С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 249
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Жената не е искала да бъде зависима от вас, много просто!

# 376
  • София
С риск да ме сдъвчат за втори път в тази тема, ще си кажа мнението за гледането на внуци. Аз не искам и вероятно няма да си гледам внуците, макар че ако съм жива, ще имам тази възможност, защото вече съм в пенсия. Няма да се наема нито със заплащане, нито без заплащане, въобще не искам. Причините са, че предпочитам да изкарвам малко пари с друга дейност, когато на мен ми се занимава, а не да съм натоварена във всеки момент. Със сигурност ще има и недоволство от страна на снахата, че "мама" щеше да гледа по-добре, тъй като така е по дифолт. Освен това гледането на внуче е радост за бабата, но само според родителите на детето. Всъщност си е тежък труд и отговорност, за която детегледачките получават справедливо възнаграждение, ако успеят добре да се продадат. Вероятно ще бъда разкостена в някой форум, но спокойствието ми е толкова по-важно от това да си пиля нервите, пардон да се радвам денонощно на собственото внуче, което включва многобройни задължения, от които за радост време не остава. Та....по изключение ще може за час-два, иначе.... Naughty
П.П. визираната баба в темата е алчна и вероятно доста глуповата.

Не виждам нищо лошо в това да си честна.

# 377
  • София
Да, така е- "да отглеждаш внучето" и "да се радваш на внучето" са две различни неща.

# 378
  • До морето :)
Аз пък съм от лошите снахи и дъщери, които не си дават детето на бабите и дядовците.  Twisted Evil Всички около мен ме убеждават, че детето трябва да свиква и с други хора, ама другите хора няма да го възпитат така, както искам аз. Ще ми се налага няколко вечери да отсъствам и бабите ще го гледат, но вкъщи и под строгия надзор на съпруга ми и постоянно звънене от моя страна.  Rolling Eyes

# 379
Задължение за помощ може да намериш ,но за отглеждане едва ли.
Това с плащането на баба срещу помощ за гледане на детето не го разбирам.
И ако бъда изправена пред такава дилема бих предпочела чужд човек да гледа детето.
Няма вариант да ми се случи обаче.
Да бе, точно. И аз се замислям, коя майка ще каже на детето си "Дай ми пари, ако искаш да ти помагам"?! newsm78
Мъжът ми предложи, ако искам да се върна по-рано на работа, един вид да наем майка за детегледачка. Дето тя ще ходи да се блъска за същите пари някъде другаде, а ние ще наемаме непознат човек, майка да дойде вкъщи, да гледа детето, да ми помага вкъщи и да ѝ се плаща. И във всеки случай майка ми няма да се съгласи да прави всичко това за пари, но искахме да ѝ даваме, за да си има някаква нейна си сигурност, а не за най-малкото да иска от нас пари и да ѝ е неудобно. Както и да е, това беше само идея, която не осъществихме, но мисълта ми е, че ако майка ми е безработна, аз искам от нея да ми гледа детето и т.н., ще ѝ давам пари.  Mr. Green

# 380
В момента и аз мисля, че няма да искам да гледам внуци  Thinking

# 381
Все едно майка си слушам Hug
И все пак майка ми отказа да напусне работа, че да ми помогне с децата( малка разлика имат, предложих и заплащане), защото няма други доходи, пък да се пресегне и да вземе от нас- н-и-к-о-г-а! Wink

Крава да суче от теле, не се случва. Но времената са такива, че понякога възрастните имат нужда от помощ.

Аз пък съм от лошите снахи и дъщери, които не си дават детето на бабите и дядовците.  Twisted Evil Всички около мен ме убеждават, че детето трябва да свиква и с други хора, ама другите хора няма да го възпитат така, както искам аз. Ще ми се налага няколко вечери да отсъствам и бабите ще го гледат, но вкъщи и под строгия надзор на съпруга ми и постоянно звънене от моя страна.  Rolling Eyes

Често срещано явление е, майчинска ревност. Дано да го преодолееш и ще трябва. Нали ще ходи на детска градина. А съпругът ти не може ли да го гледа без баби, та трябва да упражнява само надзор. При такъв надзор и звънене, хич няма да ми е приятно да гледам внуче. 

# 382
Не, не е майчина ревност (е, донякъде, но не е силно изразено и от ревност да не го пускам детето), просто нямаше начин до сега кой да го гледа и сега ако го оставя на напълно непознати баби, детето ще реве, а аз не мога да спя и да знам, че детето ми плачи. Съжалявам, но не знам коя майка ще го направи това, за да се наспи или да излезе, да остави детето ѝ да реве.  newsm78
Не, таткото не може, защото излиза на работа в 5 сутринта и се прибира в 8 сутринта. През това време няма кой да го гледа. А е възможно и смените да му се паднат така, че след 8 да е на другата работа. След това от 18 до 22 пак е на работа. Grinning И под строг контрол не си представяйте мъжът ми надвесена над баба и бебе и ръкомаха с пръст.  Joy Беше пресилено това с контрола и телефона. Наистина ще ми е притеснено мнооооооооооооооооого, даже се чудя дали да не прекъсна университета, докато не порасне детето. А и за мен е важно детето да спи вкъщи, не на някое непознато място. Laughing
Все пак за мен децата трябва да се гледат от родителите, ние сме взели решение да имам дете, наша грижа е. Бабите са си отгледали техните деца, когато е трябвало.

# 383
Хайде моля те превземки  Mr. Green напомняш ми на една позната която не можеше да кара кола ,защото детето постояно и било пред погледа ... не си единствената майка , нито детето ти е единственото Simple Smile
Дай малко по спокойно и всичко ще е наред.  Hug

# 384
Аз съм спокойна бе, с детето покрай мен. Мъжът ми е на същото мнение, така че не виждам проблема. Това че искам да си гледам детето ли? За мен детето не е тежест, а ми е приятно? А и бабите ще помагат бе, но ще идват вкъщи да гледат детето, не аз го го пращам при тях. Не виждам къде е проблема? Защо тогава съм в майчинство, не е ли е за да си гледам детето. Сега ще ме убедите, че детето не трябва да се гледа от майката.  Joy Аз когато бях склонна да давам детето - не можеше. Сега вече не, мерси

# 385
Аз съм съгласна с unadaptable, макар че аз лично мисля, че ще се радвам да гледам внуците. Макар че много неща от гледането на деца не са ми любими занимания, де. Но не пречи да си променя мнението всъщност. Просто ми е приятно да има деца около мене, това е. А компанията им си върви барабар с грижите, туй то. Ако искам внуците ми да са около мен често, ще трябва да гледам, няма как. Но сега пенсионирането е на такава възраст, че надали ще гледам ежедневно, аз като съм на 65 за пенсия сина ми ще е на близо 40, а дано да няма едногодишно за гледане тогава... Да не говорим, че на 65 някои са грохнали. Други са изключително дееспособни, да видим аз от кои ще съм, не забравяйте, че и това е фактор. Други са мързеливи, просто не са научени на работа. И т.н. и т.н.

# 386
Аз съм спокойна бе, с детето покрай мен. Мъжът ми е на същото мнение, така че не виждам проблема. Това че искам да си гледам детето ли? За мен детето не е тежест, а ми е приятно? А и бабите ще помагат бе, но ще идват вкъщи да гледат детето, не аз го го пращам при тях. Не виждам къде е проблема? Защо тогава съм в майчинство, не е ли е за да си гледам детето. Сега ще ме убедите, че детето не трябва да се гледа от майката.  Joy Аз когато бях склонна да давам детето - не можеше. Сега вече не, мерси
Няма нужда да те убеждаваме явно живота вече го е направил ,защото в крайна сметка ще го оставиш да гледат баби за известно време.
Ясно е ,че ние проблем нямаме .
И спрете с това детето трябва да се гледа от майката ,никой не го оспорва.

# 387
Да, детето ще се гледа от бабите, когато е необходимо отсъствието ми, не за да се наспя, да отида на кръчма, да отида по магазините. При това, че писах, че детето ще е вкъщи, не на гости. Както и да е. Ситуацията е по-различна. Ако още в началото имаше възможност да я оставям, сигурно нямаше да разсъждавам така, но 1 година и 3 месеца не се е отделяла от мен, не смятам да я захвърля някъде и да я оставя, след като мога да си я гледам. Когато каже: "Мамо, искам да спя при баба!" ще я оставя на драго сърце. Сега за мен е просто немислимо, ама то и ситуацията е друга, така че...
Все пак съм присъствала как майката оставя детето си, то плаче "Мамо! Мамо!" след нея, а тя отива на дискотека. Аз просто не мога да проявя такъв егоизъм спрямо детето си.
Така че колкото искат да се сърдят бабите и сега да се самонавиват.  Mr. Green

# 388
Нищо забавно няма в това детето да е залепено за теб и да плаче от собствените си баби .Нито пък има нещо лошо в това да се наспиш ,разходиш забавляваш ....без детето да е залепено.
Период е .

# 389
Да не ти се налага да трябва да работиш, и детето да пищи след теб "мамо,мамо" , оставяйки го в детската градина.

Общи условия

Активация на акаунт