Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят сушени домати в зехтин?
Кои сортове домати са подходящи за консервиране?
Какви са количествата сол, захар и оцет за мариноване на доматите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят сушени домати в зехтин?
-
Кои сортове домати са подходящи за консервиране?
-
Какви са количествата сол, захар и оцет за мариноване на доматите?
-
Как се прави прасковен нектар за бутилиране?
-
Как се приготвя мармелад от синьо сливово пюре във фурна?
Още 2 бурканчета дружинка на другите.
за Лабрекс!
и изкарвам седмицата с еднодневно готвене
. Но това е само при условие, че там ще съхраняваш в хладилник. Иначе не знам как биха издържали.
Макар и да може и във фурна,непокрити, т.н суха стерилизация, но аз ѝ нямам вяра нещо.

, много бързо става. После разрязвам и почиствам от семките. В тавата от печката, върху хартия за печене поставям изчистените домати. Поръсвам с 1/2 с.л. сол, 1 с.л. кафява захар, слагам 3-4 счукани с обвивката скилидки чесън, 1 клонка розмарин и няколко листа пресен босилек. Суша 2 или 3 тави едновременно на вентилатор, на 100 градуса, като от време на време обръщам доматите и отцеждам водата. След това ги редя още горещи в буркан и доливам със зехтин. Издържат два-три месеца в хладилник. Два килограма са за една тава на фурната. Вчера правих, от 4 кг. домати изкарах 2 средни бурканчета (400 гр). Идеални са върху препечена филия, филийка със сиренце или със спагети или зелена салата. А с бяло вино, ледено са мммм