Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 14 945
  • 244
  •   1
Отговори
# 195
  • София
sunny day, не се напъвам да обвинявам никой, макар че това да избягаш, след като очевидно си блъснал нещо, различно от заек например, е 'много хуманно', няма що.

Това, което ме подразни, е с каква страст и каква злъч се нахвърлиха всички, с малки изключения върху един труп, имаше много грозни коментари. Тази глупава жена, която и каквато да е била, си е платила за неадекватното си поведение по възможно най-жестокия и болезнен начин, а и не само тя - цялото й семейство, двете й деца, всички са жертви на тъпата й грешка.

А относно пешеходци и шофьори - всичките са един дол дренки. И пешеходците са неадекватни самоубийци и шофьорите са същите. Абсолютно съм съгласна с поста на Зеринтия - жените сме по-опасни шофьори, по-нетолерантни към останалите участници в движението, но и много по-самоуверени. Особено 'любимо' ми е следното - как не се научихме, че на пешеходна пътека се спира и след като този пред теб е спрял, ти не го заобикаляш, профучавайки покрай него самодоволно и съответно отнасяйки преминаващ пешеходец. Вече не знам колко станаха подобни случки.

# 196
А относно пешеходци и шофьори - всичките са един дол дренки. И пешеходците са неадекватни самоубийци и шофьорите са същите. Абсолютно съм съгласна с поста на Зеринтия - жените сме по-опасни шофьори, по-нетолерантни към останалите участници в движението, но и много по-самоуверени. Особено 'любимо' ми е следното - как не се научихме, че на пешеходна пътека се спира и след като този пред теб е спрял, ти не го заобикаляш, профучавайки покрай него самодоволно и съответно отнасяйки преминаващ пешеходец. Вече не знам колко станаха подобни случки.

Това са единични случаи и не може да се обобщава. Иначе всеки ден щеше да има стотици премазани пешеходци, нали? Масово шофьорите спират на ПП, дори аз бях изненадана ( тъй като съм предимно шофьор и рядко пешеходец ) като ми се наложи да пресека 4 пъти един булевард на такава в порядъка на 15 мин. - спираха дори без да съм слязла на платното, виждат, че има хора и спират. Но пък пешеходците ...... думи нямам. Все си мисля да закрепя фотоапарата на стъклото отпред и да направя клип за 2-та км., които минавам на ден, отивайки на работа с колата, по колко нарушители има - от светофар до светофар са минимум 10 човека. Вчера една с количка + 5-6 годишно дете се провираше между колите само на 15м. от кръстовище със светофар. Ама ако я отнесе някой, тя няма да е виновна, ще се ореве света как шофьорите са идиоти и нямат култура.

# 197

Вчера една с количка + 5-6 годишно дете се провираше между колите само на 15м. от кръстовище със светофар. Ама ако я отнесе някой, тя няма да е виновна, ще се ореве света как шофьорите са идиоти и нямат култура.

На такива случки редовно сме свидетели.Всеки ден.

# 198
жените сме по-опасни шофьори, по-нетолерантни към останалите участници в движението, но и много по-самоуверени.

В кое? В нетолерантното държание ли ?
Самоуверените шофьори спазват всички правила и не пречат на другите.

# 199
  • София
Аз пък съм на мнение, че шофьорите са по - добри пешеходци от онези, които не са сядали зад волана. Със сигурност тези, на които не им се е налагало да четат ЗзДП няма как да знаят какви са правата и задълженията на пешеходеца.

А отговорът на цялата история е корупцията в системата. Докато има господа като тези дето вчера ме спряха и с усмивка ми поискаха "извинителната ми бележка", и докато има такива като мен, които я представят чинно, корупцията ще дава жертви на пътя, а не само там.

И кво, на нас тука (и в повечето балкански държави) едва ли не генно ни е заложено да нарушаваме правилата. Тоя манталитет подклаждан с години, че и сега от чалга културата, скоро няма да се заличи. Аз лично изпитвам ужас да отида на почивка в една Гърция, защото ще трябва да се съобразявам с всички правила на движение, нещо на което моята страна не е могла да ме научи.

А по темата, честно да ви кажа, в такива случаи предпочитам да мисля, че така е било писано да се случи. Всички ние си казваме, че никога не бихме пресекли магистрала по тъмно, бутайки детски колички, ала не малко велики филми са доказали, че замисълът на простите неща, често е изключитено завъртян и сложен.

# 200
  • София
Не разбирам какви са тези вопли колко лоши били хората в темата, че им липсвало съчувствие и прочие! Крайно, критично крайно време е целокупното население да разберем, че правилата на пътя трябва да се спазват без изключения, независимо дали човек е зад волана или пешеходец! Отговорност не носят само децата, поради естеството на физическата и психическата им незрялост, но за сметка на това възрастните са отговорни два пъти повече за тях!

Само като си го представих това с магистралата вечер пеша с бебе, и ми се изправи косата, а да тръгне човек да пресича магистралата си е чисто самоубийство! Кое, как, защо не е много ясно, но е факт пресичането, това никой не го отрича.

# 201
  • София
жените сме по-опасни шофьори, по-нетолерантни към останалите участници в движението, но и много по-самоуверени.

Мене ако питаш, САМОУВЕРЕНОСТТА е чувство на личността, а не качество по стандарт БДС Simple Smile)

В тоя ред на мисли, веднага мога да добавя, че самоувереността не ми е критерий да спазвам или не спазвам правилата. В Бг не можеш да спазваш правилата за движение изцяло. Гаранция Франция Simple Smile А темата за жените шофьорки е ужасна. Аз познавам само две - себе си и още една. Всички останали ги мятам по графа "пфу, жена е"

# 202
  • София

Самоуверен + нетолерантен - много лоша комбинация, особено на пътя.

Самоуверен шофьор обаче далеч не означава добър шофьор.  Peace

# 203
Това за жените не е вярно има си статистика.
И един шофьор ако не е самоуверен просто няма място зад волана.

# 204

За мен нямат място зад волана всички любители шофьори.
Само професионалните,а за това се учеше някога 3-4 години.
Един такъв професионалист може ли да отиде в една химическа лаборатория например и да стане любител химик за 3-6 месеца Thinking

# 205
А отговорът на цялата история е корупцията в системата. Докато има господа като тези дето вчера ме спряха и с усмивка ми поискаха "извинителната ми бележка", и докато има такива като мен, които я представят чинно, корупцията ще дава жертви на пътя, а не само там.

Корупцията драга тръгва отдолу нагоре - щом има кой да дава, има и кой да иска, не мислиш ли? А този, който иска да даде е точно, защото е извън правилата и законите.

И кво, на нас тука (и в повечето балкански държави) едва ли не генно ни е заложено да нарушаваме правилата. Тоя манталитет подклаждан с години, че и сега от чалга културата, скоро няма да се заличи. Аз лично изпитвам ужас да отида на почивка в една Гърция, защото ще трябва да се съобразявам с всички правила на движение, нещо на което моята страна не е могла да ме научи.

Shocked Книжката си я купи или? Законът за движение по пътищата е еднакъв в цял свят - не знам защо на теб ти е трудно да го научиш и спазваш. Но в никой случай не е друг виновен за това.

Боже  ooooh! и това доживях да прочета, че държавата е виновна, когато някой категорично отказва да се съобразява с правила, че и изпитва ужас, когато излиза извън пределите й, защото там ще се наложи да ги спазва #Crazy

Моля някой да ме ощипе, сънувам сигурно Crazy

# 206

Един такъв професионалист може ли да отиде в една химическа лаборатория например и да стане любител химик за 3-6 месеца Thinking
Тука нещо не мога да схвана искаш 3-4 години да се карат курсовете за шофьор ?

# 207

Тука нещо не мога да схвана искаш 3-4 години да се карат курсовете за шофьор ?
Да

# 208
Има хора за които и 50 години няма да са достатъчни за да се научат, не да шофират, а да са нормални участници на пътя.

В крайна сметка за мен всичко се свежда до това човек да шофира според правилата, да е съсредоточен и да е адекватен, когато насреща му изкочи неправилно пресичащ пешеходец или идиот които не му се живее и днес ще е рали състезател. Добрия шофьор е този които адекватно може да вземе решение за живота си и на тези които шофира и разбира се, спазва правилата.

# 209
  • София
Ee, Съни дей, хич не ми се влиза в полемика.

Къде прочете, че съм си купила книжката? Пък и така да е? И що реши, че не знам закона и не мога да го спазвам? Вероятно го знам по - добре от много шофьори на пътя.. а вероятно и не Simple Smile

Корупцията, както и човешките отношения са двупосочни. Аз съм раждана преди 28 години, тогава ако се не лъжа пак е имало корупция. Така че, не аз, не моето поколение, са я насадили в системата.

И живеем в ОБЩЕСТВО, аз лично се наричам обществено животно, и да викам с пълна сила и да крещя и да се самоубия, пак няма да мръдна феса на корупцията. С къфто се събереш, такъв ставаш - така че не можеш да ме убедиш, че държавата няма вина за моите нарушения на пътя.

Само един бърз въпрос към теб, а и към всички претендиращи да спазват закона изрядно.

Намирате се на двупосочен път с по една лента за движение във всяка посока. По средата  - непрекъсната линия. Във вашата посока на движение - спрял тир. Кво правиш?

Общи условия

Активация на акаунт