Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 6

• 75 386
  • 739
  •   1
Отговори
# 510

обяд: аспержи + пилешко = 230 к.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 08:11 от ЗлаВещица

# 511
  • Burgas, Bulgaria
хоп , цоп може ли и аз при вас  Mr. Green
отивам да ви чета  Sunglasses

# 512
Бих желала да се включа в темата за подкрепа и съвети.   bouquet Разгледах различните диети, за които има теми във форума, но не можах да се спра на никоя конкретно. Има моменти , в които не ми се ядат месо, яица и други дни, в които наблягам на тези храни. Така реших, че вашият метод е най-подходящ за мен, с определено ограничаване на количеството на храната да се лиша от някой друг излишен килограм. Ще гледам да се вместя в 1200 килокалории, пък ще променям, ако се наложи. За днес масло 50гр.=375к; 5 яйца=358к; пилешко бутче с кожа 200гр.(сурово)=428к; грах 100гр.(замразен)=110к; общо 1271к. Месото, яйцата и грахчето не съм ги яла сурови  Wink. Всъщност за мен са по-важни обиколките и се надявам основно тях да намаля.

# 513
закуска: банан + кафе= 121 к.

обяд: аспержи + пилешко = 230 к.

вечеря:сардина + салата = 350к

Общо: 701к

# 514
  • Пловдив
Ще помоля страстите да се поохладят и изразите да се подбират по-внимателно. Никой не е длъжен да чете обиди и при следващи такива ще последва няколко дни (месеци) за размисъл.

# 515
  • In transit
Таня, аз затова започнах да си планирам храната от предния ден, така по-лесно успявам да се вместя в нормата. За сега и аз съм -1 кг, а и "калниците ми" се прибраха, но всяка вечер се потя с Дажки-то. Продължавам в същия дух Simple Smile

dobroslavka , мадам тиква, sivila  добре дошли (завърнали се )  Hug

хубава неделя на всички!   bouquet

# 516
  • 1st floor
 ooooh! ooooh! ooooh!
Какво се е случило в темичката ни, че чак модератор се е  включил? Винаги е било мирно, тихо и приятно, не вярвах такива емоции да се вихрят точно тук... Sad
Както и да е, дано не се повтаря...

Добре дошли на новите и на завърналите се стари!!!  Hug

При мен последните дни вървят на зле, особено вчера. Не само ,че калориите ми са доста, но и всичките почти са от пълни буклуци... От днес започвам броенето, от утре почвам Тае Бо-то. Мерките ми все още не са мръднали нагоре, но се плаша в последните дни от себе си... Rolling Eyes Някакъв нечовешки глад ме е налегнал, не мога чак да се позная...Днес ще съм на боб, надявам се той да намали дневните калории и да размърда червата, че  нещо позаспаха след онзи ентеровирус. Май приех повече запичащи храни и сега ефекта стана обратен...

Хубав и слънчев ден от мен!!!  Hug

ПП:  Mikkey , Джакито и аз я бях подхванала точно преди летните горещини през август да ме уморят и временно откажат ... Добра идея, мерси!!!  Hug Ще я включа някъде между Тае Бо-то!!!

# 517
Добър ден,

Включвам се при вас за съвети и подкрепа. През последните няколко години водя заседнал живот, без движение, по цял ден пред компютъра, понякога по 10-12 часа, ядене на боклуци и като резултат имам около 20-25 кг за сваляне. Правих опити с Дюкан, но след 16 свалени килограма за два месеца и половина започна да ми капе косата, цикълът ми спря и се отказах от диетата. За около 4-5 месеца качих всички свалени килограми плюс още няколко. Преди десетина дни реших да пробвам 90-дневната диета, но издържах 10 дни и се отказах. Липсата на закуска в тази диета не се отразява добре на гастрита ми. Остава ми варианта да си изградя собствен хранителен режим и да съблюдавам броя на приетите калории.

