АГ клиника Селена гр. Пловдив- 10!

• 133 396
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Даринанда  bouquet  Ето това исках да чуя. Естествено, че и аз не одобрявам поемането на излишни рискове за бебето и майката. Ако не става нормално естесвено, че трябва да се реагира адекватно. А пре теб нормалното раждане беше ли планирано или когато започна родова дейност се обади на д-р Даскалов?

# 61
  • Пловдив
Ами точно това обяснявах за преценката на лекаря. При сестра ми главата на бебето изобщо не се фиксира в малкия таз, за този срок от бременнността, когато вече трябваше да бъде там. Докторът каза, че ако сестра ми желае ще пробват нормално, но почти гарантирано ще се стигне до секцио ииииии..... сестра ми естествено предпочете направо операцията. Но при наличие на всички предпоставки за нормално раждане, не че е тогава не може да се обърка нещо, да се пристъпва направо към секцио за мен е малко безсмислено. Въпреки това уважавам правото на избор на всяка жена как да роди.  Peace

# 62
  • Пловдив
razel_dazel, нямах предвид, че изобщо не изражда нормално. Просто случаите са по-редки отколкото секциото и затова никой не се включва. Аз имам три приятелки, които са раждали при него. И трите са секцио. Едната беше с много тесен таз и бебе 4500 и нормално раждане малко лекари биха се наели да й направят. Той й каза същото. Другата до последно щеше да е за нормално, но взе да преносва и по собствено желание реши да е секцио. Той даже я разубеждаваше, но тя така си реши. Третата си беше много проблемна с три аборта, на итжекции до края и при нея си беше планувано секциото като при мен. Макар, че при мен се реши към края на бременността, защото бебчо започна да изостава с близо 3 седмици и ни инжекции, ни хапчета помагаха накрая.

И наистина най-добрият вариант е да се остави преценката на лекаря. Щом няма показания за секцио не е необходимо да се прави според мен. Вярно, че страхът е голям, но пък вече с тези упойки няма от какво да се притесняват бъдещите майчета. Ако пък се наложи секцио и в това няма нищо страшно! За мен раждане е повече от приятно и честно казано ми е доста носталгично като момент от живота. Ражда ми се пак  Heart Eyes

# 63
  • Пловдив
Doni M, нали и аз това казвам. И аз и сестра ми сме си следили бременността само при един лекар и двете раждахме при него, но аз нормално, тя секцио. И двете разчитахме на неговата преценка. Затова казах, че няма лекар при който да се ражда само със секцио.  Peace

# 64
Даринанда  bouquet  Ето това исках да чуя. Естествено, че и аз не одобрявам поемането на излишни рискове за бебето и майката. Ако не става нормално естесвено, че трябва да се реагира адекватно. А пре теб нормалното раждане беше ли планирано или когато започна родова дейност се обади на д-р Даскалов?

При мен започна да ми пада "тапата" 14 дни преди термин и звъннах на акушерката на Даскалов, за да споделя само  Grinning Да, ама тя директно включи телефона на високоговорител /в кабинета на Даскалов/ и го чух той да казва "Взимай си багажа и ще те чакам в Селена!" А, и още нещо: "Спирай да пиеш и ядеш и да не спирате по пътя за кафе!" /Пътят ми беше 1час и 30мин./ И така....... Срещнахме се на входа на Селена вечерта в 8 часа. А с малката принцеса се срещнахме в 11,40часа  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 10:22 от Даринанда

# 65
  Animal SnailЗдравейте и от мен!Крайно време беше да се довлека и аз в тази тема, ама пусти страх... Все си мислех,че няма да успея да дочакам до нормални седмици на раждане с моите близнаци и ще трябва да ходя някъде в големите държавни болници с добра неонатология. Но нещата за сега вървят добре, живот и здраве, през първата седмица на октомври при сегашните ни планове с док. ще се раждат моите две момченца Flutter
Пациентка съм на Селена и др.Ненев, бременна още от първия опит ин-витро, за което цял живот ще съм благодарна на моя любим доктор и на екипа на клиниката.
Пожелавам леко раждане на всички в темата.

# 66
  • Пловдив
*Белоснежка* ,разкажи нещо повече за Ненев?Той асистираше при моето секцио.После малко говорихме.Направи ми добро впечатление.
По време на бремеността случих веднъж на преглед при него-не беше много словоохотлив.Утрепа ни с учудването си,че се радваме на нашето момиченце.Попита дали имаме и друго дете-момче  ooooh!

# 67
  • на земята
Мина и моят преглед при д-р МИНЕВ,избрах го да раждам при него,мислех при д-р Даскалов,но незнаех че още изражда в СЕЛЕНА,била съм пациентка имам две лапароскопий при него и съм доволна,но мислех че си има нов кабинет и незнаех че ходи още в СЕЛЕНА..)))Както и да довоолна съм от прегледа при д-р МИНЕВ ,имаше доста чакащи ,влезнах навреме..каза ми че пъпната връв била на вратлето ,не било страшно в тези месеци било нормалбо ,бебчето имало доста място все още и се вътряло много,моята бебка е от швъкливите,ще раждам секцио)не по желание)заради операцийте и лапаротомията ,дано всичко е наред дотогава .Пожелавам на всички успех,надпвам се че сме в добри ръце,сестра ми ражда при ТОПАЛОВА И СТРАВРЕВ доволна остана,тя лежа там с контракций от рано,роди първия ден на 9 месец бебе 3 кг.да ми е жива и здрава племенницата.Успех момичета   bouquet

# 68
И аз родих в Селена преди 3г при д-р Матев. Мноого съм доволна. И аз живея в София, но за раждането - бях категорична - в Пловдив ще е . Сега никой не пише за д-р Матев??? newsm78 Дали още работи там??? И каква е сега цената за профилактичен преглед, че май ми е време да ходя.....
Здравей,Хрис!Така, като гледам, май никой не ти е отговорил за д-р Матев, та аз да се включа. Поне до преди две седмици, когато ми беше последния преглед в Селена, мисля че го засякох по коридорите, със сигурност е там още. Обаждай се на регистратурата и си записвай час.
Опитах се да изчета темите назад, стигнах до преди 1 година и останах с впечатление, че тук пишат предимно пациентки на др.Даскалов, въпреки че той наистина само изражда в Селена  newsm78, за Карагьозов и Кръшков, тук там и за Минев / а неговия процент раждания си е доста впечатляващ, според мен/. Стана ми интересно, че никой до тук даже не беше споменавал др.Ненев, въпреки, че той е на повечето операции, които се правят там. Има и доста успешни ин-витро процедури, раждания... но изглежда аудиторията тук не е много променлива... няма лошо. Даже имаше питане за раждане при др.Ставрев и никой не се е включил, много странно  Rolling Eyes
*Белоснежка* ,разкажи нещо повече за Ненев?Той асистираше при моето секцио.После малко говорихме.Направи ми добро впечатление.
По време на бремеността случих веднъж на преглед при него-не беше много словоохотлив.Утрепа ни с учудването си,че се радваме на нашето момиченце.Попита дали имаме и друго дете-момче  ooooh!
Вече почти от година сме с него, минахме процедурата ин-витро, след това си следя бременността при него, паралелно си имам и ЖК по ЗК, защото съм в болнични от самия трансфер до сега. Мога да кажа само хубави неща за отношението, прегледите и всичко друго, което ми се е налагало при него. Винаги мога да му звънна по телефона, ако нещо ме притеснява. Само дето прегледите при него са или рано - 8 - 8,30 сутринта, или след 12, понеже през другото време винаги е в операции. Все още нямам впечатления от раждане, но живот и здраве, до първата седмица на октомври и това ще стане.   

# 69

момичета за следене на бременност и раждане  при доктор Топалова има ли някои  от вас ,  като гледам се пише само за определени  доктори  . 

# 70
  • Пловдив
Сестра ми, сестрата на мъжа ми моите приятелки и познати.....никой нито чете, нито пише в бг мама. Тук се въртим едни и същи потребители и ако някой прочете и види, че неговият лекар не присъства в темите, просто не пише. Аз поне до този извод съм стигнала.

Д-р Минев, например, за който предимно аз пиша  Mr. Green освен, че има впечатляващ процент раждания, има и впечатляващ процент ин витро процедури, но в проблемното забременяване почти не присъства, защото там пък пишат предимно пациентки на д-р Ставрев......

Така че всеки който си е харесал лекар, почувствал е че може да му се довери.....не е задължително да чете за него по форумите, за да се се убеди, че е направил правилния избор. Преди години когато се сформираше "Зачатие", тук във форума определени лекари набраха голяма популярност и така увлечени от инерцията са "търкалят" вече години наред.  Laughing

Много моля думите ми да не тълкуват погрешно. Нямам нищо против тези лекари като специалисти, дори не ги познавам, но е факт, че определени имена се коментират повече от други.  Peace

# 71
  • Пловдив

момичета за следене на бременност и раждане  при доктор Топалова има ли някои  от вас ,  като гледам се пише само за определени  доктори  . 

Аз опитах да следя бременността си при Топалова,но се отказах,защото тя не си записва за пациентите нищо никъде.Два пъти ме обърка с друго момиче.Искаше и хапчета да ми изпише заради еди какво си,а това беше за друга пациентка  ooooh!.Отказах се от консултациите при нея.Просто нямаше смисъл.
Секциото тя ми го прави

# 72
  • Пловдив
Познавам д-р Топалова не като лекар. Ами тя и като човек си е супер отнесена......Нали уж има акушерка в кабинета тя не поема ли някакви административни функции. Тя ми издаде 45 дневния болничен, защото аз не посещавах лекар по ЗК. Крайно време е "Селена" да си купят система за картотекиране на пациентките, всяка да си има лично досие и като пуснат новата болница, всички лекари да се съберат на едно място, а не да се мотаме из града....в кабинета на преглед, в болницата за изследвания..... Peace

# 73
Аз си избрах Ставрев за раждането! Аз питах за него,но нямаше отговори. Този доктор ми прави амниоцентезата и ми хареса като професионалист. За раждането обещавам да споделя впечатления след като мине живот и здраве. Късмет на всички !!!!

# 74
Здравейте и от мен!!! Като гледам не споделяте много мнения за лекаря, който съм избрала аз, но нищо /става въпрос за д-р Матев/, аз ще изкажа моето мнение. Много ми харесва като човек, наистина е страхотен ,много обеснява и дори и да не си го питал за нещо пак го казва.По принцип моята бременност до момента е отлична и доста се чудих дали да раждам в Селена/главно заради финансовата страна/, но просто не мога да си представя раждане при друг лекар-аз съм със секцио по мед. причини.Живот и здраве след 2 месеца ще споделя и впечатления от самото раждане Simple Smile
Лек и усмихнат ден !!!

Общи условия

Активация на акаунт