Диагнозата " Винаги прав*а "

• 12 417
  • 120
  •   1
Отговори
# 15
  • Насред хаоса
Сестрата на мъжа ми е перфектна. Вече едва се сдържам да не прасна това съвършенство.

Я, каква сходна ситуация.  Mr. Green При мен е същото, плюс свекъра обаче. Толко са си перфектни и прави щерка и татко, че понякога се карат кой е по-прав и перфектен от двамцата.  Crazy Тоя дефектен ген се опитва понякога да се проявява и при мъж ми, ама съм се научила как да отреагирам така, че да забрави за какво спори.  Mr. Green

# 16
Очаквах списък с вечно правите във форума hahaha
Не виждам смисъл да се опитваш да обясняваш на някого, че не е прав, ако той се смята за първа и последна инстанция.
И не е вярно, че всеки се смята за вечно прав.

# 17
Аз съм доста самоуверена и рядко такива хора ме изкарват от равновесие.
Ако съм в настроение за спор - споря, ако не - ги подминавам.

Зависи малко и от твоя характер.  Peace

# 18
Такава диагноза се слага на двамата спорещи, щом се е стигнало до това никой да не признае правотата на другия. Mr. Green
Имам такава майка аз.Тежко е там положението.Но при намек от подобна ситуация имам свободата просто да туширам, като си  тръгна и не бързам да се виждам с нея достатъчно време, че да и размине.Т.е. някаква форма на игнор е.Нека тя живее с мисълта, че е права-аз няма как да го променя това, а и не ми е нужно.Така следващите няколко срещи, докато назрее спор, са спокойни.

# 19
  • Galaxy 13197853088
Не се понасям понякога.

# 20
 А съпругата ти как се справя? Практични съвети, моля
 От извора направо

# 21
  • Варна
Аз съм самото съвършенство, не, Богиня! Винаги съм права.
Ще питам мъжа ми как живее под божественото ми сияние и правота.

# 22
Не познавам такива хора.

# 23
  • BG

Може да се каже, че съм от тях. Но не защото така съм си решила. Просто винаги обмислям добре думите и действията си и никога не твърдя неща, за които не съм 100 % сигурна. Мъжът ми се е предал просто....

# 24
Трудна диагноза. Развитие може да има когато "диагностицираният" разбере за състоянието си. Практичен съвет - ако е много близък човек - любов, любов и пак любов. Поне мен само това може да ме промени.
Влизаш в играта на негова страна, постепенно го извеждаш на неутрална територия и тогава му показваш и друга гледна точка. Накрая го оставяш да си мисли, че той е стигнал до решението Simple Smile

# 25
  • Tам през Атлантическия океан
Да цопна първо това и ще ви мина/чета  Mr. Green

НАЙ-ТОЧНАТА ДИАГНОЗА СЕ ПОСТАВЯ СЛЕД АУТОПСИЯТА
  Whistling

# 26
Имам такава приятелка, и нейното е от мания за величие, напълно неоснована при това. В много случаи наистина не е права, не просто от моята гледна точка, а от гледна точка на собственото си невежество, замаскирано от гореспоменатата мания за величие. Другите мацки от дружинката ни й дават игнор и (уж) се съгласяват с нея само за да ги остави на мира, но аз не мога да позволя такова същество да ми се качи на главата  Mr. Green Затова един-два пъти докарах нещата до ожесточен спор, който аз успях така здраво да подплатя с очевидни факти и неоспорими аргументи че я ударих у земята и тя просто не можа да измисли как да отвърне. Не призна победата ми, разбира се, но разбра че на мен тия номера не ми минават. Оттогава не сме спорили, и пред мен вече не се прави на велика. Караме си го мирно и тихо  Laughing Така че, да, игнорът е добра тактика, но за по-нетърпеливите като мен такова кардинално решение веднъж завинаги също помага.

# 27
Трудно се живее с такъв човек и се контактува. Имам няколко в обкръжението и гледам да намаля срещите и разгворите до минимум. А при мен го има и момента с въображението. Решават си че аз нешо си мисля или правя и до там. Иди обяснявай че нямаш сестра...
Един два пъти съм успявала да покажа и друга гледна точка, но никога не е действало на момента. Обикновен на тия хора им трябва време да помислят, може би наистина да стигнат сами до извода, че да се води, че  пак са прави Simple Smile

# 28
  • Mediterraneo
Мъжът ми е такъв на моменти  Confused Едва го изтрайвам! Но след почти 20 години заедно вече знам, че за принципи не споря; спорът ни може да се разгорещи, само ако се отнася до фактология, която в един момент може да се докаже!

# 29
Аз съм самото съвършенство, не, Богиня! Винаги съм права.
Ще питам мъжа ми как живее под божественото ми сияние и правота.
Може би , като не те "чува"  и само повтаря :"Да, Богиньо!Да, Богиньо.....!"      Laughing

шегувам се, да не вземеш пак да ме обвиняваш, че ти правя психопортрет на фамилията....     Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт