Целулит - 4 тема

• 100 121
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • в 1001-та нощ
най-добре се консултирай с гинеколог и ендокринолог, не прави изследванията преди това, за да преценят в кой от МЦ да е Peace

# 556
  • Марс
Ендокринолога не мисля че ще свърши работа с изследванията, по скоро може да ти препоръча специализирана диета за твоето положение, гинеколога по може да свърши нещо откъм неговите изследвания...

# 557
  • в 1001-та нощ
не съм съгласна, еднокринолог - би имал доста по комплексен поглед, от гинеколог, който си гледа в неговия коловоз

в случая не целим забременяване  Peace

# 558
  • Марс
не съм съгласна, еднокринолог - би имал доста по комплексен поглед, от гинеколог, който си гледа в неговия коловоз

в случая не целим забременяване  Peace

Да не целим забременяване, но кои хормони може да изследва ендокринолога свързани с целулита - на щитовидна жлеза FT4, TSH, МАТ и ТАТ, обременяване с глюкоза...
При гинеколог FSH, LH, Prolactin, E2, Testosteron... определено повишаване на някое от тези нива води също до целулит и хормонални нарушения.

П.П. Пак повтарям ендокринолозите са и диетолози /тези които естествено са добри в тази професия/, както знаем с хапчета предназначени за захарен диабет, се подтиска храненето и нивата на захарта, водещи до надебеляване...

Счита се, че хормоните имат водеща роля за формирането на целулит. Естрогенът е от особена важност за появата и влошаването му. Засега обаче няма достатъчно научни доказателства в подкрепа на това твърдение. Най-вероятно за появата на целулит имат отношение и следните хормони: инсулин, катехоламини (адреналин, норадреналин), пролактин.

# 559
  • Марс
Някои от професорите твърдят, че целулита се появява при хипоксия-недостиг на на кислород в тъканите в резултат на притискане или неправилно кръвоснабдяване на определени участъци. Когато имаме натрупване на лимфа и притискане на кръвоносни съдове, имаме хипоксия на тъкани. Масово явление напоследък били студените бедра при младите момичета, което значи че не се оросяват достатъчно и това създава такава предпоставка за оксидативни процеси.

П.П. Това е от последните изследвания, никой все още не е доказал от какво точно е целулита...

# 560
  • в 1001-та нощ
защо според теб при ендокринолог - да не си изследва И половите хормони

идеята ми да го направи при ендокринолог е, че този специалист има по комплексен поглед - що се отнася до хормоните и може да прецени кое с кое се навръзва и при нужда да се изиска мнение на друг специалист също

тя ще си прецени дали да ходи и при какъв лекар  Peace

# 561
  • Марс
защо според теб при ендокринолог - да не си изследва И половите хормони

идеята ми да го направи при ендокринолог е, че този специалист има по комплексен поглед - що се отнася до хормоните и може да прецени кое с кое се навръзва и при нужда да се изиска мнение на друг специалист също

тя ще си прецени дали да ходи и при какъв лекар  Peace

Първо, не целя да се заяждам /казвам го относно писането ти/, второ ако не е тайна с медицинско образование ли си? И да може и първо през ендокринолог да мине, той естествено няма да може по каса да и пусне съответните хормони и ще трябва да се изръси като пич, и след това когато чуе за какво иде реч /много малко доктори възприемат целулита като заболяване и се отнасят сериозно към вас/, пък ще я прати при гинеколог. Спирам спора защото не смятам за нужно да се ръчкаме за глупости, ако човек има нужните финанси нека иде на какъвто доктор прецени.

# 562
  • в 1001-та нощ
никъде не съм писала, че целулитът е заболяване, той е  следствие на нещо, което "не работи, както трябва"; по-скоро бих го нарекла знак - да си обърнеш внимание  Peace

изобщо не си представям да влети в кабинета на ендокринолога с думите:"излекувай ми целулита", напротив, след всички усилия, които описа, че полага е нормално да се интересува дали причината не е извън нейната област на познание и да се консултира със специалист  Peace

Също така - изобщо не мисля, че лекар по каса ще й обърне особено внимание  Peace

И аз спирам темата  Peace

# 563
  • Марс
Ми явно сме на едно мнение, но русата коса ни е правила проблем, разбрахме се значи  Hug

# 564
  • в 1001-та нощ
  bouquet

# 565
Момичета всички тези неща, които сте ги описали в темата са добри като идея, но това са неща които могат да бъдат само спомагателни към активния спорт!
Никога не съм имала целулит, но поне 3-4 пъти в седмицата бягам между 5-10км  Peace

# 566
Troy, и аз вече заложих на спорта - всекидневни тренировки на всички групи мускули. Всичко друго ме отчая, а от упражненията се чувствам страхотно. Ако и целулита се махне - цена няма да имат!!! Но така или иначе нямам никакво намерение да спирам да тренирам Simple Smile.

# 567
  • в 1001-та нощ
това е най-важно  Peace да ти стане начин на живот  Peace

# 568
  • София
Ох, момичета!Чак днес влизам и гледам, че сте се "изпокарали" Sunglasses
Благодаря, че приехте така да ми влезнете в положението  bouquet  bouquet  bouquet
Това, което ме притеснява, е че наистина не си представям как отивам при ендокриноложката ми или гинеколога и му казвам, че става дума за неотслабване и целулит. Наистина няма да ми обърнат нужното внимание. Аз самата усещам, че има нещо извън усилията и волята ми, което пречи на меатболизмът ми.
Просто ще си пусна целият комплект "женски" хормони и ще отида да ги разчете гинеколог. Със сигурност ако има проблем той няма да се отнася само до целулита ми и тогава вече ще се занимаят с мен.
Преди 3 месеца бях на ендокрин. и всичко е ОК.

# 569
При ходене 10км изразходваш не повече от 500 к докато при бягане 5 км изразходваш поне 1000. Въпрос на малко математика Simple Smile за да махнеш целулита иска доста повече от ходене. Иначе си права че за някои това е наистина проблем независимо от това какво правят.

Общи условия

Активация на акаунт