# 518
-

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 01:14 от uBaH4o

# 519
Това за въглехидратите го разбрах вече, а за движението започнах вместо асансьора да използвам стълбите. Не е много, но като се има предвид, че не ставам от компютъра пак е нещо.

# 520
  • Там, където ме обичат
Това за въглехидратите го разбрах вече, а за движението започнах вместо асансьора да използвам стълбите. Не е много, но като се има предвид, че не ставам от компютъра пак е нещо.
Купи си карта за някакъв спорт, какъвто ти харесва. Но определено карта, защото предварително дадените пари мотивират да спортуваш. Само ходенето по стълби не е достатъчно.  Личен опит. Peace

# 521
-

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 01:14 от uBaH4o

# 522
  • Там, където ме обичат
foxysilver е права. Катеренето по стълби не е достатъчно, но все пак е нещо като за начало. Хвърлените пари за карта съм съгласен, че допълнително мотивират, но тъкмо четох едно интервю с Лазар Ангелов. В него той твърди, че пълните хора се притеснявали да ходят във фитнес залите, понеже си мислят, че другите ще им се присмиват. Ако е наистина така и ако и теб това те притеснява просто не трябва да го мислиш. Ти отиваш във фитнеса не, за да гледаш или слушаш другите, а заради самата себе си.
 Като за начало катери стъпалата, после тръгни из улиците пеша, увеличавай всеки ден изминатото разстояние и след не повече от месец си купи карта за фитнес или спорт, който ти допада.
По принцип си прав/а. Аз обаче нямах пред вид фитнес, а някакъв групов спорт - пилатес, аеробика, каланетика и др. В залата са само жени и има най-различни - слаби, пухкави, пълни. На никого не му прави впечатление килограмите на другите. Гледаш само да си изиграеш упражненията и толкова пот се лее, че нито ти е до кила, нито до визия.

# 523
  • Burgas, Bulgaria
какво ще кажете за варени картофи - по принцип не са  много калории ?
Аз на кратко да се представя - 168съм висока - 72кг Embarassed . Родих преди 3 месеца , но не мърдам от кантара , явно нещо греша. Направо вече като видя пилешко с мешена салата и  Sick  .... След като родих сина ми тръгнах на фитнес и резултата бе поразителен ,но се разболях от гадна болест и качих 7-8кг.Сега отново ми се ще да тръгна ,но бебето ми не иска да стои при друг човек и съм в търсене на фитнес в който мога да вкарам количката -няма да ми пречи на треноровката, тя ще спи. Друго обаче ме притеснява-май имам коремна херния и първо трябва да мина през хирург ,за да видя какво ще я правим и дали е безопасно тренирането .

# 524
Здравейте, благодаря за посрещането.  bouquet И аз желая успехи на всички. Днес я карам на яйца и масло, много е засищащо и вкусно. Знам, че след някой друг ден няма да ми се поглеждат яйца, но сега съм на такава вълна. Преди около 2 месеца претърпях операция и трябва да внимавам с движенията. Забелязах, че ми се е увеличила талията с около 4 см и предприех мерки. От една страна причината е липса на движение, а от друга вероятно многото антибиотици и инжекции след операцията. Нямам страст към сладкото, но ми се случва преди цикъл да ми се прияде. Кантар нямам, разчитам на сантиметъра. Нямаше как и да спазвам диета, защото трябва да се възстановявам. Но сега се чувствам по-добре и започвам с ограниченията на калориите. В момента талията ми е 70 см, ханша 98см. Трябва да ги намаля, че трудно си закопчавам дънките. Аз и преди операцията имах за сваляне мазнинки, но сега са повече. До момента съм на 7 яйца и 50 гр масло. Като приключа за днес, ще се отчета. А има храни, които никак не ми влияят добре, след консумацията им  се подувам или обривам. Но на някои хора такива храни влияят положително, така че всеки трябва да открие своите храни.

Общи условия

Активация на акаунт