АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 239
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Почват го, почват го  Mr. Green

Бютка, не е нормално толкова дълго и толкова силно да те боли епизиотомията, явно нещо калпаво е направена  newsm78

Моята не ме болеше още на втория ден, а на 5-тия не я усещах изобщо.

# 601
 Shocked Shocked леле, не знам и аз вече, утре съм решила да звънна на док и вторник да ида да види, ама наистина не се трае, даже пояса не помага, постоянно гледам да съм легнала и така и кърмя, не мога да седя въобще  Sick

# 602
  • София
Оле Бюти, ужас, то наистина не е нормално, как са те зашили, сигурно много ти опъва. Задължително отиди утре да те видят, а конци имаш ли или ти ги махнаха, ако не са от резорбируемите? Разрезът надолу ли ти е или леко по-надясно/ляво ? А кръста ме боли точно като прищипан нерв, но не постоянно, а само ако тръгна нещо да ставам или ако се мърдам, т.е. ако лежа - не ме боли newsm78

# 603
Аз понеже имам едно нормално раждане и сега секцио мога да направя сравнение. Колкото и странно да звучи от операцията се възстанових доста по-леко и като цяло сравнявайки двата периода мога да кажа, че с операция ми беше по-лесно.
Никога няма да забравя болките на зашитото ми дупе Crazy

Белверде, какво се помайваш още Hug

# 604
  • Враца
Честито на новите мами, да са им жиди и здрави бебоците!  bouquet

От нощес и аз официално съм без тапа, изпопада на части, ама за сега няма гръмнало шампанско.  Laughing Имам много леки болки, даже си мисля, че си ги въобразявам.  Crazy Отидох все пак да ме прегледа доки (и без това утре си бях на преглед), та шийката още не се е изгладила, имам 1 см разкритие, но щом нямам болки, каза, че може и да не е тия дни.  Wink Плаценатата още си е свежа, сега остава да чакам контракции, да засичам като му дойде времето и после в болницата, ама кой ден ще е това, не се знае.  Thinking

Бюти, ходи да те видят, звучи много гадно, това което разказваш.  Hug

Успех на всички чакащи и на всички кърмещи!  Hug  Heart Eyes

# 605
didi24, благодарим за насоката  Hug

Почти след всяко хранене връща кърма през устата и през носа,особено вечер, като се напъва.Надигнала съм леглото на 30градуса,нещо друго мога ли да направя.Въпроса ми е и към момичетата от ЛЛЛ
Зафира, удобно ли е да споделиш малко повече подробности около режима ви - в каква поза кърмиш, от едната или от двете гърди суче бебето, на какъв интервал приблизително суче? Освен кърма друго приема ли (вода,чай,АМ)? Забелязала ли си дали струята на кърмата ти не е твърде силна? В такива случаи, когато млякото потече твърде силно, е възможно бебешкото  стомахче да се напълни твърде бързо.

Това напъване особено вечер, за което пишеш, може да е и от все още твърде незрялата храносмилателна система, което е и най-честата причина за коликите. На храносмилателната система ѝ е необходимо време, за да се развие напълно и тези неприятни ефекти да изчезнат. Дали се консултира с педиатъра за това?

Майки са споделяли, че следните неща са облекчавали рефлукса при бебетата им:
-кърмене  в по-изправена поза, при която главата да е по-високо разположена спрямо останалата част от тялото и гравитацията помага естествено.
- по-често кърмене, така че бебето да получава по-малки количества, но по-често.
- правилно засукване и сучене, за да се предотврати до максимум поемането на въздух.
- избягване на резки движения, друсане или други подобни скоро след кърмене. Често по-дългото държене на бебето изправено помага за намаляване на рефлукса. При смяната на пелените, може да е подходящо да не се вдигат крачетата, а бебето да се завърта на едната и после на другата страна
- позиционирането - ти си споделила, че си вдигнала матрачето  Peace  Има изследване, което е доказало, че позата, която действа най-добре при рефлукс  е лежане на лявата страна и по корем. Като позата по корем е добре да не се прави веднага след хранене и бебето да се наблюдава постоянно когато е в тази поза.
- друга мярка е намаляване на кофеина, ако майката приема такъв, тъй като се смята, че той допринася за рефлукс.

Надявам се някои от тези мерки да действат и при вас. Ако имаш нужда да обсъдим каквото и да е, пиши отново   bouquet

# 606
  • До морето
Оле Бюти, ужас, то наистина не е нормално, как са те зашили, сигурно много ти опъва. Задължително отиди утре да те видят, а конци имаш ли или ти ги махнаха, ако не са от резорбируемите? Разрезът надолу ли ти е или леко по-надясно/ляво ? А кръста ме боли точно като прищипан нерв, но не постоянно, а само ако тръгна нещо да ставам или ако се мърдам, т.е. ако лежа - не ме боли newsm78

Belverde, мен целия девети месец ме болеше по този начин. Ако си спомняш предни мои постове, много се оплаквах от кръст, не можех да се мръдна. Ако седя или стоя права без да мърдам- няма болка, а съм мръднала- а съм се разревала. На мен ми обясниха, че това също са вид контракции, просто ги усещам повече в кръстта. В деня на раждането по същия начин си ме болеше и много се ядосвах на доктора, че ме кара да се разхождам  Laughing

Бюти, аз нямам шевове, но и според мен не е нормално чак пък така да те боли. Защо не звъннеш още сега и да отидеш утре, да не чакаш до вторник- може да се е възпалило нещо? Смрадликата не те ли облекчава малко?

Аз да ви се оплача от моята педиатърка - още не е дошла да види детето. По принцип още като ходих да се запознавам с нея, жената ми каза, че август месец ще излиза за 10 дни в отпуска и дано да не родя тогава - естествено аз родих точно в деня преди да излезе. Разбрахме се да дойде в понеделник т.е. утре. Днес й звъня да се разберем за утре и тя ми вика - ама аз ви казах за вторник, не сме се разбирали за понеделник  #Cussing out Направо вече не знам, аз ли съм толкова заблудена, сигурна съм, че се разбрахме за понеделник. Цяла седмица го чакам този понеделник  Sad да дойде да види имаме ли още жълтеница, наддава ли, достатъчно ли яде, пъпчето да му види и т.н. Оплаках се , олекна ми !

# 607
Здравейте момичета! Честито на Васето29 и Софи! Да са им живи и здрави дечицата! Блонди, Биби едва ли бих издържала на вашето темпо!!! Моето момиченце се храни добре, стимулира ми толкова много, че чак цедя преди да й дам, защото са много препълнени  и тя се дави. Но това недоспиване и мен много ме тормози, изморена съм и ме боли ужасно глава днес.
Щях да ви питам за хомеопатични против колики, защото и нас ни боли коремнче.
Момичета със секцио- кажете тече ли ви още кръв? На мен 7 дена и ми спря, това според мен не е нормално!!!
Идеално лошата не се притеснявай толкова! Ако детенцето ти е спокойно 1 ден не е от значение толкова. Важното е ние да сме спокойни и децата ще са добре!

# 608
Ivy, много ти благодаря! Исках да попитам и дали е нормално в изпражненията да има слуз, не всеки път, но преди малко пак видях, няколко пъти вече забелязвам. Просто при махането на памперса от дупето се вижда как се проточва нещо.  Hug

Привет bi_bi,
Случва се да има да. Стига да не е със силна, остра, специфична, неприятна миризма едва ли е притеснително. Може да опиташ да му даваш хубаво да доизсуква едната гърда, преди да му предложиш втората. Някои майки дори връщат за малко пак на първата гърда, за да е изсукало бебето хубаво от по-задното и засищащо мляко.
bouquet

Към ЛЛЛ : през нощта, когато бях вдигнала Марто да се уригва, по пеленката остана тънка лентичка нещо ръждиво с малко кръв, възможно ли е да е от гърдата /имам малки ранички, но досега не е текла кръв от тях, коричките им паднаха и мисля, че зърната започват да се оправят/. Изпражненията са му добре, в тях няма нищо..
Привет mishi17,
Напълно е възможно, ако има раничка или някое капилярче, ако се е спукало да има малко кръв. Като цяло дори и бебето да е поело малко кръв, тя не му пречи. Може да се изходи в малко по-тъмен цвят, но не би следвало да е притеснително. Ако раничките са напълно заздравели и продължи да се повтаря може да обърнеш внимание дали е от гърдите и ако не е да се консултираш с педиатъра на детето.
  bouquet

# 609
  • София
Привет сладуранки и честито на всички родили мами.И аз да се похваля,от вчера сме си вкъщи с моя малък принц Деян  Simple Smile Родих го на 11.08.2012 естествено,но беше дълго и тежко раждане,ще разкажа по натам подробно.Бебчо се роди 4100гр. и 52см.
Кърмим се и сме доста лакоми   Laughing жив и здрав да ни е  Simple Smile
Радваме се един на друг,а и тати е много доволен,че сме вече заедно тримката.
 Хубава вечер!като имам повече време ще вляза да ви изчета  Hug

# 610
  • София
Е, Васето, дойде и твоя ден/нощ, честит ти син   bouquet
Честито и на Шехина и Деситка-Никитка, макар че на нея май вече й честитихме. Клюкарката /разбирай Гунди/ още онзи ден издаде новината  Laughing Да растът здрави всички бебоци  Hug
Аничка, Муки добре завърнали се  Hug Чакаме да разказвате.

Белверде, стискам палци ти да повлечеш крак към ТК. Тя и Месечинката така си беше направила една разходка и шопинг и сутринта цъфна новината, че се е обебила. Аз обикалям улиците като кобила, ама нищо  Crossing Arms По цял ден не се прибирам, даже онзи както си скиторех сама, така ме заболя, че чак се стреснах да не взема да родя някъде на сред пътя, но нищо, само ми падна още от тапата  Tired
Сега отивам на разходка пак, та да видим  Wink че съм се нагласила утре да раждам.
А сега виждам още един голям юнак, МериГ, честито   bouquet Бързо възстановяване.

# 611
Аааа, моля моля искам си правата над щъркела за Десита_Никита- аз видях в нета и ви писах. Crossing Arms Laughing
Вив(иен), амииии аз да си кажа честно съм мааалко затруднена , понеже повечето литература, която аз имам е свързана с това, което съм учила (т.е. те са по- скоро научни от колкото художествени и не знам дали биха били достатъчно интересни за всеки) , мога да изброя няколко автори, които са добри, но мисля,че няма смисъл така ще те пратя за зелен хайвер.....определено харесвам ето тоя автор, той е директор на етнографския музей
Скрит текст:
, другите както казах само мога да ги изброя като автори и така няма да ти е лесно за търсене, а Рачко, според мен и пише много разбрано.  Peace
Весито 29 , честит младеж- много здраве и късмет. Hug
Шех, честити ти Алексей- много да ви радва и много да ви слуша и много да е здрав. Hug
Елсиии и Софи, аз мислех да ви пиша да се търсите, а вие как сте се намерили. Hug Hug
Айде ТК група- давайте, да не се излагаме пред чужденците. Joy Аз днес имах доста болки и двете бяха през час, ама сега вече нямам, поне от 2 часа на сам. Абеее някой ден и аз ще се разпиша. Joy

# 612
Белверде, имам конци да, уж са от тези разграждащите, ама мъжа ми каза, че докато са ме шили доктора казал, че ги махали на 4-тия ден  newsm78 ама мен толкова ме болеше докато ме шиеха, че нищо не съм чула и разбрала, а в болницата никой нищо не каза  Shocked примерно преди да ни изпишат да кажат, елате еди кога си за сваляне на конците  newsm78 разреза ми е на една страна. А за кръста - може и контракции да са, стискам палци  Hug
а док не работи утре, затова чак вторник  ooooh! смрадликата не знам до колко помага.. освен до там, че се чувствам по-освежена и чиста отдолу  Mr. Green
Оф, аз много се чудя дали да го будя това дете за хранене  newsm78 не е ли логично, че ако не му е добре или му се яде да си се събуди.. затова някой път се буди на час и нещо, друг път на 4 часа.. знам ли, нещо много зверски ми изглежда да го будя  Mr. Green

# 613
Бютка, добави и лайка към смрадликата- помагат мнооого, гарантирам. Конците по принцип си падали сами, но има случаи- като моя,редки случаи- в които не падат, вс. падат но след много дълго време, моята лекарка каза,че сега щели да ми ги махнат, ама ми е много  дискомфортно сега с тях, че много ми опъват от известно време.
Скрит текст:
На мен ми пречеха много дълго време по време на секс.
Специален поздрав за Бг тринити и Дбс,https://www.facebook.com/TutuWorld?ref=stream

# 614
  • София
MeryG, честито момченце   bouquet Да ви е живо и здраво  Hug
magi_g, викаш разходките при теб не помагат  Wink Успех за утре, щом си си наумила  Hug
Лошичке, помня наистина, че и ти се оплакваше от кръст. Успех с педиатърката, не се ядосвай  Hug
Бюти, тези изроди не ти ли пръснаха или биха локална упойка като те шият  #Crazy Ти геройски си преживяла доста неща май, които ни поспести, миличката  Wink

Общи условия

Активация на акаунт