Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 003
  • 876
  •   1
Отговори
# 795
  • На небето
И аз си помислих, че е пързалка, но като прочетох какви са обстоятелствата, ми се изясниха някои неща. Само не разбирам защо трябва да отглежда сестра си и защо на 8-годишно се гледа като на бебе, а на 15 вече трябва да е домакиня. Надявам се, че не се готвите да я омъжите на 16.

Множко са й задълженията, но би могла да се справи.  Както са ти писали - отношението.  Тя не е слугиня, тя е дете.

Това ми напомня за моя позната. Големият и син е на 10, а малкия на 9г. Като големия гледа "малкия си" брат, води го до училище с автобуса, като носи собствената си раница и раницата на брат си, понеже била тежка за него, а то горкото се привива под двете раници понеже то самото е 20кг. с мокри дрехи. Гледа малкия си брат в къщи, понеже бил малък да го оставят сам. Ако излизат навън големия е длъжен да се грижи за по малкия. Големия изхвърля, обикновено тежкия боклук и помага в къщи, а малкия нищо не правил, понеже бил малък. На всичкото отгоре въпросната майка, ми разказва как няма търпение да порасне големия още малко, че да започне да работи и да и помага финансово. Но я притеснява това, че никой няма да взема 16г. дете на работа.  ooooh!

# 796
Това е гадно: децата ще се настроят едно срещу друго

# 797
Може и да не се настроят едно срещу друго.Имам жив пример при себе си-голямотоцял живот носи на гърба си малкото,а то никога не пораства. newsm12

# 798
О, пълно е с такива примери, дето са били най малкото детенце в семейството и си остават така цял живот Mr. Green

# 799
  • На небето
О, пълно е с такива примери, дето са били най малкото детенце в семейството и си остават така цял живот Mr. Green

Има и обратни примери. Мъжа ми е малкия, но цял живот се е грижил за батко си, понеже той не можел да се оправя сам.  ooooh!

Това е гадно: децата ще се настроят едно срещу друго

Да, така е. В този случай големия усеща отношението и много тежко го изживява.

# 800

Има и обратни примери. Мъжа ми е малкия, но цял живот се е грижил за батко си, понеже той не можел да се оправя сам.  ooooh!

Радвай се, можеш да разчиташ на него.
Моя е бил малкото момче на мама  sling

# 801
  • Там, където ме обичат
Това с гледането на малкото дете от по-голямото е много несправедливо. Помощ, дребни задачи - да, но едното да води другото на у-ще, а и двете да са малки, не го разбирам. А родителите им съвсем.

# 802
  • София-България, Израел - където си поискам
Сори, ама какво няма да го прави, като на практика ти, гаджето ти и неговото дете имате общ живот, семейство, а родното ти дете живее на няколкостотин километра с баба си, дори граница ви дели! Нищо чудно детето да се опитва да се впише, да се хареса на гаджето ти, на неговото дете, че и на теб, белким стане част от новото ти семейство! За теб явно нещата са ок, но аз сън не бих спала, ако детето ми не живее с мен, а аз гледам детето на чуждия мъж!
много точно казано Peace и на мен ми минаха такива мисли в главата Peace

# 803
  • На небето
Сори, ама какво няма да го прави, като на практика ти, гаджето ти и неговото дете имате общ живот, семейство, а родното ти дете живее на няколкостотин километра с баба си, дори граница ви дели! Нищо чудно детето да се опитва да се впише, да се хареса на гаджето ти, на неговото дете, че и на теб, белким стане част от новото ти семейство! За теб явно нещата са ок, но аз сън не бих спала, ако детето ми не живее с мен, а аз гледам детето на чуждия мъж!
много точно казано Peace и на мен ми минаха такива мисли в главата Peace

Това ме втрещи. Ще гледам чуждо дете (нямам нищо против, стига и моето да е с мен) а моето други ще го гледат. Само да се харесам на гаджето си или да му угодя.  ooooh!

# 804

.... Само да се харесам на гаджето си или да му угодя.  ooooh!
Мдааа това е единствената причина... причината не е, че детето, след няколко години в чужбина е решило, че иска да завърши българска гимназия! Нито че майката може би няма здравни осигуровки в България, а има такива за едни от най-добрите гръцки болници! Нито, че се нуждае от тези болници!!! Нито... няма никаква друга причина, освен да се хареса на гаджето си или да му угоди. След като експертите по чужди взаимоотношения са го написали това е единствената причина!!!
Гледам "чуждо" дете по два пъти в месеца, за събота и неделя и 3 седмици през лятото и това никак не ми тежи, дори ми харесва. И на "гаджето" ми не му тежи да гледа моето дете всяка ваканция, от първия до последния ден, нито да ми плаща пътните разходи по 5 пъти в годината за а се прибера в София.
Детето отдавна се е харесало на гаджето ми и не му е необходимо да се вписва в собственото си семейство!!!

# 805
Доста сте задълбали по тази тема - дали майката е зарязала или не детето си - нямаме закони, които да я задължат да го/ да не го прави, така че всичко написано опира до моралната страна.
Аз лично, сън не бих спала, ако детето ми не е с мен, но всеки сам е отговорен за постъпките си, а и вярвам, че рано или късно всичко на този свят се заплаща.
Да се върнем към първоначалната идея на темата, а?

# 806
Тийнейджърите и домашните задължения, нямат нищо  общо с разпродажбата на детски дрехи  Peace

# 807
  • Там, където ме обичат
Тийнейджърите и домашните задължения, нямат нищо  общо с разпродажбата на детски дрехи  Peace
В смисъл?

# 808
В смисъл?

Имаше реклама на магазин , но вече е изтрита ! Peace

# 809
  • Там, където ме обичат
Доста сте задълбали по тази тема - дали майката е зарязала или не детето си - нямаме закони, които да я задължат да го/ да не го прави, така че всичко написано опира до моралната страна.
Това дали има или не закони, не ни пречи да обсъждаме в темата, понеже подобно и на теб самата, разглеждаме моралната и емоционална страна на въпроса.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт