Да преправим старите мебели - 15

• 101 993
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
кия, labrex, златен дъб - благодаря ви за добрите думи! И аз много харесвам маси с чекмеджета. Даже преди няколко дни с приятеля ми бяхме в Hot Point и се прехласнахме по една разкошна трапезна маса с две чекмеджета Heart Eyes , която обаче беше 680лв  Crazy .

labrex, много е красиво това столче. И с тази раирана дамаска  Heart Eyes .
benitta, и на мен много ми харесва масичката. Има малко стиймпънк излъчване Simple Smile .

Aз пък си мечтая за такова чудо:

# 196
 http://pinterest.com/pin/111253053265446170/ Искам такава лампа,с Ц200 дали става .Или трябва с друго?

# 197
Мисля че става с С200 ,щом другия вид се прави с това лепило,не би трябвало да има проблем

# 198
Здравейте.
Току що открих темата. Наложи ни се да пребоядисаме вратите на апартамента поради липса на средства да сменим 7 врати едновременно, пък и не ми се започва толкова тежък ремонт.
Обръщам се към вас за съвет защото усещам че точно тук е мястото, където да задам въпроса си.
Искаше ми се не просто да боядисаме вратите а ги направим доста различни. Основата е стари талашитени врати покрити с 2-3 слоя блажна боя. Тези дни мъжа ми ще свали старите бои със специален препарат.
В железарията ни препоръчаха един печат за „фалшива дървесина” със който се имитира дървения фладер при боядисване.
Печата изглежда някакъв подобен
Проучих в интернет и намерих този клип  http://www.youtube.com/watch?v=-rSZHQkfUFw&feature=related
Където много добре се вижда как се прави, но........................
Нещо не мога да се ориентирам пластовете с какви бои да направим.
Ориентирали сме се към бои на водна основа
За основна боя мъжа ми ще ползва Сократис на водна основа матова (защото разбрах че върху гланцирана не хваща втория слой). Но тук идва въпроса ми

По едно обяснение другия слой се прави така :” Капнете няколко капки боя в малък съд, добавете терпентин и разбъркайте добре. Ако разтворите първо боята, ще избегнете формирането на неразтворени съсиреци боя. Добавете лака на маслена основа в пропорции 1:1 и разбъркайте докато не получите кремовидна смес.” – за последно се лакира с безцветен лак.
Терпентина не е ли разредител а нашата боя е на водна основа и може да се разрежда с вода ............????????????????и тъй като и двете са бели все с нещо ще трябва да боядисам разтвора ????????????????за да се получи фладера??????????

По едно друго обяснение, втория слой – който се набраздява с печата се прави по следната рецепта : „Направете гланцовата смес от 1 част латекс и 1 част латексов или акрилен гланц, а към тази микстура добавете 2 части вода. Ако използвате блажна боя, направете сместа от 1 част от нея, 1 част блажен гланц и 1 част разтворител.
Върху вече изсъхналата база нанесете пласт от гланцовата смес, като едновременно с това изглаждате неравностите по пътя си – те могат да намалят ефекта на декоративната техника. Ако повърхността е твърде голяма, разделете я на сектори, за да не позволите на гланцовата смес да изсъхне, докато работите. За обособяването на секторите използвайте бояджийско тиксо.”

Както вече споменах ние ще работим със Сократис на водна основа. Тоест към нашата боя – матова (с която е мината основата 1,2 пъти, трябва да добавим 1 част лак и ?????????????
Какъв да бъде лака и за разтворител – вода ли да ползваме ?????????????? и никъде не се казва след това лакира ли се изделието или остава така?????????????

Свършвам с описанието, който вече е правил тази техника, моля да ми помогне.

# 199
Stami Sht.
С терпентин се разреждат маслените и блажните бои.

Ако ще работите с бои на водна основа се разрежда с вода.

Избирате си два цвята бои и действате. (Според мен няма нужда от никакво разреждане на боята, това което е цитирано е някаква стара техника, когато се работеше само с блажни бои.)
Лак може да сложите ако искате да има лъскавост, но има и лакове с матов финиш.

Може да работите с боя само, а накрая да сложите лак.

Момичета, вижте какво си намерих на боклука:

Нямам идея за какво може да се използва, но много ми хареса и го прибрах, защото после бих можла да съжалявам, ако се сетя за какво би ми послужило.(Сбучвало се е... Grinning)

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 18:26 от Melany99

# 200
Ужасно ви изпуснах в тая тема, ама ми е бръмнала главата и само хвърлям по едно оче. Пиша само да кажа, че не съм зачезнала за дълго още  Grinning

# 201
Stami Sht. може би латекс, по- скоро оцветител за латекс.
Все пак са на водна основа. Аз съм си правила експерименти с този уред,
но вече пребоядисаха входа  Mr. Green и ми заличиха уроците, па беше и отдавна.
Мазала съм върху блажната боя с латекс като основен цвят,
лакирах! с безцветен лак, и с разреден оцветител за латекс докарах доста прилични деруги.
Според мен после отново трябва да се лакира - нещо като финиш
Опитайте някъде на скришно място.
Успех и да се фръцнеш!

# 202
Ехааа, откога не съм влизала в темата и колко красота съм изпуснала!

L'Agent, Доволната, шкафчетата ви са станали прекрасни!  bouquet
Златен дъб, декупажът е страхотен! Grinning
Доротеа, масата ти - бюро е мечта! Heart Eyes Толкова много ми харесва!
Лиси Диси, справила си се супер!
Седефкааа! Стаята на момиченцето ти е приказна, така романтична! Пу-пу! Heart Eyes Много весели игри и широки усмивки да среща!
Джос, офис шкафчето изглежда като комплект със скринчето! Много хубаво е станало Grinning!
Вк, и според мен гардеробчето става добре Grinning. Не си личи избиването на кафяво на снимките, а вратичката бих направила или цялата с този ефект или бих направила изцяло бяла. Blush

Да споделя - шкафчето ни от Антик е пристигнало Grinning. В събота се разбрахме да го вземем и се надявам уикенда да го приключа. Опитвам се детайлно да визуализирам идеята ми за него в главата си, за да тръгне работата без чуденки и да приключи бързо, така че в неделя вечер да е на мястото си и вече пълно Blush.

Споделям идея за маса.

# 203
и аз така да пиша, толкова красоти тук... изпуснах една табуретка до едни кофи... Embarassed Confused
ама в Люлин кофения туризъм има сега много "почитатели", бях с малката и докато оставя количката и пак да идем до съседната улица, тябуретката я нямаше...нещо като ранен барок  Heart Eyes
момичета, утре сутрин мисля да ходя за пълнеж до тоя склад до Божурище, мноо не разбрах къде е точно, ама ще се полутам.
Златен дъб мисля, че искаше, ама какво точно, мога да взема. Ако намеря мястото де, ще огледам и вехтошарията там  Mr. Green

# 204
Някой погледна ли бюрцето в магазин Рето? Имам неприятното усещане, че точно такова търся, ама като не мога да го видя в момента... Ако някой ходи натам и няма интерес да го купува, поне да щракне една снимчица, та да знам дали да засилвам мъжа ми.

СедеФка, как съм те пропуснала! Ма то тая детска ти я направи като за списание. Много Убава, много! Майстор си на дизайн тип "от нищо - нещо". И текстилът ти е прекрасен.

# 205
  • у дома с любимите си хора
baibibi,специално за теб с благодарност пускам снимки на преправените врати,които вече са бели.Освен това вече имам нови претапицирани диванчета.Едното от тях се нуждае от нови възглавници,а аз не мога да се спра на конкретен цвят,та ако някой има идея моля да я сподели.Да се вземе под внимание факта,че стените ще се пребоядисват все още в неизвестен цвят,за което също ще помоля за помощ.Върти ми се някаква идея,но ми се иска да чуя и други мнения.
ето от тук нататък

# 206
  • София
baibibi,специално за теб с благодарност пускам снимки на преправените врати,които вече са бели.Освен това вече имам нови претапицирани диванчета.Едното от тях се нуждае от нови възглавници,а аз не мога да се спра на конкретен цвят,та ако някой има идея моля да я сподели.Да се вземе под внимание факта,че стените ще се пребоядисват все още в неизвестен цвят,за което също ще помоля за помощ.Върти ми се някаква идея,но ми се иска да чуя и други мнения.
ето от тук нататък

Вратите са станали чудесни Peace Относно диванчетата - на мен лично тези правоъгълни форми ми се връзват с дамаска на големи райета например. Да кажем някакви много светли (може и бели) стени и диван в двуцветно широко райе.

# 207
Момичета много ви благодаря за отговорите. Мисля че ме ориентирахте добре. ...................(докато не възникнат нови въпроси като почнем).
 Май ограниченията откъм това какви бои да използваме при различните пластове са само в главата ми.
Сега да ви питам друг тематичен въпрос. Искам да ушия на машината калъф за дивана в дневната но не знам откъде да си купя дамаска. Просто не ми се е случвало да заглеждам такива магазини а сигурно има доста. Моля да ми кажете местоположението на такива магазини.
Ще се похваля ако станат добре начинанията ........................... И ако допуснем грешки пак ще пиша.......... за да си вземе извод някой от нашите грешки та да не ги допуска и той...................
Отново ви благодаря за отговорите.

# 208
# 209
  • Sofia
Здравейте, досега само четох и гледах красотички, но накрая и аз се хванах с някои неща...

Тази врата я пусках вече във Фейсбук, но тук вече е с нова брава.
изшкурено столче - боядисано в бяло - изшкурените и лакирани ръбове
Май трябва сега цялостно да го лакирам, че боята не предпазвала от вода и манджа и малкият терминатор сигурно ще й види бързо сметката. Малко ме дразни, че се виждат следи от четката, но почвам да посвиквам. Лакът също ми се размаза на места, където не трябва, оправданието ми е, че мазах снощи в тъмното.  Crazy Сега довършвам тапицерията, която ще е такава, но за момента изглежда леко отчайващо.
Дайте идея, моля, къде да намеря тапицерски дунапрен, вчера купихме от Баухаус пенопласт, казаха, че ставал за тапицерия уж, обаче ми е много рехав.
И една икейска кутия, облепена с канаваца, с идеята да прилича на тази. Не можах да намеря по-прилична дръжчица, тази ми дребнее. Имам още 1 кутия, за нея може да търся друга дръжка.

baibibi, за качеството на бюрцето не мога да кажа, щото хич не разбирам, но ми хареса на вид. Плотът му е мраморен. За цена не съм питала, ние други неща гледахме, но са склонни към отстъпки.

Общи условия

Активация на акаунт