Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 670
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
  • MJF
Коя преводаческа група превежда A Gentleman’s Dignity на английски? 7-и епизод е качен онлайн без превод на края. То хубаво много бързо превеждат и пускат няколко от текущите корейски но ако е така по-добре по -бавно но цял превод.  Tired Питам за групата за да прочета съответно там какво мислят по въпроса.

Поне  Hayami-san to Yobareru Hi 11/sp е   вече на линия и от яд сега пък него ще изгледам  Mr. Green

DOOR TO DOOR
само да се върна на моя компютър и ще бъде изгледан в чест на рожденика.

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 15:09 от 6o6ul4o

# 46
Здравейте ! След Love rain си тегля The equator man. но не мога да намеря субтитри за него. Някой, който го е гледал да ми каже дали има български или руски ще съм много благодарна. Приятен ден !

# 47
Шоши, тъкмо и аз за това идвам.  

И аз се наканих да гледам епизода с превод и особено заради финалните кадри и реплики, а в един момент - нищо. Толкова са бързали да го преведат и качат, че са забравили последните 10-ет минути.  Joy Точно последните минути са най-интересни (поне за мен) и исках да разбера всичко.

От Viki превеждат, поне това виждам по време на сериала, че изписва тяхното име. Смърфовете са едва в началото на превода. Утре вечер евентуално ще разберем какво точно каза оппа-та на малката, а Kim Min Jong се застъпи за нея.

# 48
  • MJF
Щом е viki ми е ясна работата и "номера".Поне ще се коригират. И на мен това ми е най-интересната част от този епизод, за това ме хвана яд че баш той не преведен  ooooh! Mr. Green, заради тоз край цял епизод изгледах. Да не ровя сега за имена но актрисата, играеща учителката спря да преиграва, коригира се. Остана преиграването на героинята й но от това избавяне няма, ако не сменим сценаристта  Mr. Green Laughing.

# 49
Точно най-интересния момент в целия епизод! Не ми говори и аз много се ядосах, а сега от яд отивам да гледам едно шоу предаване с животинки, което се е излъчило вчера в Япония, а гост и участник е бил Хаями Мокомичи. Големи премеждия е имал.

Само Моко ще ме излекува, т.е някой японец.  Laughing

# 50
  • MJF
ovi3 , целия на руски е преведен. Например тук. На български май го няма.
The Equator Man е един от фаворитите ми за тази година в кор.тв.

# 51
ovi3, само субтитрите на руски тук.

# 52
  • София
Едно клипче с песничка от Kaeru no Oujo-sama - както съм писала  и по-преди , групичката за песни шансон, която сформираха в сериала, във всяка серия пеят поне по една песен. За малко се вижда и Tamayama Tetsuji - монтьорчето. Wink И да похваля отново Amami Yuki
, много я харесвам, страхотна е!

Сега си свалям Baby Faced Beauty /заради Чое Даниел/. Ако някой го е гледал, моля за мнение Hug.

# 53
  • MJF
rossonera Hayami-san to Yobareru Hi 11/sp започна с много  Joy. Първо Хината как развали и оправи на татко си замисъла а после и Каору.  Laughing мина ми яда. Добро продължение.

# 54
.............................
Сега си свалям Baby Faced Beauty /заради Чое Даниел/. Ако някой го е гледал, моля за мнение Hug.

Ех, тоз "Фантом" как повдигна вниманието към Daniel Choi Laughing.

freedoms, ако си падаш по модата, в Baby Faced Beauty показват някои интересни неща от кухнята на този бизнес. Иначе много стерилно беше сериалчето. Този готин мъж да го караш да се държи като първокласник и да примира от кеф, че е хванал за ръката жената, която харесва Crazy си е направо.....  box #Sniper. Главната вярно, че е с бебешко лице, ама и се държи като такова Tired. Като цяло участват доста популярни артисти и до към средата сериалът беше добре, но после зациклиха и доскуча. Добре, че от време на време се появяваше една малка сладурана, дъщерята на единия от героите, която набързо свиваше сърмите на някоя  преследвачка на баща си, та внасяше малко свежест. Но все пак го погледни, не е пълна загуба на време, а и завършва добре, така че е подходящо за загуба на време  Mr. Green.  Пък и има някой и друг екземпляр за оплакване на окото Wink.

Скрит текст:
Daniel Choi ала Майкъл Джексън в едно от ревютата в сериала

# 55
Изгледах приключението на Моко с мечето, коeто му бяха поверили. Да си призная в някои от кадрите, които видях ми се искаше да съм на мястото на мечето. Много добре се грижи той за животинчето, видях страхотни сцени и ми се прииска още от Моко на екран. На финал рекламираха кулинарното му пътешествие в Италия - "Trattoria MOCO", което излиза и на DVD вече в Япония. Това ме подсети, че той на 7 март издаде първото си DVD - Moco's Kitchen vol.1 (2012) и дори го открих за сваляне и сега тегля. Трябва да видя и Моко-готвач, каквато е истинската страст в живота му.

Всъщност да ви споделя как стигнах днес до Хаями Мокомичи и как така изведнъж се сетих точно днес за него. След като се върнах на обяд, се сетих да проверя блога на Шу, както всеки ден, да не би да е публикувал нещо, макар че рядко го прави. Днес обаче се беше отчел. Публикувал е снимки от Окинава, защото екипът на Jun to Ai (2012), новата 151-серийна дорама (не се плашете всеки епизод е от по 15-ет минути), която ще стартира с него по NHK на 1 октомври е на островите и снима вече продукцията. Бях писала преди време тук, че Шу ще играе изтърсака в семейство Кано, а негов по-голям брат ще е именно Хаями Мокомичи. И като се сетих за Моко, и като ми се догледа нещо с него... Край. Не можеш ме спре.

Прочетох последните новини около него и разбрах, че именно вчера е участвал в това предаване, което вече дори е и качено. Свалих го и се порадвах на Моко и приключенията му с това малко мече.
Разбрах, че готварското му предаване Moco's Kitchen се излъчва всеки ден по NTV. Открих сайта на предаването, както й рецептите му, но най-големият ми проблем е, че всичко е на японски. Съдба. Моко готви предимно европейска кухня, рецепти познати отлично и на нас, но... като ми е беден японския... така е.
Открих и някои клипчета от предаването му, излъчени зимата. Ето едно от тях, в което Моко готви бекон, домати, тиквички, поръси и пармезан, само този ориз, който изсипа малко... Но японци, какво да се прави, те без ориз не сядат да ядат.

Moco's Kitchen

Обложката на DVD-то на Моко, което е излязло през месец март. Какъв готвач, мм?

Шоши-сан, Hayami-san to Yobareru Hi ще получи своя завършек, т.е той вече го е получил, излъчен е финалния епизод преди час в Япония, но ние с теб ще го разберем съвсем скоро, тази седмица и с превод на английски.

Незная dovede дали вече ги е видяла, но днес японците пуснаха цели три реклами с Ямапи - двe за Toshiba Dynabook и една за Toyota с наш Сатоши и Жан Рено, от поредицата за Doraemon.

За всеки случай ще ги пусна, сигурно и други ще искат да го видят.

Yamashita Tomohisa - Toshiba Dynabook R632 CM 1

Yamashita Tomohisa - Toshiba Dynabook R632 CM 2

Yamashita Tomohisa, Tsumabuki Satoshi & Jean Reno - Toyota CM

От Шу тръгнах ... и пак до къде стигнах. Панцу-райдъра ми изпива мозъчето.

# 56
Благодаря на 2 в 1 и на 6о6ul40 за съдействието. Страхотни сте. Как всичко знаете - шапка ви свалям. Наистина искрено ви се възхищавам . Пожелавам на всички спорна и успешна седмица !

# 57
Честно казано, това ястие на Моко ми заприлича на лазаня, само че вместо паста сложи ориз Simple Smile. Колко му е да се пробва Sunglasses.

# 58
Аз го оприличавам на мусака и го кръстих вече точно така - Японска мусака.  Laughing  

Ще го сготвя скоро. Нищо особено не е и се виждат ясно, а и се чуват продуктите, които използва. Запържвам малко бекон, доматен сос, босилек. Отделно нарязана тиквичка, патладжан и мляно месо. Подправки, задължителния ориз (аз така готвя мусаката от тиквички - със задушени с чесън и копър тиквички, чаша ориз и яйца и сирене), и ще редувам порциите. Запичам, като преди това го видях, че освен пармиджиано, поръси отгоре и така наречено Panko, което споменах онзи ден, хлебни трохи или галета, Юта също я използва в неговите лучени манджи. Магданоз нарязан на ситно отгоре и добър апетит.

Не е нещо, което не бих опитала и похапнала с удоволствие. Всъщност ми се видя странно единствено това, че върху ориза сложи топено сирене и поръси с пармиджиано.

Свалям "Джентълмените". Време ми е за Kim Min Jong отново преди да гледам Mats Hummels.

# 59
  • София
Изгледах   Dооr то dооr - много ми хареса филма. Още с първите минути сълзите ми потекоха и не спряха почти през цялото време, замисляйки се за нелеката съдба на болните от церебрална парализа и за това колко много трябва да се борят, за да постигнат това, за което мечтаят.Евала на  момчето, страхотно се справи с ролята, много е талантлив Нино newsm10 smile3501  . Все пак въпреки
Скрит текст:
смъртта на майка му, а и баща му е починал преди години
краят носи позитивизъм Simple Smile.  

Сега ще гледам нещо по-весело - 8-ма серия на Джентълмените, но още ми е тежко на душата от преживените емоции Cry.

Общи условия

Активация на акаунт