Смешки от форума - 7

• 67 167
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Факта, че темата "Платените потребители по форумите": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681247.0 набързо беше заключена от модератора на форума, доказва истинноста на самата тема.

Laughing

добър пример за една дума - две правописни грешки
истиността

Хуманни са, защото залавят животинката, а не я премазват. Peace
Щадящи  би било тогава по-точно.
Просто комбинацията от човечен и капан ми е смешна.

Комбинацията не е "човечен" и "капан", а "хуманен". Като в "хуманно отношение към животните". За другото вече са казали. Препоръчително е преди човек да почне да издирва грешки в чуждите постове, да си поразшири езиковите познания. За да не изглежда смешно, не друго.

# 586
Цитат
Човек трябва да изживее тази любов, която му спира дъха,  която го прави силен и слаб едновременоо (голяма съм романтичка). Най-лесната работа е да си заседнеш с някой си пич дето ще си те обича тихо и спокойно...

Яко, а?  Mr. Green

# 587
Nickkie

нямам проблем да изглеждам смешна, понеже не се вземам толкова насериозно, особено в един форум.
Ще се радвам, ако съм разсмяла някого, дори и да за моя сметка.
Една от целите ми да пиша в този форум е и за да упражнявам писмения си български език.
Грешката в думата истинноста си е грешка, няма как  другояче да се нарече.
поправям се веднага
Грешките в думата истинноста са си грешки, няма как  другояче да се нарекат.
Laughing
Що се отнася до хуманен и капан, считам го за странна комбинация, дори не е смешна.
"human mous traps "има в amazon , немският превод е "Humane Mäusefalle "
При търсене с "human" и "mäusefalle" google даде следното Die Maus wird schnell, human und effektiv getötet.
В превод :мишката бива бързо, хуманно и ефективно убита.
Тази комбинация хуманно + убита мен лично ме алармира за нередност.
Примерът с "хуманно отношение към животните" намирам за не особено удачен.
Свикнала съм добре да си подбирам думите по смисъл, дори и когато пиша тук.
Естествено,че се радвам да разширя езиковите си познания.Благодаря за разяснението.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 11:26 от liana_2

# 588
Грешката в думата истинноста си е грешка, няма как  другояче да се нарече.
Именно. Грешката.  Wink

# 589
  • гр. София
Във връзка с хуманното отношение към животните - това си е израз, термин, който се е наложил и приел на законодателно ниво. В законодателството на ЕС има множество директиви (въведени и в националното ни законодателство), които третират именно хуманното отношение към животните. Имат се предвид условията им на отглеждане и условията, при които след това се колят. Във връзка с коленето им се има предвид умъртвяването им по възможно най-бързия и безболезнен (немъчителен и непродължителен) начин.
Дали ни харесва как звучи е друг въпрос, но така се казва.  Peace

# 590
  • в сърцата на децата <3
Абе това не беше ли забавна тема  newsm78

# 591
  • София
Абе това не беше ли забавна тема  newsm78
С елемент на подигравка.  Peace

# 592

"human mous traps "има в amazon ,

С тая разлика, че думата е humane, а не human.  Laughing

# 593
Във връзка с хуманното отношение към животните - това си е израз, термин, който се е наложил и приел на законодателно ниво. В законодателството на ЕС има множество директиви (въведени и в националното ни законодателство), които третират именно хуманното отношение към животните. Имат се предвид условията им на отглеждане и условията, при които след това се колят. Във връзка с коленето им се има предвид умъртвяването им по възможно най-бързия и безболезнен (немъчителен и непродължителен) начин.
Дали ни харесва как звучи е друг въпрос, но така се казва.  Peace

Точно това имах предвид. 

# 594
  • sofia
Относно ползването на слънчеви очила от съквартирантити:
quote author=Кришкамишка link=topic=681257.msg23129212#msg23129212 date=1349090198]
писна ми да ги гледам с очила ...
А на обикновените хора не разрешават, но тези нали са випове...
Те са звезди и се заслепяват един друг Joy
Joy
[/quote]

# 595
  • Насред хаоса
Пусто сЪрце не изтрая:
Преди ги проверяваха само на 2-ри юни. Хем памет почитаха, хем ги проверяваха. А сега им се вижда малко.....Дали не са назначили още хора в тази с-ма и не усвояват още пари???
На 2 юни хората си проверяват сирените, вие си въобразявате, че за почит било само.

# 596
  • София
Пусто сЪрце не изтрая:
Преди ги проверяваха само на 2-ри юни. Хем памет почитаха, хем ги проверяваха. А сега им се вижда малко.....Дали не са назначили още хора в тази с-ма и не усвояват още пари???
На 2 юни хората си проверяват сирените, вие си въобразявате, че за почит било само.
В Русия съм, в Русия съм  Whistling

# 597
Абе що нямаме тема "Простотии от форума"??? Сигурно защото ще се пълни по-бързо от правописната и спамо-чата, взети заедно...  ooooh!

Цитат
То вие понеже не сте расисти, затова по снимките във форума децата вече масово приличат на чаавета от Столипиново и всяка година стават по-чернички. Влече ви черното, какво да кажа.

# 598
 BirdsFlu, личи си че си от птичи произход.  Simple Smile По-бързо прелетя с уникалния цитат насам.  Joy

# 599
BirdsFlu, личи си че си от птичи произход.  Simple Smile По-бързо прелетя с уникалния цитат насам.  Joy

То това пропуска ли се  Joy

Общи условия

Активация на акаунт