Маркова козметика на изненадващо ниска цена - enzo.bg (3)

• 71 157
  • 703
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета, някой друг има ли проблем с въвеждането на града и пощенския код.
Не мога да поръчам, както и да опитвам да въведа! #Crazy
След разговор с Енцо, ми предложиха да поръчам по телефона?!
без уведомление по мейл, нищо, просто да си кажа какво искам и да чакам поръчка, много странно ми стана и е меко казано не професионално за магазин за онлайн пазаруване да приемат поръчки по телефона!
О,че аз периодично поръчвам или от Енцо или от Златна рибка по телефона.Няма нищо непрофесионално,дори напротив!Иначе като си дадеш поръчката,операторките потвърждават какво са записали.После ако дойде друго предполагам по номера на поръчката ще се разбере какво е заявено и какво е дошло...Може и ти да питаш кой ти е номера на поръчката за да се застраховаш един вид...Не съм се замисляла,но ако дадеш имейл,може пък да няма проблем да ти пратят копие на заявката,пробвай...То с питане става Peace Иначе и аз имах проблем с кода на града,пробвах поне 10 пъти,излизах от сайта,влизах,пак слагах продуктите в кошницата...Накрая стана де Laughing

# 556
Здравейте!
Днес получих поръчката си от сайта (за информация: поръчах на 3.10). За съжаление след първоначалната еуфория дойде и разочарованието Sad
Парфюмът беше добре опакован, с щампа върху защитното фолио. Опаковката и самата бутилка изглеждат 1 към 1 с оригиналните. Що се отнася до аромата, определено има лесно доловима разлика с този на оригиналния продукт. Както и да е, миризмата пак е хубава. Казах си, че така или иначе съм го купила - ще си го ползвам. Пръснах малко на китките си (около 12ч) и се залисах с работа. Преди 5 мин с голямо съжаление установих, че от аромата няма и помен.
Ще добавя, че миризмата на листчето хартия, на което ми пръснаха от тестера в магазина, се носи из целия офис. Може би и затова се подлъгах, че мирише от китките ми Simple Smile
Човек се учи от грешките си Simple Smile За мен това беше първа и последна поръчка на парфюмерия от енцо.. Дано останалите имат по-голям късмет  Peace

# 557
  • Пловдив
Съжелявам за разочарованието, би ли споделила кой е парфюма. По принцип на блотер и на кожа парфюмът се задържа и ухае по различен начин, няма как да миришат еднакво, още повече ако е пръснато по различно време. Най-добрия тест е да пръснеш в магазина от тестера на едната си китка и да го носиш в чантата-като излезеш пръскаш и на другата  Laughing , стар и изпитан метод.

# 558
  • София
Аз също имам съмнения вече за парфюмите от този сайт. Говоря по-специално за топката на Бос. ЛМ я е ползвал   два пъти преди, купувана от магазини. Взехме топката от тук последния път. Преди няколко дена усещам ЛМ да мирише на нещо непознато и не много хубаво. Питам "Нов парфюм ли имаш?", той ми вика: "Не, това е топката".  Shocked Единствено от подушване на кожата долавях прилика, но  това определено е менте Naughty . Не знам дали всички парфюми са им ментета, но няма да пробвам с други.  Naughty

# 559
Съжелявам за разочарованието, би ли споделила кой е парфюма. По принцип на блотер и на кожа парфюмът се задържа и ухае по различен начин, няма как да миришат еднакво, още повече ако е пръснато по различно време. Най-добрия тест е да пръснеш в магазина от тестера на едната си китка и да го носиш в чантата-като излезеш пръскаш и на другата  Laughing , стар и изпитан метод.

Passenger на Dupont е парфюмът (парфюмната вода). По едно и също време (+/- 2 мин.) пръснах от тестера в магазина и после на също такова листче пръснах от моя. Преди малко като имах кафе почивка хванах двете листчета да си ги душна и "О, чудо" то едното вече не мирише.  Laughing Тогава си помирисах китките - същата работа.
Благодаря ти за съчувствието. Ние да сме здрави, пък другото се прежалва  Peace

# 560
  • Пловдив
Много странно, това дори не е някой масово ментосван парфюм, но ако  е така имаш право да го върнеш и да ти върнат сумата. Може би ще ти коства малко разправии, но е напълно възможно , не оставяй нещата така.

Аз лично имам няколко парфюма закупени от този сайт обаче още в началото, когато цените бяха доста по-ниски. Парфюмите са си напълно ок и много трайни , нямам никакви съмнения за ментета, но... е възможно да са започнали нова политика-високи цени и евтини ментета  Mr. Green

# 561
Е той не е твърде скъп - 45 лв, спрямо 115 в магазина. Но пак за 50-ина лева може да се купи по-малка разфасовка на друг марков парфюм. За рекламация не помислих, честно казано  Thinking
Но нали пишеше в условията, че: "Продавачът е отговорен за всички дефекти при получаване на стоката от купувача или при появата им в гаранционния период". Т.е може ли да се приеме, че това е дефект. Също ме притеснява какво се случва ако рекламацията не бъде зачетена.. Ще ми го върнат отново за моя сметка ли?
Сериозно се замислих. Май ще се обадя на оператор да попитам.

пп: ако има някой с успешна рекламация, моля да сподели

# 562
  • Пловдив
Прочети назад в темата, имаше момичета които успешно са върнали продукти, за които са се съмнявали в автентичността. Казваш, че са ти продали менте и искаш да го върнеш Wink , в пълното си право си, те трябва да уважат решението за връщане без проблем. За 45лв. определено ще си закупиш оригинален парфюм, прекалено много пари са за менте.  Peace

# 563
Ох, много ти благодаря за съвета. Въобще не помислих. Уж съм човек, който си отстоява правата, а в този случай бях готова да се примиря Simple Smile Ще се върна в старите теми да чета, че явно ми е убягнал моментът с успешната рекламация   bouquet

# 564
Хайде и аз да си кажа, че Енцо масово предлага и парфюми ментета. Правихме обща поръчка три приятелки, като едната си поръча парфюмна вода Адикт на Диор, а другата Армани код, пак парфюмна вода. Аз имам и двата парфюма, затова поръчахме така, за да сверим с оригинала.
Та, Адикта-на кутията си пише на арабски - чисто дубайско менте, а за Армани код просто нямам думи. Стикерът с баркода беше залепен върху кутията и приятелката ми пробва да го отлепи-под него празно бяло квадратче. Парфюмът държи няколко часа и няма никакво развитие.
Ще направя снимки и ще ги кача и тук, само сестра ми да донесе фотоапарата.
Предложих да връщаме поръчката, но в темата вече стана въпрос, че пари трудно връщат, та реших първо да им звънна. Една дама ми вдигна телефона- обясних и за какво иде реч /изобщо не беше изненадана/, изслуша ме и каза, че ще предаде оплакването ми на шефовете си. Поиска телефон, за да се обадят после и вече три седмици, ако не и повече чакам някой да се обади.
Парфюмите така си стоят. Едната ми приятелка се отказа, но другата е категорична и е приготвила жалба до Комисията за защита на потребителите, като към нея ще приложи касовата бележка и опаковките на парфюмите. Даже е готова да изпрати и самият парфюм.
А това, че веднага след поръчката цената на двата парфюма, които поръчахме се вдигна изобщо няма да го коментирам.
Може бялата и декоративната им козметика да са наред, но при парфюмите изобщо не се притесняват да продават ментета.
Чакам зет ми да се върне, за да ми преведе какво точно пише на арабски на кутията на Адикта.
Какъв късмет  за няколко месеца при поръчки от два различни сайта -уж изпитани  попадам на две ментета, че  едното беше и моето.

# 565
  • в 1001-та нощ
вероятно в началото са били истински, аз взех тестер, но съм категорична, че е истински, а беше в самото начало  newsm78

най-вероятно е имало истински за зарибявка  Peace

чудя се и дали от Чехия пращат ментета или тук оригиналните парфюми се подменят с ментета  newsm78

# 566
Е сега вече определено ще си търся правата  Twisted Evil
Дори се замислям да отида на място в Сливен..
По отношение на надписите, на моя парфюм текстът е на английски - пише произведен във Франция от Интер Парфюмс.
Още едно уточнение: кога се ходи в КЗП? Преди да пусна рекламация или след това, прилагайки касова бележка, молба за рекламация и пр.?

Задействах нещата. Момичето беше много любезно. Даде ми съвет относно рекламирането и придружителното писмо. Чакам обаждане от нея след справка със съответния отдел. Не бързам да се радвам, но ще ви държа в течение (в случай, че изобщо ме потърсят)  Peace

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 16:47 от Yalta

# 567
  • Чукарландия
Yalta, моя приятелка си взе Passenger на S.T. Dupont, от магазин и то от Германия. Никак не е траен върху нея и тя не го регистрира въобще. Така, че аз смятам, че всичко е въпрос на кожа и химия между теб и парфюма. Peace

# 568
Както споменах по-горе, ароматът също се различава.
Освен това приятелят ми ползва мъжкия аромат. Еми ако не се изкъпе 2-3 дни, съм сигурна, че още ще се усеща  Laughing

# 569
Отвратително е да получиш менте. Момичета, тъсете си правата! Hug
Още отначалото имаше съмнения за ментета и ето сега доста такива мнения. Sick
Никога не поръчах нищо от сайта и сега се радвам. Супер мнителна съм, виждала съм и за съжаление съм сравнявала доста парфюми и е много болно да кажеш на някого, че е дал доста пари за менте.

Общи условия

Активация на акаунт