АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 234
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Atrakcia,
благодаря за съветите, днес пропуснах едното хранене, правих въздушна баня и мазах с кърма, за щастие болката намаля и не съм слагала силиконов накрайник. Причината вероятно е, че вчера имахме доста храненета за по-дълго, а може и позата наистина да не ми е удобна. Утре ще пробвам и другите съвети. Благодаря!
луничка*, радвам се, че си по-добре  Hug
Извини ме, пропуснах да напиша в предния пост, че ако имаш напрежение, докато кърмиш от другата гърда, е добре да изцеждаш тази с рагадата  Peace
Ще чакам да пишеш как си   bouquet

# 631
  • София
Честито на Бебсии тогава   bouquet Да й е жива и здрава щерката, много да я радва  Hug

# 632
Не,милички ...не ме разбирайте погрешно!Просто съм станала параноична на тази тема.Достатъчно съм се парализирала с мисли дали всичко ще мине наред,а и доста суеверна съм на тази тема  Blush Простете ми,не исках да звуча грубо  Blush Просто съм се паникьосала,още повече с наближаването на датата!  Hug

все пак да е живо и здраво детенцето на бебси   bouquet

Hug Hug Hug

# 633
  • София
Не,милички ...не ме разбирайте погрешно!Просто съм станала параноична на тази тема.Достатъчно съм се парализирала с мисли дали всичко ще мине наред,а и доста суеверна съм на тази тема  Blush Простете ми,не исках да звуча грубо  Blush Просто съм се паникьосала,още повече с наближаването на датата!  Hug

все пак да е живо и здраво детенцето на бебси   bouquet

Hug Hug Hug

Махнах го все пак за да не подвеждаме и останалите   Laughing А при теб всичко ще е наред, спокойно, не се притеснявай за нищо и да се филмираш Hug

# 634
иска ми се ...  Confused аз затова най-много исках да тръгне преди датата,защото ще е неочаквано и няма да има за кога да го мисля...а така...си е направо  Confused Praynig

# 635
Лудница 14, погледни го от веселата страна- ти ще си единствената на която ще сме честитили два пъти. HugНе се притеснявай, то урочасване, лоши поличби и т.н. се случват само когато някой ти мисли лошото , а и само ако вярваш в тях. Не ни обръщай внимание- все едно не сме ти честитили. Hug
Блонди, мина ме  rotfImao  Дори и това, дето Бютката си написа сама и аз чак няколко часа по- късно. Laughing

# 636
dioni - благодаря за инфото за погачата:) Много полезно:) Hug

Бюти
- колики са....почвай да даваш нещо....не че много помагат, но пак е нещо. Иди на лекар да те види!!!! Има нещо не както трябва.....аз след секцио на 6-7 мия ден бях забравила, че са ме рязали... Hug Hug Hug

МериГ - да ти е жив и здрав принца!!! Да е много обичан и само щастие да  го спохожда в живота!!!!!

Хе хе хе Гунди - благодаря за поздрава!!! Модел избрала ли си си;) Hug Hug Hug

Бебсии - честита рожба!!!! Да е жива и здрава!!!

Муки - герой си ти!!!! Добре, че веч всичко е минало!!!! Радвай се на Яворчето и забрави всичко лошо от секцито Hug Hug Hug Hug Hug
За момичетата, които още не са родили...не всички секцио са такива:) Hug Hug Hug Hug

# 637

Хе хе хе Гунди - благодаря за поздрава!!! Модел избрала ли си си;) Hug Hug Hug

не ме подценявай де-модел , избрах си ...всичките. Crazy Ама готски идейки, нали? HugАйде кога се засилваш да раждаш- утре?

# 638
didi24, благодарим за насоката  Hug

Почти след всяко хранене връща кърма през устата и през носа,особено вечер, като се напъва.Надигнала съм леглото на 30градуса,нещо друго мога ли да направя.Въпроса ми е и към момичетата от ЛЛЛ
Зафира, удобно ли е да споделиш малко повече подробности около режима ви - в каква поза кърмиш, от едната или от двете гърди суче бебето, на какъв интервал приблизително суче? Освен кърма друго приема ли (вода,чай,АМ)? Забелязала ли си дали струята на кърмата ти не е твърде силна? В такива случаи, когато млякото потече твърде силно, е възможно бебешкото  стомахче да се напълни твърде бързо.
Атракция благодаря за отговора Hug
Кърмя го полулегнала,той с коремче към моето,като се стремя главата му да е по високо така,че съм извита и леко настрани. Суче само от едната гърда на хранене,суче около 20 минути и пуска сам зърното и обикновено заспива. Вдигам го на рамо да се оригне и се опитвам да го държа поизправен поне още 15 минути(понякога и така повръща). През деня прави по големи паузи до 3 часа/будя го ако е повече/,нощем суче на неравномерни интервали час и половина два, максимум 3. Не му давам други течности. Струята на кърмата е силна ако са минали повече от 3 часа и тогава се закашля,но това се случва по-рядко. Не знам дали захапва правилно,в началото като захапе има болка,която след това преминава, не са ми разранени зърната.
Обикновено като повърне започва да се оригва и да хълца и да иска да засуче отново. Понякога повръща току що изсукана кърма,понякога вече пресечена от стомашния сок. Неонатоложката ми каза,че преяждал затова повръщал по малко да си облекчи стомахчето. Ще опитам да спазвам всички съвети, но въпроса ми е да го кърмя ли след като току що е повърнал? Да го будя ли примерно през 2 часа за да суче. Така по-малко кърма ли ще поема? Няма ли да се увеличи така лактацията и съответно пак да поема повече?
Предварително благодаря за отговора.
Диди24 благодаря за съдействието Hug
Муки честит ти Явор, съжелявам,че е трябвало да минеш през секцио. Стискам пълци от сега нататък много да сте здрави.

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 02:18 от Зафира

# 639
Гунди - Еееееееее не ставай нахална....имаш 1 от мен и 1 от ДБС Hug Hug Hug Hug Hug

Иначе аз сега вече  wash hang 1dishes beer2 newsm46 и утре  newsm49

# 640
Гунди - Еееееееее не ставай нахална....имаш 1 от мен и 1 от ДБС Hug Hug Hug Hug Hug

Иначе аз сега вече  wash hang 1dishes beer2 newsm46 и утре  newsm49

ООО, с теб съм- преносно със сигурност, но нещо цяла вечер имам по една контракция на час и току виж и буквално съм с теб! Hug

# 641
И аз имам въпрос към ЛЛЛ, това че си лапа юмручетата бебето, знак ли е че е гладно, или си е просто инстинкт? Защото аз съм сигурна че не е глдана, а тя продължава да си смуче юмручетата. И примерно я приспиваме с таткото и я люлеем на ръце. В него не търси и не си ги лапа, но даде ли я на мен, сякаш й замирисва на мляко и почва да показва, че й се суче. Инстинкт е, нали?
Здравей, didi24  Hug
Лапането на юмручетата е един от ранните сигнали, с който бебетата показват желанието си да сучат (останалите, вероятно ги знаеш, но да си кажа  Simple Smile - въртене на главичката в двете посоки, търсейки гърда, сумтене, примляскване,  сукателни движения, плач). Когато майката откликва на ранните признаци е чудесно,  защото по този начин бебето се храни тогава, когато има нужда, чувства се разбрано и задоволено  Heart Eyes
Бебетата винаги разпознават мама от всички останали, както си казала "замирисва й на мляко". Таткото също е много важен, но не може да даде това, което само мама може  Hug

Поздрави   bouquet

# 642
ООО, с теб съм- преносно със сигурност, но нещо цяла вечер имам по една контракция на час и току виж и буквално съм с теб! Hug
Айде ако и на теб ти се падне да е сега - стискам палци!!!!! Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

# 643
Айде ако и на теб ти се падне да е сега - стискам палци!!!!! Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

Hug Аз вече и в болките не вярвам. Laughing утре вероятно росна , росна и без болки ще съм на линия. Чакаме новини от теб/вас. Hug

# 644
КЪМ ЛЛЛ

Скрит текст:
Момичета, не знам колко време ще издържим да се кърмим, ако нещата продължават по същия начин, но просто не издържам на този режим. Не мога да приема за нормално бебето да виси 23 часа в денонощието на гърдите ми. Освен, че не мога да пипна абсолютно нищо в къщата, което не е проблемно, не мога да обърна внимание една секунда на по-голямото си дете. То вече плаче, горкото, защото аз само викам по него. Когато е гладен казвам - не мога сега. Като поиска нещо друго - а зпак не мога. Все не мога, защото Камелия виси нон стоп на гърдите ми. Знам, че може би е глупаво, но честно да ви кажа, просто не съм сигурна, че кърмата я засища. Все за час можеше да ме остави.  Sad Слагам я винаги, когато иска, а тя не спира да иска. Изцеждам по 20-30мл от двете гърди, но приех, че това не е показател. Ако знам, че като мине месец нещата ще се регулират, ще постискам зъби още малко, но ако не, не знам докога ще издържа така  Blush Оплаках ви се, съжалявам, ни съм безкрайно изнервена, крещя по всички и ми се реве вече  Sad
Дохраних я. След като вися от 10 до 2 и 30 на гърдите ми да смуче и да се гърчи, а като я оставя да се дере истерично, не издържах  Rolling Eyes Смукна 90мл и откърти.

