ВМ НВХ - част 50

  • 51 839
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 6 425
Ех, доматите и аз много ги обичам, когато са в сезон, а и по начало салата капрезе ми е любимата Embarassed През лятото ям всеки ден домати, през есента и зимата вече не са ми вкусни, така че за тогава оставям зеления фасул (този замразения, защото пресния български не го обичам) заедно с броколи, карфиол, брюкселско зеле, въпреки че те специално знам, че трябва да се консумират по-често Embarassed Но пък тиквички, чушки, моркови и зеле ям целогодишно, нищо, че може през зимата да са нитратни тиквичките и чушките например Embarassed И спанак ям често, особено в студената част от годината - просто купувам замразен. Като има пресен, ям от него, разбира се, но и това е за кратко.

И изобщо, мисля си, че точно зеленчуците не са храната, която да ограничаваме. Wink

# 736
  • Колибите
  • Мнения: 375
Запис в темата  bouquet.

# 737
  • Мнения: 78
За замразените боровинки - аз така и ги съхранявам ...Измивам и след това оставям да изсъхнат..
Не искат никаква друга обработка и така от фризера си добавям в маскарпоне или сметана...идеални са .Мисля така да си съхраня и малини , и къпини са ми обещали .
Да ви кажа че съм налична , доста колебливо...бих посмяла да се нарека режимна . Но имам сериозна причина . След седмица е голямото завръщане .

# 738
  • Мнения: 836
Обичам всички видове зеле и всякакви зеленолистни зеленчуци, но се радвам че ще мога да разнообразявам и с бобови. Някои от хубавините на режима (кокосово масло и мляко, разни сирена и т.н.) ми идват малко скъпички и затова си търся варианти за по-интересни и достъпни глезотийки. Особено за зимата, когато пресните зеленчуци не са хубави. Освен боровинки, ще си купя и аз малинки и къпинки.

 Розмариня, добре дошла.

# 739
  • Колибите
  • Мнения: 375
Обичам всички видове зеле и всякакви зеленолистни зеленчуци, но се радвам че ще мога да разнообразявам и с бобови. Някои от хубавините на режима (кокосово масло и мляко, разни сирена и т.н.) ми идват малко скъпички и затова си търся варианти за по-интересни и достъпни глезотийки. Особено за зимата, когато пресните зеленчуци не са хубави. Освен боровинки, ще си купя и аз малинки и къпинки.

 Розмариня, добре дошла.


О, благодаря ти, Z. много се радвам Hug Hug.
Е-хххеее, и заедно ще си изфиняваме фигурите bowuu.

# 740
  • Мнения: 2
 Hug на всички
Претърпях малка операцийка. Нищо сериозно, счупих си крака. Нямам хранителни терзания. Само ще имам проблем с обездвижването, но и това ще мине.
Ето още нещо за четене Оптимальное питание. Ян Квасневский. .
Желая на всички здраве и се радвайте на живота ! Hug

# 741
  • Мнения: X
Ооо Фран, бързо оправяне
И не забравяй вит. Д
За теб сега е супер важен

Добре дошли на новите и успех

Искам само да обърна внимание, че някои от рецептите в темата ни според мен поне стават само за летни жеги или мезета
Моля Петето да не сърди, но навсякъде е само зеленчук и млечни
На места и кофти продукти като сметана за готвене
Такова нещо не препоръчвам, това е като маргарина
Единствената добра течна сметана в БГ засега е тази на Президент или домашната

Мернах и майонеза, а тя в Бг е 50% въгл
Добри марки няма даже в Кауфланд и Лидл
Само домашната е ОК

Хайде стига ви конско
 Mr. Green

# 742
  • София
  • Мнения: 1 478
W'A'S'P не се сърдя разбира се.  Hug Където съм видяла съм поправяла, за майонезата споменах, да е домашна  Peace  Пак казвам това не са мои рецепти и могат да се до адаптират.  Тези ми се видяха най - приемливи за нашия режим, за да може да разнообразяваме.
Предполага се,че хората четяши рецептите, са хора запознали се с принципите на режима и се използват само високомаслени продусти с животински произход. Под сметана за готвене за съжаление всички разбират тези на растителна основа  Sad .

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 18:34 от Петяя

# 743
  • Мнения: 6 425
Фран, бързо и успешно възстановяване! Hug

# 744
  • Мнения: X
Пете, споко
Нямам предвид теб с майонезата
 Hug

Маргарин не видях, само го приравних на готв. сметана, която присъства тук-там

# 745
  • София
  • Мнения: 4 653
Аз съм от начинаещите и имам следния въпрос.
Как започвате деня, т.е. какво закусвате - с масло или зехтин ли стартирате? Как ги приемате и в какви количества?
 

# 746
  • Мнения: 6 425
Аз пия най-напред 1 с.л. кокосово масло или пък хапвам подобно количество краве масло, но закусвам 2 часа по-късно. Масло според мен е по-подходящо, ако ще се хапва на гладно, зехтинът не би ми се усладил така Embarassed

А за сметаната на българския пазар: ами, Президент наистина е с най-висока масленост (35%), но е и прекалено скъпа Embarassed А в същото време е пастьоризирана и с консервант карагенан, не е прясна и напълно натурална. Затова аз купувам от Била една немска сметана - Neuburger - с 30% масленост, води се "сладкарска", но по-точно е сметана за разбиване. Също като Президент съдържа карагенан. Сега я погледнах - пише, че е хомогенизирана. На цена е значително по-евтина, затова предпочитам нея.

# 747
  • Мнения: 78
Ironic ,
закусваш ако си гладна .
Варианти много .Може би най - често се закусва някакъв омлет , или яйце с бекон...или палачинки( естествено режимни - с бадемово брашно)...опалянки . С масълце ,  Закусвала съм и тахан , сметана и кокосови стърготини . Може и снощни остатъци .

# 748
  • Мнения: 78
Нещо оплесках шрифта ...сори.

# 749
  • София
  • Мнения: 4 653
Аз по принцип сутрин съм само на кафе и си мисля, че ако не започна с нещо мазно, няма да мога да поема необходимото количество мазнини за деня. Затова се чудя с какво да започна деня.
Cioccolata,   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт