Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 21 777
  • 475
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Да, то по Тошово време се чакаше по 15 години за някоя жАгула, та сигурно бяха 1 млн. леки автомобили, както е сега в София.
А най-абсурдното е, че се привеждат всякакви доводи, само и само да не се запалят фаровете, което е минимално усилие.

# 136
# 137
Това българинът вярно има нещо сбъркано на ниво спазване на закони. Не съм прочела една добра практика да е приета без хленчещите опити на разни всезнайковци да изпъкнат като вечната опозиция.

# 138
Държави където е възприето включване на фаровете...

Америка- САЩ,Канада,за останалата част на Америка нямам данни.

В Канада също са задължителни, доколкото съм чела. В Щатите няма специални регулации, има само препоръки. Макар че, не са малко колите с автоматични фарове. Само за мотоциклетистите са задължителни.

# 139
Аз понеже имам удоволствието всяка сутрин да карам на изток и всяка вечер на запад, та все ми блести слънцето в очите, днес сутринта специално се загледах в колите - всъщност, точно когато слънцето е силно и блести, е още по-гадно, колите направо изчезват срещу теб. И със сигурност тези с фаровете се виждаха много по-добре.

# 140
И с фарове нещата няма да подобрят отвратително лошото шофиране на повечето шофьори и неспазването на законите, който си кара все едно че е на полето с фарове пак ще си кара така.И пак аз ще трябва да прогнозирам на къде ще завие ..... нямам думи за повечето шофьори, особено на млади руси мацки качили се в мерцедеси и джипове и като говорят по тел. си го държат пред устата и се гледат в огледалото и т.н. и т.н.

# 141
  • Варна

...Честито както се казва. .....

Мерси.
Дай боже всекиму, както се казва.

# 142
Не виждам нищо странно. Отдавна трябваше да се приеме. Аз винаги /абсолютно винаги/ карам със запалени фарове.  Peace

# 143
Оффф, пак ли ще ревем срещу фаровете?...наистина не разбирам къв е пък тоя зор да си включиш фаровете. Аз карам целогодишно на фарове - влизам в колата, слагам колана, паля, пускам фаровете и тръгвам - не е чак толкова трудно.  Wink

Може да не  е трудно, но е малоумно!!! Аман от глупости! Той да кара с 200 и отгоре и да чака със запалени фарове да го забележат по-лесно. Или пък със 100 в града и запалени фарове.

Сега е моментът да се излиза на улични протести! Съсипаха ни с най-различни идиотщини! Измислили още една хранилка за ченгетата и държавата.

# 144
Това българинът вярно има нещо сбъркано на ниво спазване на закони. Не съм прочела една добра практика да е приета без хленчещите опити на разни всезнайковци да изпъкнат като вечната опозиция.

Ти запалените фарове в дни каквито имаме сега горещи и светли добра практика ли ги наричаш???

# 145

Ти запалените фарове в дни каквито имаме сега горещи и светли добра практика ли ги наричаш???

Повече от добра.

# 146
Да я наречем великолепна, а? Сигурно малоумниците по пътищата значително ще намалеят и оттам и катастрофите? Няма да карат с 200, че и отгоре? Запалените фарове ще ги направят по-бдителни и по-отговорни?

Аз пък се чудя как така 80гласа "за" са се оказали достатъчни за приемане на закон? Нали всичките "хубавци" са 240 на брой?

# 147
В Канада не съм видяла кола, на която да не се включват автоматично фаровете още със завъртането на ключа. А съм карала в началото един Понтиак набор 93. И слава богу - производителите са помислили вместо потребителя и са го облекчили от философстването и взимането на решение по някакви безумни дилеми, като в тази тема.
Доводите, че в Норвегия примерно, това се налагало, ме карат да се смея с глас.
И веднага се вижда кой кара и кой само се вози до мъжа си и си бърка в носа. Винаги ( дори и посред бял ден и не в Норвегия  Grinning) запалените фарове помагат да видиш летящата кола и да отреагираш няколко секунди по-бързо, напълно достатъчно да ти спаси живота. Нещата са много прости, какво има да се разсъждава. Но българинът не е като другите хора, той се има за по-умен и по-специален .
В Канада например още от 2004 някъде излезе забраната да се пуши в закрити помещения , барове и т.н. В Бг това, и то частично се случва през 2012, какво повече да говорим.

# 148

Ще ме извиняваш ама скоростта не се е променяла поне от 50 г. назад - в града винаги си е била 50 км. в час. Дали ще караш Москвич или БМВ в града няма никакво значение - и двете трябва да карат с 50 км. в час.
За извън града положението е същото - разрешената скорост е еднаква с тази преди 50 г.

Не е така. Преди разрешените скорости бяха 120 км/ч, 80 км/ч и 60 км/ч. Днес са 140 км/ч, 90 км/ч и 50 км/ч. Но не това е важното, а това, че по соц време ладите и москвичите и да искаха да нарушат правилата не можеха да карат със 150 км/ч. Днес това е обичайна скорост на магистралата. С такава скорост е добре да забележиш от доста далеч прибижаваща се кола преди да се престроиш. Или пък преди да предприемеш изпреварване. Защото една и съща свободна отсечка може да ти стигне за да изпревариш (се престроиш), ако отсрещният (застигащият те) идва със 110 км/ч и да не ти стигне, ако идва със 140 км/ч.

# 149
Имам чувството, че това не е само едно врътване на копче, за да се запалят фаровете, а слизане, труд и пот за да ги запалите.... за огромния разход не ми се говори, защото за някои явно е огромен. Това е елементарно за спазване. Дори ние ще сложим да се включват автоматично дългите на 50-60% или нещо подобно, за да не горят късите. Така хем няма да забравяме да ги включим, хем няма да ни горят крушките.

На мен законът не ми пречи и дори само 1живот да спаси, пак е нещо и си заслужава всичките акумулатори, крушки, изхабено гориво. Но... продължавам да твърдя, че пътищата ни са много по-опасни, а не се прави нищо за тях!  Naughty

Истинските хранилки са поставени знаци за 50 км. на извънградско, защото има капанче или някой продава череши там. Ето там се нарушават правилата, ето това са хранилки. Или забравените знаци за ремонти.

За дупките по т.нар. ни магистрали няма да отварям дума - там е трагично, опасно, ужасно. Път може да се направи изключително качествено (например пътя София-Костинброд, който не е имал дупка от както е направен, може би го правиха преди 6-7 години и повече!), но за някои е по-важно да крадат, отколкото човешкия живот. Хубаво е, че приеха това с фаровете, лошо е, че го правят да замажат очите как се работи за безопасността ни, а най-наболелите проблеми - кучета ги яли, а те както знаем - бол...

Общи условия

Активация на акаунт