Отговори
# 195
gundie жив и здрав да ти е мъжа Simple Smile
HugБлагодаря. Hug
Бютка, според мен Мери е родила вчера, понеже в смс-а ми пише родих се едва вчера, а е от тая сутрин?
Д. Захариева- честита ти Елица- много здраве й желая, много да те радва и много да ти помага.
Елсиии, благодарскооо!! Hug

# 196
Аз се изложих като вестителка- понеже Мерката ми беше писала, че ще ми пише и ми е писала сутринта в 9 часа, ама бях на оглед и освен това мъжът ми има рожден ден.(Айде да видим коя от вас ще го удостои с внимание.)
Мери ни роди първото лъвче- да е жив и здрав и силен като лъв! Много здраве и на мама Мери!
Вижте само какво хубаво съобщение ми е написала:
"Аз съм очарователен малък мъж, родих се едва вчера, но вече съм 53 см и тежа 3,5 кг .Сега се уча да суча и опознавам света! " newsm51

Гунди честит празник, да е жив и здрав най-вече за да ви гледа  Mr. Green много да ви обича и глези , и най-вече новата принцеска в семейството, бъдете винаги щастливо, любящо и сплотено семейство   bouquet

Това съобщение така ме разчувства.......

# 197
 gundie да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша и обича   bouquet

# 198
ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ БЕБЧЕТА  bouquet  Мери Джейн,живо и здраво да ви е синчето  smile3525  Д.Захариева,честита дъщеричка  newsm51  Гунди,да ти е жив и здрав мъжа, весело изкарване на празника  1dating

# 199
  • София
Мери Джейн,Д.ЗахаривеваЧестити бебенца!!!Да са ви живи и здрави,много да ви слушкат,а на вас бързо въстановяване
gundie Честит рожденник на теб!Да ти е жив и здрав и в скоро време да имате нов повод за празнуване  Hug

# 200
Честити бебчета на Мери Джейн и Д. Захариева, много много да ви радват Simple Smile

# 201
Благодаря ви , момичета!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug

# 202
гунди - честит ти рожденник, много да се обичате и подкрепяте. И скоро да го зарадваш с най-страхотния подарък - здраво, пухкаво бебочеее!

Захариева - честита ви дъщеричка Еличка. Много слънчеви моменти в живота на малката душица.  Hug

Аз сега се връщам от преглед отново (при др. Скочев в Окръжна Болница - направих си и мини-ден на отворените врати) - потвърди се изоставането с 2 седмички на бебка и при този док. По неговите измервания е около 2500 в момента. Направи и доплер и каза че кръвопотока бил екстра към бебчето. Само смотаната плацента каза че е състарена и калцирана, ама това си го знаех вече Sad Другата седмица съм пак на тонове да я чуем бебка. Но засега всичко друго е ок освен размерите и.

Оххх.. всеки ден бебчетааа  Party Party как почнаха да се излюпват на белия свят милите душици, толкова е хубаво че чак ме хваща и мен нетърпението.. (ама ще стискам поне още 2 седмици кълки).

Прегръдки.  Hug

П.С. Термометъра сега видях че и нашия електронния вкъщи е на Микролайф и винаги е бил много точен. Май ще потърся Микролайф и за бебка.  newsm78

# 203
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, имам бебе на 11 дни. Кърмата ми слезе на 3тия ден след раждането. По мои впечатления имам много кърма. Проблемът ми е, че задържам кърма в каналите. Имах твърдо нещо, неболезнено, докторът ми каза, че каналчето произвеждало повече кърма и това било задържана кърма. Каза ми да се цедя и да правя студени компреси. Проблемът е, че на два часа гърдите ми са пълни. След като сложа бебето да суче, мога да изцедя към 40-50 мл. от гърдата и повече ако се изцеждам докрай, а от другата, която не е сукало към 150 мл. Аз почти никога не изцеждам докрай, а и имам чувството, че не мога докрай, тъй като имам постоянно мляко.  Ако не се изцедя задържам кърма, усещам големи твърди подутини по гърдите ми. Като се цедя си правя хиперлактация. Ако изцедя малко, след половин час усещам много силно напрежение и болка. Моля Ви дайте ми съвет. Благодаря предварително!

Здравей, tiina!

Честита Екатерина на теб и цялото ви семейство!

С цеденето като допълнителна стимулация за гърдите, се подава "заявка" за производство на мляко, което всъщност бебето не пие и трябва отново да се изцежда, за да се облекчават гърдите. Както съвсем правилно отбелязваш - това вече може да доведе до хиперлактация. Факт е, че все отнякъде следва да се започне с ограничаване на цеденето, за да се нормализира производството на мляко според нуждите на бебето.

Какъв е ритъмът на сукане на бебка? Дали имаш възможност да й предлагаш да суче по-честичко - да я ползваш като естествена помпа? Има ли нощни хранения? А дали има някаква голяма пауза между храненията?

Първата стъпка може да е да предлагаш на Екатерина да суче възможно най-често. Ако на хранене предлагаш само едната гърда, след като приключи с нея бебето - втората можеш като за начало да цедиш повече като плавно намаляваш и стигнеш до изцеждане само за комфорт. Това важи и като цяло за цеденето - след като имаш отправна точка горе-долу колко цедиш на един път - можеш да започнеш постепенно да намаляваш количеството изцедено мляко.

Когато почувстваш напрежение и болка след известно време - отново опитай да предложиш на бебка да суче. Може и от двете гърди, може само от едната - зависи как се чувстваш. По същия начин можеш да действаш и с изцеждането при тези "междинни" предлагания.

Друго, което можеш да опиташ е, на две последователни хранения да предлагаш една и съща гърда. Може би като за начало няма да се получи, но след известно време - може да е начина, който ще подпомогне регулацията на производството на кърма.

Можеш да прилагаш топли компреси на гърдите - те ще отпускат тъканите на гърдите и можеш да оставяш млякото да изтича (ако топлината подейства така). Можеш да лягаш по гръб или да се навеждаш напред и леко да масажираш гърдите си - гравитацията и нежния ти допир ще подпомогнат циркулацията на течности в гърдите.

Надявам се скоро да пишеш какво сте опитали, твоите нови наблюдения за кърменето и как се развиват нещата при вас в момента!  Hug

# 204
Честити рожби на Мери Джейн и Д.Захариева, много здраве и щастие  Hug

# 205
гунди,жив и здрав да ти е рожденника  Hug Heart Eyes

Отдавна се каня да се изкажа относно Микролайф и все ми бяга от акъла. Имаме техен инхалатор-небулизатор и съм изключително доволна.Марката ми е слабост поради тая причина.Много ми е помогнал за пристъпите  на Кики и затова си мисля че всичко би следвало да им е качествено.В нашата аптека имаше техни термометри,според аптекарката са най обикновени,но ги проверявах и са си абсолютно точни.Струваха някъде по 5 лв.
Скрит текст:
[imghttp://www.storebg.eu/images/mt50.gif][/img]

# 206
kiara_23 е родила момче Лъчезар, пише във ФБ., на 13 ююли- май не сме отбелязали това?

# 207
Здарвеитв момичета!
Благодаря за хубавите пожелания, да ви се връщат Х 2

Бюти   bouquet  за темата,супер заглавие

Ани, честит рожден ден! Да не си направиш някой подарък сега? Laughing Много здраве и много лесно раждане ти желая!! bdbaloni

Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Гунди а бе неможах да си направя подарък, ама и по добре така мама и дреба ще си имат два отделни празника  Wink
Гунди,да ти е жив и здрав мъжа    bouquet

Тайра моите съболезнования, неприятни моменти, но се случват за съжаление

Честито на Мери Джейн   bouquet  да расте здрав и  щастлив малкия юнак!!!!!

Слънчо бързо да оздравява малкото слънчице  Hug

Блонди браво за хубавите резултати от прегледа  Hug . И на мен ми се иска да се появи малката преди август, но ще видим дали или.....  

Hris_ мила не се притеснявай за размерите щом всичко е наред с бебока  Hug

Честита  дъщеря Елица  на Д.Захариева, да е жива и здрава и много да слуша мама и тати!    bouquet  

Elsun ауууу какви перипетии с пералнята аз ако бях на твое място щях да съм откачила

Аз да попитам някой от вас тумбачета иска ли да ми стане Щъркелче  Hug

И още нещо щях да пиша,ама пуст бременилски мозък  Blush
kiara_23 е родила момче Лъчезар, пише във ФБ., на 13 ююли- май не сме отбелязали това?

Ами тя Киара е от юлките май ако не се бъркам  newsm78

# 208
Писала е в  нашия фейс,пуснала е снимка даже?
Ани, аз съм много за идеята всеки да си има свой рожден ден, а ан мен постоянно някой от близките ми казва да съм родяла на неговата дата... Laughing

# 209
Захариева, честита дъщеричка!

Гунди, отразявам те - да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт