Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 75 386
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте и от мен! И аз започнах да  си броя калориите преди 10 дни и за сега съм доволна от резултатите. Започнах 65 кг, а днес съм 61.6кг. Калкулаторите ми изчислиха, че трябва да приемам около 1700-1800 кал., като аз съм ги свалила до около 1200. Опитвам се да се движа по зиг-заг метода или 3 дни 1100 кал. - 1 ден 1300-1400кал. Висока съм 1.60, така че целта ми е 50 кг. Като спорт не правя кой знае какво - йога всеки ден и каланетика когато се сетя. Не обичам да тичам, скачам и т.н.  Grinning Надявам се да ме приемете в групата.  bouquet  Довечера ще дам отчет за днешното хранене. Хубав ден от мен!

# 496
  • In transit
Leonora, добре дошла си тук  Hug добро постижение браво, продължавай все така  Peace

Маями, браво за минусчето.

отчета ми,
за вчера: 1280ккал
з: 5 бисквити Дивела какао, круша, капучино(320ккал)
2з: грозде(85ккал), сандвич с варена шунка, кашкавал и рукола(110ккал)
о: пълнени камби с кайма и ориз(305ккал); салата домати и краставица(97ккал)
сл.з: грозде(85ккал)
в: пилешко филе на скара(130ккал); гръцка салата(140 ккал)

днес:1290ккал
з: 2 яйца на очи( 170ккал); прошуто крудо( 32ккал); препечена филия(36ккал), кашкавал(58ккал), зелен чай
2з: грозде(85ккал)
о: 70г пилешко филе на скара(130ккал), 200г гъби с ориз(195ккал); салата домати (80 ккал)
сл.з:  200г пъпеш(100ккал)
в: сьомга на скара (340ккал), зелена салата микс (60 ккал)

да ви споделя, че май нацелих необходимите ми калории за деня, обаче ми е малко трудно да ги спазвам и да не превишавам 1300. Не, че стоя гладна, просто се чувствам като на диета, т.е леко ограничена. А това не е добре. Но ако има резултат, ще свикна и ще се науча да не ги минавам.  Grinning

# 497
Закуска: кафе + няколко парчета праскова,ананас и 1 твърдо сварен белтък - 100 к.

обяд:пилешко бяло месо + шопска салата = 375 cals.

# 498
Здравейте и от мен Hug
Два дни  болна,т.е. никакъв апетит и сега съм 1 кг надолу.Но предполагам,че ще ги върна бързо,защото не беше обичайния ми начин на хранене-едвам ги докарвах до 800 ккал и то само плодове и по едно варено яйце.Надявам се уикенда да съм добре и да си нормализирам хапванията Praynig
Добре дошли на новите попълнения,Miami_beach ,много се радвам за добрите резултати,да има повече такива!
Хубав ден Hug и се пазете,че с това странно преходно време....

# 499

TanyaMG, не мисля да засягам повече темата с хранителните добваки, тъй като е много обширна. Благодаря за линка, който си пуснала. Идеята ми на това, което написах беше, че ако някой се интересува може да ме попита на ЛС. Просто, защото много хора си мислят, че хранителните добавки се ползват само от тези, които трупат мускули в залите.
 Ако беше толкова сложно колкото го описа, когато някой реши да ползва хранителна добавка, то тогава хранителните добавки нямаше да са в тази категория, а щяха да са в категорията лекарства. Тъй като едно лекарство преди да се пусне на пазара се изследва 10 години минимум и за да го приемаш никой не ти прави чак такива изследвания дали си подходящ или не.
 Виж съвсем друг е въпроса, ако си решила да ползваш услугите на химията, т.е. анаболни стероиди. Тогава съм съгласен, че трябва да проведеш доста задълбочени изследвания, както преди, така и по време и след като си ги приемала. Това са съвсем други теми и нямат нищо общо с броенето на калориите и нека не продължаваме разискването им.
 Който има въпроси или не е съгласен с това, което съм написал, за да не става повече офтопик нека да ми драска на ЛС.  

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 08:58 от ЗлаВещица

# 500
Здравеите! Някои знае ли колко грама е една филия вита 6 зърна  newsm78
както и ориентировъчно 3 ореха?

# 501
  • София
...
Виж съвсем друг е въпроса, ако си решила да ползваш услугите на химията, т.е. анаболни стероиди. Тогава съм съгласен, че трябва да проведеш доста задълбочени изследвания, както преди, така и по време и след като си ги приемала. Това са съвсем други теми и нямат нищо общо с броенето на калориите и нека не продължаваме разискването им.

Само да уточня, че никъде не съм говорила за анаболни стеориди, скарана съм с фитнеса, спортуването ми е ежедневните дейности.
А "сложните изследвания" са за по-пълни хора с ИТМ близо до 30, за хора с рязко покачване на теглото, постоянно уморени и други подобни. Това са медицински симптоми. И според мен такива хора е добре да се консултират със здравен специалист, а не да пият безразборно добавки. Но това е лично мнение и всеки решава.

А относно 1 кг. на Маями, така става грам по грам килограм и после още един и т.н. Системата е тествана от години, така че работи Simple Smile 

# 502
То тези хора, за които говориш по принцип трябва да си ходят на лекар и да си правят задължително изследвания независимо дали взимат или не хранителни добавки.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 08:59 от ЗлаВещица

# 503
Закуска: кафе + няколко парчета праскова,ананас и 1 твърдо сварен белтък - 100 к.

обяд:пилешко бяло месо + шопска салата = 375 cals.

вечеря: шопска салата + кисело мляко =400 cals

Общо:875 cals.

Еми немога да ги докарам до 1200 кал/ден(постоянно).поне на този етап. Едва изядох млякото.Явно ми трябва малко време да свикна.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 20:56 от Eva [Black Swan]

# 504
Здравеите! Някои знае ли колко грама е една филия вита 6 зърна  newsm78
както и ориентировъчно 3 ореха?

ioioto0 - не знам за Вита-та, не съм консумирал такава, че и без това ми е щироко менюто, а в режим на намаление на КГ е добре да се опростяват храните.... За орехите - е различно теглото... в зависимост от сорта. Ето тук има данни за сортовете, разпространени в БГ:

http://agronet.bg/agro/ovostarstvo/1018-sortove-orehi.html

а тук има същите и други данни + картинки за по-лесно опознаване на сорта орехи от някои видове:

http://www.orehrazsadnik.com/cevizcesitleri.html

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 08:12 от ЗлаВещица

# 505
Да си отчета днешното меню:
Филия черен хляб ( от този немският, който е с много зърна и твърд), масло, сирене "Гауда" - 205 кал.
Пилешки гърди, леща и малко картофи - 305 кал.
Ананас - 58 кал.
Салата от леща, червена чушка, лук и зехтин - 300 кал.
Дотук са 870 кал. , така че ще хапна още нещо, може би орехи, за да ги направя към 1100.
Лека вечер!

# 506
  • София
Mikkey, и аз се чувствам като теб, леко ограничена в храната. За мен между 1150 и 1250 калории ми осигуряват около -1 кг. на седмица. Поне до сега е било така, ще видим в бъдеще.
Аз когато се записах в темата, ядях малко повече и свалях 1 кг. за 2 седмици, ще помисля дали да не експериментирам пак така.

Горда съм от себе си вчера! Аз обикновенно изчислявам какво съм яла към 18-19,00 часа, за да видя какви възможности са останали за вечерята. Вчера правих кюфтета на фурна и една наденичка към нея. Похапнах си през деня и шоколад ядох и други работи. Бях се настроила за петъчна вечеря, но калкулатора показа 1210 калории. Е, останах без вечеря - изядох по 1 хапка кюфте и хляб, направих си билков чай. Тази сутрин кантара беше добър Simple Smile

Вчера след обяд бях на работа и много се чудих какво да ям за следобедна закуска. Около нас няма магазини за храни. Има бебешки магазин и си купих едно малко пюре от горски плодове, пишеше, че е без захар, само плодовете. Имаше 43  калории за 100 грама, много добре. Мисля, че ще е удачен десерт с кисело мляко и 1-2 бисквити на работното място.

Загледах се в началата на старите теми и видях за храните с отрицателен калориен баланс - ей, ама на едни и същи храни им кръщават по няколко имена Simple Smile Има един още по-добър линк от готвач.бг, но го дава като спам. Въодушевих се, ще задуша едни храни с отрицателен калориен баланс и ше си ги ядем с кюфтета днес.

Забравих да кажа, че и аз пробвах качотата, хареса ми, мерси за препоръката Simple Smile

lady_gothic, бързо възстановяване. Сега като си свалила 1 кг. можеш да прецениш дали ти харесват прасците  и да видиш дали да се бориш да го задържиш или да търсиш нещо друго.

Leonora, добре дошла и от мен! Успех в начинанието. Аз съм чувала, че вечер е добре да се яде по-белтъчинна храна. Ако аз трябва да дояждам, обикновенно избирам кисело мляко, извара или малко сирене. Това го прочетох като принцип в една книга "Отслабвайте, докато спите". Simple Smile Ей, какво ли не измислят хората, но така е по-забавно.

Приятно почивни дни, да държим калориите под контрол, може малко празнично да ги отпуснем    bouquet

# 507
Още 1 включване да направя по повод на храните с "отрицателни" калории......

Tanya - Отчитай все пак че въпросните храни са с отрицателни калории само при консумация в основния си (в повечето случаи - суров вид). След термична обработка неща малко или много се изменят!  Peace

Хайде до скоро...  Sunglasses

# 508
закуска: банан + кафе= 121 к.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 08:07 от ЗлаВещица

# 509
  • в колонките
         Здравейте на всички,  Hug Hug Hug

Няколко месеца не съм влизала в любимата темичка . Зачетох се и с огорчение прочетох постовете на разни елементи на които мисля,че мястото им не е тук. В тази тема се топят кила,както е писано в заглавието, не мисля,че някой от редовните приятели иска обратното.  Rolling Eyes. Аз , въпреки,че не съм писала си броя калориите,но в последно време нямах време за писане. Истината е,че съм 60кг и ми се иска да сваля 2-3 от тях. Wink. Също така отдавна не съм спортувала,изключвайки пешеходенето, но пък в тези летни горещини нямах и желание /честно казано,  Wink/
       Радвам ви се за положените усилия и постигнатите успехи, Miami beach, голямо браво за положените усилия. Успех и продължавай,защото го можеш.
   Да пусна и един полезен линк за който го интересува,  Heart Eyes
             http://www.bb-team.org/articles/4293_mitove-v-bodibildinga-glike … at-indeks-chast-2
   Има и още. До после,поздрави и успех на всички,   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт