Любители на Котки Тема 63

• 48 946
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София и Морето от време на време
TINA.K ... Как е устоял 3 дни на глад.

Ами всъщност всеки организъм, когато е болен няма желание за хранене. Това е предопределено от природата. Когато си болен цялата енергия ти е нужна за борба с болестта и преработката на храната е ненужно харчене на така ценната в момента енергия. Затова природата така го е заложила.
Възвръщането на желанието за ядене е белег за започващо оздравяване.

В конкретния случай вируса на котешката панлевкопения FPV(Feline Parvo Virus) - котешки парвовирус - предизвиква разраняване на лигавиците в устата и стомашно-чревния тракт. Оттам дори и вода е болезнено да приемат. Всъщност тази болест не може да се лекува (според конвенционалния подход) защото лекарства против вирус няма. Това, което се прави е превенция на последствията. А те са разрастване на раните по лигавиците, кръвотечения от тях. Това предизвиква анемия и преминаване на досега намиралите се в стомашно-чревния тракт бактерии в кръвта и оттам инфекция и септичен шок. Умират всъщност от последствията, а не от самия вирус.
Това, което ние направихме в конкретната ситуация - още веднага сутринта по симптомите и поведението на котката - хомеопатично лекарство (2 пъти преди вета), после на връщане от Б-с още 1 път, след което до вечерта на всеки час. Като се прибрахме имаше проблеми с крака и ходенето и му се даде друго хомеопатично (заради промяната в картината). Това на всеки час - разтворено във вода и така и вода наливахме. На другата сутрин повърна съвсем мъничко и пак му смениха лекарството и него давам и досега. На втория ден - на всеки 2 часа, на третия на около 3,с-4часа, вчера - 4 пъти и от днес докато свърши с антибиотика по 3 пъти на ден ще давам.
Антибиотик с цел предотвратяване на инфекция и неуробекс по 2 пъти на ден, 5 дни (АБ днес го свършваме и утре на контролния д-р Василева ще каже какво ще правим занапред с него).
И разбира се с БРТ всичко, което реших, че ще е полезно.
Започна да яде и да пие вода сам на третия ден сутринта. А от четвъртия вече и на разходка си излиза.
Днес на практика е петия ден от началото на болестта и аз смятам, че е възстановен на висок процент. Остава ни с крачето проблема да оправим, но е нужно време.

# 661
  • София
Браво на Мърчо!  Hug 

Момичета (и 2 момчета  Wink), близо до нас има невероятно красив черен котарак. Явно е домашен, наскоро изхвърлен или избягал. Има нещо сиамско в него, защото е точно с такова стройно телосложение и крайчето на опашката е счупено. Козината му е къса и много лъскава. Трябва тези дни да го снимам и да го покажа. Невероятно доверчив е и ходи след всеки човек, който мине. Забелязах го преди 1-2 седмици, т.е. нов е и е младичък. Мисля, че е най-много на година. Дали някой не иска да го осинови? Засега среща само такива като мен и жената с хайвера , за която писах преди 1-2 дни, но какво ще стане като срещне някой изрод? Мъжът ми само говори колко е хубав и как му се иска да го вземем, но с този дзвер-егоист в къщи - не става  Confused. А и не искам да му вгорчавам последните годинки. Онзи какъвто е млад и силен кой знае какво ще стане  Mr. Green.

Дидитка май я няма да ни осветли по въпроса, но жената с хайвера ми спомена нещо, че при кръстоска на сиамско коте и ....  (не помня - май черно коте) винаги се раждали чисто черни котета.

Много сладки снимки на сладки котачета видях! Продължавайте все така да показвате!  Hug

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 12:41 от Тaня67

# 662
Тан, дай снимки бързо Simple Smile Чисто черен ли е или има и беличко?
Скоро се надявам да мога да се обзаведа с котак  Mr. Green

# 663
  • София
Тан, дай снимки бързо Simple Smile Чисто черен ли е или има и беличко?
Скоро се надявам да мога да се обзаведа с котак  Mr. Green

Не съм снимала. Видимо е чисто черен, но ако го обърнеш, за да го натъркаляш, се вижда издайническо бяло петънце до срамните му части - против уроки  hahaha. Така е, като не носи бельо, му се виждат недостатъците. Wink

# 664
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
*Мър*hahaha както и да се прекръстиш все ще те познаем!  Hug

Момичета, да ви предложа една лятна почерпка по повод рождения ден на малката ми дъщеря Grinning!
Днес дИтету става на 21  Crazy.   Joy От сутринта гледа анимационни филмчета  Joy.

Ако можете си откраднете и по едно бонбонче от тия двамцата  Heart Eyes

# 665
  • София и Морето от време на време
Професорке, да ти е жива и здраво детето, че и всички покрай нея и теб!!! Открадвам си синьото бонбонче ...

# 666
Професорке, да е жива и здрава щерката.

Аз обичам да гледам приказки.

# 667
  • София
*Мър*hahaha както и да се прекръстиш все ще те познаем!  Hug

Хаха! Добре, че съм я цитирала преди да се преименува. Както се е и преоблякла, съвсем нямаше да я позная.  Wink

Да ти е жива и здрава щерката! Много щастие и късмет!   bouquet

# 668
   Момичета, окъпах котката, но вероятно й е влязла малко вода в ушите, уж я пазих.Сега  ги опъва назад и прилича на Йода Joy  Като оставим майтапа настрана, дали е опасно или като изсъхнат ще й мине?Бърках с клечка за уши, но излиза суха. Сега ми мърколи на коленете доволна, така беше охърбавяла.Аз все още правя опити да си остане къщна котка, да не ходи  навън.На  слънцето козината й малко се  поразвалила, изгубила е  блясък.И бялото  сега сивее, то  много мръсна беше.Но бълхи нямаше.Тоя ADVANTAGE уж беше  само за 1 месец , а се оказа много як Peace

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 14:51 от Lei@

# 669
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря момичета!   bouquet

Тaня67 , аааа  yes тя Тед си беше с тази премяна мисля и миналата седмица  Grinning. Аз я познах по нея. После видях, че си я цитирала в "оригинал"  hahaha

Lei@ , ние понеже се къпем веднъж на 3 години  Joy не мога да ти отговоря на въпроса  Confused. Иначе и ние често на Сиско му викаме Йода, като опне ушички по същия начин.

# 670
profesorkata_1, да ти е жива и здрава щерката!   bouquet

# 671
  А тя седи безропотно да я къпя, само малко напъва да се крие от сешоара .Но е достатъчно  силна да ме издере зверски , ако пожелае, но не го прави.Затова си я обичкам и  настоявам да  си я прибера.Рядко се намира такава  котка, която да търпи разни интервенции.

# 672
Професорке, да ти е жива и здрава  голямата малка любителка на анимации  Laughing От един отбор сме с нея.
Lei@ , по- добре не й бъркай с клечка в ушите, ще си изсъхне. Ако по- натам продължи да тръска глава и да  свива уши, я заведи на вет да я види.
А аз нямам търпение да си взема коте, макар че това най- вероятно ще се случи  след няколко месеца чак... и някак ми се иска пак да е черно бяло коте.

# 673
  • на брега на морето
Професорке, да ти е жива и здрава девойката!

# 674
Професорке, да ти е жива и здрава Hug

Общи условия

Активация на акаунт