Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 21 780
  • 475
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък като видя някой в насрещното да се движи с бясна скорост и му светкам, и без да има ченгета. Да си мисли, че има и да се озапти малко. Laughing
Работи.

# 166
Те да карат със 100 в града и с 200 извън града, пък да се надяваме, че ще бъдат забелязани.....Да изпреварват на ръба на катастрофата.....

Ооо, за съжаление точно така правят една голяма част. Ад е по нашите пътища, ад! Но поне патрулите бяха на всеки километър, шофьорите си "намигат" и скоростта временно се регулира на така любимите на всички ни 60км/ч, дори и там, където никому не е нужно да се кара с 60. А, съгласете се, с включени фарове малко по-лесно се предупреждават колегите по пътя за ченгета.

Според мен е точно обратното. Трябва за някоя секунда да изгасят фаровете. Примигването къси-дълги се забелязва добре през нощта.

Най-сериозните проблеми са карането с извънредно висока скорост, изпреварването на ръба на катастрофата и шофирането след употреба на алкохол и наркотици. Не виждам никакво желание от страна на държавата да се справи с тези изстъпления на пътя. Най-лесно е прибирането на коли с паяците. А може би и най-доходно. Имаме банда престъпници, която от доста години е превзела държавата и за нея човешкия живот не струва пукната пара. А баламите нека да вярват, че запалените фарове значително ще подобрят безопасността на движението.

# 167
  • Варна

Да, знам. Wink Даже днес казах на съпруга ми да пресвятка през 10-15 минути, профилактично.

# 168
И аз да се включа по темата. Подкрепям целогодишно включените фарове. Преди много години имах спор с вече бившия ми свекър, защо по време на дъжд си включвам фаровете. Не помня дали тогава го убедих или не, но му обясних, че го правя не за да виждам по-добре, а мен да ме виждат по-добре.
От началото на миналата година имам акт за невключени светлини през зимата. Живея в чужбина и когато се прибирам в България все "забравям" да го платя. Скоро проверих в интернет и се оказа, че е само 10 лева, но аз повече се ужасявам от чакането в КАТ (София).

# 169
Абсолютно съм за включени! Писал съм и преди другаде, че никой например не отчита психологическия момент на пролет, когато си свикнал цяла зима да виждаш движещите се коли с включени фарове и изведнъж не светят, автоматично в съзнанието първото нещо е че колата е спряла и тръгваш да речем да изпреварваш. О, изненада - колата се движела! А този аргумент с блестящото слънце просто е извънземен  #Crazy Който шофира по-често, ще знае какво имам предвид, другите да си хейтват по други форуми...

# 170
Абсолютно съм за включени! Писал съм и преди другаде, че никой например не отчита психологическия момент на пролет, когато си свикнал цяла зима да виждаш движещите се коли с включени фарове и изведнъж не светят, автоматично в съзнанието първото нещо е че колата е спряла и тръгваш да речем да изпреварваш. О, изненада - колата се движела! А този аргумент с блестящото слънце просто е извънземен  #Crazy Който шофира по-често, ще знае какво имам предвид, другите да си хейтват по други форуми...

Няма такъв психологически момент. Даже и през зимата не трябва да бъдат винаги включени. България не е Финландия, Швеция или Норвегия.

А  при силен дъжд или мъгла от много години се знае, че трябва да бъдат включени и през деня. Това се нарича намалена видимост.

# 171
  • n/a
Абсолютно съм за включени! Писал съм и преди другаде, че никой например не отчита психологическия момент на пролет, когато си свикнал цяла зима да виждаш движещите се коли с включени фарове и изведнъж не светят, автоматично в съзнанието първото нещо е че колата е спряла и тръгваш да речем да изпреварваш. О, изненада - колата се движела! А този аргумент с блестящото слънце просто е извънземен  #Crazy Който шофира по-често, ще знае какво имам предвид, другите да си хейтват по други форуми...

Няма такъв психологически момент. Даже и през зимата не трябва да бъдат винаги включени. България не е Финландия, Швеция или Норвегия.

А  при силен дъжд или мъгла от много години се знае, че трябва да бъдат включени и през деня. Това се нарича намалена видимост.

Не е, но иска да стане, а те са със светещите фарове.

# 172

Не е, но иска да стане, а те са със светещите фарове.

Дрън, дрън.....Кой иска Бг да стане като тези страни? А те на нашата географска ширина ли са???

# 173
Долу-горе 150 000 литра гориво ще ни трябва допълнително. Ежедневно. Изгори ги, българино, за да светиш!
И кислорода, който ще влезе през въздушния филтър, а ще излезе като окис през ауспуха мога да сметна, но ме мързи.
Иначе съфорумката ми е еко, предпочита да яде био, но вместо да спре да говори по телефона, докато шофира, или да си натамани огледалата, тя е за всички да светят, та белким ги види.
До тук никой не ми изнесе някое фактче как, видите ли, през първата зима на светенето е станало примерно едно ПТП по-малко. Защо ли?

# 174
  • Пловдив
Нямаш ли акъл в главата и 10 фарове да включиш пак може да стане белята!

# 175
И как го сметна 130 000? Аз ги докарах максимум 30 000 и то ако всекидневно има 1000 000 автомобила, каращи поне по 100 км...

А колкото до фактите. които искаш. Знаеш, че няма как да стане, защото постоянно всяка година се взимат някакви мерки за намаляване на ПТП-тата, а също така горивата са поскъпнали доста, от което и шофирането е намаляло. Друг факт е, че новите автомобили имат и по-добри системи за сигурност...  Заради тези неща убитите през 1990 са били 1527, а през 2011 - 657...
Затова всяка една мярка за намаляване на тази бройка е добра. Дори и мерките, които се взимат за ограничаване на автомобилите в населените места.

Но вместо да спорите за неща, които не можете да промените, вземете да поставите по едно цвете в четвъртък по пешеходните пътеки като съпричастност към семействата на загиналите и като предупреждение към шофьорите, защото в момента средно загиват по двама на ден, а най-малко 25 са пострадалите!!!
И се радвайте, че започнаха да се взимат някакви такива мерки(дори и да ви се виждат малки), защото никой не е застрахован... Нито той, нито роднините му, нито приятелите му, нито децата му... Защото все още сме на опашката. Когато минем в предните редици, тогава ще имаме възможност да започнем да охлабваме мерките.

А ти вълк със средно къс ник  Wink, не мисли за това кой колко ще си напълни джоба, а мисли за детето си, което утре като пресича, някои фарове могат да му подскажат скоростта на връхлитащата кола каква е! Защото все още има идиоти каращи като бесни из градовете и селата.

http://poligraff.net/статия/В-четвъртък-пешеходните-пътеки-у-нас … ват-червени/10774

# 176
Вълкът с дълъг ник, типичният български гражданин възмутен от всеки един закон, който се приеме в държавата.
Вълк, ами не си включвай фаровете, плащай си глобите, какъв ти е проблема? Бъди еко, пести гориво, крушки. Пък ако те спрат....е, всяко нещо си има цена.

# 177
Еко, био, дрън дрън та пляс!
Спрете да ползвате климатици в колите си! Те със сигурност харчат повече!

# 178
  • n/a
Долу-горе 150 000 литра гориво ще ни трябва допълнително. Ежедневно. Изгори ги, българино, за да светиш!
И кислорода, който ще влезе през въздушния филтър, а ще излезе като окис през ауспуха мога да сметна, но ме мързи.
Иначе съфорумката ми е еко, предпочита да яде био, но вместо да спре да говори по телефона, докато шофира, или да си натамани огледалата, тя е за всички да светят, та белким ги види.
До тук никой не ми изнесе някое фактче как, видите ли, през първата зима на светенето е станало примерно едно ПТП по-малко. Защо ли?

Това число, дето се цитира, е меко казано абсурдно. Много меко казано.
Смешно е. Посмятайте малко, ако не сте забравили.
Даже и 30 000 на 1 000 000 автомобила е много.

# 179
Мислех си, че обсъждаме дали законът е ефективен, а не дали ще го спазваме.

Значи, управленците ни са немощни да напишат закони със събираеми санкции, тъпо гледат как КАТ не си върши работата, как не санкционира идиотите, каращи с несъобразена скорост, тия на по няколко питиета, ония, минаващи на червено и т.н, и поради това целият български народ трябва с благодарност да кара на включени фарове, следвайки с радост гениалната партийна линия.
А това ще доведе единствено до продължаване на съществуването на същите тези виновници, но към тях ще се добавят, за замазване на очите на обществото, и нови виновни (онези престъпници, които са забравили да си включат фаровете посред бял ден), та да се поразмие още малко причинно-следствената връзка.

Проблемът не е в липсата на закони, а в липсата на реално налагане на санкции.
Количественото натрупване на хартия няма как да доведе след себе си качество.
Даже според мен ще стане точно обратното, гордо ще отчетат повече санкционирани водачи, особено в началото и ще настъпи всенародна радост.

ПП. Наистина ли катаджийте имали норма от глоби на ден да изпълняват, че оня ден един се сучеше около мен, излови ме да паркирам без колан?

Общи условия

Активация на акаунт