С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 248
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Това е друг случай. Не всички баби имат възможности.

Понякога не е до възможности, а до нежелание и неумение. Просто жената не иска да се върже с дете, при положение, че и нейните не е гледала, свободата иска жертви. Ясно е, че младите няма да я зарежат, ако закъса финансово в общия случай. Знам за няколко такива случая- не става дума за свекърви, а за майки-тъщи, извинете за офф-а.

# 361
  • София
Определено. И аз това имах предвид.
Срещала съм доста баби, които просто не желаят да гледат внуци.

# 362
Задължение за помощ може да намериш ,но за отглеждане едва ли.
Това с плащането на баба срещу помощ за гледане на детето не го разбирам.
И ако бъда изправена пред такава дилема бих предпочела чужд човек да гледа детето.
Няма вариант да ми се случи обаче.

Ако майка ти работи за 300 лв, ще предпочетеш да дадеш 600 на гледачка?
Ако ситуацията е като описаната да .
Първо бабата отказала след като разбрала ,че ще има детегледачка завидяла на жената ,че ще взема пари.
Иначе свеки взема пари третата година по някаква програма,но е друго.
Пенсионерка е ,но работеше малко преди да родя каза ,че детето на ясла няма да ходи и напусна работа.

# 363
Е, ако й бяха предложили пари, щеше да го гледа. Като се има предвид, че това е бабата, от която детето плаче, явно целта е била да се спести някой лев. 

# 364
Задължение за помощ може да намериш ,но за отглеждане едва ли.
Това с плащането на баба срещу помощ за гледане на детето не го разбирам.
И ако бъда изправена пред такава дилема бих предпочела чужд човек да гледа детето.
Няма вариант да ми се случи обаче.
Да бе, точно. И аз се замислям, коя майка ще каже на детето си "Дай ми пари, ако искаш да ти помагам"?! newsm78
Майката на мъжа ми. Вече го направи.Твърди,че й тя е плащала на майка си,за да гледа мъжа ми.Не знам вярно ли е, мъжът ми казва,че не е.

# 365
Е, ако й бяха предложили пари, щеше да го гледа. Като се има предвид, че това е бабата, от която детето плаче, явно целта е била да се спести някой лев. 
Разбирам,че визираш моя пост, но кой е спестил пари не разбрах. Попитахме я може ли да влезе в графика за гледане на малкия - разбирай - аз една - две седмици, мъжът ми една две и като се намеси и тя и той месецът свършил. Тя категорично отсече,че не може да отсъства от работа, детето си е наше и да си правим сметката. Направихме я, намерихме си жена и си платихме - между другото детето обожаваше жената и й викаше "бабо". Просто като отидохме да си вземем детето последния ден свеки беше с нас. Аз извадих пари и платих на жената, а тази се ококори от задната седалка. Като се качих в колата попита колко съм дала и като разбра побесня. Как сме давали толкова пари, луди ли сме били, тя щяла да ни намери жена на половин цена, тя самата щяла да излезе болничен и да го гледа за тези пари.... Абе грозна картинка. На мен детето ми е ценно и бих дала и повече за да бъде гледано добре, още повече че според мен сумата не беше голяма, а по-скоро малка на фона на цените за детегледачки. Жената го гледаше като собствено внуче и му готвеше и купуваше подаръчета без да ми позволи да й дам пари. Единствено прие уговорената сума накрая, но свеки и завидя.

# 366
Ако някоя от бабите изявява желание да гледа детето САМО срещу заплащане, определено ще си намеря детегледачка.

# 367
na Krisko mamata , сериозно, не те разбирам. Непрекъснато търсиш контакти със свекървата, после я плюеш. Тази жена няма да се промени и да стане каквато ти искаш.

# 368
Приятелка плаща заплата и осигуровки на майка си за да и гледа двете деца.
Нищо лошо не виждам в това.
Майка и работеше и напусна.
Тя щеше да търси човек и защо това да не е собствената им баба.
Жената не може да живее от въздух и пък трябва да се пенсионира някой ден.
Но отношенията им са чудесни и това не нагнетява положението.

