Нашите кухни - тема 45

• 91 854
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета помагайте   #Cussing out,

оказа се, че не са премерили правилно необходимото разстояние за монтаж на батерията на мивката и дозаторът пречи. Сега отмонтирахем дозатора, но остава дупка, която трябва да затяпя с нещо. дайте предложения за красива декоративна тапа, моля  baby_neutral!

тапи
http://prodavalnik.com/tapi-za-mivka-i8644495

или някаква сапунерка ако влезне в отвора и да си слагаш гъбата там  Wink
http://prodavalnik.com/prodavam-sapunerki---novi-nemski-po-7-50l … -na-broy-i5267139

# 571
  • Варна
И моите са различни, а преди кухнята мъжо сложи пластмасова тръба и я скри с куфар (гипсокартон), в аспиратора пак е пластмасова - оранжева за канализация  Mr. Green Дърпа като по учебник, Фабер е, с два мотора.  

# 572
  • Sf
Мдааам... ще комбинирам май от двете марки Simple Smile
А какъв е този филтър с активен въглен? Аристон аспиратор AH S2 FM.1 IX е с такъв филтър, а на Тека се споменава само за метални филтри, това по-добре ли е?

# 573
  • Раковски
Активния въглен е опция. Всеки аспиратор става абсорбатор като му се сложат активния въглен. С други думи казано е, че аспиратора има тръба и всичко заминава в комина, а при абсорбатора всичко минава през въглена и остава в стаята, ако имате комин за няма нужда от активни въглени. Гледайте да ви е мощен и с голям отвор (150мм).

# 574
  • Sf
Благодаря за съвета, shadowman!

# 575
Моят аспиратор е Тека,с 2 мотора,с 2 степени.Много е шумен,а и сякаш не тегли така добре,както би ми се искало.Инак за парата е добре,но миризма в помещението има,въпреки,че работи през цялото време на готвенето.Но нямаме въздуховод,който все пак "дърпа" , а отворът е в стената-директно навън.Може би и това има значение.
Само вмъквам,че когато го купувахме и спорехме каква мощност да е се допитах до моя позната-ОВ-инженер.Да разреши спора.Е,тя попита колко котлона имам,фурната каква е,какви ватове са и сметна нещо.Оказа се,че те не смятат по кубатура на помещението,а по мощност на уредите при предположение,че работят едновременно.
А за активният въглен-може и без него.Но ако е много студено и аспираторът работи дълго време-топлината излиза навън.Имала съм и такъв.Върши работа,но не е същото,като да изхвърля въздуха навън.

# 576
  • Някъде на път....
Момичета, дайте съвет: Teka или Ariston?
За уреди за вграждане - фурна, плот домино, миялна, абсорбатор.
Между двете цитирани марки, аз бих се спряла на Тека.  Peace

# 577
  • София
аз се включвам с едно питане, как са ви вързани за ел. мрежа фурните и котлоните, на много места ходихме да търсим контакти и ключове за кухнята и там ни питаха каква ни е фурната дали е с щепсел или е с жици, оказа се че и фурната и котлоните са с щепсели, посъветваха ни да си купим керамични контакти усилени за фурната и котлоните, но никъде не намираме такива, други ни съветват да отрежем щепселите и да ги вържем към ел. мрежата с твърда връзка, кое е по-добрия вариант, ако отрежем щепселите това няма ли да наруши гаранцията на уредите  newsm78

# 578
  • Раковски
Ако кабелите са зад фурната забравете за контакти и щепсели, тези две неща ще пречат на фурната да си влезне на точното място, направете твърда връзка с клеми. Също така проверете дали няма да ви отпадне гаранцията ако срежете кабела.

# 579
аз се включвам с едно питане, как са ви вързани за ел. мрежа фурните и котлоните, на много места ходихме да търсим контакти и ключове за кухнята и там ни питаха каква ни е фурната дали е с щепсел или е с жици, оказа се че и фурната и котлоните са с щепсели, посъветваха ни да си купим керамични контакти усилени за фурната и котлоните, но никъде не намираме такива, други ни съветват да отрежем щепселите и да ги вържем към ел. мрежата с твърда връзка, кое е по-добрия вариант, ако отрежем щепселите това няма ли да наруши гаранцията на уредите  newsm78
По-голямата част от магазините за ел. уреди не предлагат свързване, а и за да си запазите гаранцията, най-добре е да ги свърже ел. техник. Peace

# 580
  • Стара Загора
нашият аспиратор е този модел на ТЕКА
http://www.technopolis.bg/b2c/details/710207/P11110601~1/Absorba … EKA-CNL/1-3000-IX

има 3 степени,полвам го само на 1-2 степен ,рядко 3 ,само когато пържа риба ,на 1-2 степен не е много шумен ,на 3 е шумен,мощен е доволна съм!

# 581
Ние сме на фаза слагане на подовото покритие, в нашия случай гранитогрес....Трябва ли да има первази на тези страни където са кухненските шкафове или по-добре да ги няма тези превази  newsm78 Как е при вас и кое е по-добре?

# 582
При нас също е гранитогрес и има перваз, а шкафовете са на крачета, които стигат точно до перваза. Слагат някаква бленда, за да скрият крачетата и да не влиза прах.

# 583
  • Раковски
Спокойно може да избегнете первазите понеже все някъде ще се изпречат. Става дума за перваза зад кухнята.

# 584
Спокойно може да избегнете первазите понеже все някъде ще се изпречат. Става дума за перваза зад кухнята.
shadowman, имаш предвид само по стената където е гърба на шкафовете ли да няма? А по страниците да разбирам,че няма да са пречка, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт