ВМ НВХ - част 50

• 51 867
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
vici75, вашият случай е специфичен, така че не знам дали биха важали същите препоръки, но за някои тумори, сред които са ракът на гърдата и на простата, а май и на дебелото черво, препоръката е да се сведат до минимум въглехидратите, защото туморите били чувствителни към глюкозата Embarassed Може да не го обяснявам добре, но това беше идеята. Така че ВМ-НВХ би била идеален вариант. Но това не важи за всички видове рак Cry Или може би важи, но е хубаво да се консултираш все пак.

Cioccolata , dani1712 благодаря ви   bouquet!

Cioccolata консултирах се вече с лекар но сякаш умишлно не желаят да заемат страна какво да се яде. Единствено казват да се яде всичко с което крайно не мога да се съглася. Иначе съм намерила само това из нета: http://www.second-opinions.co.uk/cancer-5.html, в което споменават даже и плодове да не се ядат.

dani1712 попрегледах сайтовете но те наистина наблягат на въглехидратна храна, която не съм особено убедена че може да бъде лечебна. Има доста за четене и други неща ще чета с подробности по-късно. Но благодаря все пак.

# 76
Добра вечер! Позагубих се, но ми се струпаха разни неприятни и тревожни събития, та акълът ми е много далеч от форума и режима  Confused Опитвам се през последните седмици да се придържам колкото мога, но не ми се получава, тъй като почти не ми се яде... надявам се скоро пак да вляза в крачка. А и за фитнес време не остава, но от утре възстановявам ежедневните тренировки.

Исках само да отбележа, че Bobeto и kameloth са си жива реклама на режима, изглеждат прекрасно - енергични и красиви жени  Wink Много се радвам, че се запознах и с двете, пък на следващото ми идване до София дано да има време да си спретнем и една среща повече хора от града и района.

Майка ми ми подари "Зоната" на Бари Сиърс и се зачитам тези дни, интересно и смислено ми звучат идеите му, а и говори доста за протеини и мазнини. Някой пробвал ли е режима, бих опитала комбинация между ВМ НВХ и неговите приниципи, без въглехидратите обаче, просто за проба, да видим какъв ще е резултатът.

Между другото поне успявам да работя над себе си и да се заобичам бяла и дебела  Mr. Green Последната ми гениална мисъл е, че при наличието ми на повече плът, имам повече за обичане, което си е някак далавера. И мъжът ми, горкият, се съгласи с умозаключението ми  Laughing .

# 77
Умбрааааа! Радвам се, че се появи Hug Съжалявам за застигналите те неприятности и тревоги, нормално е да ти е най-малко до форум  Tired Пожелавам ти да минават и отминават и всичко да си дойде на място.  А режима не го мисли и той ще си се нареди полека. Пък и не мисля, че трябва да се насилваш да ядеш, когато не ти се яде. Все пак едно от основните превила тук е " Яж, когато ти се яде", а не - яж под час и определени количества  Wink Тъй че, по-тази точка си джелезно режимна!

Ха-ха, много ме изкефи гениалната мисъл   Joy  Умбре, ти си страхотно момиче и има за какво да се обичаш!  Peace  А пък то бялото и дебелото са някакви си там преходни състояния, които вобще не трябва да се изпречват на пътя на тази  безусловна обич  Mr. Green
Интересно ми е за Зоната какво си намислила? Не съм запозната с детайлите на тази теория, единственото което знам, е че на всяко хранене трябва да се приема от всички  хранителни вещества  в определени отношения, за да се постигне баланс. Та се чудя няма ли да се разбалансира нещо, ако изхвърлиш въглехидратите?  Confused     
(ПП.Благодаря за комплимента  Blush Много ще се радвам наистина на някоя среща, за да можем да се видим и да си бъбрим много по-надълго и широко)

# 78
Минавам да си кажа,че съм режимна, нахранена и доволна. Laughing  На кантара не съм се качвала, едва ли има кой знае какво за отчитане, но аз и не чакам бързи резултати. Щом дрешките ми седят добре,значи нещата са под контрол. Трябва по сериозно да подхвана със силовите тренировки, да са постоянни и редовни, а не днес зумба, утре не ми се ходи, после ще поплувам....ей такива неща. Днес си купих един страхотен тефтер за 1 година напред, и съм решила да си напиша там новите цели и да  си водя точна статистика и напредък или назадък .. Joy  ,зависи какво постигам, също така и храненето да изчистя ,за да разбера кои храни как ми се отразяват. То не,че не знам, но нещата се променят... Hug

# 79
Идвам да си кажа и аз , че съм не съвсем режимна и гузна...но доволна . Гуляите ще достигнат апогея си утре...Моето  момче след1ч 45 минути става на 17 . Аз след 55 минути излизам в отпуска и утре заминавам при мама .
Umbra ,
колко хубаво че се върна...
На всички момичета желая прекрасен ден !

# 80
Тони, живо и здраво да ти е момчето! Много да се гордееш с него  Hug Ееееех каква прекрасна възраст!!! Ииии ти пожелавам истинска, пълноценна почивка  Peace

Пинки, така, така. Хубаво си го намислила. А най-хубавото е, че си доволна  Wink

Усмихнат ден от мен на всички!

# 81
Добро утро! По едно кафе?

Umbra, аз съм привърженик на Зоната и от октомври миналата година съм на нея. Но преди месец- два я спрях, защото поради големите жеги не ми се поглеждаше протеин. А там е важно на всяко хранене да има и от трите групи и то в съответните количества. Именно количествата са и съотношенията са най-важните в режима, така че няма как да съчетаеш и Зоната, и ВМ НВХ. Трябва да си избереш един от двата режима и да се придържаш към него. На мен в Зоната най- ми е неприятно именно изключително занижения прием на мазнини, че май установих за себе си, че те са ми най-любими (дори и повече от В). За съжаление явно пак си разбутах хормоните, които благодарение на Зоната бях успяла да вкарам в крачка (защото това е режим за регулиране на хормоните, а не за отслабване -то се получава като второстепенна екстра) и май пак ще трябва да намаля така любимите ми мазнини и да се върна в старите релси.

Желая на всички лек и усмихнат ден.   bouquet  Hug

# 82
...
А да ви попитам къде мога да намеря инфо за хранене при ракови заболявания? Каква диета? Всичко което намеря е със съвети за плодове, зеленчуци, пълнозърнести, сирили и никакво мазно особено животински тип. Това е и по американските сайтове и асоциации. Обърнах всичко почти, но чиатава информация не мога да намеря. И защо никой доктор не се ангажира със съвет за някаква диета, защо всички казват да се яде всичко?

и аз това се питам вече 2 год.
не съм намерила досега официално такова инфо или такъв лекар
освен един пост на единия тукашен режимен лекар, д-р Еенфелд, в един режимен форум - пише, че ако му открият рак, ще откаже химио и ще кара много стриктен режим

майка ми продължава да си "яде всичко", както я съветват светилата
т.е. твърде много хляб и захар
дано ти успееш да убедиш когото трябва да те слуша
аз не успях и се отказах да меля

иначе майка ми се хранеше и продължава да се храни точно по схемата, дадена от теб
въпреки че това и докара две ракови операции, тежки химио, облъчване от множество скенери и може би трета операция
даже не иска да пробва да спре хляба и захарта
но е готова да се подлага под ножа

дано при вас имате по-голям успех
 Hug

# 83
Умбре, добре завърнала се
съжалявам за неприятностите ви
дано скоро всичко е зад гърба ви
 Hug

относно Зоната, харесва ми книгата и най-вече теорията в нея
смятам обаче че нашият режим я превъзхожда
Зоната има предимства пред съвременното смесено хранене, в което преобладават въгл и боклучавата храна
но иначе не мисля, че е по-добра от режима ни

# 84
Добро утро, момичета!

Аз съм режимна и се чувствам прекрасно Hug Имам само един голям проблем- много ми се схващат мускулите на краката и по-точно ходилата.Как да реша този проблем.Знам, че е липса на магнезий, но не знам как да се снабдя с него освен от ядките

# 85
Влад,  аз хич не си падам по хапчетата, въпреки, че около мен народа ги пие с шепи...освен ядките, които няма да са ти достатъчни  обаче.. ми хрумна следното: Да си свариш свински крачета, да ядеш шкембе, и всякакви такива дето се желират...ама как го обясних.. ooooh!   Нали повечето лекарства за стави, крака , ходила , хрущяли... са направени от такива съставки , които спомагат и подпомагат движението и свръзките ?  За да не ти казвам, вземи си Глюкозамин или другите там ..има ги много , все лекарства ... знам със сигурност, че това много помага, само дето няма да стане с едно ядене...Аз не понасям желирани меса, но ти ако ги обичаш, виж за рецепти с тях и ги включи в менюто си..: пача, сещам се за ...ямамбаялд...ох, извнявай не знам как се пище точно, май в оня бабек имаше нещо такова ,  или бъркам?   Не ги помня вече , защото никога не съм ги яла,  освен шкембе,  за което умирам..особенно с много чесън и оцет.... Laughing /но тук рядко се намира../  Аз имах крампи ,чак се будех нощем и много ме нервираше тази ситуация...чак ,като стана и се пораздвижа ми минаваха, това ме наведе на мисълта, че не спортувам, само седя на комп, в една поза със свити крака... и си хапвам за 2ма 3ма.... + сладко при всеки удобен случай!  В момента ,в който започнах да тренирам -нещата се оправиха...   Hug 

# 86
  • София
Добро утро, момичета!

Аз съм режимна и се чувствам прекрасно Hug Имам само един голям проблем- много ми се схващат мускулите на краката и по-точно ходилата.Как да реша този проблем.Знам, че е липса на магнезий, но не знам как да се снабдя с него освен от ядките

Здравей, относно Магнезия е хубаво да си вземеш добавки. Най-хубав е Магне Б6, заради витамин Б.  Ето и една статийка по въпроса http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-54-24/36-2008-07-27- … -13-14-44-17.html

Момичета ,приемате ли новобранки в редиците? Аз от днес минавам на този режим. Реших, че трябва да почна сега даже веднага. Приготвих си за закуска 2 варени яйца намазани с крем сирене на Маджаров, а се оказа че има и сметана и орехи в това чудо. Много вкусно и мазнооооо. Кафе със сметанка.
За обяд си имам зеленчуци задушени с масло и сметанов сос. Имам и едно кисело мляко за подхапване в случай на нужда. Два пъти в седмицата ходя на народни танци и 3 или 4 пъти на фитнес, този 30 минутния.

От зоната съм си харесала комбинацията от извара 3-4 супени лъжици с няколко маслини и орехови ядки. Баща ми това закусва от години.

Момичета покажете снимки преди и след, за допълнително мотивация на нас начинаещите.

# 87
...и черния шоколад
и повече вода
и е важно дали денем или нощем се схващат
и май не се знае на какво се дължи и има сам предположения
и добро утро
положително решение на умбрените проблеми
за рака и аз съм решила като споменатия доктор
сравнявате режими,гледам
снощи установих,че известния тук (и май само тук) хронорежим е като нашия,ако се махне 40 г хляб сутрин и двете лъжици ориз/макарони на обяд  (може би може да се запази 2 л картоф Thinking)
идеята е:мазно сутрин,"тежък" обяд,ядки/черен шоколад след обяд и лека вечеря (риба и зеленчук)
като гледах как сипват сметана в месото за обяд ,ммммм
иначе съм си стриктна,защото е лесно,вкусно и не се гладува
само се притеснявам да не прекалявам с маскарпонето,откакто открих,че съотношението мазнини:белтък:въглехидрат е близо до идеалното,като се прибави и кокосово масло става......
само за маскарпонето:М 41 г,Б 5г,В 2 г за 100 г маскарпоне,кал: 406 (мда,много е и за това е "близо",а не "идеално")

# 88
Глюкозамин, колаген, костни бульони, желирани меса са подходящи за ставни проблеми, а не за мускулни крампи Wink За крампите наистина всички казват магнезий, но наскоро четох, че можело причината да е недостатъчна консумация на сол (нали при преминаване към по-природосъобразно хранене и изхвърляне на повечето индустриални храни количеството сол, което се приема, намалява по естествен път). Така че може да се пробва и това - повечко сол освен магнезий.

# 89
Снимка за мотивация: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151031326225155&se … ype=3&theater

Прегрешението ми е, че всмуках известно количество прекрасни безсмъртни праскови. Не мога да устоя на китайско-поетичните безсмъртни праскови...

Общи условия

Активация на акаунт