За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 213
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
И аз не съм яла сладко от ябълки, само пюре. Но пък него много обичам.

# 241
прави се, мама  все още прави, но моите капризи не го ядат, освен във кифлички.  После и аз правих във фурната,  но предпочитаме  това от сини сливи за тях и съвсем го отписах.  Ябълките потъмняват. Пробвахме да ги слагаме във вода с лимонтозу - не потъмняват, но пък поемат още вода.
anny_ ,  Joy а защо прекаляваш? както казвам на мъж ми - някой стиска ли те за врата да ядеш?  Hug

# 242
  • Талант на 2012,2013 г.
 hahaha Joy Joy

Аз също правих във фурната миналата година, но хич не ми го отразиха. Сама си го хапвах... и имам и за тази година. Blush

# 243
Здравейте, тази година правих сладко от кайсии в тава на котлона, но ми отне страшно много време. Имам хлебопекарна и за пръв път пробвах да направя в нея сладко. Стана вкусно и бързо (около час и половина), но много течно. Сипах сладкото в бурканче  и го обърнах с капачката надолу, за да се запечата и наистина стана вакуум Simple Smile Въпросът ми е: мога ли по този начин да направя сладко за зимата? Понеже стана много течно, се притеснявам дали ще издържи затворено по този начин или трябва да го варя? Има ли вероятност да мухляса, въпреки запечатването?
Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 244
И ние сме правили в машината, но от дюли. Само дето го изварявахме след това. Нека и някой специалист се изкаже.  Thinking

# 245
Здравейте, много полезна тема!

Искам да попитам горе-долу колко кг праскови ще се поберат в 10 бурканчета от 300 мл (става въпрос за рецептата СИЛТ-ШВЕДСКО СЛАДКО) . Притеснявам се да не купя повече, да направя сладкото, а да се окаже, че бурканите не ми стигат и нямам в какво да го напълня. Знам, че точна цифра няма как да се каже, но поне нещо ориентировъчно?

# 246
  • София
Благодаря Пепчо, iLUSIon   bouquet
сега ще ги тъпча доматките в бурканчета

# 247
Peace В тенджерката е най-лесно и най-бързо, аз все така правя в последно време, лошото е, че и прекалявам с яденето, та май е време да спра и с правенето  Laughing

Одеве хапнахме ябълки и се сетих Сладко от ябълки прави ли се  Rolling Eyes гледам, че има разни в нета, но никога не съм опитвала такова...

Аз правя от - само от ябълки + канела + карамфил по желание, ябълки с праскови пак с аромати - може и ванилия, правих по рецепта на шведското на Лабрекс и в предварително приготвен сироп (останал от първата рецепта Mr. Green) до прозрачност на ябълките. Обикновено използвам плодове, на които никой вече в къщи не обръща внимание.
Да свършва вече почивката, че да продължа със зимнините... Blush

# 248
  • Варна
Здравейте!
Купих 1кг. малини и ги насипах с 1кг. захар. Имам и фикс на Йоткер за сладка 1:1. Сега като реших да сложа малините на котлона видях, че според фикса трябва да сложа захарта накрая  ooooh! и не знам какво да правя Sad. За пръв път ще правя сладко от малини. Моля за помощ!
Може ли така да ги сложа на котлона като ги смеся с фикса?

# 249
Аз никога не обръщам бурканчетата със сладко. При изстиването те се вакуумират сами.

Solar Wind, аз веднъж само използвах фикса и не останах доволна. Ако те притеснява можеш да не го слагаш, а в последните 5 минути на варенето да сложиш една ч.л. лимонтузу.

# 250
  • Варна
Нямам у дома лимонтузу Sad, гледах рецепри с оцет - дали ще се получи  newsm78?

# 251
Досега никога не съм ползвала лимонена киселина/лимонтозу/.правя всяка година от ягоди,кайсии,сливи и редовно дюли.
Мисля,че то се е слагало навремето,когато не е имало в какво да се затваря горещо и да получава вакуум,та да не се захароса.
Според мен ненужно,така че не се коси толкова.

# 252
  • София

А лимони нямаш ли?

# 253
  • София
Запис, харесва ми темата и съм я изтървала, връщам се да чета!

Имам въпрос относно шведското сладко на Лабрекс -

какъв е ефекта, че плодовете не се варят със захарта, а без нея и се добавя захарта след това?

Поне само това откривам като разлика в сравнение със стандартния метод за варене на сладко!

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 16:21 от alpha_beta

# 254
Запис, харесва ми темата и съм я изтървала, връщам се да чета!

Имам въпрос относно шведското сладко на Лабрекс -

какъв е ефекта, че плодовете не се варят със захарта, а без нея и се добавя захарта след това?

Поне само това откривам като разлика в сравнение със стандартния метод за варене на сладко!

Плодовете пускат сок, в който се варят и при изстиване се желира. При стандартния метод често ми оставаше течно сладкото и се налагаше да ври безобразно дълго.  Но нека се включи и Лабрекс - тя има голям опит. Hug

Общи условия

Активация на акаунт