С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 249
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Много е грозно това за "муфтенето". Моята свекърва не може да мине с този номер, защото знае че съм против всякакво излишно купуване на сокове, сладоледи и прочее боклуци.

# 346
  • София
Чекпойнт Чарли. Simple Smile

Е, добре, де, ама все пак детето генерира някакви усилия и някакви разходи, все пак.
И освен всичко, да не забравяме, че задължение и отговорност за децата имат техните родители.

Всичко останало е бонус и някакъв вид бартер, така да се каже.
Отделно, някакъв вид грижа за родотелските тела, аз също не я намирам за извънредна, честно казано.
В смисъл- намирам за съвсем нормално човек да се грижи освен за децата си и за родителите си.

Проблемите започват, когато липсва Чекпойн Чарли. Демек- ясни граници, приоритети и все в този дух.

Това, което ме изумява, например е твърдото убеждение, че отглеждането на едно дете е задължение на бабите, а не на родителите.

# 347
Не съм чела някой в темата да смята ,че отглеждането на детето му е грижа на бабите.

# 348
  • София
Не съм чела някой в темата да смята ,че отглеждането на детето му е грижа на бабите.
newsm10

# 349
  • София
Нямам предвид никой конкретно, а манталитет, който срещам твърде често.
Но ако поразровя, убедена съм, че ще намеря подкрепа в цитати на горното си твърдение.

# 350
Задължение за помощ може да намериш ,но за отглеждане едва ли.
Това с плащането на баба срещу помощ за гледане на детето не го разбирам.
И ако бъда изправена пред такава дилема бих предпочела чужд човек да гледа детето.
Няма вариант да ми се случи обаче.

# 351
  • където ми харесва
И ако бъда изправена пред такава дилема бих предпочела чужд човек да гледа детето.
Да бе, точно. И аз се замислям, коя майка ще каже на детето си "Дай ми пари, ако искаш да ти помагам"?! newsm78

# 352
  • София
Да бе, точно. И аз се замислям, коя майка ще каже на детето си "Дай ми пари, ако искаш да ти помагам"?! newsm78

Не се учудвай, някои дори не стигат до ако...и то точно тези, които не са си гледали децата някога, и са свикнали винаги някой да им помага и да се грижи за тях. Има хора, на които всички са им длъжни.

# 353

Ако майка ти работи за 300 лв, ще предпочетеш да дадеш 600 на гледачка?

# 354
  • София

Ако майка ти работи за 300 лв, ще предпочетеш да дадеш 600 на гледачка?

А ако не иска да гледа детето и да напуска работа?

# 355
  • София
Моята майка, че и свекърва ми, никога не биха приели пари за това ,че гледат децата. Ако са в нужда бихме им помогнали, няма да ги оставим, но не и да плащаме, те биха се обидили.

# 356
Това е друг случай. Не всички баби имат възможности.

# 357
  • София
Не е до възможности, а до принципи. И двете вярват, че внуците не се гледат срещу пари, а защото са внуци и ги обичат. Парите са друга работа, отделна от внуците.

# 358
Извинявай, постът ми беше към  Little Evil. 

# 359
  • София
А, добре, аз също съм се объркала!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт