Пълен глад

• 149 594
  • 460
  •   1
Отговори
# 375
  • ул. "Мечтание"
Колкото повече плод ядеш = толкова по-гладна ще ходиш.

Това не е общовалидно правило.  Peace Wink

По повод кафето - намирам за абсурдно пиенето на кафе и кофеинови напитки по време на пречистване, водни дни и първите седмици и месеци по време на каквато и да е диета.

Кафето "краде" от резервните запаси на клетките, енергия, която по принцип се складира за да се изразходва по време на необичайно натоварване, стрес, болест и т.н. Гореизброениет практики влизат в тази категория и натоварването на организма се увеличава, тъй като той е останал без резервни си батерии.

# 376
  • София
     След това иди в темата за броене на калориите - там всички са много любезни и ще ти помогнат. Гледай за денят да не хапваш повече от 1400-1500 килокалории.

Значи няма значение от какво са калориите, важното е да са надлежно преброени.  Joy

# 377
Ще рече, че ако Стилнес беше изкарала 9 дни на диня, а не на 3 подсладени кафета, нямаше да отслабне с 2, а поне с 4-5 кг. И нямаше да ги качи отново за 2 дни с торта и салам.

Аз пък смятам, че свалих вода и си я възстанових, но щом ти си убедена, че от 50 гр. торта съм качила 2 кг., коя съм аз, че да споря.  Peace

И много ще ми е интересно да разбера, ако бях изкарала 9 дни на диня и бях свалила 4-5 кг., колко от сваленото щеше да е мазнини, колко вода и колко мускулна маса?   Simple Smile

# 378

Аз ако бях свалила 36 кг за 4 месеца, изобщо нямаше да го афиширам. Не е за хвалба.

Напротив, за хвалба е. Защото множко са тези, които обикалят из диетите и си ходят гладни и дебели и... безплодни,  Peace. Аз като диабетик много постигнах с това и за мен си е постижение,  Peace
Може и да е голямо постижение за теб, но на мен постовете ти ми избодоха очите из темата. Не бих се хвалила с възрастта си ако съм на твоето интелектуално ниво , че е срамота. И стига си обиждала хората , че видиш ли били дебели безволеви и безмозъчни същества и сами са си виновни. Коя се падаш ти да съдиш всички наред?
Аман вече от вещото ти мнение по всеки пост.
Може да си имала здравословни проблеми искрено ти съчувствам за това, но 40кг. се качват като се яде. Дядо ми беше диабетик бог да го прости, но никога не е бил дебелак.
Така че овладей малко философско - нравствения си порив и спри да цапаш по темите.

# 379
  • SA
Stillness, аз мисля, че за 9 дневното ти гладуване само на кафета си отслабнала толкова малко не заради факта, че си приемала по някоя льжичка захар. Това си е пак глад и организмьт регистрира еднакво захарта от плод, или от подсладена напитка например. Но по време на това гладуване ти си била в силен стрес, което означава високи нива на стресовите ти хормони, а те силно пречат на отслабването. Кофеиньт в кафето сьщо може да е допринесьл за допьлнителното повишаване на тези хормони. Важното е, че си намерила твоя начин да постигнеш нормално тегло без гладуване!   bouquet
А че броенето на калории е безсмислена работа, е ясно за всички, които са си направили поне малко труд да прочетат повече информация по вьпроса. Ако всичко опираше до калории, щяхме да се раждаме с калкулатор на шията, който да регистрира до кьде сме стигнали с тях.  Laughing

# 380
  • София
Stillness, аз мисля, че за 9 дневното ти гладуване само на кафета си отслабнала толкова малко не заради факта, че си приемала по някоя льжичка захар. Това си е пак глад и организмьт регистрира еднакво захарта от плод, или от подсладена напитка например.

Отслабнала е толкова малко, защото не е приемала никакви течности и е била силно обезводнена. В резултат, метаболизмът й напълно е спрял. Ясно е, че лъжичката захар в кафето по никакъв начин не би могла да повлияе на отслабването. Не съм съгласна, че плодовата захар и бялата захар са идентични и организмът ги регистрира еднакво.

# 381
  • SA
Цитат
Не съм съгласна, че плодовата захар и бялата захар са идентични и организмът ги регистрира еднакво.

Ами бялата захар постьпва в крьвта в сьстояние на молекули глюкоза и фруктоза. Тези молекули са еднакви, независимо дали идват от мед, плод, или захар. Не твьрдя, че да се яде захар и плод е напьлно еднакво, защото плодовете естествено сьдьржат много други вещества, които са полезни. Имам предвид вьглехидратния им сьстав.  Peace
А метаболизмьт не спира, поради пиене на малко вода, то и няма как да спре изцяло. Но силно се забавя при гладуване най-вече, независимо дали се наливаме с вода. Всьщност не видях Stillness някьде да е писала, че е жадувала, освен да гладува. По какво се сьди, че е била силно обезводнена?

# 382
  • в колонките
Може и да е голямо постижение за теб, но на мен постовете ти ми избодоха очите из темата. Не бих се хвалила с възрастта си ако съм на твоето интелектуално ниво , че е срамота. И стига си обиждала хората , че видиш ли били дебели безволеви и безмозъчни същества и сами са си виновни. Коя се падаш ти да съдиш всички наред?
Аман вече от вещото ти мнение по всеки пост.
Може да си имала здравословни проблеми искрено ти съчувствам за това, но 40кг. се качват като се яде.
Така че овладей малко философско - нравствения си порив и спри да цапаш по темите.
[/quote]   
            Слушай, съфорумке, 
      Никога не съм си крила възрастта, никой не съм обиждала.  Безмозъчни същества за сега никъде не съм споменала,  Peace. Разбира се, че от храната се пълнее, не от въздуха. И знаеш ли - не съм с по няколко ника в този форум. А , че всеки сам си е виновен за състоянието, в което е е факт,  Peace. Не бъди толкова състрадателна към мен, защото не обичам някой да ме съжалява, имам си хора за това, ако е необходимо, Peace.   
       Последно - НЕ цапам никоя тема, а защитавам мои виждания по дадени неща. А ти като не можеш да правиш разлика не е лошо да завършиш някое сериозно образование, че средното е като основното,  Peace

# 383
  • София

Всьщност не видях Stillness някьде да е писала, че е жадувала, освен да гладува. По какво се сьди, че е била силно обезводнена?

Осми ден пълен глад. Пия по три кафета дневно със захар. Вода пия много малко, основно за да премахна лошия дъх. Друго нищо не приемем.

# 384
три кафета със захар не е пълен глад ,
но от това няма никакъв смисъл  , както Стилнес  сама се е убедила ...

# 385
  • SA
Alexandria37, да, не сьм видяла този постинг. Но така или иначе, това не променя мнението ми по случая.
Иначе за глада - ами глад си е - 15 г. захар дневно не са абсолютно нищо.
А и ацетонов дьх=кетоза=горене на мазнини ( което всьщност се цели за отслабване).  Peace

# 386
Незнам дали това е правилната тема, но все  пак да попитам има ли гладуващи на плодове, за подкрепа, днес ми е 2ри ден и така ми се хапва, нооооо няма Simple Smile

# 387
  • ул. "Мечтание"
Незнам дали това е правилната тема, но все  пак да попитам има ли гладуващи на плодове, за подкрепа, днес ми е 2ри ден и така ми се хапва, нооооо няма Simple Smile

Има доста активна тема на плодуващите -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718943.0

Успех в начинанието!  Peace

# 388
Благодаря Simple Smile Прехвърлих се в другата тема Simple Smile

# 389
момичета и аз от днес започвам с глада,че да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт