С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 414
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Много ти благодаря за уточнението.    bouquet

# 31
[quote  Обаче   майка  само  със  синове   си  е направо   демон  Joy Joy Joy Joy
[/quote]
Като демон да се запиша, все пак два пъти свекърва ще бъда. Crossing Arms

# 32
А майка с две дъщери какво е-росна китка Laughing

# 33
  • Fort Worth, TX
[quote  Обаче   майка  само  със  синове   си  е направо   демон  Joy Joy Joy Joy
Като демон да се запиша, все пак два пъти свекърва ще бъда. Crossing Arms
[/quote]
А аз акато съм с трима сина каква ще бъда?Изчадие пристигнало директно от ада. Mr. GreenМухахаха.Да се стягат снахите в кръста, че жална им майка.Времето наближава.Сега са на по 16 и току виж след някоя друга годинка ме изненадали. Mr. Green Mr. Green

# 34
Ако знаете колко съм набрала от почивните дни.... Бедна ви е фантазията. Правихме ремонт и я повикахме да стои покрай детето, за да не се цапа при нас, а и да стане по-бързо. Ей богу , детето не гледа, но се скъса да дава акъл и да мърмори... Стигна се до там,че синът и й каза да си тръгва и понеже тя не пожела той взе да я кара до тях. В колата обаче така му е вдигнала кръвното,че й спрял по средата на пътя и я стоварил от колата на една спирка.Прибирайки се вкъщи заяви,че не иска да я вижда повече. А на мен тъпанарката ми стана мъчно , че мрази майка си. Не за друго, но той поне има такава...

Щеше ми се да попитам Майката на Криско - не можеше ли тя да го вземе у тях.

# 35
Не можах да разбера кой кого трябва да вземе от последното предложение.

# 36
  • Fort Worth, TX
Не можах да разбера кой кого трябва да вземе от последното предложение.

Свекървата да вземе да го гледа у тях, докато се оправят.

# 37
Вярно ли не сте го чували това за дъщерите и че Господ праща дъщеря/и, на когото обича.
Просто някаква там си приказка.
Изобщо пък не би ми й хрумнало да се обиждам от това, нелепо е.
Аз ще съм само гадна свекърва един път  Mr. Green да му мислят тези дето ще са по два и три пъти...

# 38
Моето не никаква драма и предполагам не трябва да се дразня, обаче ми е криво.
Поканихме свекървата у дома на гости (далеч от дома й), за да ни види, да я разходим малко на планина и въобще да й покажем как живеем.
Предложихме естествено и пътя да й платим в двете посоки.
Отменихме си планувано море, за да сме свободни по време на неината отпуска.
Накрая тя отказа, дори не ми каза точна причина. Днес не си вдигна и телефона.
Неино право е да си прекара почивката както иска, но тя има само една единствена внучка и мн исках да се видят.
Моята майка почина преди да се роди дъщеря ми и ми е страшно болно като показва снимката на некролога и казва "баба, на мен баба".
Хубаво щеше да е да има алтернатива поне. Да разбере, че и тя е като другите дечица.
Явно трябва да се подготвя да обяснявам доста като порасне Дребка.
Изоках и ми поолекна. Благодаря, момичета!   bouquet

# 39
Хм, това малко като нашата история. И на моето дете свекърва ми му се пада единствена баба и мнго ми се иска отношенията да са както биха били с моята майка, ама не се получава. Все пак свеки е различен човек. Каквото това.

# 40
Вярно ли не сте го чували това за дъщерите и че Господ праща дъщеря/и, на когото обича.
Просто някаква там си приказка.
Изобщо пък не би ми й хрумнало да се обиждам от това, нелепо е.
Аз ще съм само гадна свекърва един път  Mr. Green да му мислят тези дето ще са по два и три пъти...
Аз съм чувала, че Господ праща дъщери на мъжете, които са хойкали, безсмислици.

# 41
  • Варна
Напоследък често се замислям каква свекърва бих била /нищо, че този момент е далеееече/, сигурно и мен ще ме пишат по форумите, затова и в последно време малко по-толерантно го давам към моята, а и тя не ме е ядосвала. Като знам колко ми е свиден малкия, сигурно и на мен ще ми е трудно да одобря избраницата му.

Според мен пък майките само с един син са по-голямо зло от майките с 1,2,3 5 сина или разнополови деца. Някак си, като имаш повече деца, малко по-лесно ги прежалваш, като се ожени първото, все имаш утеха, че второто още не се е оженило или ще намери по-добър/добра избраник/ца, като се зажени то пък си викаш "жената/мъжа на първото е по-малкото зло" и пак имаш утеха Joy. Поне така си мисля, може и да не съм права. Но ако имаш само един син, се вкопчваш в него и естествено никоя не е достатъчно добра за него. Особено ако свекито няма мъж /като моята/, нещата стават съвсем интересни.

И като казах, че тъщите създават по-малко раздори в семействата, в никакъв случай не искам да кажа, че майките с дъщери са по-добри. Моята майка /с две дъщери/ също не е цвете, има си много кусури и тя, но е факт, че не е правила дори и опит да се меси нито в моето семейство, нито в това на сестра ми.

# 42
Аз преди имах много проблеми със свекърва ми, не ме харесва, не ме приема, аз се тровех,
гадно ми беше, мислех само за това... накрая казах КРАЙ!
Не и обръщам внимание, като не ми е приятно не ходя, като се виждаме и подминавам думите, нека си говори, спрях да влагам енергия в тази връзка... пренасочих я към мен и мъжа ми.
Глезя си мъжа, пътуваме, изкарваме си романтично, готвиме заедно и вечеряме на свещи...
живота ми доста подобри квалитета си.
Мъжа ми се чувства много добре при мен, каза че никога не е бил толкова щастлив през живота си , колкото в този момент.
Свекървата вече въобще няма власт да се меси, а и да го направи, никой не я реализира.
Искам да кажа, че ако успеете да направите мъжа си щастлив, властта е във вашите ръце.  Mr. Green
Мъжете са просто устроени същества!  Twisted Evil

# 43
Преди 3 дена се карахме със съпруга ми , че се държа лошо към тяхните. Обяснявам му ,че не искам да ходя при тях, но не го спирам него и децата да ходят, че няма да сме единствената такава двойка, че всичките ни познати са такива./т.е. почти не се виждат със свекървите си /. Отговора му беше , че докато съм с него ще трябва да ходя с него при тяхните. А моето държание спрямо свекървата е резервираност. Тя много ме е наранила с думи и постъпките си, аз за сега нищо лошо не съм и казала директно. 5 години веднъж не пожелаха с свекъра да гледат децата дори за няколко часа, не са ги водили на разходка. Аз съм им ги оставяла за тези години 3 вечери и те пропищяват от тях. Отделно имат много лошо отношение към дъщеря си и др си внучка. Обиждат я с много грозни имена , защото тя е много разглезена и пълна и тя спря да ги вижда изобщо.  Дразни ме това отношение, а иначе се хвалят колко много били направили. Това че няма на кой да ги оставяме дори за час се отразява и на отношенията ни с мъжът ми. Иначе понякога свекървата помага с някой лев, но аз ги давам на мъжът си и те отиват най вече за лекарства за малките. Беше ми дала 30 лв за 8 март , аз купих на децата якета, даде ми 50 лв за РД дадох ги на мъжът ми да си купи дънки. Никога 1 лв не съм взимала и харчила за себе си от тях. Живеем доста скромно, едва изкарваме месеца,  освен семейството ми си нямам никой друг, всичко давам за него и в един момент аз съм неблагодарница, щото мъжът ми е осигурил всичко а аз живея наготово. Живеем неговия апартамент, който му е от баба му. Аз също си имам апартамент ако става за въпрос. И двамата работим, но явно еднообразното ежедневие ни изнервя и нажежава отношенията.

Може и да не съм права, но аз повече не мога да се променя. Изпитвам силен негативизъм към свекървата и не мога да лицемернича че ми харесва да я виждам дори и веднъж в седмицата. Дано това не се отрази на връзката с мъжът ми.  Ако някой може да ме посъветва какво да правя, защото мъжът ми и децата ми са всичко за мен, а всяко виждане с свекървата ме убива и озлобява.

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 09:33 от bebe+

# 44
Мисля, че правилното в случая е да поговориш с мъжа си и да му обясниш най-хрисимо, че срещата с майка му сега ще те разстрои неимоверно, че ще се опиташ да си промениш отношението, но за момента не можеш и че е по-добре да отложиш малко гостуването, но той и децата са свободни да правят каквото искат. Чисто и честно. Не вярвам да му стане много приятно, на едва ли може да ти откаже. Ако наистина положението е толкова тежко - не си го причинявай. Грижи се за нервите си. Иначе е наложително да промениш отношението си към свекървата - за твое лично спокойствие. Не бива да допускаш чужд човек да те засегне толкова дълбоко.

Общи условия

Активация на акаунт