Като стисна гърдите, тече, т.е. пръска. На струйки, тънки като косъмчета. Явно има, но защо не се наяжда - не знам.  Thinking Но категорично не мога да кърмя по 4-6-8 часа без спиране
 Stop Confused
Пак към ЛЛЛ (горките, след като родихме, направо ги попиляхме  Joy  Heart Eyes)

Скрит текст:
След като я дохраних, 1 час си кротува легнала, после си заспа сама и спа 3 часа. Имах едно цедене веднага след дохранването - 60мл. След това не цедих, т.е. имаше пауза 3 часа. Сега изсука и двете гърди и заспа доволно и спокойно, т.е. явно е нахранена. Но не мога да осигурявам тези паузи от поне 2 часа, за да се напълнят хубаво, като тя непрекъснато ги тормози  Crazy
Ох, сигурно ви писна от мен, много съжалявам  Embarassed и много благодаря за търпението и самоотвержеността   bouquet

Блонди, толкова добре те разбирам - чувстваш  се изнервена, изтощена  Hug
Ще "слея" трите ти въпроса в един общ отговор   Heart Eyes

Дали ти е възможно да приобщиш и Криско  към кърменето - да му говориш и обясняваш, че той е все така важен за вас. Ако е вариант може да приготвяте храна от вечерта в чинийки и Криско само да взима от тях. Би могла да му намериш някаква отговорна задача около бебето, да се чувства важен и ценен, какъвто е всеки голям батко. Докато Ками е на гърда, би могла да използваш времето за тихи занимания с баткото - рисуване, четене на книжки, нещо, което му е интересно и любимо. Така няма да има усещането, че е изолиран, докато гушкаш за кърмене Камелия. С много любов, търпение, разговори вероятно ще разбере  Heart Eyes

Бебетата кърмени на поискване обичайно  следват свой собствен ритъм, който отговаря на потребностите им.  Не всеки път желанието за кърмене означава, че бебето е гладно (Ками има едно чудесно наддаване, от всичко , което споделяш, няма съмнения, че кърмата не и стига, ти се справяш чудесно, отговаряш на сигналите и).  Възможно е това поведение да се дължи на много силен сукателен рефлекс, както и на непрекъсната нужда от контакт с мама  Heart Eyes Много новородени бебета буквално се доизносват, като 4-ти триместър, отгоре на майките си - на най-приятното за тях място на света. На гърдата получават спокойствие, сигурност, топлина, утеха, храна, увереност и съпричастност - там се чувстват защитени. Не е чудно, че имат желание да са възможно най-често на такова хубаво място  Flutter
Това също отминава, както много други и различни етапи в живота с бебето - много бебета започват да проявяват по-жив интерес към околния свят около 6 седмици след раждането, към 3-4 месец започват да стават свръхлюбопитни , към 5-6 месец стават все по-активни физически... периоди и етапи колкото искаш  Simple Smile

Разбирам, че това непрекъснато кърмене те изнервя  Hug Мляко се произвежда в процеса на сукане и паузата от 2 часа, за която пишеш, че е нужна на гърдите ти, всъщност не е необходима - Ками  заявява нужното и количество с това често сукане. Ками е на 3 седмици, не е изключено да преминава през период на усилен растеж, някъде ще го срещнеш като скок в растежа или лактационна криза. Това е този период, в който  бебетата стават нервни и изглеждат гладни, апетитът им се е увеличил и като че ли имат нужда да сучат непрекъснато. Някои майки споделят, че имат усещането сякаш млякото им рязко е намаляло  и чувстват гърдите си меки и празни. Това често сукане е такова, за да накара майката да го кърми по-често и по-продължително, да стимулира по този начин гърдите и те да започнат да произвеждат повече мляко, което пък да задоволи увеличените нужди на детето от храна. Този период се отминава за няколко дни и се преодолява сравнително лесно - добре е бебето да се кърми при всеки признак на глад, колкото дълго и когато поиска. Случва се  бебетата да преминават през периоди на усилен растеж  през първите няколко дни у дома и около 7-10 ден, 2-3 седмица, 4-6 седмица, 3-ти месец, 4-ти месец, 6-ти месец, 9-ти месец и т.н.  .

Добра идея е да се успокоиш, защото бебетата усещат напрежението, настроението и тревогата ни. Може да опиташ да си пуснеш хубава музика, да си създадеш приятна и спокойна обстановка, да изпиеш любима напитка, да си припомниш разни хубави мигове. Опитай да не мислиш само за това колко често ще суче, за да не се натоварваш - децата растат толкова бързо и толкова за кратко са бебета, наслаждавай се на момента  Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт