Деца, отглеждани в чужбина-7

• 34 795
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СЕМ.БИБИТКОВИ............
И най-много за малкия Филип................
Радвам се Ментичка и за Йо-йо..Кураж..
Алекс си разбира според какво се случва и издържа/на 2пъти бе на игра без нищо,само по "официални панталони"...Друг е въпроса,че мама май го притеснява...
Да попитам,срам не срам,други мъжки мами притеснявам се,за мъжките подробности.Минали сме 2год,и май ще ходим на хирург дано ме рабрахте..да не се изразявам цветущо...
Хайде,хубава вечер..........

# 46
Честит втори рожден ден на Дамян! newsm59 Много здраве и безгрижно детство! Heart Eyes
Честито и на бибитка  bouquet Добре дошъл на Филип,да расте много здрав и послушен! Hug
Илиана,да разбирам ли,че не сте забелвали бубата изобщо?!Това ли имаш предвид?!Ако е така,сега правиш ли някаква опити поне малко?!Въпреки,че на мен лично ми се струва късно за тая работа,консултация с лекар направихте ли?Аз започнах тея процедури съвсем от рано и нямаме проблем,даже сега на моменти го правя от страх да не срастне.
Ама как цветущо се обясних Blush Crazy
Менти,каква трансплантация минахте вие?!Костен мозък ли?!Или съм в грешка нещо?!
Маритке,ще свикне Алето на гърнето,само не го насилвай,че имам една дружка в бг нейното е на 3,5 и вече при него е станало много сериозно.Не иска да види гърне и тоалетна,всичко в гащите или на земята,много гадно...запича се ужас.И това защото майка му го е насилвала и му се е карала и едва ли не на всяка цена трябва да я свърши и то се е стресирало детето.
Аз затова я карам полека лека,като му го покажа ако каже "не" "не" ....ок ей тая вечер свърши всичко накуп без излишни приказки.
Айде от мен това Simple Smile

# 47
  • Rennes, France
Солей Hug
За забелването - ми нищо не сме правили, тук не дават да се пипа. Ако не стане до 3г от само себе си, или той сам да направи нещо без да иска докато си играе един вид, тогава има разговор са таткото в банята, който показва - така поне ми каза педито при последния преглед. Ако и тогава не стане изчакват пак и около 4г ако не е станало, може и под лека упойка и го забелват Rolling Eyesтова ми обясниха. Но ние нищо не сме правили Peace
Цвети, айде и до Дубай да стигнете Hugсамо на вас да ви е добре и ако градината ти харесва, давай, само малката да не се е привързала към обстановката там newsm78
айде отивам да водя дребния на детегледачката Party

# 48
  • Торонто/София
Бибит - Честито ви второ момченце! Нека малкия Филип расте винаги щастлив! Бързо възстановяване на теб!

solleyHug
илиана - и при нас никой нищо не пипа, дори не е повод за разговор с доктора - явно че тази практика е разпространена другаде...

Ние този уикенд сме на плажно парти но си мислим да останем и за втори ден, само при условие че си намерим хотел обаче, което не е много лесно в събота... но да видим...
то това май ще си ни остане ваканцията за това лято.... Sad

# 49
добре дошъл на бял свят на най-малкото бибитче-Филип! честито на мама бибитка,на батко бибитче и на татко бибитков Simple Smile))

илианна,и аз незнам как е патката на Алето.дори не съм проверявала от доста време насам.не забелвам.беше се самозабелила по едно време сама малко отгоре....но е малко.и нас много не ни питат лекарите (само българската лекарка му я проверява,но явно си е свикнала жената от време оно),та незнам.предполагами при нас разчитат на естесвено забелване.

# 50
  • Edinburgh-UK
илианна и при нас нищо не се пипа .мисля че е много ранно да мислите за операция.При нас казват че до 4 години трябва да се забели от самосебе си(може и повече време да отнеме),до тогава в никакъв случай нищо да не се пипа че може доста лоши последици да настъпят.ние само леко я почистваме след баня.

# 51
Честито на Бибитковци! Добре дошъл на Филип, да е жив и здрав и да ви радва много   bouquet

И при нас нищо не се пипа, тук се препоръчва да не се пипа и намесваме, но аз съм правила плахи опити за забелване, доникъде не съм. Гледам да почиствам/измивам добре всяка вечер и се моля да няма усложнения някой ден.

# 52
Вижте на какво попаднах ровейки се в статиите на бг мама:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=682 
 Shocked  Shocked  Shocked  Shocked
Направо останах без думи!!!!!

# 53
  • Edinburgh-UK
герчи познати пък разправят че трябвало във ваничката на бебето да се слага малко сол докато се къпи да не се изпотявало детето като станело голямо.големи глупости,нямам думи просто.И дори се гордеят със себе си че били слагали сол когато му било времето .Горкото детенце  Cry

# 54
Bibitka, честито Simple Smile
да е здрав, силен и късметлия най-новият член на семейството.
Надявам се, че и ти се възстановяваш добре.  Hug

на всички лек уикенд.  bouquet
Много се вълнувам за олимпиадата.  Embarassed
Много обичам да гледам Simple Smile

# 55
Благодаря ви за отговорите,скъпи мами.........
Аз нищо не съм правила,педиатъра ни в Атина е поглеждал,но не пипал...по принцип знам,че трябва да се "отваря"/без натиск/,измива..и дотолкоз....до сега грижа е имал таткото..те се къпят по мъжки вечер от както Алекс е  1г.6м ,ма май не си е свършил работа..
Но сега като сме си в Бг,лекарката ме пита,а също и 2-3съседки с малко по-големи момчета..при тях тази работа  в свършена,а при едничкото на 3 год са ходили на хмм операция забелване..
Много се радвам,че ми отговорихте.....Сърдечни прегръдки..

# 56
герчи, и аз се втрещих! даже го споделих във фейсбук.

в наше село-по враца и околието се практикува посоляването на водата като се къпе бебето,но аз и това не съм правила никога.точно ето на такива тъпизми не вярвам.както и на рязането на мигли и коса.всичко си е ген.даже и потенето.

илианна,и на големия ми син забелихме патката при хирург,когато беше на една година,но това е,защото лекарите такива съвети даваха,времената бяха други,аз бях на 18 години.......аз и тогава не го пипах де.не съм я забелвала,въпреки,че бях изрядно инструктирана от педиатърката как на всяко къпане да я подръпвам.

един нокът на Але е паднал,три са на път със сигурност,а може и още да изпадат.значи до тук със сигурност е сменил 4 бройки.от друга страна си викам всяко зло за добро,че му бяха много грозни и меки.дано сега порастнат по-хубави.

от снощи съм доста на кеф,защото купих билет на големия ми син! на 23 декември (рождения му ден) пътува насам.ще остане до 4.01. (зимната ваканция).доживях!

# 57
Маритке,абсолютно съм съгласна с това,че всичко си е ген.При мен например като ми опадаха косата,веждите и миглите ми казаха,че може да порастнат по-гъсти и дълги и като цяло с променена структура на косъма!Дрън-дрън Crossing Arms нищо като подобно,всичко си е така както преди!
А това с тея бабини девитини е направо абсурдно,акъла ми не го побира как в 21 век могат да се случват подобни изродщини! Shocked В тоя ред на мисли да споделя как нашата баба ме накара да съм давала витамини на Ален,защото не искал да яде попари! Rolling Eyes И другото оня ден пусна два сопола и се закашля малко и тя ме попита нямам ли сироп за кашлица да му дам!!Ееее айде да не му давам нищо може ли?! Sunglasses

# 58
е да гери,то попарите са много витаминозни хахахахаха

# 59
обаче като се замисля наистина има хора,на които с времето им се променят коси,мигли и т.н,но и за това си имам теории.далече съм от мисълта,че сега като си обръсна главата нула номер и после ще ми порастне къдрава и гъста коса:) иначе герчи,предполагам на хора,на които им е правено химио и им паднат косите от корен този корен си променя формата останал веднъж без косъм и после може би затова е възможно да поникне друга по вид коса.моето инфо е такова: дали косата ти ще е права,чуплива или къдрава зависи от формата на корена.

Общи условия

Активация на акаунт