АВГУСТОВСКИ страсти и игри - за втори ден рожден времето дойде

• 43 758
  • 743
  •   1
Отговори
# 660

shanika, колко късно заспива той? иска да заспива след вас ли?

# 661
  • София
Вчера например до 0ч 30мин. имаше шоу. Днеска до 23.30ч.-въобще като че не му се спи. После изведнъж заспива от умора. Когато е на ясла заспива 21.30-22.00 ч.

# 662
Шаника и ние до скоро имахме такъв период. Не знам как го слагаш да спи, но при нас както уж малката си заспиваше абсолютно сама в нейното легло без приспиване и пр., така изведнъж реши, че не може да заспива сама и иска на спалнята. Изобщо отказа да спи в нейното легло, за това махнахме кошарата и сложихме голямо легло, с нови завивки, играчки и т.н. Това даде ефект, защото преди дори като я преместех вече заспала в кошарата се събуждаше и почваше да плаче. Сега поне заспива на спалнята и то задължително с мен и баща й, когато сме двамата, а после като я преместя си продължава да си спи. Научи се и да я чеша по гръбчето, ръчичките, коремчето, за да заспива и сега всяка вечер сме така, но аз спрях да се ядосвам и да нервнича кога ще заспи по бързо - вместо това си казах, че трябва да се наслаждавам на всеки миг, в който се гушкаме, защото на детето му липсваме цял ден като сме на работа и вечер е единствената ни възможност да се поглезим и нагушкаме както трябва. Като се успокоих и го приех, че това е причината - това, че й липсваме, и тя се успокои и вместо да реве, да се тръшка и да ми прави номера, сега просто лягаме, гушкаме се, четем приказки, чешем се и т.н. и си заспиваме спокойно. Не знам при вас каква е точно причината, може би комбинация с ходенето на ясла, никненето на зъби и т.н., но и в тази възраст децата започват да се страхуват от различни неща, но още не успяват добре да обяснят страховете си. Дано скоро се оправи всичко. И аз като теб бях пред нервна криза, но като се успокоих веднага си пролича как и детето се успокои.  Hug

Аз напоследък не пиша тук, но всъщност влязох да предупредя майките на момиченца - преди време бяхме говорили за срастването при момиченцата. Бях и споменала, че аз като дете много съм страдала от това. Но някак си си мислех, че поне тази гадория ще подмине малката.... Е, не я подмина - срастването е почти до горе и това при положение, че съм я проверявала почти всяка вечер. Последните две седмици ни се случиха доста кофти неща и много динамично се развиваха някои събития, и аз занемарих проверката... а резултата е на лице. Не мога да повярвам, че е станало толкова бързо, но е факт.. Реве ми се като си помисля колко е стресиращо и се надявам да й направят манипулацията с упойка, защото иначе не ми се мисли... Тя и без това е много наплашена от лекари, а сега като знам, че и операции ни предстоят, просто не искам да я стресирам И с това.. но ще се наложи....  Cry Cry CryНа всичкото отгоре забелязах, че започна да се стиска и да не иска да сяда на гърнето, което ме навежда на мисълта, че може би изпитва някакъв дискомфорт. За това майки на момиченца - следете редовно, защото после е вече късно и е ужасно травмиращо за детето. Аз не мога да си простя, че допуснах да се случи... и то като знам какво е.  Cry ooooh! ooooh! ooooh!

# 663
  • в рaя
Уф, Пингуи, много ми стана тъжно за Софи Sad Дано да бъде лека манипулацията и да я понесе леко Sad(( Много, ама много прегръдки на Софи. аз явно съм пропуснала - каква операция ви предстои?
При нас вече почна рева на яслата Sad Днес от вкъщи почна да мрънка, а там вече ревеше Sad( Много ми е стана криво Sad(

# 664
Пингуиаз снощи точно това проверявах,но съм много несериозна в това отношение,а и честно казано незнам какви са първите признаци на това срастване в смисъл как да го забележа преди да е станало Rolling Eyesпреди време бях питала педиатърката за това и пак ме изкараха няква луда параноична майка едва ли не Crossing Armsмайка ми е изгледала 2 дъщери и твърди че никога не е чувала за подобно срастване,а аз знам вече за няколко случая Sad

Дано мине леко манипулацията при вас  bouquet

Коризалия съм се опитвала да и давам но немога да и натикам всички хапченца особено първия ден,преди се лъжеше лесно но сега такава хитруша е станала.Аз съм доволна и от Инфлуцид,последната хрема с това я преборих 3 дни ударно коластра 3 по 1 и Инфлуцида успяха да я пресекат.

Ох какво става с тази бременост,такава лакомия ме е хванала,така ми се яде и после така ми става лошо...нищо общо с първата.Предния път работих до края,сега едва стоя на работа,нямам сила за нищо,като духче се нося  Sad

Хубав ден   bouquet

# 665
  • София
Пингуи  Hug .

# 666
Бубенце, не си параноична. Рядко се случва, но се случва и трябва да се внимава. Всъщност от прочетеното останах с убеждението, че случаите зачестяват все повече, за което се обвиняват памперси, мокри кърпи, всякакви измиващи средства, подсушаващи кремове /тези за подсичане са такива/ и пр.  А аз, въпреки че знам какво е, все пак допуснах да се случи и ще се пръсна от яд и мъка... Повечето хора дори не са чували за това срастване, проблемът не е толкова популярен както този при момченцата и за това много момиченца си остават така дълго време, без да бъдат забелязани, което е предпоставка за инфекции, а от там и други проблеми.

Това е една хубава графика, която показва как трябва да изглежда мястото

Като разтворите устничките, трябва всичко да се разтваря хубаво и да се вижда отвора на влагалището. Някои сраствания са доста сериозни, но други са едва забележими, като между малките устнички се е образувала белезникава полупрозрачна ципа, която стига почти до клитора. Остава съвсем малка дупчица, от където всъщност пишка и това е проблем, защото под ципичката се е образувало нещо като джоб, в който се задържа урина, а това може да доведе до инфекции. За това е важно да се проверява хубаво, всяка вечер след банята лекичко да се подръпва/разтваря, за да не се стигне до сраствания. Това не е болезнено, но отстраняването на ципата е... не ми се разказва. Чета, че някои лекари практикуват "разлепване" с някакви хормонални кремове, което аз проучвам в момента, но честно казано ме е страх ...

Пиша всичко това, не за да ви плаша, а защото знам, че много майки на момиченца дори не са чували за проблема, което ме кара да се замисля до колко сериозно се отнасят педиатрите към този проблем и информират родителите.... Съдейки по нашата педиатърка - темата изобщо не се повдига, въпреки тенденцията към зачестяване на тези случаи.

тупурче, на крачето предстои операция, защото разликата се е увеличила и сега сме със стелка.  Cry

# 667

Пингуи, много неприятно наистина за мъничката софи! Sad след като нещо се е случило, обаче, знаеш, няма никаква полза да се тормозиш. по-важното е да вземете нужните мерки и да овладеете нещата. между другото, за този проблем научих от теб, когато го спомена предишния път. потърсих информация допълнително и сега много внимавам. педиатърър на антония, разбира се, никога нищо не ми е споменавал по въпроса.
дано нещата да се оправят с възможно най-малко болка за софи и притеснения за вас!  Hug

shanika, не знам какво да те посъветвам. в аналогична ситуация просто бих оставила детенцето и това е. да заспива, когато поиска. щом тръгне на ясла и започне пак да става сутрин в 7:00, ще се нормализират нещата. иначе само ще се изтормозите взаимно.

bubenceto21, а пък на теб сега ти е паднало да си хапваш! после ще ги сваляш килограмите! Wink

# 668
Пингуи,и аз не мисля,че трябва да се обвиняваш за нещо,а и ми се струва,че нещата в случая ще се поправят бързо с хормонален крем.Савинка имаше подобен проблем ,но не се стигна до някакви намеси от наша страна освен прегледите на три пъти(педиатър,гинеколог тук в Сливен и детски гинеколог).Проверявайте момиченцата наистина.
Бубенце,стискам палци ти и бебочето да сте добре,а килограмите-има време и за тях да мислиш.Подбирай си да хапваш полезни нещица доколкото ти е възможно и си кажи,че сега е твоя миг да се поглезиш:)
Шаника,и аз мисля,че по-добрия вариант е да приемеш ситуацията и тогава нещата сами ще си се подредят.Децата са толкова на периоди...Така е-човека му се ходи на дискотека да дивее и куфее вие го държите под ключ у вас.....  bouquet

# 669
  • София
Не знам къде му се ходи, но снощи купона беше пак на 6 като включи и прекатурване през решетката на креватчето. Днес вече е на ясла, да видим довечера как ще е. Не мога да не му призная, че е печен, тази сутрин си стана като пич и отиде с желание на ясла.

# 670
Той пич ли е или лукова глава! Днес ще си умори бесовете и сигурно пак ще е кротушко и дано,че да си отдъхнеш и ти!
А на мен ми се наложи днес да подтичвам на тротоара до градината,Савито толкова бързаше да отива,че тичаше и ме дърпаше.А до скоро правише леки драмички на вратата.Направо съм Хеппи! Joy Само да е здрава,явно и харесва вече на яслата и си е създала и приятелства(повтаря посточнно 2 имена)Simple Smile

# 671
  • в рaя
Тук има леко затишие ...
Да побутна малко темата - вашите деца рисуват ли и какво? Мими от доста време рисува "буби" - т.е. кръгчета с крачета. В началото бяха неправилна форма, но вече си рисува хубав, затворен кръг. По цял ден само пише  Party И с какво занимавате децата в къщи? Идеи за игри?
И още нещо - понеже тази седмица взимах Мими на обяд, след като се наядат от яслата и всеки път тя е прежадняла, чак реве за вода, което никога не ми се е случвало. Почти съм сигурна, че не им дават вода след хранене, за да не се напикават като спят. В понеделник ще говоря с тях, но сигурно ще ме излъжат и ще ми стои жадно детето Sad Много ми е тъпо  Tired

# 672
  И аз забелязвам, че вода не се дава особенно много. Щом мойто диване пие вода след ясла(а той вода пие мнооого трудно)мога да си представя колко се дава.Поне си хапва там добре Mr. Green
   Пети не обича особенно рисуването. Ако  искам да му нарисувам нещо взима молива и започва да драска в буквалния смисъл. В къщи ни остават смао около 2ч. преди лягане и обича да играем с топката, да пеем песни и да играем на криеница, редим от дървените пъзели. Идва в мен да се гушкаме и ми казва Долу, като му кажя Няма и той се залива от смях.

# 673
И ЙОни е по драсканиците по скоро.преди чертаеше само линии,но като му рисувах кръгчета започна да "рисува " и той разни кръгови и спираловидни форми,но до някакви картинки не стига. ние като рисуваме двамата всеки си е с химикал,пастел или молив и всеки си драска своето  и даже той ги разменя като реши.
  друго ,което правим е да играем с пластелин - режем формички, мачкаме и т.н. много обича да се бори ,но с мн няма как та тате е винаги противника. танцува много , кара рън байка и вкъщи понякога . чете ми книжки,но не иска много-много да му обясняваме кое какво е .рита топка и говори по тел. това са му заниманията в общи линии ,но при него всичко става по екстремен начин и винаги трябва да има човек около него,че иначе се катери по дивание и слиза с главата надолу ,опитва се да балансира на глава , да скача от високо ии тем подобни.

# 674
сега пък аз съм се притеснила , че не иска да говори на човешки. казва стандартните мама, тате , мед ,мюсли и ош ( сок ), примерно не казва никое животно , само може да имитира някой , не казва някакви определени думи , а си бърбори на бебешки и то с интонация. обяснява все нещо , но никой не го разбира.принципно разбира какво му се говори, изпълнява "команди" ,но не иска да приказва. мисля да го водя след някой друг месец на логопед да видим.

Вашите деца как са? знам , че доста от тях вече правят изречения  ,а  ние сме толкова назад . ( поне сме напред в танците, поклоните и ритането на топка  Simple Smile )

А открих разни материали - книжки  , които са за деца в яслена и първа група и мисля да взема от тях да има с какво да се занимаваме през студеното време. някой да ги ползва вече и може ли да сподели мнение ? предполагам , че в яслите си ги ползват , ама ние ще  прескочим това заведение и направо на градина

Лек ден ви желая !

Общи условия

Активация на акаунт