32СОУ

• 16 431
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Честито  Mira_p. Ние и тук сме резерви. Поне свикнахме Simple Smile

# 61
450, миналата година обявиха, че приемат и всички резерви и направиха 7-ма паралелка, така че дано имате късмет. А и виждам много имена, които се дублират в училищата в района, така че със сигурност ще приемат и резерви.

# 62
  • София
sisi_to, може ли да споделиш имената на учителите, които ще поемат първи клас?

А за какво точно е диагностиката? Децата с най-добри резултати ще сложат в една паралелка или ще разпределят наравно по всички?

Как пък сме оцелявали едно време в първи клас без тази диагностика  newsm78

# 63
Диагностиката е за равномерно разпределение на децата в клас. Няма да сложат по-напредналите в един клас, а ще ги разпределят съразмерно. Макар че не би било лошо, ако имат много шестгодишни, да ги отделят. Опитът ни със смесена предучилищна група показа, че си има голяма разлика тази една година при деца на тази възраст. Наистина би било по-добре да отделят например тези, които са по-напред с четене и др. и да ги занимават с по-сложни неща и да им е по-интересно, или пък тези, които вече са учили английски - да не започват отначало, но за жалост това не го правят дори и в частни училища, пък какво остава за тук.
Между другото и ние се записахме - хубаво, лошо, вече е факт.
Никак не ми се харесаха униформите - това зелено. Имам опасения, че щом не е розово или лилаво щерката няма да го иска и да е във възторг.

# 64
  • София
Моля ви за мнения за госпожите, които догодина ще поемат първолаците, т.е. тези, които сега ще са четвърти клас на есен. Имаме шанс да ни приемат в училището, но не знам нищо за госпожите.

Предварително благодаря за споделените мнения Simple Smile .

# 65
  • София
Сиската_, и аз се интересувам от госпожите. Даже 2 пъти попитах, ама май е някаква тема пердута. Така или иначе, скоро ще разберем.

Mira_p, и ние днес се записахме. Не разбрах само унифармите задължителни ли са или какво? Мъжа ми е ходил, та нищо не успя да ми обясни. Дали са му адреса на магазина, където ги има - можели и направо оттам да се купува. На мен ми е много трудно да преценя какъв размер да му взема - след 3 месеца можа да е влязъл в следващия. Иначе чоят син е 6 годишен - роден е чак през декември. Разликата между братовчед му, който е април е една глава, ама какво да се прави. Иначе смята и чете, на английски не съм го записвала отделно. Да се оправи първо с българската азбука, е моята логика. Записах го и на занималния. Ако не ни харесва, ще се откажем.

На 19ти са родителските срещи, ще видим какви още изненади ще ни поднесат.

# 66
  • София
Момичета, знам за три учителки, които със сигурност ще поемат първи клас: Красимира Павлова, Иванка Николова и Стефка Дионисиева. И за трите чувам само добри отзиви, но казват, че и останалите са добри преподаватели. Аз също много искам да науча повече за учителите тук, но ми прави впечатление, че за това училище не се споделя много, а учат стотици деца в начален курс.  Rolling Eyes

# 67
Не разбрах само унифармите задължителни ли са или какво?
Аз май разбрах, че се задължителни, дори попълних на един лист размерите, като сложих аванс 5 см., по една бройка, за да видим как ще са й, пък ще докупуваме. На родителската трябвало да се платят.
Сисето ,мерси за информацията за учителите, макар че и на мен ми е странно защо няма отзиви. Със сигурност на срещите когато бяха учителите, имаше и един мъж - учител.
feel_the_rush, нямам предвид децата, родени в края на едната и съща година, предполагам, че сте декември 2007г., но ако детето е вече след средата на 2008г., има си разлика. И братовчед ви ли ще е първи клас в същото училище? Защото при нас се получава така, първата братовчедка на дъщеря ми също ще е първи клас и дори заради това да са заедно ние избрахме 32, макар че ни бяха приели в още три училища. Аз се чудя дали да настояваме да са в един клас, по-добре ми се вижда за начало, особено като знам,че втори клас половината са сутрин, а другата половина - следобяд, а имаме само едни баба и дядо за помощ.

Последна редакция: чт, 05 юни 2014, 18:52 от Mira_p

# 68
  • София
Аз не видях мъж, бяха само жени. Вие в кой ден ходихте? Ние бяхме на 27ми в 12ч. Може просто да ги развеждат учителите, които са свободни в момента. Никаква информация няма, ей.

Иначе, братовчедчето му не го приеха, но те нямат и никакво предимство, така че не е изненада. Брат ми в момента е 6ти клас, та разчитам на него да го наглежда.

Много исках да има някое дете от неговата детска градина, но повечето се бяха насочили към 41во, а ние не им влизаме в карето по местожителство за мнооого малко.

# 69
Моля, ако има родители с опит от 32 да отговорят дали занималнята е задължителна. В смисъл, ако детето е записано, трябва ли задължително всеки ден да е на занималня или може да се взима на обяд определени дни. Чух, че в някои училища пишели отсъствия от занималня.
За първи клас занималнята за всеки клас поотделно ли е и как е храната в стола? По принцип се чудя за целодневно, надявам се на помощ от свеки, но и тя е човек, ако има някакви проблеми, може ли и наесен да се запишем на занималня или е късно? Както и евентуално ползващите частни такива в района, ако може да препоръчат, които са добри. Благодаря предварително!

# 70
  • София
Занималнята не е задължителна. Детето ми /Iви за IIри клас/ е записано на занималня, но доста чедто се случва да я вземем на обяд  или много рано от занималнята.
За храната в стола има добри отзиви, но ние я отписахме, тъй като тя е много злояда и нищо не ядеше в стола, а купона на ден е 3.50лв.
Мисля, че на родителската среща, която следва скоро ще бъде записването на занималня.

# 71
  • София
Моля ви (ако трябва на лични) кажете ми доволни ли сте от занималнята, до колко часа е, учат ли си там уроците или се налага да се доучва в къщи... Храната в стола как ви се струва, давате ли на дечицата си допълнително храна от вкъщи или им давате парички да си купуват. Как стои въпроса с мобилките при малките - забранени, разрешени...

# 72
  • София
Аз лично съм много доволна от занималнята, но това е така, защото учителката е един чудесен педагог. Домашни за вкъщи не остават /освен в случаите, когато сме я взели по-рано/. Режима е горе- долу такъв: обядват до 13:30ч., след това около 14ч. се качват в класната стая и до към 16ч. правят домашни. След това играят /разбирайте, рисуват, пишат и подобни/.
За храната в стола казах, че доста от родителите са споделяли, че са доволни, проблемът при моето дете е друг. Слагам храна от вкъщи, отделно давам и пари. С парите винаги си купува глупости.
Мобилните телефони са позволени, звукът винаги е изключен. Бих казала, че са и голямо удобство. Например в началото на учебната година за период от два месеца имаше 4 сигнала за бомба. Детето ми се обаждаше и ние реагирахме.

# 73
  • София
Много благодаря момичета! Вече съм сигурна, че съм направил правилния избор. Сега остава и да ни приемат... Живеем точно отсреща (на Стефан Стамболов) и се надявам да нямаме проблеми Simple Smile

# 74
Живеем точно отсреща (на Стефан Стамболов) и се надявам да нямаме проблеми Simple Smile
Тази година, май и предходните, районът им е зоната, ограничена от бул. Т. Александров и ул. Цар Симеон ;ул. Отец Паисий и ул. Стефан Стамболов”, така че трябва да питате и на място дали сте точно в района. На 18-то например бяха включили само нечетните номера на една от граничните им улици, а тези които са на същата улица, но от другата й страна - четни номера - извън района.  newsm78
Gina L., много благодаря за информацията ти и отделеното време.
и въпросче към тези, които са минали на диагностиката, бързо ли е, много ли се чака, казаха ли нещо конкретно за преподавателите?

Общи условия

Активация на акаунт