Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 75 386
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • В Балкана
Естествено, че става въпрос за 100 гр.  Peace  Мисля, че това не е нужно да се уточнява.
Тук когато някой попита за нечие калорийно съдържание и му се отговори, то е ясно, че винаги говорим за 100 гр. (И от пуснатия линк се вижда.)

200 гр. КМ 2% (в моя случай Верея 2% по БДС) и 35 гр. овесени трици (от цитираните горе), по моя калкулатор дават 209к. и 31.8гр. въглени.  Shocked Само от закуската и то най-вече от триците. Е, то това означава, че трябва да се лишиш от 200гр. праскови или сини сливи (примерно), за следобедна закуска или десерт, защото въглените вече ще са над 50 гр. А салата от пресни зеленчуци още не си ял.  Rolling Eyes А имаш обяд и вечеря. И ако някой размятква пред теб шоколадови бонбончета или бисквитки, а ти не си решил да спреш сладкото тотално.. А тези, които прибавят по една филийка хляб към храненето си..  Rolling Eyes И като сложиш малко изварка или сиренце, или КМ, или каквото и да е друго, което пак има малко въглени и грамовете ти хвърчат нагоре...

За мен лично варианта трици и мляко за закуска не е най-добрия от към засищане, вече за въглените стана ясно. Разбира се това си е мое мнение и никой не ангажирам с него. Който, каквото иска да яде.  Hug Ама първо да прочете, да поразбере това-онова, да пробва, да види кое, как му действа и да прецени.  Peace

# 466
Естествено, че става въпрос за 100 гр.  Peace  Мисля, че това не е нужно да се уточнява.

Rain - за хората с малко опит е нужно да се уточнява и това!  Rolling Eyes

За мен добрата закуска е нещо от типа: 1 ябълка или праскова или нектарина, парче шунка, филийка пълнозърнест хляб, зелен/черен/билков чай без захар..... може и парче КАЧОТА.... Всичко това е 220 ккал и Б,М,В = 15 / 4/ 30 гр. (ако няма кашкавал) Wink

# 467
  • В Балкана
Ок, прием забележката.  Laughing

И според мен, ако някой реши да яде въглени, е по-добре те да дойдат от някой сандвич, примерно с Вита без брашно, палачинка с бадемови и такива разни брашна, шунка, извара, кашкавалче, масло, някой плод. Мисля, че това по- ще го засити.  Rolling Eyes
Но, докато не се пробва - и едното и другото, няма как да се знае.  Wink

# 468
Закуска:  кафе + грис (идея си нямам какво,но беше хубаво) (беше направено от въпросния грис,малко масло,захар и вода)
В нета пише,че 371 кал. ( Б-11%  М-37% В- 31%),но пък името е грис халва.
Абе изобщо какви са тези чудеса и едно и също ли е?

пс:не съм живяла много в Б-я и затова някои храни са ми интересни

# 469
  • В Балкана
Само грис за 100 гр. - 360к., П 12.68 гр., М 1.05 гр., В 72.83 гр. - http://www.bb-team.org/hrani/id/442274_gris

Смяташ колко грис, масло и захар си сложила. Така ще си получиш общото количество калории и грамовете П, М и В.

В Щатите ли живееш?

# 470
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1252-gris-halva#axzz26tTPfmH1 ето от тук ми е инфото.Значи горе-долу пак тези цифри се получават.

Живяла съм,преди много време.После бях във Франция.И сега съм тук.

# 471
Rain*, забележката си беше съвсем на място, защото например мога да ти пусна този линк и да кажа, че овесените трици имат 12.3 ккал., което няма да бъде коректно:

http://www.bb-team.org/hrani/id/537733_oveseni-tritsi-surovi?serving=5

Не знам и как смята калкулатора ти, но аз смятам на ръка (поне така са ме учили в училище) Simple Smile

35 гр. овeсени трици:
246 х 0,35 = 86,1 kkal.

200 гр. 2% кисело мляко Елена (понеже Вереята няма 2%, а има 2,9% и 1,5%):

http://www.bb-team.org/hrani/id/377785_elena-kiselo-mlyako-2-mas … enost?serving=200

84 kkal.

86,1 + 84 = 170,1 kkal.

Овесените трици си остават една много добра закуска, стига да не прекаляваш с нея (то това си е общо правило за всяка една храна), защото ... ето линк:

http://www.chudesa.net/p10388/

Достатъчно дълго време държат сито и лично аз бих ги предпочел пред кашкавалчето и сиренцето, ако съм в период на сваляне.

Обаче... май е най-добре в края на писаниците си да открадна една "мисъл" на едни леко безмозъчни американчета, бодибълдърчета. Не мога да не призная, обаче че са напълно прави:

"Do what the F*ck you wanna do!" Wink

# 472
  • В Балкана
Айде сега да не се заяждаме на дребно.  Wink
На линка, който ти си пуснал ясно се вижда, че става въпрос за 5 гр. То си го и пише.
На моя пишеше, че са за 100гр.
Взех си забележка и като пускам данни в темата, за някой продукт, ще уточнявам, че става въпрос за 100гр.

И понеже Вереята има 2% по БДС, даже съм го яла и съм го сложила в калкулатора си.

Всеки преценява за себе си какво да яде. Някой като поиска съвет - другите му дават. Той преценява какво да прави.  Peace Всеки има глава на раменете си.

# 473
Rain - аз на теб трябва да ти се извиня официално! Щото онази (за)бележка НЕ беше адресирана до теб, а до други, които не са чели достатъчно статии за хранителни режими, та да знаят, че калориите на някой продукт се дават принципно за 100 гр. от него и когато нищо не е указано - се разбира, че иде реч за 100 гр. продукт и които също така не могат и да четат между редовете... явно.... което (последното) не е твой, нито мой проблем!   bouquet Hug

# 474
  • Лутаща се
Какви са тези "въглени", които коментирате?
Може ли някой запознат да пусне линк, за да прочета  Praynig

# 475
О, то това дето е по измисления стандрат БДС, дето няма никва разлика с другото и което бях виждал из магазинната мрежа толкова отдавна... Вярно, бях забравил за него.

На линка го пише, ама за този, който чете. Така написано "овесените трици имат 246 ккал." е малко стресиращо, защото по подразбиране незапознатите си мислят, че става дума за 1 ядене, 1 доза или там както искаш го наричай, че не знам какъв подходящ синоним на доза да употребя (нали някой ги дразни тая дума). Мярка, част, норма ми се виждат не много подходящи.

skarlet71, Rain има предвид въглехидрати като казва въглени.

# 476
Какви са тези "въглени", които коментирате?
Може ли някой запознат да пусне линк, за да прочета  Praynig

Това е кратката версия на "ВЪГЛЕХИДРАТИ"... не е нещо по-специално! Wink

# 477
Rain, колко калории има в тва мляко на Верея, че не го намирам в нета?

Едит: А намерих го : http://shop24.bg/kiselo-mlyako/264-kiselo-mlyako-vereya-2-0-3800748060642.html

48ккал. за 100 гр. Тоест от сметката трябва да увеличим с 12 ккал. или общо става 182 ккал. ...
Не знам, аз така смятам на ръка.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 12:02 от uBaH4o

# 478
  • In transit

отчета ми за днес: 1300ккал
з: кроасан Баули с капучино (270ккал), нектарина (80ккал)
2з: сандвич с яйце, качота и домат (210ккал)
о: зелен фасул яхния 300г(150ккал), таратор(105ккал), хляб 15г(35ккал)
сл.з: 200 г диня (60ккал)
в: 300г миди по бургаски (200ккал), 200 г салата от рукола и круша с орехи(130 ккал)

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 08:19 от ЗлаВещица

# 479
Закуска:  кафе + грис 
В нета пише,че 371 кал. ( Б-11%  М-37% В- 31%),но пък името е грис халва.

Обяд: 2 домата със сирене, 1 варена царевица,5 ягоди=413 к.
Следобяд: още 1 грис=371к
Вечеря: 2 яйца разбъркани в тиган в малко мазнина  =120к.

Общо:1275  Sick

Има ли сред вас фенове на лаксативите? Не говоря за постоянно друсане,ами от време на време при тежест или желание за прочистване.

Общи условия

Активация на акаунт