Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 21 742
  • 475
  •   1
Отговори
# 195
А ясно ли е как ще се процедира с коли, които имат дневни светлини? И те ли ще трябва да са с включени къси? То тогава май дневните им гаснат...

# 196
Господине М. Попов, фактът, че постоянно говориш за разход на 100 км издава невежеството ти. Нима, когато стоиш на светофар светнатите фарове не консумират енергия, защото си изминал нула километри? Или като си забравиш фаровете, те няма да ти изтощат акумулатора?
120 W  в рамките на час светене са 120 Wh. За вилион автомобили  са 120  MWh. Едва ли автомобилите у нас ще светят средно по час, но пък при всяко преобразуване на енергия от един вид в друг ще се губят около 25% топлинна - механична - електрическа - светлинна.   Така, че цифрата е там някъде. Нали се сещаш   че ТЕЦ- овете не са много яфективни.

# 197
Господине М. Попов, фактът, че постоянно говориш за разход на 100 км издава невежеството ти. Нима, когато стоиш на светофар светнатите фарове не консумират енергия, защото си изминал нула километри? Или като си забравиш фаровете, те няма да ти изтощат акумулатора?
120 W  в рамките на час светене са 120 Wh. За вилион автомобили  са 120  MWh. Едва ли автомобилите у нас ще светят средно по час, но пък при всяко преобразуване на енергия от един вид в друг ще се губят около 25% топлинна - механична - електрическа - светлинна.   Така, че цифрата е там някъде. Нали се сещаш   че ТЕЦ- овете не са много яфективни.

Не виждам сметки, а само някакви цифри преписани от форумите и хвърлени в пространството, които не доказват посочената цифра.

Когато тръгнеш от Бургас за София колко минути работи колата ти на празен ход?
А когато я използваш в населено място, я използваш от т.А до т.Б и предвид разстоянията в нашите градове почти през целия преход двигателя работи на по-високи обороти, защото не е достигнал оптималната си температура. (затова пиша за разход на 100 км, а не на час)
Освен това като се има предвид, че автомобилите, които се карат по-често са на хора, които разполагат с повечко средства, от което следва, че са по-мощни, от което следва, че някакви си две крушки почти няма да ги усети двигателя... Да не говорим, че по-новите автомобили имат система за намаляне на консумацията на фаровете и тяхната консумация достига до 30-40% максимум... Също така автомобилите, които се карат повече са дизелови Wink

Още чакам да ти видя сметките...  smile3516
Надявам се да ги изнамериш из автомобилните форуми! Wink Много ще ми е интересно да ги видя

# 198
  • София
Ако е за безопасността, да задължат и по две червени сигнални лампи на колата да има. Ще се вижда още по-добре. Цялата работа е всеки полицаи (не само катаджия) добрал се до палка, да може за заработва по някой лев отгоре в тая криза. Щото преди трябваха радари, дрегери, а сега само бройкаш  фарове и кинти.

# 199
  • София
Абе айде бе, все едно имате електромери на фаровете  ooooh!
Голяма драма, голямо нещо...

# 200
Абе айде бе, все едно имате електромери на фаровете  ooooh!
Голяма драма, голямо нещо...

Караш ли кола и евентуално от колко години?

Аз карам от 1984г. Можеш ли да си представиш как се променят такива навици? Сядаме, слагаме колана, палим и тръгваме. А сега заради "умните" ни хрантутници трябва винаги да мислим и за фаровете!!! Аман от глупости и издевателства над нас! Малко ли други грижи имаме??? Ами за колко неща само по автомобила мислим, за да го поддържаме в изправно състояние??? И да бъде той безопасен на пътя?

Вече написах, нека да карат с 200 извън града и със 100 в града, пък баламите да чакат безопaсността да се подобри със запалените фарове.

Колко ченгета трябва да нахраним, ако забравяме да включим фаровете??? Малко ли е, че се стараем да спазваме правилника и да не създаваме опасни ситуации на пътя???

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 03:02 от vl

# 201
Аз имам книжка от 1995г. Последните пет години карам ежедневно като минавам месечно средно по 2000км. Както казах и напред, досега ми се е случвало веднъж да си забравя фаровете. Егати сложния навик, все едни на нивата ще копаете. И пак не разбрах, как на първи октомври изведнъж ви се възвръща тоя навик?

# 202
А сега заради "умните" ни хрантутници трябва винаги да мислим и за фаровете!!! Аман от глупости и издевателства над нас! Малко ли други грижи имаме???

Била съм на гости у семейства, които имат бележка на вътрешната страна на входната врата на жилището:
"Изключи бойлера!"
Ето, че се намират рационални решения на всякакви проблеми, вземи пример. Wink

# 203
Аз имам книжка от 1995г. Последните пет години карам ежедневно като минавам месечно средно по 2000км. Както казах и напред, досега ми се е случвало веднъж да си забравя фаровете. Егати сложния навик, все едни на нивата ще копаете. И пак не разбрах, как на първи октомври изведнъж ви се възвръща тоя навик?

А, твърде не се възвръща. През зимата не карам. Не беше ли от ноември до март?

# 204
А сега заради "умните" ни хрантутници трябва винаги да мислим и за фаровете!!! Аман от глупости и издевателства над нас! Малко ли други грижи имаме???

Била съм на гости у семейства, които имат бележка на вътрешната страна на входната врата на жилището:
"Изключи бойлера!"
Ето, че се намират рационални решения на всякакви проблеми, вземи пример. Wink

Да, такова листче можем да си сложим на волана. Обаче аз вече казах аман от глупости!!!

Не мога да разбера как така са ви промили мозъците и са ви накарали да повярвате, че безопасността значително ще се подобри от тази невероятна глупост???

# 205
Господин Попов, защо ми е да преписвам от форумите? Аз съм електроинженер от пролетта на 1984г.
Разходът на гориво ще се увеличи. Дали с 6 или с 2%, с колкото - с толкова. С толкова ще се увеличат и въглеродните емисии. Ще дишаме аз, ти, съфорумките и децата ни, и неползващите интернет.
Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак.
Автомобилният парк на страните, в които се кара на фарове, е с към десет години по-млад от нашия.

# 206
vl, Хайде стига се излага, цивилизованите страни по цял свят прилагат тази мярка, дори и производителите на коли, вие все сте най-умните и най-отворените. Аман!!!

# 207
Господин Попов, защо ми е да преписвам от форумите? Аз съм електроинженер от пролетта на 1984г.
Разходът на гориво ще се увеличи. Дали с 6 или с 2%, с колкото - с толкова. С толкова ще се увеличат и въглеродните емисии. Ще дишаме аз, ти, съфорумките и децата ни, и неползващите интернет.
Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак.
Автомобилният парк на страните, в които се кара на фарове, е с към десет години по-млад от нашия.

А аз по ДВГ... Май взе да се убеждаваш, че чифрата не е такава, кавато си я написал, щом си написал такъв коментар.

До vl
Ти в гората ли караш? Там, дето няма коли... Аз, дори и да съм забравил фаровете, като потегля, още като видя първата кола, която се движи насреща и се сещам да ги включа.

До всички:
Обърнахте ли внимание на другите нови промени в ЗДП! Аз лично не се притеснявам от някакви си фарове, а от събираемоста на глобите, която е около 50% само. А когато няма събираемост, каквито й мерки да се въведат, файда няма.

http://btvnews.bg/bulgaria/otkaz-ot-proverka-s-dreger-2-000-leva … -bez-knizhka.html

# 208
...Даже и през зимата не трябва да бъдат винаги включени. България не е Финландия, Швеция или Норвегия.
 ...

именно, не е
тук на север слънцето пече по цяла нощ почти
и лятото през деня е също и по-силно от БГ
и въпреки това всички са на фарове
на това силно слънце се виждат често само фаровете от колите

аман вече от неграмотни глупости
ти и вълкът пишете простотии само в тази тема

# 209
И пак не разбрах, как на първи октомври изведнъж ви се възвръща тоя навик?

А, твърде не се възвръща. През зимата не карам. Не беше ли от ноември до март?

Е, сега няма да караш и през лятото.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт