно да прецениш какво се валя там - гума ли е, животно ли е, човек ли е.
Аз като шофирам по магистралата си гледам само в лентата напред, не поглеждам встрани, защото при такива скорости нямам време да зяпам и правя анализ ни на гледки, ни на пешеходци. Да не говорим пък, че стопаджии не качвам. Откъде да знам кой е, защо е и какво му се върти в главата.
А как точно се разбра, че жената е бутнала количката със сетни сили в канавката? Пак журналистически предположения, които се представят като разказ на очевидец.
Инцидентът е ужасен, трагичен. Но не само за семейството на жената и за самата жертва. Дано никога не заставам нито на нейно място, нито на мястото на шофьорите, които са минали през нея или покрай нея.

# 167
  • София
Четох, четох и разбрах, че като цяло всички, с малки изключения, обявихте жената за тъпа, с психични отклонения, която застрашила живота на бедните, нищо неподозиращи шофьори.  newsm78 Обаче тук не видях загинал шофьор, а размазана на пихтия млада жена.

Нещо се е случило, за да тръгне тази жена пеш посред нощите с бебе в количка, едва ли е излязла на разходка на магистралата и едва ли е била самоубийца. Животът не е черно-бял и на никого не пожелавам подобна злокобна смърт.

И аз съм шофьор, и аз се оплаквам от безумни пешеходци, но също така съм и пешеходец и се оплаквам от неадекватни шофьори. Така че не мога да го мисля чуждестранния ТИР, който я е довършил и после си е минал границата спокойно, той сигурно даже не е и разбрал какво е ударил. Никакво ли съчувствие не предизвиква във вас подобна грозна смърт, та сте тръгнали да жалите шофьорите?

# 168
Ето това ме потресе мен- липсата на съчувствие, на съпричастност към смъртта на една млада жена, ако и да е била според задочните й познати бавноразвиваща се. Потресе ме огромната страст, с която обсъдихме всички олигофрени в качеството си на висша раса.

# 169
Нещо се е случило, за да тръгне тази жена пеш посред нощите с бебе в количка, едва ли е излязла на разходка на магистралата и едва ли е била самоубийца. Животът не е черно-бял и на никого не пожелавам подобна злокобна смърт.
Какво да се случи?
Хайде, не е имала телефон, ми да помоли някой случаен човек да звънне на съпруга си. Доста често ми се случва да си забравя телефона и съм молила непознати да ми услужат, пускам стреличка на съпруга ми и той звъни.
Плюс това тя не се е движила по магистралата, а я е пресичала. Отбивката за магистралата е на няма и 40м, защо не се е върнала, защото така щеше да върви повече пък очевидно е по-опасно.

# 170
Ти нали ни обясни, Шушулка?

# 171
Изпитвам яд ,жал ми е за децата и.
Това обаче не прави постъпката и по-различна от безумно безотговорна към детето и.Няма нужда от лицемерие .
Плюйте колкото си искате шофьорите от онази нощ, да те не са жертви в прекия смисъл ,но не са и виновни .
Това не е инцидент ,както и случая с пияния баща с дете в скута .

# 172
А защо противопоставяш шофьор и мъртва? Ако не плюя по убитата, трябва да го правя по шофьорите ли? Убедена съм, че първият не я е бутнал нарочно, вторият сигурно не я видял изобщо, просто е минал през нещо. И ако вторият има оправдание, то първият сигурно така се е стреснал, че е убил майка и бебе, че му желая здрава психика да превъзмогне случилото се.

Щом някой е спрял да види труп на магистралата, друг е могъл да спре да види и живата жена с бебе.

# 173
Казаха,че имало сигнал и полицията е тръгнала да види,защо жената е там,но когато пристигнали...

# 174
  • Ямбол
Могъл е, но не е спрял. Минало заминало. И тя е могла да намери начин да се обади на някого, но не се е случило.
Била е с тъмни дрехи по тъмно.

# 175
Касита въобще не ти идва на ум ,че тази жена е изложила себе си и детето си на риск  newsm78
Колкото и да ми е жал за децата и няма как да кажа "ами случва се "  и да не  осъдя постъпката ,това не е инцидент.
Няма нужда от лицемерие ,казах го вече ,трябва да се знае че е тъпа безрасъдна постъпка ,пешеходци място на магистрала нямат.
Децата се возят отзад в столче с колан.
Пресича се на зелено и на пешеходна пътека като се огледаш първо .
И тн. и т.н.
За шофьорите правилата са доста повече.

Сигнала е подаден преди да я блъснат.

# 176
  • София
Не съм Касита, но ще отговоря. Да, жената е изложила на риск детето си,
да, постъпката й е тъпа и безразсъдна и да, тя си е платила повече от жестоко за глупостта си и чист късмет е, че детето не е пострадало.

И без капка лицемерие, все пак ми е мъчно за бедната нещастна женица, защото преди всичко съм човек и ме потриса тази ужасна нелепа смърт. Правилата трябва да се спазват, тук 2 мнения няма, но пак повтарям, животът не е черно-бял и не можем и да предвидим дори в каква ситуация ще ни се наложи да изпаднем.

# 177
  • София
Аз съчувствие към такива хора не мога да проявя. Проявявам към блъснати правилно пресичащи пешеходци. Проявявам и към хора, блъснати докато си стоят мирно и кротко на спирката на градския транспорт. И в тези случаи съм съгласна, че шофьорите са виновни и санкциите трябва да бъдат по-строги (като ефективни присъди, отнемане на книжка за над 10 години, включително доживот при загинал човек и т.н.). Но към такива като тази не мога. За да ѝ съчувствам, трябва да се поставя на нейно място, а аз не мога, защото подобна безумна мисъл не би ми хрумнала. Но мога да се поставя на мястото на тези, които са я блъснали и да си представя как ще се чувствам аз и какво ще се случи с моят живот, ако утре някой реши да пресича магистралата, когато аз минавам от там и не успея да спра - или пък да трябва да избера дали да блъсна безумеца или да набия спирачки и някой отзад да се вреже в моята кола и моето дете да пострада. Познайте кое ще избера. Илиана е права - няма нужда от лицемерие, каквато и да е била тази жена - постъпката ѝ е безотговорна и безразсъдна.  

# 178
  • Варна
Ето това ме потресе мен- липсата на съчувствие, на съпричастност към смъртта на една млада жена, ако и да е била според задочните й познати бавноразвиваща се. Потресе ме огромната страст, с която обсъдихме всички олигофрени в качеството си на висша раса.
Peace
Особено коментарите по темата на потребителката poulini - пълна отврат.

# 179
Не съм Касита, но ще отговоря. Да, жената е изложила на риск детето си,
да, постъпката й е тъпа и безразсъдна и да, тя си е платила повече от жестоко за глупостта си и чист късмет е, че детето не е пострадало.

И без капка лицемерие, все пак ми е мъчно за бедната нещастна женица, защото преди всичко съм човек и ме потриса тази ужасна нелепа смърт. Правилата трябва да се спазват, тук 2 мнения няма, но пак повтарям, животът не е черно-бял и не можем и да предвидим дори в каква ситуация ще ни се наложи да изпаднем.
Просто не е нелепа , това не можете за вденете.
И стига с това ,че живота не е предвидим.

Общи условия

Активация на акаунт