Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 272
  • 815
  •   1
Отговори
# 540
  • Там, където ме обичат
Имаше родители в други помещения;който попълваха на ръка и май тепърва умуваха какво да пишат.
Явно на са посещавали бг. мама Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Вчера и аз попаднах на подобни случаи и отчетох наум колко полезна е тази тема.
При нас всичко мина спокойно, само ме учуди една служителка, която настояваше да се пише със син химикал. Казах, че в указанията на РИО не съм попадала на такова изискване и тя нещо смутолеви в отговор. Не се заяждат, по-скоро в стремежа си да са полезни, говорят наизуст.

# 541
Днес ви проверявам няколко пъти, защото чакам някой да даде мнение за 119-то. Май няма да имам проблеми никакви с подаването, защото НИКОЙ НЕ НАПИСА ДВА РЕДА ЗА 119-то.  Laughing

Или просто не посещават БГ-МАМА, а стоят на опашка #2gunfire

# 542
  • София
Може ли някой да ми каже как се записва 91НЕГ в заявлението?
В списъкът с кодовете е дадено:  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ/РЕ  
Като две желания:
1.  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ  и  
2.  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;РЕ    или като едно:  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ/РЕ ?

В 19 СОУ ми дадоха пример с 96 СОУ, което фигурира в списъка по същия начин:
96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;ИЕ/РЕ    
Казаха ми че това са две желания и се изписват на два реда с един и същи код:
1.  96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;ИЕ  
2.  96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;РЕ

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!
НА един ред :
91НЕГ "Проф.Константин Гълъбов"      ЧЕ-НЕ;АЕ(РЕ
Както е в списъка с кодовете.

# 543
  • София
Може ли някой да ми каже как се записва 91НЕГ в заявлението?
В списъкът с кодовете е дадено:  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ/РЕ  
Като две желания:
1.  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ  и  
2.  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;РЕ    или като едно:  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ/РЕ ?

В 19 СОУ ми дадоха пример с 96 СОУ, което фигурира в списъка по същия начин:
96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;ИЕ/РЕ    
Казаха ми че това са две желания и се изписват на два реда с един и същи код:
1.  96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;ИЕ  
2.  96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;РЕ

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!

Кодът ако е един, значи на един ред.

# 544
  • София
Имаше родители в други помещения;който попълваха на ръка и май тепърва умуваха какво да пишат.
Явно на са посещавали бг. мама Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Вчера и аз попаднах на подобни случаи и отчетох наум колко полезна е тази тема.
При нас всичко мина спокойно, само ме учуди една служителка, която настояваше да се пише със син химикал. Казах, че в указанията на РИО не съм попадала на такова изискване и тя нещо смутолеви в отговор. Не се заяждат, по-скоро в стремежа си да са полезни, говорят наизуст.

Дааа.... Моят мъж цяла година ме бъзикаше с форума...
Вчера;когато решихме да пишем повече позиций; направо ми каза да погледна за информация във форума newsm10 newsm10

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 16:44 от albenapen

# 545
Днес ви проверявам няколко пъти, защото чакам някой да даде мнение за 119-то. Май няма да имам проблеми никакви с подаването, защото НИКОЙ НЕ НАПИСА ДВА РЕДА ЗА 119-то.  Laughing

Или просто не посещават БГ-МАМА, а стоят на опашка #2gunfire

119 е добро за начален курс. За горен незнам, с нисък бал е.

# 546
ASA и ALBENAPEN
Благодаря за отговора!
И аз се озадачих,но това беше обяснение на служителката от гнездото  -  19 СОУ.
Странно!
Не са ли ги инструктирали еднакво всички?!

# 547
И ние сме готови - рапорт даден!
Подадохме с отварянето/ТОХА във Варна - точно в 9,00 и добре, че така бяхме отишли, защото излизайки установихме, че навън се вие опашка - явно служителите пускаха вътре толкова родители с деца, за колкото има място по масите за писане - останалите: чакат...!
Много любезни и отзивчиви - поне тези, на които попаднах, но ме накараха да препиша заявлението, защото вместо Чуждоезиков, бях написала ЧЕ...
И това е ... сега чакаме...  и ходим на плаж!  Wink

# 548
rainbow , много ти благодаря ! Наистина не бях обърнала внимание на този текст , че при несъответствие се взима предвид написаното , а не кода.  Сега вече съм по-спокойна !!!

# 549
  • Там, където ме обичат
.....но ме накараха да препиша заявлението, защото вместо Чуждоезиков, бях написала ЧЕ...

А ние навсякъде така ги писахме, понеже служителката подчерта, че трябва да съкращаваме.

# 550
Хора коя гимназия да избера ЕГ Пловдив или ЕГ Иван Вазов с немски.Балът ми е 31.147. В Ег Пловдив има повече места (56 бр) ,но за сметка на това миналата година с немски минималният бал е бил 31.364,а в ЕГ Иван Вазов има по малко места за момчета (27 бр),но пък минималният бал бил 30.924  newsm78 newsm78 Confused
ЕГ Пловдив.  Peace

ЕГ Пловдив

Какво значи да избереш? Детето е изкарало толкова, че със сигурност влиза, където пишете, така ли? Ако е така:
ЕГ"Иван Вазов", защото:
.....- излизат с три езика(тези, които искат и могат)  Sunglasses
Тук не бих се съгласила. И не само за Иван Вазов, з за коя да е ЕГ.  Peace

Нека не спорим, защото има не малко вече завършили там и те са доказателство, но естествено, са искали и можели, което не е по силите на всеки. Simple Smile Все пак съм го сложила на последно място като предимство, а на първо е изпита за немска диплома, който вече се провежда там.

# 551

Asa подвеждаш майките - във сайта наистина е написано объркващо  - малко са слятии втори и трети етап, но виж кои участват в 2-ри етап на класирането:
1.тези, които не са приети на първи етап - участието в класирането се извършва автоматично;
2.тези, които са приети по второ или следващо желание, но не са се записали - те подават заявление за участие в втори етап;

dim_rosi, много моля да ми покажеш къде точно е написано това което твърдиш по т.1.
Аз наистина не го виждам  Rolling Eyes

Чак сега отварям форума - това което твърдя, го пише в указанията за подаване на РИО-Варна - втора страница/във втори етап участват.../:
http://www.rio-varna.com/upload/informacia_7klas.pdf
Във вашия сайт е наистина много объркващо и неясно...

Ами то е същото. Автоматично пропускаш второ класиране, защото нито може да се запишеш, нито можеш да подадеш заявление за второ. Висиш, ти нямаш позиция на която да си стъпил, за да може да се придвижиш нагоре.

Т.е. ако на първо класиране никъде не си приет, пропускаш второто и отиваш директно на трето. Нали това говорим? И затова се пишат повече паралелки, за да може на първо да имаш запазено място.

Чете се до половината, до следващите две точки не се е стигнало. Не аз заблуждавам.

Днес търсейки нещо друго в НАРЕДБА № 11 ОТ 28 МАРТ 2005 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В ДЪРЖАВНИ И В ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА/ изм. ДВ. бр.58 от 29 Юли 2011г.,попаднах точно
на член 21, ал.1 - Asa прочети го!!!

http://minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/d … -05_priem_uch.pdf

# 552
  • Пловдив
Голямата ми дъщеря учи в ЕГ"Иван Вазов". Доволна съм както от училището, така и от нивото.

# 553
ЧАК СЕГА ИМАМ ВЬЗМОЖНОСТ ДА ПОСЕТЯ ФОРУМА ОТНОВО. БЛгодаря НА АЛЕКС 98 ЗА ИЗКАЗАНОТО МНЕНИЕ ! ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ ЗА 1 ВО ЖЕЛАНИЕ СМГ АЕ , АПОСЛЕ НПМГ ПР М АЕ ИЛИ НЕ.

# 554
ДНЕС МАЛКИТЕ МИ ЮНАЧЕТА ПРАЗНУВАТ ПЪРВИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН.
  newsm38

Общи условия

Активация на акаунт