Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 856
  • 876
  •   1
Отговори
# 570
аз драма не виждам/чета...
говорим си/т.е. пишем си...просто.
защо винаги, когато се завърти тема и в подробности нещо се нищи повечко време, се нарича драма, като не е..
виж, драма би било, ако пратя детето да хвърля, и го нападне глутницата, което е съвсем реален сюжет, уви, пупупу, дано не става с никое дете...и въобще човек.
мдам, просто, в подобни теми винаги се излиза от самата тема на моменти, нормално е, изкоментирахме кой в какви контейнери изхвърля. Grinning Sunglasses

# 571
  • Пловдив
А за авторката явно темата приключи - дано да сме й били полезни

# 572
# 573
  • Пловдив
С малко по-различно отношение би могла да постигне повече с детето

# 574
С малко по-различно отношение би могла да постигне повече с детето

Да,но мисля че точно това е трудното-до тук е съществувала с едни разбирания и сега да ги редактира.Не е невъзможно, но съм резервирана.

# 575
  • Пловдив
Е, да, но точно това е важното - да се намери подходящия баланс, макар че в случая наистина ще е доста трудно. Авторката е живяла с тези разбирания, започнала е да ги прилага и с дъщеря си, но определено нещо куца в общуването и разбиранията им - затова трябва да се намери баланса отново

# 576
Е, да, но точно това е важното - да се намери подходящия баланс, макар че в случая наистина ще е доста трудно. Авторката е живяла с тези разбирания, започнала е да ги прилага и с дъщеря си, но определено нещо куца в общуването и разбиранията им - затова трябва да се намери баланса отново

Да това което "куца",е че животът си върви ,променя и осъвременява се.Тя е сама и е необходима подкрепа от близките,обкръжението...

# 577
  • Пловдив
И бащата има нужда от промяна - може да носи пари, но да погледне и семейството си

# 578

Ох, Джизлобер, независимо на какво лично (и смислено в случая) мнение си, не става въпрос за незаконно и по-удобно мятане на битови отпадъци в контейнер за строителни. Преди 15-20 и повече години на места това са били единственият вид постоянно стоящи контейнери за битови отпадъци, обгрижвани от 'Чистота". Мога да изброя три областни града, в които съм гостувала често и съм ги виждала. Други потребителки също коментираха.    

# 579
Та, дълго се чудих къде да пусна темата. Първо си мислех към Семейни отношения, но там липсваше бутона ''нова тема''...не разбрах защо. Въпроса ми е какви домашни задължения възлагате на своите тинейджъри. Аз съм с дъщеря на 15 години и винаги съм се чудела какви задължения се възлагат на другите тинейджъри от страна на родителите им, защото с моята дъщеря имаме сериозни спорове относно това. Задълженията, които възлагам на моята дъщеря са: всеки ден да се мият чиниите и да се хвърля боклука, веднъж в седмицата да минава с прахосмукачка в стаята си, също така веднъж седмично да бърше праха по мебелите и да бърше пода, да къпе сестра си, да прибира прането и да го сгъва, когато има такова, да оправя леглата в стаята си, стаята й винаги да е прибрана/дрехи,принадлежности/, да приготвя закуска и обяд за себе си и сестра си всеки ден, да оправя масата и да приготви нещо за пиене всяка вечер, да ми помогне с готвенето. Да, но според мен трябва да започне да готви, защото за нейната възраст смятам, че другите тинейджърки са започнали да готвят. Какво мислите вие и ако имате тинейджър, какви задачи му възлагате?

От изброеното - моята щерка какво върши......

Мие чинии(с това винаги се караме, защото аз пускам редовно миялна и не е необходимо, но тя настоява като има по-малко чинии), боклук в нашата къща се хвърля само от момчетата - не и разрешавам на нея, прането се оправя от всички деца, понякога, когато е по-малко Рая го простира, минава с прахосмукачка - не само в нейната стая, поддържа си стаята, грижи се абсолютно сама за рибите си - вода, хранене и пр., къпе дребното най-редовно по нейно желание - след това вода няма за останалите, оправянето на масата у нас е на ротационен принцип, грижи се по нейно желание за щорите в къщата - да нямат прах, готвим заедно - прави кекс почти сама - аз само пека, питка е правила сама - от мен тестото и печенето, сладки - умират си да готвим заедно, пазарува без проблеми от 6г.......Друго - помагала ми е с банята да я изчистим, с плота в кухнята.........И с много други неща - сама се занимава с цветята на балкона си - от сеенето до поливането, гладят също така, тупа си килимчето, минава с парцал, уча ги и сами да пускат пералня......

Моля, Закрила на детето да заповяда у нас.......На колко е години щерката - в подписа ми.

Аз на нейните години също не давах на майка ми да припари в стаята ми - аз си я чистих от-до......

Въобще.......мамите, които ме знаят - трудолюбие и красота от нас, търсим - умен и богат........Предложения на лични, моля, един по един, не се бутайте......

(не съм чела темата, отговарям на авторката)

# 580
ама то и моята голямата го върши това.Но без да и дудна колко е мързелива и как мъжа и ще я върне...ако ще си ги мерим, моята е и по-малка даже, има афинитет да къпе сестра си, но вече категорично съм и забранила-малката е на 5 и се къпе успешно сама, не е бебе.Игра-игра-стига толкоз. LaughingВсеки да си знае дупето и да си го измие сам.Ред е на кексовете, ама авторката на темата забранява на щерка си да прави сладкиши.Иска манджи.

# 581
ама то и моята голямата го върши това.Но без да и дудна колко е мързелива и как мъжа и ще я върне...ако ще си ги мерим, моята е и по-малка даже, има афинитет да къпе сестра си, но вече категорично съм и забранила-малката е на 5 и се къпе успешно сама, не е бебе.Игра-игра-стига толкоз. LaughingВсеки да си знае дупето и да си го измие сам.

Не съм чела темата, не знам за какво пишеш, отговарям на авторката......Далеч съм от мерене, още по-далече съм от мъж и дали ще я върне - само да посмее Mr. Green..........

Манджи???? То има жени, които не готвят и трудно готвят повече от 2-3 манджи........Карат го на сандвичи.....А това последното го умее и щерката, и синовете.......Така че.....

# 582
  • Пловдив
Мамо Цоцоланке, в следващите си постове авторката казва и за готвенето - че било задължително да се научи да готви именно манджи, а детето има афинитет към сладкишите

# 583
Мамо Цоцоланке, в следващите си постове авторката казва и за готвенето - че било задължително да се научи да готви именно манджи, а детето има афинитет към сладкишите

За къде бърза авторката? За манджите? Че аз като се ожених една манджа не можех да правя??? Боб ме учи мъж ми да готвя.......

Всички тези умения са хубави, желателни са, помагат много в живота, но не са задължителни. Искам да дам на децата си основното, пък те ако имат желание - да надграждат.....Всичко е процес. Бяхме се оженили - мъж ми още си переше гащите - така бе свикнал и така го бе научил свекъра - раснал е без майка. Определно му е помогнало много, че е можел да се грижи сам за себе си, не му е било трудно и е било като втора природа и като войник, и като студент......Всичко трябва обаче да си има границите и да се разширяват с годините.........

Като се поосвободя ще мина темата по диагонал......

Да ви разведря - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=672142.msg22656483#msg22656483

# 584
  • Пловдив
Впоследствие жената сподели, че традициите им са такива - момичето да е добра домакиня.

Общи условия

Активация на акаунт