Ваканцията на Седми за осми

• 61 296
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Да ви попитам за отпусните, дадоха ли ви бележки от старите училища?

На нас от НПМГ ни дадоха бележка, с която да отидем в старото училище. Като отишъл сина ми вчера, не са му дари нищо от 22-ро, прото една жена се е разписала върху печата, на мястото за директор - много се озадачих  newsm78. Сигурно такъв е реда? При вас как беше?
На нас ни дадоха служебна бележка - лист подобен на удостоверението( със същите шарки отстрани) с подпис на директора и печат на у-щето. Това е отпусното.
Leila в Мат/Инф/АЕ.

Може и без шарки, но да не е нещо сгрешено, че и такива случаи има.

# 91
Като си говорите за тия квоти, се сещам, че по мое време нямаше квоти, а пък в нашия клас във ФЕГ момичетата бяха съвсем малко повече от момчетата. То вярно, че откакто съм завършил, човешкият вид еволюира в най-ръзлични посоки, ама чак пък толкова...А иначе съм раздовен в момента, понеже имам син, а отскоро и дъщеря.

Не знам кое е твоето време, но по мое време в 1 АЕГ (то и нямаше втора тогава) имаше квоти и бахме по равно.

# 92
Сега звънях, инфото е че лагера ще се проведе в комплекс в близост до Велинград, цената е 210,00 лв.,насочен е главно към деца които досега не са учили френски -Кой ще ходи моля?

Ако получа заветния sms, мисля, че и мойта убавица ще отиде.

Имало дипляни в училището, ако имаш път можеш да минеш и да си вземеш. Доколкото разбрах, са чакали да излезе второ класиране и затова някой са ги иформирали при записване /тези от второ кл./, а на другите ще им пускат sms-си

# 93
не знам, и за мен е пълна загадка такава непоследователност. Определено ми се струва несправедливо и към момичетата, и към момчетата. Ако ще има квоти, то да е навсякъде и за всичко!
Е няма как за математическите да има квоти. Математиката не е лъжица за всяка уста, така че там трябва да са най-добрите, независимо от техния пол. Това е все едно да сложиш квоти за музикално училище!

Що да няма квоти ако държавната политика е да се осигури "балансиран" достъп до образование на децата и от двата пола. Математиката е универсална дисциплина и много помага в бъдещото развитие на децата, независимо дали са повече или по-малко добри. Т.е. малко са тези, които учат математика заради самата математика. Да не говорим че има съвременни методики, които показват че всички деца могат да бъдат добри по математика. Въпрос на мотивация на детето и преподавател.

За музиката не съм разбрала някой да е успял да разработи и приложи подобна методика. Нито пък музиката е толкова важна за развитието на всички деца.

# 94
Аз пък искам друго да запитам, кой в коя школа се готви, какви резултати постигна  и къде го приеха. Мисля, ще е полезно инфо за тези които им предстой кандидатстване , както и на мен отново след 2-3 години!!!  #Crazy

Веднага ти казвам. Синът ми беше във "Веди" и изкара 5,321 по БЕЛ и 5,446 по МАТ и с общ бал от 33,534 го приеха в АЕГ по първо желание. Аз лично съм много доволен, защото синът ми постигна всичко това без да си дава много зор извън часовете в школата, в смисъл, да пререшава задачи вкъщи и т.н. Той си е на принципа "ниско над летвата, даже с риск да се разклати малко".

# 95
Да ви попитам за отпусните, дадоха ли ви бележки от старите училища?

На нас от НПМГ ни дадоха бележка, с която да отидем в старото училище. Като отишъл сина ми вчера, не са му дари нищо от 22-ро, прото една жена се е разписала върху печата, на мястото за директор - много се озадачих  newsm78. Сигурно такъв е реда? При вас как беше?
На нас ни дадоха служебна бележка - лист подобен на удостоверението( със същите шарки отстрани) с подпис на директора и печат на у-щето. Това е отпусното.
Leila в Мат/Инф/АЕ.

Може и без шарки, но да не е нещо сгрешено, че и такива случаи има.
Е да на Удостоверението - името на директора е Иванов, а на Отпусното - Николов Laughing Laughing Laughing

# 96

Е да на Удостоверението - името на директора е Иванов, а на Отпусното - Николов Laughing Laughing Laughing

Може да е ХХХ Иванов Николов  Mr. Green. Или са уволнили Иванов и са назначили Николов в рамките на месец.

# 97
  • София
Понеже виждам, че темата за квотите още е в сила, само да споделя, че навремето в ЕГ нямаше квоти, и аз учих 5 години в клас от 25 деца, с 4 момчета!!!  Confused Еми, голяма глупост беше. Само девойки!!! Социалният живот определено куцаше. А това е важно много в тази възраст. Има неща, които трябва да се преминт на този етап от живота, а не на по-късен.
И сега съм пред същия въпрос, тъй като детето твърдо и упорито искаше да учи програмиране, и сега при 58 деца има само 7 момичета  newsm78 Но тук си казва дума и спецификата на предмета. И все пак тази тема си ме притеснява. При тях ако имаше квоти, пък щяха да облагодетелствани момичетата, тъй като те масово са с по-ниски балове.

# 98
Аз пък искам друго да запитам, кой в коя школа се готви, какви резултати постигна  и къде го приеха. Мисля, ще е полезно инфо за тези които им предстой кандидатстване , както и на мен отново след 2-3 години!!!  #Crazy

Веднага ти казвам. Синът ми беше във "Веди" и изкара 5,321 по БЕЛ и 5,446 по МАТ и с общ бал от 33,534 го приеха в АЕГ по първо желание. Аз лично съм много доволен, защото синът ми постигна всичко това без да си дава много зор извън часовете в школата, в смисъл, да пререшава задачи вкъщи и т.н. Той си е на принципа "ниско над летвата, даже с риск да се разклати малко".

Благодаря!
1+за Веди

# 99

Може да е ХХХ Иванов Николов  Mr. Green. Или са уволнили Иванов и са назначили Николов в рамките на месец.

Карай, никой няма да забележи, освен ако не чете и пише из този форум.

# 100
  • София-Младост
В школа "Скарабей" в Младост-2 беше дъщеря ми. На изпитите изкара 5,696 и 5,786 съответно по БЕЛ и по математика. Бала и стига да влезе навсякъде, с изкл на СМГ-немски още на първо класиране:) Като определено грешките, които е допуснала поне по мат не са от незнание. Simple Smile И двете преподавателки или поне едната със сигурност е възпитаник на СМГ-то, на едната мъжът и преподава там по англ. и всичките им деца учат там Simple Smile))) Даже бяха учудени, когато дъщеря ми каза, че не иска СМГ, макар че математиката и е страст.
Но определено си даде зор детето и беше възнаградено Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 14:34 от Ала-Бала

# 101

Веднага казвам и аз. Синът ми беше в Образователни технологии- в кв.Слатина /ПЖИ/ и изкара по БЕЛ 5,607 и 5,536 по МАТ. и с общ бал от 34,286 го приеха  в 91 НЕГ по първо желание на първо класиране. И аз много съм доволна защото той е много постоянен и задълбочен, от 1 клас е винаги на педал, прекалено стриктен и изпълнителен и смятам, че труда му се възнагради щедро. Peace

# 102
Понеже виждам, че темата за квотите още е в сила, само да споделя, че навремето в ЕГ нямаше квоти, и аз учих 5 години в клас от 25 деца, с 4 момчета!!!  Confused Еми, голяма глупост беше. Само девойки!!! Социалният живот определено куцаше. А това е важно много в тази възраст. Има неща, които трябва да се преминт на този етап от живота, а не на по-късен.
И сега съм пред същия въпрос, тъй като детето твърдо и упорито искаше да учи програмиране, и сега при 58 деца има само 7 момичета  newsm78 Но тук си казва дума и спецификата на предмета. И все пак тази тема си ме притеснява. При тях ако имаше квоти, пък щяха да облагодетелствани момичетата, тъй като те масово са с по-ниски балове.

Ех, ако бях във вашия клас, нямаше сигурно да преживея първата си несподелена любов. Друго си е по 5-6 момичета да се борят за едно момче.

# 103
  • София
За жалост ние ще отпаднем от курса, тъй като няма да сме тук за част от времето.  Sad Не съм допускала, че ще го направят в извън учебно време. Вие учили ли сте френски до сега?
Щерката беше в школа Регалия и сме много доволни от организацията и постигнатия резултат. Според мен няма школа, която да "налее" и детето положи упорит труд и беше изпълнително.

# 104
Веди 1+
Скарабей 1+
Образователни технологии 1+

Нещо за Софроний - разбах, че там са правили преразкази на онзи автор с котараците!!!

Общи условия

Активация на акаунт