Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 909
  • 876
  •   1
Отговори
# 90
Има нещо гнило в тази история. Мисля си, че авторката е самотна майка и живее сама с двете си деца, което донякъде обяснява висенето на сестра и там. И е вменила на голямата си дъщеря, че тя е най- нещастната на света и няма кой да се погрижи за нея и да и помага. Друго, може би, двете и дъщери са от различни бащи и съответно голямата е влязла в ролята на Пепеляшка. Третото за което си мисля, че тази жена е мащеха на детето.

# 91
Има нещо гнило в тази история. Мисля си, че авторката е самотна майка и живее сама с двете си деца, което донякъде обяснява висенето на сестра и там. И е вменила на голямата си дъщеря, че тя е най- нещастната на света и няма кой да се погрижи за нея и да и помага. Друго, може би, двете и дъщери са от различни бащи и съответно голямата е влязла в ролята на Пепеляшка. Третото за което си мисля, че тази жена е мащеха на детето.

Когато авторката мълчи, идва време на въображението ни  smile3503

# 92
  • Пловдив
Каквото и да е, има нещо гнило в Дания - пардон, в тази къща

# 93
Защото съм минала по подобен път на това девойче, само където и банята/тоалетната и цялата къща + готвенето бяха мое задължение и то от доста по-ранна възраст, много пъти съм се опитвала да си обясня какво кара една майка да постъпи така с дъщеря си. Единият вариант е, наистина, да е самотна майка или поне на нейните плещи да лежи изхранването на цялото семейство. Както беше в моя и на майка ми случай. Другият вариант е - една остаряла идея за семейство, която ако се замислите е характерна за българския бит от много отдавна, където девойчетата е трябвало да се доказват като примерни домакини, за да ги омъжат бързо и успешно.
Всеки родител е различен, в крайна сметка, и уважавам правото на авторката на темата да защитава и продължава начина си на живот.
Аз лично, като препатила тийнейджърка, няма да причиня същото на дъщеря си. Предпочитам тя да има едно слънчево детство, с много приятели и лъчезарни и здравословни спомени от този период, което е една здрава позитивна основа за живота и като цяло. Не съм враг на дисциплината. И вкъщи се караме от време на време за това, че не си е изчистила стаята или прибрала дрехите (стаята и е единственото и задължение). За мен е важно тя да прави това, което и кажа(когато имам нужда от помощ). Засега е изпълнителна и в това нямам проблеми. Кухнята си е моето царство, а на къщата си аз съм стопанка, така че не смятам да и прехвърлям мои задължения.
Това всичко, обаче, е възможно, защото работя работа, която не ме натоварва, за сметка на това не е и добре платена. Ако бях поставена до стената, нещата вероятно щяха да са различни.

# 94
  • Най-накрая на безкрая
Аз имам момче - на 13г.
Задълженията му са различни през лятото и през учебно време.
През учебната година има за задача да разходи кучето и да изхвърли боклука, от време на време го пращаме да купи нещо от магазина.
През лятото, освен тези задължения, добавям и прахосмучене, разтоварване на миялната, чистене на собствената стая.
Но не винаги ми се получава да го накарам да свърши всичко това.

# 95
Защото съм минала по подобен път на това девойче, само където и банята/тоалетната и цялата къща + готвенето бяха мое задължение и то от доста по-ранна възраст, много пъти съм се опитвала да си обясня какво кара една майка да постъпи така с дъщеря си. Единият вариант е, наистина, да е самотна майка или поне на нейните плещи да лежи изхранването на цялото семейство. Както беше в моя и на майка ми случай. Другият вариант е - една остаряла идея за семейство, която ако се замислите е характерна за българския бит от много отдавна, където девойчетата е трябвало да се доказват като примерни домакини, за да ги омъжат бързо и успешно.
Точно така смятам аз - смятам, че вече е достатъчно голяма, за да се докаже като примерна домакиня! Не съм самотна майка! А сега по въпроса със сестра ми - сестра ми не ходеше на работа допреди няколко седмици, и понеже нямаше пари да плаща тока,водата,телефона си решихме през няколко дни от седмицата да остава в нас, за да може да намали разходите си!

# 96
И както вече отговорих- работата, която върша аз, е да пускам прахосмукачката в останалата част от апартамента, да бърша праха и пода в останалата част от апартамента, да готвя вечеря и през уикенда закуска и обяд, да чистя банята и тоалетната, да излъскам кухнята, да пусна пералня и да простра, да прибера разхвърлените дрехи от мен и мъжа ми през седмицата, да мия обувките! Аз никога през живота си не съм допускала мястото, където живея, да е разхвърлено и се опитвам да предам това и на дъщеря си.

# 97
  • София
А съпруга ти се почесва по корема докато пие бира и гледа мачове ли?

# 98
Съпругът ми работи цял ден и не успява да ми помогне в домакинската работа.

# 99
  • София
Кой ме би по главата да я чета тая тема, коййй  ooooh! ooooh!

# 100
  • Пловдив
Явно организацията ви нещо куца. И у нас ги правим същите тези работи, но не ни отнемат чак толкова време, че да не ни остава време и за други неща.

# 101
  • Там, където ме обичат
Да, и там мненията не се различават. Но ето това ме изуми: 

цитат на ariimeri
Всъщност тя набляга достатъчно над учебниците - през последните две години ходи на пет национални олимпиади, национално състезание по бг, ключови компетентности /национално състезание/ по природни науки, и я наградиха за Ученик на годината в областта в природоматематически профил, има шест медала от худ. гимнастика, в момента тренира волейбол, и миналото лято взе с много висок резултат английски изпит на кеймбридж  FCE, в момента учи немски.
Глупости!!!

# 102
Явно организацията ви нещо куца. И у нас ги правим същите тези работи, но не ни отнемат чак толкова време, че да не ни остава време и за други неща.
Никой не е казал, че на нас не ни остава време за други неща!
И отново да допълня - дъщеря ми има приятели, излиза си почти всеки ден с тях.

# 103
И както вече отговорих- работата, която върша аз, е да пускам прахосмукачката в останалата част от апартамента, да бърша праха и пода в останалата част от апартамента, да готвя вечеря и през уикенда закуска и обяд, да чистя банята и тоалетната, да излъскам кухнята, да пусна пералня и да простра, да прибера разхвърлените дрехи от мен и мъжа ми през седмицата, да мия обувките! Аз никога през живота си не съм допускала мястото, където живея, да е разхвърлено и се опитвам да предам това и на дъщеря си.

Би ли обяснила противоречието си ? Thinking

Аз също много държа на реда и хигиената , но не разхвърлям , съответно и няма какво да прибирам . Peace

Точно така смятам аз - смятам, че вече е достатъчно голяма, за да се докаже като примерна домакиня!

Ролята на детето не е да е домакиня !!! Naughty Naughty Naughty

# 104
Аз пък разбрах, че изброенето чистене се отнася за нейната стая, дотук нищо ненормално не виждам. Премахни грижите /къпане и закуска/ по сестра й, те не са нейна работа. Да си се обгрижва себе си т.е., да си изпържи яйца евентуално, да си прибере нейното пране, и да си почисти и избърше праха на нейната стая. Не е малко това, което прави, супер си е, но стига толкова!
* И в правенето на айряна не виждам някакъв проблем, каква драма стана тука, чак коктейли се спрягат...
Никога не съм била вкъщи като на хотел, направо ми е смешно като ви чета. Сещам за едни кюфтета, които пържех на едно гадже - на около 17 съм била. Сега не пържа кюфтета, струва ми се трудничко.... Тогава бях млада и енергична и ми беше пей сърце. Никой нищо не ме е карал ... насилствено, поне половината от нещата бяха по самоинициатива. Брат ми миеше чиниите, бършеше праха и правеше пица. Златен ми е той. Сега прави сладолед фламбе на гаджето и тя се хвали с него.

И кой е казал, че не й остава време, извинявайте, ама стаята се чисти 1, максимум 2 пъти в седмицата за 10 минути е прахосмука и 10 да е моп-а, и 10 минути е бърсането на прах, общо 30 за седмицата, не ми се вярва да я кара да бърше праха всеки ден.... И още 10тина минути да измие едни чинии, голяма драма стана, чак не й оставало време да излиза навън, смях...
На мен ми е прекалена грижата за другото дете, това е твърдо извън нормата. И това, че бащата бил преуморен, проблемът в случая е в бащата, да, той е на хотел.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 13:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт