АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 234
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Пак към ЛЛЛ (горките, след като родихме, направо ги попиляхме  Joy  Heart Eyes)

Скрит текст:
След като я дохраних, 1 час си кротува легнала, после си заспа сама и спа 3 часа. Имах едно цедене веднага след дохранването - 60мл. След това не цедих, т.е. имаше пауза 3 часа. Сега изсука и двете гърди и заспа доволно и спокойно, т.е. явно е нахранена. Но не мога да осигурявам тези паузи от поне 2 часа, за да се напълнят хубаво, като тя непрекъснато ги тормози  Crazy
Ох, сигурно ви писна от мен, много съжалявам  Embarassed и много благодаря за търпението и самоотвержеността   bouquet

# 616
Въпрос към ЛЛЛ
Скрит текст:
Снощи започнах да усешам лека болка в зърното на едната гърда при засукване на бебето, тази сутрин като огледах по детайлно видях, че имам червена линийка по едната гънка (дано обясних добре), предполагам, че това е раничка. Въпросът ми е за сега ще прескоча кърмене, за да видя дали ще се пооправи, но все пак да слагам ли силиконов накрайник и въобще как да процедирам.
Мерси предварително!
луничка*, разбирам колко неприятно може да бъде подобно предизвикателство с разраняването на зърната  Hug

Дали си склонна да опиташ на първо време без силиконов накрайник? Засукването с тях наподобява това на шишето и е възможно бебето да се сърди после при връщането на гърдата.

Ако е вариант за теб, ще предложа някои идеи , сработили при много майки при разранени зърна:
- да се следи за правилното поемане на гърдата от бебето, както и правилната поза на тялото му спрямо твоето - коремчето на бебето да е към твоя корем, главата обърната към гърдата, така че ушенцето, рамото и бедрото да са на една линия (това е с цел, бебето да не трябва да си завърта главата, за да поеме гърдата). Добре е бебето да поема освен зърното и по-голяма част от долната страна на ареолата.
- може да опиташ с въздушните и слънчевите бани - ако имаш възможност и не ти е неприятно, би било добре да оставяш гърдите си голи възможно най-много. Добре е ако може да ги излагаш на директна слънчева светлина. Това много помага за възстановяване на рагадите и кожата.
- След кърмене  може да изстискаш няколко капки кърма, които да размажеш върху зърното и да оставиш да изсъхнат на въздух. Кърмата е антибактериална, антимикробна и антимикотична течност и подпомагат зарастването на раните.
- Ако смяташ, че разраняването може да е причинено от неудобна поза, може да опиташ да я смениш.
- Ползването на кремчета с пречистен ланолин, които не налагат отмиване, също е удачен вариант. Честото миене на гърдите изсушава допълнително кожата и забавя възстановяването на рагадите, затова е добре кремчето да е без отмиване.

Ако искаш пробвай някои от тези неща и виж дали  ще са удачни за теб. Успех   bouquet

# 617
  • Обетованата земя
Лелеее, големи разходки днес и малката като че ли се научи да спинка навън  Crazy Сега вече трети час спи, а е време за кърмене, в 5.15 сука последно, ще я будя вече!
Белверде, преносих Иво с 2 дни , но ако не ми бяха предизвикали раждането, можех и още със сигурност. Даже и стягания нямах, да не говорим за истински контракции, бременност песен беше, не ми се раждаше. После раждането беше доста трудно, кърменето също и както казва мъжът ми явно тогава си изпих горчивата чаша до дъно и сега (пу-пу) всичко минава доста по-леко! В тази връзка, Блонди и Биби, Калисто е много права. В началото е трудно наистина, но това трае 2 месеца. Помня и Иво как ми висеше на гърдите с часове, нямах време за нищо, все се чудих дали се е наял, и педиатърката допълнително ме стресна че за 2 седмици е качил 200 грама. Караше ме да давам АМ, но аз упорито продължих да го слагам на гърда и 3тата седмица качи 300 грама. После 2ят месец почнахме разходките навън от сутрин до вечер и естествено по градинките нямам възможност да го държа с часове на гърда. И той се научи, суче за 10 минути и е готов. Всичко се урегулира към втория-третия месец откъм кърмене. Така че имайте търпение. А с по-голямо дете наистина е по-трудно, защото и то си изисква своето, както досега. И аз се старая да обръщам внимание на Иво във всяка свободна секунда и все си мисля, че не е достатъчно, но и това ще влезе в релси.  Hug Сега откъм кърмене, явно ми е по-лесно, защото съм кърмила до преди половин година общо година и половина. И каналите са прокарани и зърната са предъвкани   Mr. Greenи всичко си тръгна много добре. А и малкото обича да суче, пу-пу!!!  Суче си 10 минути и е готова. После и да поиска след час, пак давам, а  може и след 3 часа да си поиска.
 И аз имам въпрос към ЛЛЛ, това че си лапа юмручетата бебето, знак ли е че е гладно, или си е просто инстинкт? Защото аз съм сигурна че не е глдана, а тя продължава да си смуче юмручетата. И примерно я приспиваме с таткото и я люлеем на ръце. В него не търси и не си ги лапа, но даде ли я на мен, сякаш й замирисва на мляко и почва да показва, че й се суче. Инстинкт е, нали?
 Щях да ви казвам и още нещо интересно и сладко, което  четох наскоро, че до 2 месеца бебетата имат силно развит инстинкт за сгушване.  Heart Eyes И имат силна нужда от това. Така че -Биби, Блонди, може и това да е. Просто искат да бъдат гушкани! Simple Smile Нашата принцеса например не може да стои будна повече от 5 минути без да плачка, ако не я взема да я гушкам, или да я кърмя.
Честито на новите мамита, много ви се радвам , кактои на останалите бременелки и техните трепети!!!  Hug

# 618
Айде, щъркелче  stork-girl, и аз като Гунди - пишман-вестоносец  hahaha, смс-а от 17-ти го видях чак сега  Embarassed

bebssiii е родила своята Елизабет на 17-ти, в 13:02ч с мерки 3320гр и 50см. Да е жива и здрава  Hug

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 22:01 от Блонди

# 619
Айде, щъркелче  stork-girl, и аз като Гунди - пишман-вестоносец  hahaha, смс-а от 17-ти го видях чак сега  Embarassed

Лудница14 е родила своята Елизабет на 17-ти, в 13:02ч с мерки 3320гр и 50см. Да е жива и здрава  Hug
JoyУрааа не съм само аз. Party
Честита девойка на Лудница 14- много здраве и късмет! Hug

# 620
Щях да ви казвам и още нещо интересно и сладко, което  четох наскоро, че до 2 месеца бебетата имат силно развит инстинкт за сгушване.  Heart Eyes И имат силна нужда от това. Така че -Биби, Блонди, може и това да е. Просто искат да бъдат гушкани! Simple Smile

А, това е така, да. Открих го по повод нощното спане - тя като хапне малко и започва да се върти, да пъшка. Обаче открих, че като я гушна и притисна силно и моментално заспива. И така откарва по 3 часа, яла само от едната гърда  Party

# 621
Честито на новите маминки!

Atrakcia,
благодаря за съветите, днес пропуснах едното хранене, правих въздушна баня и мазах с кърма, за щастие болката намаля и не съм слагала силиконов накрайник. Причината вероятно е, че вчера имахме доста храненета за по-дълго, а може и позата наистина да не ми е удобна. Утре ще пробвам и другите съвети. Благодаря!

Момичета,
днес ми беше доста напрегнато, освен горния проблем, ми е доста нервно и явно предавам и на Борис, защото и той доста неспокоен беше. Надявам се сега да поспим малко и като се събудим да сме като нови!

# 622
Щях да ви казвам и още нещо интересно и сладко, което  четох наскоро, че до 2 месеца бебетата имат силно развит инстинкт за сгушване.  Heart Eyes И имат силна нужда от това. Така че -Биби, Блонди, може и това да е. Просто искат да бъдат гушкани! Simple Smile

А, това е така, да. Открих го по повод нощното спане - тя като хапне малко и започва да се върти, да пъшка. Обаче открих, че като я гушна и притисна силно и моментално заспива. И така откарва по 3 часа, яла само от едната гърда  Party

И при мен е така  Peace

# 623
Ето разказ за моето раждане :
Скрит текст:
На прегледа в 14ч.всичко си беше като по старому-спокойно.Даже се уговорихме като мине 15ти влизам в болницата,следим тонове,чакаме малко и пускаме системи да раждам.
Прибрах се,притеснена.Не ми се лежеше в болница освен за раждането.Пуснахме си филм- Диктаторът.Който го е гледал знае за сцената в която оня малоумник изражда една жена в магазина.Точно по време на тази същата сцена нещо ми примокри и продължи да си мокри.Скочих и вече ми беше ясно,че са водите.Тръгнах към банята да си взема душ и звъннах на доктора „Водите  ми изтичат!-А!?Сигурна ли си?-Убедена съм.-Отивай в болницата,идвам до час.” Взех си душ,бях супер спокойна.Прегледах багажа,през това време свекито дойде,Кики спеше.Гримирах се.Исках да си посрещна сина хубава А мъжа ми върви след мен с една хавлия и забърсва пода
Тъкмо на тръгване Кики се събуди и като се почна едно тръшкане и рев „Не искам да ходите.Мама никъде няма да ходи” Истерии и нерви,но се измъкнахме.
В отделението ме чакаха и ме включиха на тонове.През цялото време невероятно спокойствие.Беше ме яд,че започва с изтичане на води без разкритие и болка и пак щях да съм на окситоцин и да се гърча сума ти време,но и нямах търпение вече  Една акушерка ме пита кога съм яла за последно и тогава малко ми понамириса работата.
Доктора дойде,бяха ми сложили багажа в стая,а аз си лежах все така на тоновете. Погледна ми той записа,гледа записа гледа ме мен ...аз усмихната.Показва ми листа и му казах че и да ми го показва няма файда,защото нищо не ми говори.Показа ми една скала „Тоновете на бебето трябва да са такива.”После видях под нея една почти права черта.Почти защото там където бях отбелязвала движенията му кривата тръгваше надолу,което значи че плода страда.
Най странното за мен беше,че се оказах с 2 см.разкритие ,а не бях усетила нищичко.И то беше станало след прегледа. Пак ме питаха кога съм яла,почнаха да смятат,нямало време.Почнах да се усещам че работата върви към секцио и още повече ме хвана яд,че няма да съм нормално.След като толкова лесно и бързо бях стигнала до 2 см.си мислех колко щеше да е добре ако съм с нормално раждане,че няма да се мъча толкова,че няма да боли.И багажа ми беше стегнат като за нормално.Превръзките за родилки ,  еднократните гащи... Обясниха ми че при тези тонове,ако тръгне нормално няма да се справи бебето и нямаме никакво време да се опитваме дори и да се рискува.Оидох си в стаята да си чакам реда,трябваше да мине време откакто съм яла и ми казаха че в 19ч.слизаме към  операционна,а аз бях отишла в 17ч.Всичко ставаше адски бързо,а аз продължавах да се усмихвам като пълен идиот и да съм спокойна.Превръзката ми беше подгизнала и като в свалих видях зелено....казах им.Беше ми странно,защото вкъщи не видях такова нещо.
Дойде време,слязохме долу в предоперационна,подготвиха ме...всички бяха невероятно любезни.Чак ми стана  странно защото не очаквах.Сложиха ми катетър,легнах на масата,завързаха ме,сложиха ми абокато,,включиха системи и една страшни мила женица /тогава ми беше като ангел над главата/ се представи че е анестезиолог и ще ме разпита разни неща,после аз ако имам въпроси да си ги задам.Мен ме вълнуваше как ще изляза от упойката,успокоиха ме..... сложиха ми маската и до там. Simple Smile
„След малко” отварям очи без никаква идея къде се намирам.Над мен светло,дясната ръка вързана.лявата мокра /бях я цопнала в кръв/ и я вдигнах да я огледам.То хубаво ама пред погледа ми компот.Чак като се опитах да преглътна и усетих тръбата си припомних къде съм.Почнах да си дърпам вързаната ръка /най-мразя да съм с ограничени движения/ и да си въртя главата настрани като луда  Анестезиоложката дойде,хвана ми главата и започна да ме гали и успокоява.Като ми кажела да дишам,да дишам.Е,дишах...махна тръбата.Обаче после дишането трудно,не мога да преглътна,струваше ми се че ще се мре.Отвързаха ме,фиксирах синя гривничка на ръката си и поне ми стана ясно че си имам бебе с което явно всичко беше ОК.Питах „Бебето?” и ми дадоха пълен отчет колко тежи,че е изплакало веднага,че са го показали на мъжа ми и Кики,че операцията е минала успешно.
Тогава някъде почна да ми се избистря погледа и да излизам от упойката и ми стана ясно колко е прекрасно нормалното раждане и как всички които избират секциото по желание са тотално не добре.Преместиха ме в стаята,скимтях си от болка,похлипах малко.Надупчиха ми д-то с обезболяващи и след известно време всичко премина.Тогава писах колко ми е прекрасно  Следващия ден основно го проспах,но когато ме раздвижиха вече беше адът.Хемоглобина ми беше паднал и в добавка с другите екстри ми идваше в повече.На следващия ден ми връчиха бебето,точно когато ми беше най-зле.Тогава вдигнах и температура,не била заради кърмата,но така и не стана ясно от какво е.Преживях го и този ден ,а Яворче беше просто като по поръчка- спи и яде....не акаше  което пък ме улесняваше да не сменям памперси  Много смешно реве,ако изобщо изреве,яде много,спи много...... не можех да се надявам на по-добро бебе.Много ми се искаше точно в тези най-трудни моменти да е кротък за да не ми е още по трудно.
Днес тази идилия вкъщи продължава...... ако имам късмет да е все така ще съм много щастлива.
За тези които имат желание и търпение да ме изчетат. Whistling
Въпросче към ЛЛЛ
Скрит текст:
Имам много кърма.МНОГО! Бебето суче предимно от едната гърда.Докато стигне до втората е заспал и не мога да го събудя за да му предложа другата.Ако не облекча с цедене стават на камък и боли адски.Цедя се съвсем леко,колкото да облекча положението защото с каката си бях докарала свръхлактация.Никой не ми беше казал как и по колко да цедя и цедях до дупка на всяко хранене.После температури,запушени канали- беше ад.Затова сега внимавам с цеденето,но въпреки това пак ми идва много.Ако не съм изцедила преди да му дам да суче започва да се дави,кърма пръска отвсякъде,а за болката да не говорим.
Какво да правя за да облекча положението?

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 21:34 от Мукаддес

# 624
  • Варна
Привет и от нас днес
Да честитя първо на новите мамчета, много здрави усмихнати и послушни бебчета bouquet

И да се похвалим днес ни беше първата разходка. ходихме си до село набързо, после из парковете и така, малката много и допадна цял ден да се дундурка из разбити пътища  Mr. Green

Отговор към ЛЛЛ:
Скрит текст:
Проблема е точно там, че тя не я поема облизва зърното, плюнчи се, криви се, мрънка, хлленчи и не ще да я захапе. Докато другата си я хваща от раз без никъкав проблем. Ползваме залъгалка понаже си смуче пръстите и пием глюкоза от шише заради жълтеница. Възможно ли е те да са проблема? Благодаря пак   bouquet

# 625
  • София
Диди24, а как го предизвикаха, с окситоцин ли? Имаше ли някакво разкритие?

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 21:56 от belverde

# 626
??? belverde мила...с корема съм си още...защо да крия подобна хубава новина? и откхъде го изкопа това инфо  Laughing Mr. Green ще ме убиеш  Hug

# 627
хора,моля ви не съм родила...!!!!!
недейте така,че ще ме урочасате предварително!моля ви  Sad
откъде го изкопавате това инфо?а и дъщеря ми няма да се казва ЕЛИЗАБЕТ!

знам,че пожеланията са с радост и много добри чувства,но докато не изляза жива и здрава от операционната и не видя дъщеря си с очите си,че и тя е жива и здрава...не ми се иска да приемам каквито и да било...не за друго,а защото всичко може да се случи  ooooh! Rolling Eyes

Блонди едва днес ти поисках телефона,как реши че съм аз?! newsm78

# 628
  • София
Лудница, миличка, съжалявам, така разбрах и се учудих много  Embarassed
Редактирам се, махнах го направо  Hug

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 21:56 от belverde

# 629
Ох, Гундииии, няма да ме стигнеш скоро  Joy моя грешка, съжалявам, за Бебсссиии става въпрос, сори, сори  Embarassed Hug

Лудничке, много извинявай, аз понеже видях смс и нямаше ник и си викам да проверя на кого съм си дала номера през изпратените ЛС и те видях първа, а не гледам дати. Ама то мозъка ми спи и не съм в час  Crazy Не сме те урочасали, не се гневи  Hug

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 21:57 от Блонди

Общи условия

Активация на акаунт