# 369
Аз също не виждам нищо лошо в това. Тук говорим за ситуация, в която бабта не иска да гледа детето, докато не й се заплати за това - ей това не го разбирам. Можеш да си гледаш внучето, но само ако ти плащат ooooh!

# 370
С риск да ме сдъвчат за втори път в тази тема, ще си кажа мнението за гледането на внуци. Аз не искам и вероятно няма да си гледам внуците, макар че ако съм жива, ще имам тази възможност, защото вече съм в пенсия. Няма да се наема нито със заплащане, нито без заплащане, въобще не искам. Причините са, че предпочитам да изкарвам малко пари с друга дейност, когато на мен ми се занимава, а не да съм натоварена във всеки момент. Със сигурност ще има и недоволство от страна на снахата, че "мама" щеше да гледа по-добре, тъй като така е по дифолт. Освен това гледането на внуче е радост за бабата, но само според родителите на детето. Всъщност си е тежък труд и отговорност, за която детегледачките получават справедливо възнаграждение, ако успеят добре да се продадат. Вероятно ще бъда разкостена в някой форум, но спокойствието ми е толкова по-важно от това да си пиля нервите, пардон да се радвам денонощно на собственото внуче, което включва многобройни задължения, от които за радост време не остава. Та....по изключение ще може за час-два, иначе.... Naughty
П.П. визираната баба в темата е алчна и вероятно доста глуповата.

# 371
unadaptable така възприемаш нещата ти, като гледам свеки е на обратното мнение тя казва ,че се разтоварва .
Предпочитах да е на детска през лятото нищо ,че са сборни групи обаче и тя и майка ми настояха да  е във ваканция.
От голямо значение е и какво е детето, моето е наистина лесно за гледане ,виж ако беше някое по-буйничко може би нямаше да са винаги на линия и без нужда.
Хайде пиши като станеш баба дали не си си променила мнението  Grinning
Важно е при нужда да се отзоваваш ,защото тук доста случки с отказ се изписаха дори и ако майката трябва да отиде на лекар .

# 372
  • Пазарджик
Майка ми, когато не е във ваканция и като й се обадя да гледа детето за малко, веднага следва въпрос - защо?, ако е нещо сериозно се съгласява, ако й кажа - искам да ходя по магазините - "не, ти се находи по магазини и барове 30 години", същото ако й кажа, че искам малко да си почина. Първоначално ми беше неприятно, но сега й се смея. Разбирам я, плюс това по цяло лято го гледа.
Поне са ни ясни отношенията, като не й е удобно - директно отказва. Много проблеми възникват от недомлъвки, та е по-добре такъв директен отказ, поне аз го предпочитам.

# 373
За какви пари за гледане говорите, бе хора!? За какви пари и натякване, че са похарчени говорите?! Та това  са пари, похарчени за собственото внуче! Не мога да повярвам, че има такива хора!
На мен тази вечер ми е много криво! Два месеца гледах внучето, а от понеделник то е на градина, а аз на работа. Днес си го прегръщах, целувах, гледах непрекъснато, докато спи, защото тези дни изпълваха живота ми!  Тези 2 месеца между нас се създаде истинска връзка, защото то вече разбира и усеща моята любов към него.  Казва ми, че ме обича много, много! А аз го обожавам! Това изживяване е безценно! За какви пари изобщо може да става дума!

# 374
  • София
За какви пари за гледане говорите, бе хора!? За какви пари и натякване, че са похарчени говорите?! Та това  са пари, похарчени за собственото внуче! Не мога да повярвам, че има такива хора!
На мен тази вечер ми е много криво! Два месеца гледах внучето, а от понеделник то е на градина, а аз на работа. Днес си го прегръщах, целувах, гледах непрекъснато, докато спи, защото тези дни изпълваха живота ми!  Тези 2 месеца между нас се създаде истинска връзка, защото то вече разбира и усеща моята любов към него.  Казва ми, че ме обича много, много! А аз го обожавам! Това изживяване е безценно! За какви пари изобщо може да става дума!

Все едно майка си слушам Hug
И все пак майка ми отказа да напусне работа, че да ми помогне с децата( малка разлика имат, предложих и заплащане), защото няма други доходи, пък да се пресегне и да вземе от нас- н-и-к-о-г-а! Wink

Общи условия

Активация на акаунт