Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

  • 103 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 368
Това е на котлона :
1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
 и след като изстине се добавя 200 гр меко краве масло и се бие с миксера

На Сичко можеш да сложиш желатин Simple Smile)) Обаче аз лично бих прибавила и яйца, за да не е толкова брашнян крема. Примерно едно 5 яйца и бих намалила брашното на 90 гр. Ама това си е мое мнение Wink

# 721
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Принципно не виждам какво пречи да сложиш желатин.
Но не вярвам да имаш проблем. Просто изчакай много добре да изстине топлата смес, преди маслото...

Нин4е, тази снимка е мноооого малка и ще стане размазана на А4
Иначе ще ти я оправя ей сегинка!

# 722
  • Мнения: 22
Mishoka:
Месри ! Ами ще ми останат 3 белтъка от вторият крем , може да ги до бавя разбити на пяна... Ама мисля да добавя и 400 гр сладко кондензирано мляко с част от маслото  и от оттам да компенсирам .

# 723
  • Мнения: 1 965
Албена Shocked Направо ми се дорева като видях пораженията. И аз бих се опитала да ги закърпя някак си. Така или иначе ще се хвърлят, опитай да запълниш цепнатините.
Tatitt - Много хубава каручка. И кокошлето е много сладко. За резултата от крикъта ще чакаш. Сватбената торта е за събота, но ще я снимам като я закарам във Велинград, щото ще я карам разглобена. Оттам си бия камшика до неделя, така че ще я видиш най-рано в неделя вечер.  Twisted Evil
Имам едно такова питане. Сухите лимонови корички, как ги ползвате? На тях пише директно да се слагат и аз така мисля да направя. Крема ще е маскарпоне, квасена сметана, йогурт и есенция цитрус, та си мисля че ще е достатъчно мокър и ще ги размекне. Ако ги накисна предварително  в нещо /пита се в какво???/ дали ще загорчат? Замислила съм се и за стърган пресен лимон, обаче хич не ми се ще, като знам как яко ги мажат с восък и други нещица....

# 724
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
Албенче -май аз първа се оплаках за напукани фигурки но се разбра че и други има със същия проблем-аз така и не стигнах до отговор кое точно причинява тези напуквания -правих компанията на мечо пух- самия мечо пух нямаше нито една пукнатина а всички други животинки имаха цепнатини на всевъзможни места -струва ми се че от прекалените горещини вън изсъхва бързо а вътре остава меко и в един момент влагата отвътре търси да избива -та в крайна сметка и аз както те съветват другите момичета просто запълних пукнатините -като гледах добре да намажа и самия напукан ръб за да не личи после-та така минаха моите фигурки и клиентите не разбраха нищо

# 725
  • Мнения: 1 965
проблем-аз така и не стигнах до отговор кое точно причинява тези напуквания .......................струва ми се че от прекалените горещини вън изсъхва бързо а вътре остава меко и в един момент влагата отвътре търси да избива ........
И аз така си мисля. Много е топло и въздуха е адски сух. Струва ми се, че отвън много бързо съхне и хваща коричка, съответно се свива от изпарената влага. В средата е меко, топло и влажно. Кой знае какво има в тия теста? Нещо прави някаква реакция и нещата се разпукват. Пукали са ми се фигурки преди време, но на тънки цепнатини. Такива кратери не съм виждал на живо. Дано и да не видя....

# 726
  • Мнения: 634
Ванче опитах да закърпвам но на други места се образуват ,така че ги пльокнах в коша ,взех само булото и цилиндъра .В четвъртък и петък ще правя нови.
Татит,невероятна торта ,цветята са супер ,а кокошчицата прекрасна.

# 727
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Албенка и на мен ми се случи подобно нещо това лято за сефте, цепнаха ми се две тир муцунки, едните ги хвърлих, другата си я оставих. И аз мисля, че причината е в бързото засъхване отвън и това, че вътре остават меки и влажни и при свиването се сцепва.

Ето тук на ягодка се вижда как муцуната й е сцепена, но нямах време за поправка, все едно има херпеси от двете страни на устата  Mr. Green:


Strawberry Shortcake Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

van444eto, аз не бих стъргала кори от портокал, лимон, че са обработвани с всякакви чудесии, а сухи корички не съм ползвала. Много е добра есенцията лимоновата на Йоткер, но ти може би знаеш това. Лично аз за лимонов вкус ползвам нея. А и си мисля, че от влагата в крема, те ще си набъбнат. Нали пишеш, че заквасена ще има, а в нея си има влага хич да не е.

Lille (CRLN), спокойно можеш да добавиш желатин, правила съм го това. Ти май ме питаше за очите, ако не се лъжа. Различно ги правя всеки път - рисувани или от фондан, просто според настроението ми. Ама сякаш напоследък предпочитам да рисувам.

Дидче, много готини сладки, браво!

Наборчееее, тортата ти е пленителна, просто жестока. Много ме радва всеки детайл в нея.

# 728
  • Мнения: 148
Албенка,със сигурност е от жегата.Моите фигурки за шах така се сцепиха само от съхнещата Ирида.На втория път им добавих 50процента не съхнеща и ги държах във мазето на хладно във една кутия и нямаше проблем.
Татитче,страхотна тортичка ще чакам рецептата.

# 729
  • Мнения: 634
Ох,така се ошашках че не е за разказване.Оставям ги последни най накрая ще ги направя.Илианка иска мечета и това си е.
Благодаря на всички ви   bouquetЩе ви покажа тортата обещавам.

# 730
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Брммм, ВЪПРОСЧЕЕЕ?!

Някой да има хубав кътер за божури?! Flutter

Ето и рецептата за Лимонова торта с ментов крем от меен  Hug

# 731
  • София
  • Мнения: 548
Едно огромно благодаря на mishoka
за красивата и ужасно вкусна торта, която сътвори за моята принцеса. не качвам снимка защото е авторско творение:) тя ако желае ще я покаже.Тортата бе изядена на мига и всички въздишаха по красотата й.
БЛАГОДАРЯ:)  bouquet

# 732
  • Мнения: 97
Здравейте,
снощи се опитах да направя торта футболна топка, но резултата не беше особено добър Sad
Изрязах фигурките (малко се разтеглиха  Embarassed) но като ги наредих явно масления крем беше много мек и те започнаха да се разхождат където си искат  Confused при опита ми да ги доближа една до друга се показа маслен крем между тях, абе направо ужас! Но липсата на време води до такива последствия  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
http://didiaa.snimka.bg/?album;aid=670628;pid=27923285

# 733
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Здравейте,
снощи се опитах да направя торта футболна топка, но резултата не беше особено добър Sad
Изрязах фигурките (малко се разтеглиха  Embarassed) но като ги наредих явно масления крем беше много мек и те започнаха да се разхождат където си искат  Confused при опита ми да ги доближа една до друга се показа маслен крем между тях, абе направо ужас! Но липсата на време води до такива последствия  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
http://didiaa.snimka.bg/?album;aid=670628;pid=27923285
Следващият път покрий топката с тънък слой бял фондан и тогава реди квадратчетата. Така, направо върху крема е доста трудно според мен и дори да е стегнат, в момента, в който топката постои на топло, пак ще се покаже маслото оттук-оттам.

# 734
  • Мнения: 97
Tatitt, благодаря, следващия път ще опитам, мислех че ще стане прекалено дебел слоя захарно тесто и за това пробвах така  Embarassed Embarassed Embarassed

Днес моето момче има рожден ден и това му беше изненадата. Е той едва ли ще и се разсърди но....

Общи условия

Активация на акаунт