Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 807
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Ами то моят модел едва ли е вече на пазара, но марката е Blomberg. Но всички нормални машини си мият перфектно, не знам какво точно те притеснява?

Притеснява ме това, че няма да измива всичко, имам позната, която преди да ги сложи ги измива на мивката, и си мислех какъв е смисъла от тази миялна тогава. Нейната не може да измива добре, ако ги сложи мръсни, а е близо хиляда лева. Tired
Благодаря   bouquet Laughing не знам каква й е машинката и какъв препарат ползва, аз все още не съм си купила, чакам още 1,2 месеца да посъбера още някой друг лев  Grinning
Няма страшно, ние ще те научим да си ползваш машината правилно, не като твоята приятелка. Simple Smile Каква марка е машината и и имаш ли представа какъв препарат ползва? Според мен тя не се справя с ползването и добре и машинката е набедена несправедливо.

# 256
Чета постовете напоследък и постоянните въпроси-"каква е машината"-ако има проблем с измиването.
Аз си мисля,че марката е от значение за икономичността,дългия живот на ползване,предлаганите повече програми или по-качествения материал /елементи/,от който е изработена машината /май някои от изброените условия са производни на другите../.Обаче качеството на измиване при различна марка машини при една и съща температура,с един и същ препарат като количество и марка, с една и съща сол,гланц и настройки е еднакво.
Какво ще кажат специалистите по въпроса?

# 257
Не е точно така. Защото по-хубавите марки имат трета перка / душ/. Което автоматично дава и по-добро измиване. А може би има и още някои скрити за обикновения потребител неща...

# 258
  • Балчик
Аз задавам този въпрос винаги (друг е въпросът, че не всички отговарят), не само за измиването, защото си водя своя статистика за марките. На база такива мнения на ползватели си правя изводи, когато дадена марка събере достатъчно негативи. Simple Smile

А измиването при всички машини далееееч не е еднакво, в грешка си.

# 259
  • Пловдив
И аз си имам лична класация. Примерно ЗА МЕН (подчертавам и никого не ангажирам с мнението си) Бош са по-добри от АЕГ Mr. Green И други сравнения си имам.

# 260
Какво е мнението за Медикс серията.
Добри препарати ли са

аз съм им пробвала гела и таблетките и не бях доволна. Има отделна тема за препарати за съдомиялна, разрови се там за повечко мнения Peace

Благодаря ти.

# 261
Аз задавам този въпрос винаги (друг е въпросът, че не всички отговарят), не само за измиването, защото си водя своя статистика за марките. На база такива мнения на ползватели си правя изводи, когато дадена марка събере достатъчно негативи. Simple Smile

А измиването при всички машини далееееч не е еднакво, в грешка си.

Защо?При равен брой перки/това е май единствената видима за нас,обикновените потребители разлика/.Не говоря за програми и екстри като отложен старт,аква стоп и т.н.
Затова помолих и специалистите да кажат нещо по въпроса.И подчертавам-при равни други условия като препарати,дозировка и т.н.Не вярвам да няма някакви тестове и сравнения.
Дедо?

# 262
  • Балчик
Те и машинките клас Б имат също толкова перки, ама не мият като клас А.
Освен това зависи от налягането, от модела на перката. Макар , че сега всички производители се развнят по една линия и копират една от друга. Продуктите са сравнително еднакви. Аз имах предвид разлика между стари и нови модели повече, отколкото различни марки.
За мен качественото измиване на машината се състои в перфектното отмиване на тави и тенджери, без използването на термоядрени таблетки, останалото и боклуци като Мидея мият. Simple Smile
Ако си на ти с руския, ще ти дам един форум да четеш, там има доста професионални мнения, от там черпя доста инфо.

# 263
  • Пловдив
Абе на вас не ви ли писва да четете като тръгнете да си избирате уред? То четене, то сравняване, то класове, ад! Недай си боже да ми трябват няколко уреда ooooh! #Crazy

# 264
  • Русе
Аз пък не намирам никаква разлика в Беко и Бош горе-долу еднотипни. Мия с еднакви препарати, даже малко по-недоволна съм от Бош-а. Имам едни по-стари тави, когато са позагорели малко - не ми ги измива напълно. И преди с Бекото ми се е случвало, но доста по-рядко. А йенските ми тави са видимо по-надраскани. Не, че ме бърка, просто за сравнение.
За инфо мия като цяло с ГГ, Финиш от време на време 7-10 в 1, рядко Сомат гел. Беко ползвах 6г, Бош от 8м.

Янтра, права си, аз минах през това. Но имах ясни критерии какво искам и така свеждах избора до 10-ина най-много. Последно преди 2 седмици си купих нова пералня. Избрах я за 10 мин.

# 265
  • Балчик
Ето Meggysan дава пример как не мият еднакво уредите. Simple Smile

Янтра, кого визираш, мен ли? Аз чета за ограмотяване постоянно и не ми писва. Уредите съм си ги избрала отдавна, с четене на най-важното, което ме интересуваше. Peace

# 266
  • Пловдив
Себе си визирам, заровила съм се като къртица. И май сбърках с фурната за вграждане, ама е късно вече, закупена е. ooooh!

# 267
  • Балчик
Себе си визирам, заровила съм се като къртица. И май сбърках с фурната за вграждане, ама е късно вече, закупена е. ooooh!

Е, защо така скептично, може пък да ти върши перфектна работа.  Hug

# 268
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте мили момичета съжалявам ,но съм на работа и нямам време да чета назад ,че да питам набързо надявам се някой да ми отговори .Имам вградена съдомиялна от няма и месец страхотна е на Зануси мисля 9 комплекта ,не е от големите. Взех си сол от Лидл днес и таблетки от по скъпите ( има ли разлика м/у двата варианта ?) Исках да питам по колко да слагал сол на всяко миене ли да слагам ? аз съм от Варна и тук водата е доста твърда.Мерси за отговорите Simple Smile)))))))))

# 269
  • Пловдив
Хващаш фунията (онази, която върви с миялната), отвиваш капачката на дъното, там има вода, но това е нормално и пълниш до горе със сол и завиваш капака. За това на каква степен да нагласиш трябва да се пробва, аз не съм от Варна, но като казваш доста твърда пробвай на степен 2, обикновено регулатора за сол е от страни вътре в миялната камера на машинката.

Общи условия

Активация на акаунт