Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 861
  • 876
  •   1
Отговори
# 555
Не са ми плащали като тийнейджърка. Нямах конкретни битови задължения, нямах и определени джобни. Когато има да се върши нещо - се включвам активно, когато ми трябва някаква сума - искам и получавам. Имали са ми доверие, че нито ще я употребя за глупости, нито ще злоупотребя или излъжа. В ретроспекция, имаше смисъл тази система - държаха се с мен като с възрастен и в отговор на това отношение действах разумно.   

# 556
  • Пловдив
Плащането при нас е минимално и е с цел щерката да усвоява бързото  смятане ,направила си е "фирма" напечатала ми е ценоразпис със услуги които предлага нейната "фирма" -всичко е в рамките на играта но по този начин си получава дребни стотинки извън джобните с които може да си купува боклуци  от магазина за един лев за които аз иначе съм и казала че пари не давам.

# 557
  • София
не прилагам такъв подход. Иначе трябва и аз да окача един ценоразпис на вратата, а най-добре да сложа и една табела "хотел При Андариел", поне да се знае кой ползва и кой плаща.

# 558
  • Пловдив
По отношение на парите - оставяли са ми понякога рестото от покупка в магазина, ако става въпрос за стотинки, или пък паричките, които даваха за предаването на празните бутилки в кварталния център за това нещо

# 559
Мен през седмицата не ме закачаха, освен да си подреждам стаята и да мия чиниите понякога. Дойдеше ли обаче събота - ставане в 8.00 и цял ден лъскане, пране, гладене, шиене, пазаруване... та до вечерта. Неделята беше ден за събиране на пране и гладене. В резултат на всичко това - обожавах да ходя на училище и много мразех почивните дни. Научих се да готвя, когато майка ми влезе за дълго в болница и някой трябваше да се грижи за манджите. Точно тогава баща ми беше стоварил и 4 чувала с брашно у нас и каза, че трябва да се меси, а не да се купува хляб. Е, тогава и се научих да меся какво ли не. Сега обичам да готвя, но всичко останало върша с неудоволствие.
От сина си искам да поподрежда стаята си - да няма дрехи извън гардероба, да няма учебници по пода, веднъж седмично почиства с мопа и бърше прах (пак в стаята си, а понякога и стълбата). Опитвам се и да го науча на някои основни неща, като да си изпере чорапите или да си зашие копче или да си сготви спагети или да пазарува, с идеята като стане на 18 напр. да не е зависим от мама и ежедневната му хигиена и прехрана да не са свързани с женитба. Тези неща ги правим заедно, но когато и той иска. Не искам да му ги вменявам като задължения, а да знае как става.

# 560
Една кофа с 6 капака? Thinking
До блока има един контейнер.Преди 30 години-пак беше един. Thinking
Не кофа,  контейнер, и, да с 6 капака.
Преди 30 години не съм била родена, не знам какви са били...

Преди 30 години бяха по-ниски и кръгли.По-малки.При затворен капак можеше да се отваря по-лесно.Днес са тройни като обем.Капаците са с приглъзгващ механизъм и заяждат по-често.Гледам, че си от Пловдив, може би по места контейнерите са различни.Идея си нямам, но при нас контейнер с 6 капака не съм видяла, а живея над 30 години тук. ThinkingКофа, контейнер-все тая-говорим за големите кофи за боклук към всеки блок жилищен.
Може ли снимка как изглежда контейнер с 6 капака, моля. Peace
Извинявай, къде видя че съм от Пловдив?
Виждам, че вече са сложили снимка на "танк" със 6 капака, да доста мръсни си бяха.

И да не е мазен спам, аз съм за заплащането или някакво символично поощрение със възпитателна цел, на мен са ми давали повече джобни, когато съм помагала вкъщи и за бележник с 6-тици на цяла страница в бележника Mr. Green

# 561
Извинявай, объркала съм те с друг потребител, не мисля, че е подсъдно и предполагам си установила.
Такива контейнери как се извозват от формите за чистота?В моя град такива се поръчват само при ремонт-да си складираш строителните отпадъци и срещу пари да ти го извозят.Не и за битов боклук. Thinking

# 562
  • Пловдив
За протокола - аз съм от Пловдив и не съм виждала такива контейнери с шест капака

# 563
Къв Пловдив бе мацки, за Варна говоря, и то една работа преди 15 години
идея си нямам как са ги извозвали, май идваше боклукчийски камион  newsm78

# 564
  • BG
Jizz, намерих ей това, нещо подобно.
Навремето имаше такива за битови отпадъци, идея нямам как са ги изхвърляли.

С ей таквоз нящо, не толкова добре изглеждащо, разбира се, носеха празния и вдигаха пълния контейнер.

# 565
  • Там, където ме обичат
не прилагам такъв подход. Иначе трябва и аз да окача един ценоразпис на вратата, а най-добре да сложа и една табела "хотел При Андариел", поне да се знае кой ползва и кой плаща.
A, това и на мен ми мина през ума. А най-подробната табела ще окача на вратата на спалнята, за милото, ама ако знае в какви разходи ще влезе, няма да посмее миличкият да пристъпи прага.  Mr. Green

# 566
Оф.И последно по темата с контейнера от мен...Такъв тип-да, трябва да се извози целия.Първо-нерентабилно.Второ-обемът предполага дълго задържане на битовите отпадъци в града.Абсурдно.Дамски превръзки, обелка от диня и какво ли още не да стои седмица и да гние, не знам...който го е измислил е умна глава.Такива според мен контейнери са за строителни отпадъци, както писах-виждала съм-но си го наемаш.Идват, слагат ти го до блока, докато правиш ремонта-там изхвърляш мазилки, плочки и подобни, след това го отнасят.Но се плаща.И тъй като се плаща рядко някой го прави, изхвърлят незаконно боклук или в кофите другите.Друг момент е, че съм виждала в такъв контейнер за строителни отпадъци лелче да си метне торбето с диня и превръзки, че  е по-близко.

По темата-днес моите деца имат задължение да играят.Ваканция са.Когато са ваканция са нон-стоп навън.Съответно не разхвърлят.Съответно стаята им е изрядна. Laughing

# 567
Benissima,
благодаря за труда, че си намерила снимка на боклукчийския камион .Сега като се сетя, доста шум вдигаха когато идваха за фантастичния контейнер.И тогава нямаше клошари които да преравят боклука.Сегашните казани са удобни за дете да хвърли боклука, както и за мургавите да го изровят.

PP:Относно миризмата; битови отпадъци са, да миришат и преди и сега, даже сега като някой рови из торбите още по зле ...

# 568
Голяма драма направихте с тоя боклук ! Wink
Аз го хвърлям , като излизам , една торбичка няма да ми дотежи . Peace
Никой специално не ходи да хвърля боклук у нас . Peace

# 569
  • Пловдив
Хепи мама, още преди няколко страници стана ясно, че в повечето семейства това е общо задължение - хвърля го този, който излиза. Тук стана въпрос май за контейнерите

Общи условия

Активация на акаунт