Пепел от рози по БТВ - 15

• 58 492
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,много ме радва,че има такива фенове на филма,чета Ви винаги,когато мога,но поради ред причини е рядко Sad Sad Sad,заради същото и не пиша Sad,но реших да нахлуя без покана и да се опитам да зарадвам най-върлите "Фатмагюлки" и "Керимки"...Simple Smile
Това е за Вас:

http://www.ownskin.com/theme_search.oss?tk=ms&tv=fatmagul

А също и това :

http://www.oyuncularsitesi.com/topic_41940.0.html

Приятни моменти с филма Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 18:24 от ивка1986

# 31
Здравейте Hug

В предишен мой пост бях обхванала общо тези първи два периода в развитието на образа на Мелтем, но сега ще обобщя с няколко изречения:
Като първо бих искала да спомена за един момент още в началото, когато Мелтем ми направи много приятно впечатление - когато Селим се похвали, че имал и беден приятел, тя каза: "Радвам се, че е така"...още тогава ми стана ясно, че тази богаташка не е типичната такава и не оценява хората по финансовото им благополучие. Също така като + за мен е самото възпитание на Мелтем - дори и в яда си, когато се съмняваше в думите на Фати, нито веднъж не се озлоби срещу нея, не я нападна с обиди, не говореше за нея като "селянката" и т.н.
1. От нощта на изнасилването до сватбата.  Мелтем видя как Решат удря шамар на Селим наричайки го "животно"...да, тя бе скандализирана, ядосана и искаше да се намеси, но Ердоан доста умело прикри ситуацията с достоверна лъжа. Как една щастлива годеница би заподозряла дори и в най-бруталния шамар, дори и в тази тежка обида, че Селим е изнасилил едно момиче в ноща на годежа им?! Shocked Мелтем познава Решат, знае, че той е доста привързан към парите, суров човек, който не обича да губи и би се ядосал, ако Селим е причината да загубят много пари. Точно това използва и Ердоан...прословутия характер на Решат, познат дори и на обикновените селяни в Ълдър. Та в тази връзка, нормално е Мелтем в крайна сметка да реши, че именно един голям провал на Селим в работата е предизвикал този шамар. Самата поява на Мукадес също трудно би се свързала с един толкова ужасен повод, за тези, които не знаят, разбира се. Тя е една от жените, които им доставят сирене, помагаше и на годежа, съвсем нормално е всички да си помислят, че може би идва по работа или да пита за друг ангажимент. Та като цяло цялото поведение на семейството беше съмнително, но не бих могла и да очаквам, че Мелтем би допуснала дори и за миг, какво всъщност се случва и то не защото е расла в саксия или под стъклен похлупак или защото е глупава, а просто защото е абсурдно тя да стигне до накакви подобни изводи от един шамар, една обида и странно поведение. След публикацията в медиите, в резултат на намесата на майстор Галиб, Мелтем се усъмни, започна да навързва нещата, не искаше да повярва, но кой ли би искал?! Тя не пренебрегна статията като поредната "жълтина" или поредния опит на някои селяни, които завиждат на успеха на Яшаран, да ги уязвят, а започна да се съмнява, проследи Мюнир и поиска да говори лично с Фатмагюл. Мелтем ставаше все по-подозрителна чувайки откъслечни разговори, намеци, интереса на семейството към Фатмагюл (когато тя избяга).

От сватбата до подаването на жалбата от Фатмагюл и ареста на Селим. Както вече бях писала подробно в предишния си пост - за мен Мелтем постъпи абсолютно очаквано по време на подписването. Фатмагюл й казва истината. Но дали това е истината? Дали не е лъжа или манипулация от конкуренти на Яшаран, дали това момиче не я лъже по други причини? Родителите й - усмихнати, щастливи+политическия елит и колегите на баща й, цялото внимание на медиите е върху тях...как да постъпи, да рискува ли всичко, особено репутацията на баща си за нещо, което може и да е лъжа?! Вървейки към мястото за подписване тя реши да се омъжи, после да разнищи нещата и ако са истина - да се разведе, когато вниманието около сватбата утихне. И тук бих цитирала Ани Hug тъй като съм напълно съгласна с поста й:
Цитат
След това Яшаран се опитаха да я убедят, че Фатмагюл е искала пари от тях и за това го е казала. Мелтем не можа да се убеди на 100% за това и продължи да търси улики. Реши да говори с Мустафа.. той я излъга и тя вече наистина повярва, че онази нощ изнасилване е нямало.
Но ето, че вече дойде време, когато задържаха Селим. Тогава Мелтем се сблъска с жестоката истина. Хората, в които най-много е вярвала са я лъгали и са извършили такова ужасно престъпление. Нейният свят тогава се разруши. Сблъска се с реалността.
И след като вече разбра, че това е истина беше нормално да поиска да се разведе със Селим. Единственото, което не одобрявам е това, че беше с Мустафа. Напълно ненужно, дори и да го е направила с цел да си отмъсти на Селим.
Мелтем поиска да помогне на Фатмагюл, макар че не искаше публично да се разбира. В това няма нищо лошо. Все пак помогна с нещо на Фатмагюл. Това пак е помощ.
Тук бих допълнила и "опита за самоубийство" на Селим. Как само й вмениха вина, как само я накараха да съжалява, да се самообвинява! Това допълнително я обърка и я накара да се чувства зле.
Ангелче Hug ще се справиш и с шведския! Кураж!

Цитат
Момичета може ли някоя да ми припомни в кой епизод Кадир и Мукадес разговаряха за майка й ?
Ангелче, не мога да се сетя, кога Кадир и Мукадес са разговаряли по сериозни теми newsm78...за коя майка става въпрос? newsm78

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 19:12 от dana78

# 32
Здравейте на всички! С риск да предизвикам негативен коментар, сериите във ви бокс не се отварят, така че желаещите да се насладят на филма не биха могли да го направят. Аз пропуснах няколко епизода и реших да ги изгледам, но бях неприятно изненадана, че няма как да се случи.

# 33
Здравейте, момичета.  Hug

ивка1986,  Hug ще се радваме, когато имаш време да споделиш какво мислиш за сериите и сериала като цяло.  newsm10 Благодаря ти за ''подаръците''.  Laughing Hug

Дана,  Hug съгласна съм с целия ти пост.  newsm10 smile3521

zlatina _AT,  Hug епизодите си се отварят /поне при мен/.  Peace
Опитай от тук: http://vbox7.com/collection:1656013
dr_dre винаги качва епизодите.  Peace

Пожелавам ви приятно гледане на епизода.  tv Popcorn

# 34
Категорично ги има, благодаря за което, но от 100 до 105 дава, че това видео не е достъпно. За още по-стари епизоди ситуацията е същата, иначе не отричам, че са качени.

# 35
Здравейте!

Такава жега беше днес, вече съм в очакване на отпуската, а това, че остават само няколко дни /3 дни/ ме прави още по-нетърпелива, не минава това време и това си е... wait

Вие как сте? Hug

Дана,  Hug
Интересна новина за Серкан Куру... newsm78
Не ми е познат...ама добре, че е отказал, че щях да съм в неведение за Енгин. Peace

Споделяла съм вече, че в другите му проекти ми е безинтересен, но за мен това не е от значение защото дори и само с ролята на Керим аз нямам съмнения, че е добър артист и професионалист.
За мен не е нужно във всичките си проекти да е на върха, все пак нали се развива, учи се, усъвършенства се. Според мен тепърва ще показва най-доброто от себе си-отново.

Дана, нали приехме, че фенките му от темата ни не са това, което е общата фенска маса! Hug
Мисля, че не е нужно да се търсите или припознавате в това лице-"фенското", защото не сте там. Naughty

И не само фенките на Енгин, това се отнася/поне според мен/ и за фенките на останалите артисти от сериала ни!

Отново според мен, именно това, прави темата спокойна, защото фенството за отделния артист, не доминира пред  фенството за сериала като цяло. Hug newsm10

Здравейте на всички! С риск да предизвикам негативен коментар, сериите във ви бокс не се отварят, така че желаещите да се насладят на филма не биха могли да го направят. Аз пропуснах няколко епизода и реших да ги изгледам, но бях неприятно изненадана, че няма как да се случи.

zlatina _AT,  Hug

Наистина голяма мешаница е във Vbox7   #Crazy има толкова блокирани канали, че и аз намирам трудно епизодите... ooooh! Crossing Arms

Аз също гледам основано в бокса...заповядай от тук е възможно в момента. Peace

perla2196 / Колекции / Пепел от Рози Епизоди
http://vbox7.com/collection:1622965?&page=1

ивка1986,  Hug и от мен привет!
Ние сме си тук, заповядай, когато ти е удобно!   bouquet

Момичета, чета мненията ви за Мелтем...май съм гледала друг филм...  Shocked  newsm78 Joy Wink
Обаче с удоволствие прочетох вашите виждания, благодаря, че ги споделихте!     bouquet

Правя си справки по епизодите все още, ще пиша по-късно позиция по дискусията Мелтем. Peace

Приятно гледане на поредната серия и до после! Hug

Спокойна вечер на всички! Kissing Heart lovekiss

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 19:52 от margita9

# 36
Аз благодаря за топлото посрещане Simple Smile

В началото загледах другия филм,дето стартира с "Пепел от рози"по другата телевизия,и заради това започнах да го следя,някъде от към 10-ти епизод.
Берен Саат бях гледала,макар и не редовно в "Забраненият плод",играта и ми допадна още тогава.
Енгин Акюрек го бях гледала в "Брак с чужденец",но там изобщо не ме впечатли - ролята му беше доста мнима според мен,някак си пълнеж просто.
Стигам до настоящият им и първи общ проект....Какво да кажа - невероятна игра,страхотна химия по между им,някак си си пасват като образи - но това с бедното селско момиче,неспособно да държи живота в ръцете си ми идваше малко в повече - все пак всеки има мнение и не е лошо да го показва от време на време.
Хубаво,че претърпя такова развитие образа и.
Някак още в началото не харесах двойката Мустафа-Фатмагюл,радвах се,и по сценарий тя се разпада Simple Smile
Знам ли - още тогава в държанието му имаше намеци,че няма да е положителен образ,не,че за това не го харесах,но не е моят типаж герой Simple Smile
Мелтем ми е блудкава още от самото начало и няма да претърпи промяна.Живяла в кристален кафез,нерешителна и глупава.
Мукадес,както казва един познат,съска змии - простовата,но хитра жена - една много опасна комбинация.
Селим,Вурал и Ердоан - типични богаташки мамини синчета,мислещи морето за океан,но нищо в този свят не е безплатно.
Керим - на моменти малко повече решителност нямаше да му е излишна,реализъм също.
И все пак,един много добър филм,изпълнен с драматизъм,до момента на който си поплаквам от време на време.Радвам се,че го пуснаха и че мога да му се насладя.Жалко само,че типично по нашенски ще го прекъснат:(

# 37
Момичета, приятно гледане! Popcorn

ивка1986 Hug благодаря! Wink Ще се радваме да ни навестяваш по-често!

Ани Hug

Марги Hug
Цитат
Момичета, чета мненията ви за Мелтем...май съм гледала друг филм... : Shocked  newsm78 35 Wink
Joy Joy Joy нормално е...ние сме доста различни, предполагам и всяка една от нас усеща и възприема нещата по свой си начин. Wink

Ето например тук сме на коренно различни мнения Peace Wink
Цитат
Споделяла съм вече, че в другите му проекти ми е безинтересен, но за мен това не е от значение защото дори и само с ролята на Керим аз нямам съмнения, че е добър артист и професионалист.
Аз лично съм много по-впечатлена от ролята на Енгин като Мустафа Булут. Там той така разгръща актьорските си умения и играе в такъв широк диапазон от емоции, че лично за мен думата "безинтересен" е меко казано немислима, но все пак това е лично мое усещане и точно това е и пример за различното възприемане на нещата. Честно казано, за мен, ролята на Керим е доста по-еднообразна, поради характера на героя Peace.
Но точно това е хубавото - понякога мненията ни се припокриват на 100%, понякога мислим, че сме гледали друг филм hahaha и дебатираме, спорим и се забавляваме!  bouquet

# 38
Много ми е мъчно за Леман. Как едни чужди за нея хора проявиха състрадание и съжаление към състоянието й, а приятелите й от младини, тези, с които са изгледали децата си заедно (Решат и Мюнир) се радваха, че се влошава. Ужасно! Мюнир и Решат ми опротивяха още повече докато се радваха, че Леман е зле, хилеха са като хиени наричайки я "луда" и надявайки се да не се оправи повече, та да не свидетелства срещу скъпите им синчета. Отвратена съм! #Cussing out
А Ердоан има кураж да се перчи и да обижда Фати, но в градината, убеден, че е сам. Няма тази смелост да си признае в съда...още един агресивен страхливец! Sick

# 39
Каква ревла съм станала....Сцената на Керим с баща му ме разплака,беше много трогателно.
Несигурността и страхът да се довери отново на баща си,погледът с който търсеше кураж от Фатмагюл,неудобството от присъствието на всички.....беше много хубаво,но и много тъжно.
Мустафа пак се прояви като страхливец - видя сянката на майка си и за това изрече онези неща.... истински мерзавец  Twisted Evil.
Наглостта на Ердоан няма граници просто,но както вече казах - няма нищо безплатно на този свят Simple Smile

# 40
Здравейте най после и от мен!
Вчера и днес на сериите рева като бебе ,че и повече.Отношенията на Керим и баща му ,желанието на Керим да  прегърне баща си и борбата която все още води със себе си  ме разчувстваха тотално
Искрицата надежда в очите на бащата ,сълзите в очите му и онези сълзи скритите на синът ме разплакаха
Според мен Керим дълбоко в себе си е простил.И на него както на Фатма му е нужно време за да го осъзнае и да го признае ,първо пред себе си и после пред баща си

Много лошо впечатление ми направи отново майката на Мустафа. Ей тази жена как не се умори да хули и обижда Хаджер. И веднага започва с отказите от синът си.Как не се трогна ,как не се смекчи като чу за внучето си или пък от някаква криворазбрана гордост сега не желае да подаде ръка на снаха си

# 41
Цитат
Аз лично съм много по-впечатлена от ролята на Енгин като Мустафа Булут. Там той така разгръща актьорските си умения и играе в такъв широк диапазон от емоции, че лично за мен думата "безинтересен" е меко казано немислима, но все пак това е лично мое усещане и точно това е и пример за различното възприемане на нещата. Честно казано, за мен, ролята на Керим е доста по-еднообразна, поради характера на героя

Дана, в дискусия Мустафа Булут и Керим... определено нямам желание да влизам...Naughty
"По-еднообразната" роля на Керим... #Crazy ми е приоритет и предпочитание... Wink

# 42
Разплаках се на сцената на летището.  Cry Беше много трогателно и много се разчуствах.
Това беше може би най-щастливия  и същевременно тъжен момент между татко Фахретин и Керим. Фахретин толкова се зарадва, че синът му е дошъл, за да го изпрати, но и му беше много мъчно, че трябва да замине. Връзката между тях (Фахретин и Керим) е наистина много силна. Както каза Джоли, дълбоко в себе си Керим вече е простил на баща си. Но наистина ще извървят този път крачка по крачка и накрая Керим ще му прости.
Искам също да добавя, че Serdar Gökhan /Фахретин/ е много добър актьор.  Peace Събра радостта и мъката си в едно цяло. Има моите адмирации!  smile3501
Разбира се, че Енгин също се справи много добре, но за него вече знаем.  smile3521

Относно Мустафа Булут или Керим.. не съм гледала ''Ако бях облак'' няма и да го гледам /твърде е тежък за мен/, но съм чувала доста отзиви, че Енгин се е справил по-добре с пресъздаването на образа на Мустафа Булут, тъй като той бързо си сменял настроенията и можело Енгин да го видим във всякаква светлина.  Peace

# 43
Другото което ме подразни да не кажа ужаси беше злорадото и подигравателно отношение на Мюнир и Решат за то ваче са обвинили Леман за невменяема.
За мен това беше подигравка с нещастието на клетата жена.тези хора напълно са изгубили човечността си в стремежа да спасят з....... те си
Бързо забравиха че доскоро общата съдба ги свързваше с тези хора и сега двамата седят и се смеят ехидно на нещастието на едно човешко същество изгубило всичко скъпо и ценно в живота си

# 44
Цитат
Аз лично съм много по-впечатлена от ролята на Енгин като Мустафа Булут. Там той така разгръща актьорските си умения и играе в такъв широк диапазон от емоции, че лично за мен думата "безинтересен" е меко казано немислима, но все пак това е лично мое усещане и точно това е и пример за различното възприемане на нещата. Честно казано, за мен, ролята на Керим е доста по-еднообразна, поради характера на героя

Дана, в дискусия Мустафа Булут и Керим... определено нямам желание да влизам...Naughty
"По-еднообразната" роля на Керим... #Crazy ми е приоритет и предпочитание... Wink

Марги, аз също нямам намерение да влизам в дискусии по този въпрос, всеки си има право на мнение и аз уважавам и приемам всяко такова Peace. Просто исках да дам пример за различното възприемане и усещане на нещата, подтикната от твоя коментар за другите проекти на Енгин и да изкажа своето мнение по темата, нищо повече Peace

Общи условия

Активация на акаунт