Волейболните ни национали (тема 14)- Олимпийско време!!!

• 26 331
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
мъка, мъка
Разсъждавах философски аз - чудя се защо го мъчат толкова Николай Пенчев, какво залагат, спомням си преди време и Мартин Стоев и Матей Казийски, като ги пускаха при старите кучета - още тогава  показваха неоспорим талант, ресурс. Не може да няма други звезди из отборите.
Тук, в Добрич, имаше балканиада - гледах 15 годишни момчета - изключително обнадеждаващо ниво - мисля, че има бъдеще българския волейбол.   Ама с Айде, айде, давай, да отиграеме и край - селекционерът Найденов ако остане като такъв, какъвто го нарекоха, не знам...   
Браво на Скримов, въпреки грешките, браво на Соколов, много ме хваща яд, когатот бъркат началните удари, когато не могат да посрещнат - но въпреки всичко, стискам им палци нататък, да се съберат и да играят както трябва
ама- ха

# 76
Много грешки! Непредизвикани! Мачът им го дадохме направо Close. Разочарована съм от феновете, които точно в решителните моменти никакви не се чуваха, вместо да подкрепят момчетата.

# 77
  • MJF
Първа загуба след 3 победи, така че не се много ядосвам.
Първия гейм на фона на всичките ни хронични грешките ни натежа и треньорската най-вече. Закъсняха с 4-5 точки първите рокади. Видя се че посрещане нямаме, подаваше се, съответно лошо и   все на Скримов , който и в добавка ръста му, го хващаше по "бели гащи"  аржентиския блок. В случая Скримов не бе виновен. Трябваше по-бързо да се вкара по-ръстов играч за да се компенсират "моментните" дефекти.
Натам не ми се коментира.
Следват италианците. Алексиев да намали манджата или моя екран е виновен, но ако е така интересно защо само при него виждам тоз проблем.
"Номера" Димитров почна да ми става много досаден и май само мен пред екрана ме изненадва но не и някой противник  ooooh!

Мда , нашата агитка в залата не беше на ниво. Профанска малко съдейки кога бяха активни.

# 78
Хм, Димитров ми е загадка и на мен. Нищо против него, но защо Найден го вкарва на две точки от загуба на мача и то пресен пресен от скамейката да изкара сервиса в аут? Thinking

# 79
  • Там, където ме обичат
Нещо не разбрах 2-1 и после? Дават какво ли не сега.

# 80
Не ми се пише. Още след мача с Австралия писах, че не играят добре. Да не се повтарям.
Спичат се на всеки важен мач. Отпуснаха се срещу Полша, поиграха с усмивка и биха. А сега? Личат липсите, нямаме опитните бойци, нямаме авторитет, когато е нужно.
Да минава и утрешния мач по-лежерно и ще видим в решителния.

# 81
Шушулчо Мери и двете сте прави според мен донякъде. Публиката се чуваше, но все пак не сме в Арена Армеец, а както каза снощи Дедо, но не тук, тези хора са там да погледат българите. Не всички са волей фенове, а просто зяпачи с хубавия смисъл на думата.
Скримов игра момчето, не перфектно, но игра. неговото изваждане не ми хареса. Вальо Братоев за жалост не е разигран и някак не съумя и да го направи. То нямаше и време.
А и все пак да не забравяме с какъв отбор тръгнахме. Найден само го доосакатява допълнително и ненужно.... много ме боли и мен, но това е. Гледаме напред към мача в Италия и с най- лошия случай пак сме 5ти. Tired

# 82
  • Там, където ме обичат
Някой знае ли кого ще срещне по-нататък в зависимост от това дали бием/падаме от Италия?

# 83
  • MJF
tinki_15  Hug. Всички тук знаем какво става и гледаме с всички уговорки , именно от този ъгъл нашия отбор.
За това и казвам че не се ядосвам прекалено много на  Олимпиадата защото не очаквах дори тези 3 победи , които направиха момчетата. Това което виждам го гледаме вече втори турнир, не е въобще да сме изненадани.

Публиката ясна. То няма и нужда да е "професионална". Снощи я споменахме просто като коментар. За това че имаше толкоз българи агитка само адмирации. Дори и само като брой имат значение хората.
Следващия мач поне искам да ги видя да играят с повече увереност и желание като отбор.
Сега са разпиляни, няма "ядро" , нямат психологическа спойка на терена. Последния мач в повечето време всеки бе като "свободен електрон". Да не посочвам конкретни имена но има няколко с уклон към самосиндикална игра но са объркали спорта. Ще трябва да се "поучукат"/намалят егото си.
Тренера, ако не бяха нашите, щеше да се  Mr. Green всеки път като го дават на почивките. Италианеца въпреки всичко човека им дава конкретни наставления, даже гони/ходи по петите на  някои  калпазани да им даде подсказка а нашия  ooooh! Twisted Evil.....Направо е трагикомедия но за наша сметка  #Cussing out.

# 84
Лошо впечатление на снощния мач ми направи това, че Камило Плачи говори нещо на някой /един точно определен/, а той ако можеше през вратата щеше да си тръгне, само и само за да не слуша.
Някои много са си повярвали ...

# 85
И на мен ми направи лошо впечатление това поведение на въпросния волейболист,много бързо стана голяма звезда.
То и Найден никой не го слушаше на прекъсванията,ама той какво ли им казваше.....

# 86
То найден ми кажете кой го слуша hahahaИ аз да съм и аз няма да го слушам. Не ми харесва за треньор и това е. Още повече на националите.
http://www.btv.bg/action/predavania/zona-sport/videos/video/1682 … tite_machove.html ето ако някой е изпуснал "мнението на селекционера"
Иначе шушулчо така е, и аз се надявам да играят по събрано с ИталиЕ.
А иначе относно 1/4 финала няма как да знаем срещу кого ще играем защото не се знае на кое място ще сме в групата. Ако сме първи най- вероятно ще играем срещу Германия или Сърбия, а ако сме 2 или 3ти ще има жребий. За жалост има и много малко вероятен шанс да останем, на 5 място ако Австралия бие на последния си мач а ние паднем.....

# 87
  • Там, където ме обичат
То найден ми кажете кой го слуша hahahaИ аз да съм и аз няма да го слушам. Не ми харесва за треньор и това е. Още повече на националите.
.
И на мен ми направи впечатлени по време на мача май с Австралия, че италианеца говори и дава някакви наставления, а треньора мълчи. После разбрах, че бил пом.-треньор. Не мога да го разбера, нали по-старшият е и по-опитен, пък и по-авторитетен?

# 88
Найден и авторитет JoyТо заради георги братоев му вика "айде млънки бе найдене"Този човек не е за треньор и това е. Аз съм твърдо зад Р.Стойчев, но това е друга тема.
Само да кажа, че объркването ми идва от тук http://bgvolleyball.com/new.php?id=11217&s_id= но това е със стара дата, тъй че ние така или иначе ще играе на 10 на четвъртфиналите, въпрос е че може да е срещу щатите, което никак не е хубаво....

# 89
  • MJF
Е сега ако говарим за треньори, има всякакво поведение при мач. Има и редица като нашия, които почти не дават  наставления, не е уникат в това отношение.
Но предвид от какво е сформиран като материал отбора сега, нашия общ манталитет, редицата "младежи" и няколко други фактора въобще не е подходящ за нас този подход, ама въобще. Има нужда от обяснения, повторения и напътствия нон стоп по време на игра.  Подхода на нашия тренер върви например при американците да речем. Те играят навън, почти  нямат вътрешен шампионат, събират се за националните мачове и си играят съвсем прилично без много обяснения по време на мач. Сега ми дойде този пример но има и други.
Радо е съвсем друг тип треньор при мач, нон стоп подсказваше и "разболваше" в движение. За нашия манталитет , мисля че това е подходящия стил. Пранди също обясняваше. Сега Плачи също.

Peace писанието ми е е доста обобщено но .... близко до реалността според мен.

Общи условия

Активация на акаунт