Слънчице, курорти и море , Майското дете дупето пече! - Тема 19

• 39 702
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • при палмите и алигаторите,FL
Имам официален ултиматум от ХЕИ

#Crazy Иначе какво?!?  #Crazy

Така,
тук съм, мърГам и ви чета, обаче не ми се пише нещо, обхванал ме е мързел, направо ме е превзел Embarassed Embarassed

Мариети, не знам какво да ти напиша, момичетата са написали добри предложения за изход от кризата, ти не губиш самообладание и звучиш по ведро Hug Hug. Голямо гуш от мен Hug Hug, и съм съгласна със Сима, че разговор с бившия нов шев е добре да бъде проводен.

По въпросът на класната  Mr. Green и аз да се изкажа: Мончо и по големите деца- радва им се , иска да играе с тях, но писъци няма, виж ако са седнали някъде на земята се дупи и намества да седне в тях Joy.
При нас проблемът е с ходенето по магазините, понеже е горещо, та през деня това е единственото разнообразие дето успявам да измисля, та там в магазините е лудница с нас. Граби наред, разнася, дъвче опаковки, тръшка се , крие се между щандовете с дрехи, ужасия пълна.

По въпросът за спането: Моник спи с блузка с късо ръкавче, не я завивам с нищо. блузката е защото имаме включен вентилатор над главите цяла нощ + климатика Peace. Местоположението е непроменено, на спалнята сме си трите, различното е че аз спя перпендикулярно на тях, защото установих че Моник се буди по рядко, ако не съм до нея. Не спи по спокойно, защото цяла нощ се върти, сяда, рита, вика "Нье, нье",но поне не се буди за сукане.

Лече, Моник не се приближава до гущери, а от катериците и патките бяга надалеч и се гуши в мен, по добре така си мисля. Браво на Ели за говоренето, нашто дЯти е много далеч от тая фаза, всичко е ЪЪЪЪ. От Сонино време в раницата за навън си нося лепенки с картинки и кислородна вода, защо ли Whistling, тук замених кислородната вода със санитайзер, малко щипе но поне не ни се налага да го ползваме често, лошото е че раните са все по главата, не по коленете Tired

Лусиндова, ние кулите от кубчета само ги разрушаваме, така де аз строя-тя руши Mr. Green

Тони, тръгнахте ли с Рая пак на градинка?

Изчезвам че съм изгонила баба и беба в парка, а кака и тате на басейн, та да се до насладя на тишината Wink

# 631

Имам официален ултиматум от ХЕИ

#Crazy Иначе какво?!?  #Crazy

И аз това се питам.
На личната също звъняли.Ама наглост-моето дете да бодат два пъти,аз да плащам два пъти,а пък те да отчитат превенция на заболяванията.

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 22:23 от desi_shisha

# 632
Здравейте и от мен.Цяла седмица преди далегна прочитам по някой ред...ходя на работа,свиквам,то си е друго,човек да се облече,гримира и да иде сред себеподобни ....мухаха. Само дето много ми се спи,на Мариела и избиват 3 предкътника наведнъж и по цяла нощ приплаква ,мрънка,и я взимаме при нас на спалнята,че тя пак мрънка,и се подмята ,ама поне аз дремя.

Спим на отворена балконска врата,Мариела е облечена с боди с къс ръкав или боди потник,аз
правя  проби да я завивам,но тя като се омотае в завивките се буди с писък.

Деси Шиша,защо след катопробата е отрицателна,ще пускате втори път ?  newsm78

Класната Луси се ореди с детска градина до г..зо.Сутринта само сънена ще спуска В. с една кошница долу.Майтапа настрана,много съм се смяла в Истамбул,така пазаруват.Минава продавача под прозореца,спускат му една кошница вързана с въже,той слага продуктите ,дават пари и айде.

Животните
-Мариела умира от кеф да мачка котарака вкъщи,той също се кефи ,направо оня ден все едно пита месеше.На големите кучета също се радва и на кокошките,иска да ги пипа,но аз обеснявам,че неможе.

Гърне-от както ходи на ясла(доста успешно при това,без ревове) започна вкъщи сама да носи гърнето и да сяда на него и после пляска.Преодоляла е страха си от него.Сега остава да започне и работа да върши там.

Мариети-потресена съм от стария шеф и от новия също.Мисля,че наистина трябва да говорите с него и да даде шанс на ТМ.

Марте,разсмяме с твоите премеждия с майсторите.

# 633
Зъбите, забравила съм за тях..... Мончо е с 16 бр Mr. Green

Пак аз, направихме домашен бананов сладолед , по идея от тук http://www.youtube.com/watch?v=Ol5jL7d_IkY, само че при нас само банан. Стана неочаквано добро, вкусно, свърши много бързо и за снимка не остана даже.

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 16:22 от nandi

# 634
Аааа,тоз'сладолед и аз го бях гледала.Ама нямаме робот.Колко трябва да е мощен,всъщност,един добър робот?

Тази вечер голям ужас изживях,влязох да къпя Ева и Ина остана с баща си.Той решил да се измие и да започне да я храни.По едно време чувам удар и рев.Ина съборила стола върху себе си и паднала назад върху шкафа.Изкачам от банята,мъжът ми я гушка,но цялата му тениска в кръв ShockedПомислих,че си е разбила главата,а тя си ударила пръстчето зверски и нокътя се обърнал Cry Cry CryДезинфекцирахме,превързахме,но кръвта не спираше.Беж,в спешния кабинет.Там само ми потвърдиха,че нокътя ще падне,превързаха я по-зле,отколкото аз бих могла и казаха да стои така 12 дни.Много ми е мъчно Sad

# 635
  • До морето :)
Деси, ГОЛЯМО гуш от нас. Наистина е ужас. Дано бързо му мине на мишлето и да не го боли много.  Hug Толкова мъчно ми стана за Ина. Целувки...... МНОГО. А за ХЕИ - нямам думи.  Sick Мизерници!
А какво стана? Ходихте ли на ортопед?

# 636
казаха да стои така 12 дни
Как 12 дни с една превръзка Shocked, много нереално ми се вижда, това е детенце, играе, мокри се.По добре в понеделник при педиатъра да погледне пак Hug Hug Hug.
На Соник и падна нокът, но тя си ги гризеше и се бяха възпалили, слагахме вечер лепенка с антибиотично кремче, през деня ходеше на градина и лепенката изобщо не можеше да се задържи. След като падна мина месец докато излезе напълно новото нокътче.

Робот за сладоледа нямам и аз, правих го с блендера,  нямам идея колко е мощен, но е толкова малък че събира само по половин нарязан на парченца замръзен банан  chef

# 637
казаха да стои така 12 дни
Как 12 дни с една превръзка Shocked, много нереално ми се вижда, това е детенце, играе, мокри се.

Неправилно съм се изразила,12 дни  трябва да е превързана,да се сменя на всеки три дни.
Аз обаче я смених още днес.Промих с риванол.

Лече,на ортопед не сме ходили.Много се чака при този,при когото искам.

# 638
Здравейте, момичета - кокичета Hug
Ние снощи се завърнахме от общо триседмичното странстване по градове, гори и поляни и акостирахме в София за неопределен период от време  Crossing Arms КОето не мога да кажа, че ме радва, щото г.зът ми свикна на разходка и още няколко чифта ръце, готови да поемат Алинка...та сега пак на царевицата сама  Twisted Evil
И понеже не съм писала отдаван, ако искате да разкажа набързо за пътешествията...
За годишнината отидохме в Италия, Неаполитанския залив...Наядохме се на пица, паста и сладолед...Али си купи крачета там и стъпва все по-уверено Peace
Видяхме Везувий
Скрит текст:
- качихме се с автобус до кота 1000 и последният километър до кратера извървяхме пеша - ММ мъкна фотообарудването и водата в раница на гърба и детето в слинг...Аз мъкнах себе си. Кратерът е една голяма кръгла дупка, нищо впечатлително(за мен)...Но панорамата, която се разкрива е един път - облаците са наблизо, а земята - далеч
. Видяхме градовете Херкуланеум и Помпей
Скрит текст:
- първият по-запазен, вторият по-голям. В Помпей видяхме и прословутите мумифицирани тела и улиците и градините им - в най - голямата жега.
. Оттам с Влакчето до Соренто
Скрит текст:
- отново красиви панорами, типичната Италианска атмосфера, малките улици и много лимони, лимончело и Ломантика
. Посетихме и Иския
Скрит текст:
- зеленият остров, там плажувахме на брега на Тиренско море...Али пощуря, нямаше частичка от тялото и без пясък....Влюби се в морето, вълните и всичко останало, накрая се разрева като тръгнахме Whistling
. На самата годишнина от сватбата отидохме до остров Капри
Скрит текст:
- сбъдна се моя отдавнашна мечта - видях фараньолите и Лазурната пещера Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes За пещерата каквото и да кажа е малко - магия, вълшебство, просто е прекрасно. Наредихме се в лодки по 4 човека и залегнахме в тях. Лодкарят ни издърпа по една верига и ни обгърна сумрак. Само през входа на пещерата се процеждаше слънчева светлина, но ах! какъв беше цветът н водата...Просто магия...С ММ импулсивно се целунахме и лодкарят каза, че било на бебе - имало такава легенда...Дали е истина - не знам. И най-хубавата част - малката кротува през по - голямата част на обиколката с лодка, а накрая се предаде и заспа, а с баща и я оставихме на капитана, за да разгледаме пещерата заедно...Страхотен подарък ни направи детето  Heart Eyes
Ето и едно любителско клипче от нета за Пещерата

, но на живо е милион пъти по-впечатляващо...Нашите снимки не са това, което искахме, защото имахме мн. малко време да настроим фотото - само 3-4 мин бяхме вътре, пък и лодката много се клатеше, но съм качила една във фейса.
След това аз оставих ММ тук да работи, а с нашите и сестра ми забегнахме за няколко дни до Созопол...За Налката се сетих, че минахме точно през тяхното село, ама нали бях с голяма опашка, не ми се искаше да ги притеснявам...После ходихме малко до Турция и накрая се спрях при семейството на ММ - сестра му и децата се прибраха от чужбина и малката се видя с каките си.
Та, на въпроса на Луси - радва се на по-големи деца, но само ако не я "притесняват". Племенничките все я стискаха и целуваха, искаха да я държат за ръка - ми постоянно мрънкаше и бягаше от тях...Веднъж дори ухапа едната Rolling Eyes
За животните - много са и любими, онзи ден тичаше!!! след една котка, после беше хванала в хватка едно иле, което почти не уби от стискане...Само от кучетата бяга, че няколко пъти се стряска от лай, но общо взето не е страхливка.
ДесиШ, да се оправя Инката Hug
Мариетка, много ми стана тъпо за начина по който са се отнесли с вас. Стискам палци да запазите позитивизма  си и ТМ скоро да намери по-добра работа и да се съберете цялото семейство заедно.
Зъби - 6 бр излезли и много, ама много подути венци, явно ще избият няколко накуп, това 16 ми звучи имагинерно и непостижимо...
Спи при нас, не ме притеснява, баща и също не протестира...Научи се да заспива с гушкане и кончето, не я кърмя точно от месец, така че съм   Whistling
Иначе, явно имам здравословен проблем, посетих си ДжиПиТо и ми откри някаква отрицателни вълни ли при кардиограмата и сега май ще правим ехокардиография, щеше да се консултира с кардиолог, днес ще се разбере...Намериха ми и уплътнение в едната гърда, но нали спрях скоро да кърмя, може и на това да се дължи, та ще изчакам още малко преди да посетя лекар...И накрая, моят гинеколог каза, че категорично не препоръчва бременност при състоянеието в което се намира в момента моят организъм, а и усложненията от предните две бременности....А ако много бързом, да изчакам поне още 5 месеца, но преди да пристъпя към действие - пак да мина през кабинета.. Така,че стискам палци на Гери, ние продължаваме да се пазим.
За сега спирам, че много дълго стана, но пак ще се включвам Hug

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 14:30 от Бисквитка

# 639
Алоха, мацки или по-скоро "К'во става бе, майна"  Mr. Green

Ние сме от събота в Майнатаун и не съм се спряла да обикалям!
Първата вечер с ММ бяхме с приятели на заведение, а снощи по женски с моите дружки се черпихме по случай миналия имен ден на едната от тях! Много добре се чувствам, толкока ми липсваха и родителите ми и приятелките ми  Heart Eyes

Иначе Вики е като 5 пари в кисия! Залепила се е за баба си и не мърда от нея! Мен изобщо не ме търси и това ми дава възможност и аз да взема вързух  Whistling

Много ме мързо да пиша , а и нямам време да чета, защото не се спирам пред комп за по-дълго!
Само драсвам някой ред по темите, за които си спомням и дим да ме няма  Mr. Green

Деси, тия са за  #2gunfire Радвам се, че резултата е отрицателен!

Мариетка, сигурна съм, че нещата при вас ще се стабилизират! Просто бъди търпелива и упорита и знай, че има един който отгоре гледа!

Шени, хаймана такава  Laughing Прибра се най-накрая! Гледам забавлявали сте се, за което много се радвам и с риск да те подразня да ти кажа само - вие се прибрахте , ние сега тръгваме  Laughing

По въпроса с гърнетата - Вики си носи сама гърнето и почти всеки път , като го донесе й я словим върши нещо в него ! Не знам това какво означава и ми е интересно да видим какво ще стане занапред!

Айде стига толкова от мен! Мноуууу мъ мързи, ама  нЪл затуй съм в отпуска, за да мързелувам  Mr. Green

П.П. Жегата в Пловдив е един път! Шъ умрЪ ви казвам!

# 640
Срам,не срам и аз ще се "обадя"!Знаете,че хич ме няма в писането,а пък напоследък съвсем.Но пък си ви чета редовно и изживявам всичко с вас!

Мариети много ми стана тъпо за случилото ви се Sad Надявам се,че лошото е вече зад гърба ви и скоро ще бъдете добре възнаградени! Hug

Деси явно съм изпуснала за какво точно става въпрос,но се радвам,че резултата е отрицателен все пак!

На деца и Марти много се радва (не бих казала "полудява" обаче ) Особено ако скачат,тичат или пък пеят!На животно също,само дето и котето и кучето са "бау-бау"

За съня- спи по боди с къс ръкав или тениска,отвит,на вдигнат отгоре прозорец (поради примитивния ми начин за затъмняване не може да се отвори иначе).Иначе си спи в леглото,но редовно рано сутрин го взимам при мен.Таткото почти винаги е в хола Laughing,че да не ни буди като се прибира или излиза.

Даная радвам се,че така бързо се адаптирате в яслата.Дано и при нас е така,че от сега съм го замислилила тоя момент

Шениииии огромно завид!Били сте на страхотни места!

Диде
и на теб завиждам!Хич не благородно! hahaha Да ме вземеш и мен!

За нас: на кратко сме добре Laughing
От 8 юли си имаме християнче!Марти се държа по-добре от колко очаквах.Разбира се не мина без рев де...поплака си!Утре ще имам официални снимки и ще споделя.
Миналата седмица пък бяхме с приятелките от парка на планина.По женски с деца!Сами разбирате,че не говорим за почивка hahaha но пък наистина си изкарахме супер няколко дни.
Иначе Марти още не ходи сам.Доста стабилен е,но е много страхлив.Не знам как ще го преодолее и дали аз бих могла с нещо да помогна newsm78
От гърнето реве истерично,та това остава на заден план за сега.
Но пък миенето на зъби вече ни харесва и го правим редовно.Купих му четка,че с този напръстник направо ми разказа играта.
Бърбори много,учи всякакви маймунджулъци,и прави страхотни опити да пее.Утре ще се опитам да го запиша как пее за кокошката,да ви го пусна.

около нас е това в общи линии....

Айде лека от мен!Има,няма месец-два и може пак да се включа  Joy

# 641
Здравейте, момичета, Hug

Шени, добре сте се завърнали! Много се радвам за хубавите емоции в Италия, а за целувката на лодката в пещерата - супер! Айде да видим, дали капитана ще познае!
Честити крачета на Алинка! Пожелавам ви отново да отиде в Неапол, но другия път вече с кака Али и бебе в слинга  Mr. Green

За мене - ами не съм бременна, момичета.. Днес ходих на профилактичен преглед, тези дни ще пускам кръв и урина. Кръвното личната ми го измери прекалено ниско, та не и вярвам много, но утре ще го измеря в къщи и ще видя как е... най - вероятно пречерняването, отпадналостта се дължи на горещените и на анемията, може би пак се е проявила след отслабването ми, та така...

А който иска да се запише в "майски бебета 2013" е време да се готви, август наближава и е момента за бебеправене!  Mr. Green

# 642
А, здрасти! Mr. Green

Добре, че не сте изписали емнайсе страници, че нямаше да мога да ви изчета. Wink

Нанди, да - ходи Рая 2 пъти по за 30-40 мин и по-добре вървят нещата. Ще свикне, надявам се. Сега имам нов проблем. От известно време играе с приятели наши и децата им - те са чужденци и си говорят помежду си на английски...и тя така бързо учи думички от тях и повтаря, че свят ми се вие...ще го научи тоз фламандски преди нас. Grinning

Ема много ти е готин сладоледа - скоро ще го пробвам.

Шени....размазах се докато те четох. Браво на вас. Направо си я заплювам лазурната пещера да я видим скоро и ние. Peace

Деси, как е Ина? Надявам се пръстчето да е по-добре. Миличката тя...

По повод на Теди писанието - Нико така сладко вика "бабоооооо", че ни разсмива ужасно. Сутрин става и първото нещо е "бабоооо", на бабите си всеки ден крещи по скайпа - "бабооо" и на всички хора по улицата - също независимо дали са баби, или не. Simple Smile На сестра си освен "кака" вика и Ая, а на баща си вика "кати" - защо, изобщо не е ясно Simple Smile Иначе днес в колата сме си пуснали един диск с българска музика и Рая си тананика нещо, пее си...той я слуша и след малко вика с цяло гърло: "Ааааааааааааа", ама и той пее..няма да е по-назад, я?! Simple Smile

Ох, отивам да лягам, че едва гледам..а ще се оплаквам утре. Wink

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 10:58 от Tony_st

# 643
Малеееееееееее цял ден никой да не се разпише, загина ни темичката  newsm45

Драснете по нЕкой ред дееееее, оплачете се от децата, похвалете мъжете, така де може и обратното, задайте нЕкое въпросче Mr. Green

Тони, много се радвам за Рая  Hug, ще видиш как бързо ще проговори и фламански и англ., после ще се бориш да запазиш българския .

Шени, признавам си не я знаех тая пещера, но разказът ти ме заинтригува и се разрових, прекрасно място Peace . Браво на вас за смелоста да вземете и Алинка с вас  Hug.

Теди, честито ви християнче, ще чакаме да видим и музикалното му изпълнение, само да не е
Има,няма месец-два и може пак да се включа  Joy

При нас нищо ново, бабата си гледа внуците, аз контролирам процеса Naughty, мъжо ходи на работа и това е кратък преразказ на наш'те дни без елементи на разсъждения Mr. Green

# 644
  • на североизток
Здравейте, момичета!

Шени, страхотен разказ - накара ме да се усмихна сутринта. Много се радвам, че сте си изкарали страхотно. Честити крачета на Али!
Пиши какво са ти казали лекарите, че и на мен преди два месеца ми откриха някакви проблеми със сърцето и сега ми предстоят консулти с кардиолози Confused

Теди
, честито ви християнче! Hug

Деси, как е пръстчето на Ина? Прегръдки за вас! Hug

Мариетка
, убедена съм, че всичко ще се нареди при вас! Изпращам ви много позитивна енергия!

За нас - от няколко дена Ния прави сама първите си крачки, вчера дори обиколи апартамента самичка Heart Eyes, само иска някой да върви след нея да я пази, че е страхлива Simple Smile
И тя се радва много на деца и животни и като ги види започва да крещи.

Аз броя дните до морето - трябва да тръгваме другия петък Simple Smile

Усмихнат ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт